icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

maja22
31. máj 2023

@ina7 pozvanie uz odriekli aj rodicia. Nebude to uz iba o autorke.

liv1
31. máj 2023

Pocuvajte vy poniektore. Tupelo? Chudera? Hlupa? Vadna?! Toto napisat autorke? To vy vychovavate deti? Cele zle

kandelabra
31. máj 2023

Ked