Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Ani na obrad by som neišla, vôbec nikde, absolútne by som ju od tejto chvíle ignorovala. Ona s tebou to robí už teraz. Muž má pravdu. Toto by som ťažko predychavala.
autorka, mňa zaujala jedna vec. mamy a sestry sa nechceš pýtať (nechceš ich požiadať, aby zistili, o čo ide), pretože idú hneď do konfliktu. nuž....nie je lepšie, aby šli do konfliktu teraz a prípadne si ešte aj ony rozmysleli účasť na svadbe, než do toho konfliktu prídu priamo na svadbe, keď sa opýtajú teba po telefóne alebo tej sesternici, že prečo tam nie si? to len bude paráda, konflikt priamo na svadbe, nemyslíš?
tieto témy posledných mesiacov naozaj nemajú chybu....
@panelacikova suhlasim a stale som zvedava na tuto odpoved a neprichadza.
Tak tortu si uzijete doma :DDD mnam...
Alebo im obom napis, ze vy ste sa uz tesili a teda urcite pridete, nech s vami urcite rataju na hostine.
A potom uz nic necitaj, spravy ignoruj, mobil nedvihaj..
Tesne pred obradom napis, ze prepac, my neprideme, dufam, ze s nami neratate.. 😂😂
urcite by som to povedala mame aj sestre a nech na nu kludne vystartuju a 'pokazia jej den', ked sa nevie chovat a do oci ti povedat, o co ide, ked ta nepozvala, pricom pri poslednom stretnuti sa vyjadrovala uplne inak.. nie je to vobec detinske, ani vtierave.. ona sa chova maximalne hlupo a ty mas plne pravo byt urazena a dotknuta
@panelacikova ja som im to preto nevravela lebo som stale dufala ze sa ta sesternica nejak ozve..ze si spomenie ze zabudla odpisat, zavolat späť..a spomenie si ze ahaaa ved tu mam skoro sestru ktorej som nepozvala pozvanku idem to napravit ospravedlnit sa alebo ja neviem..vysvetlit nejako..ale kedze svadba je v sobotu uz prestavam dufat..zavolam dnes segre a mame na spolochny chat a poviem im ze my nejdeme.
@panelacikova no a co, nech si to uzije nevesta :DDD ja by som jej to nechala, nech si to uzije a vypocuje tam, ked ju tam budu clenovia rodiny hladat :D ked nema chrbtovu kost, ani trochu slusnosti,a by normalne napisala, ze nepozvala som vas a hotovo. Kludne nech si uzije hocijaku dramu na svadbe nevesticka. Ja by som si tortu dala doma s vylozenymi nohami ...
@elizabet173 ano, ak by islo len o to pozvanie, tak hej, kaslala by som na to, ale ak im jej manzel urobil v celom dome elektrinu zadarmo + im vsetko vybavil, tak mi to pride, ze ich fakt nemaju za nic a ani si nevazia tak hodnotnu pomoc, lebo neviem, ci mas prehlad o tom, kolko takato sranda stoji a ake je problem zohnat spolahliveho elektrikara, ja hej, zrovna minuly rok sme to riesili a vyslo to na celkom pekny par tisic... keby toto niekto urobi pre mna zadarmo, tak by som mala aspon tolko empatie, ze s takym clovekom jednam na rovinu a nie ich natahujem ako gumu v gatiach 🙄 takze sesterka by si zasluzila trosku svoju rozpravkovu svadbu ozivit
lebo ešte mi vravela ta sesternica ze mi bude pisat par dni pred svadbou koli programu..ze sme tam mali taku super hru a bude chciet aby sa ta hra hrala aj na jej svadbe..tak som dufala ze vramci tej debaty nejak preberieme to ze ja vlastne nemam pozvanku..
A to ti vravela kedy?
A tvoj manžel nech im pošle faktúru za prácu 😉
@simca06022011 🤦🏽♀️ nikde nie je napísané, že autorka MUSELA byt pozvaná… zrejme len videla ich vzťah inak, ako sesternica a toto prebudenie musí veľmi bolieť… ale takéto detinské veci by som naozaj nerobila, pokiaľ som dospelý vyrovnaný človek… každá z nás chcela/chce mať tu najkrajšiu svadbu a byt takto potrestaná len preto, že som niekoho nepozvala na SVOJU svadbu, je maximálne trápne…
@zuza265 no predtym polrokom u lekara..ze pocuj ešte potom par dni pred svadbou ti pisem lebo ta hra co vy ste mali s hostami na svadbe bola uzasna ked som videla ako sa vsetci bavia tak aj na mojej svadbe by sme take nieco mohli spachat..(jej slová)
alebo vies co, ked ste sa tak tesili, ja by som tam normalne isla aj bez pozvanky.. a ked by nahodou nieco vraveli, tak by som reagovala, ze si bola presvedcena, ze je to len nedorozumenie, ze ste nemali pri oznameni karticku s pozvanim k stolu, kedze sa ti naposledy vyjadrila, ako sa na vas na svadbe velmi tesi a ze ked si si to chcela overit, tak nemala cas ti odpisat, ani zavolat, co chapes, kedze pred svadbou mali urcite vela starosti 🙂
@januarova uz nebudem, dnes len poviem mame a sestre ze tam nejdem vobec..tortu rusit nejdem..dam ju tam poslat po segre...a darcek vyuzijeme my s muzom
Tortu si daj do mrazaku.😁
Daj nam vediet co povie mamina a sestra. Som zvedava a teda ja chapem, ze ta to mrzi a najma po tej velkej pomoci. Nuz ludia sa vzdy ukazu a casto pri takychto situaciach…
Na obrad by som nešla. Ak je to teda tých cca 150 km navyse ešte aj.... A iste sa dá torta zrušiť alebo pozmeniť, nie že budete doma jesť "svadobnú". Je to ozaj divné, kadekto sa na svadbe "trpí", ale toto? Hmmm
Zavolaj alebo napis jej muzovi, ze teda pozvanku k stolu nemate a ak ju sesternica zabudla prilozit tak nech ti da vediet lebo si teraz na pochybach z toho ako ste komunikovali pred svadbou. Ze len chces vediet ci nejde o nedorozumenie a ak nie tak to respektujes len nechces aby bolo medzi vami nieco nevyjasnene. A to by bol posledny pokus o vyjasnenie situacie. Potom by som to uz nechala tak.
@dizajnerka ona byva daleko ale svadbu budu mat v nasom este kedze tu ziju vsetci alebo teda v okolí aj jej rodicia aj rodicia a rodina zenicha..len oni sa prestahovali koli skole a praci do ineho mesta..a teda im je lahsie dvom sem prist a tu mat svadbu akoby ali zabezpecovat odvoz vyse 100 ludom tam k nim ..
*svadbu budu mat v naso meste ( blbne mi klavesnica)
@vela02 pozri nemusela byt, ale su tam jej mama, jej sestra... to ako keby na svadbu isla cela moja rodina a ja nejdem. A maju/mali vraj blizky vztah. Mala jej normalne napisat, ze nie je to omyl, nepozvala som vas.. lebo.. nemam miesto, lebo nemozem ta ani citit, lebo toto a hento... TRAPNE je ked s niekym volas, povies, ze zavolas spat a neurobis to. TO je trapne. Trepne je niekomu povedat o svadbe, o tom ako pojde, a potom nevediet odpisat... To, ze to necha nevyjasnene je vacsi problem, ako to ze nejde. A ja by som na mieste autorky nerobila nic, pre klud na jej svadbe. Rodina urcite bude riesit, preco tam prave oni nie su... a ja jej to prajem, nech si to uzije. Ake potrestanie? autorka nijak nevestu netresta. Proste ju nebude riesit, poriesia to ini clenovia rodiny ak budu chciet.
@simca06022011 uplne s tebou suhlasim🙏🏼

Suhlasim co pisali dievcata o dalsom nekontaktovani a ze by na svadbu nesli a nic viac neriesili, lebo ma teraz dost starosti a toto je uz take “vtierave” pripominanie sa. Mala ti to normalne dat vediet a povedat narovinu.
Ale teda svojej rodine by som to oznamila nech nie su v soku. A upozornila ich nech to nechaju tak (ked ocakavas je su prilis aktivni). Sucasne co spravia je ich vec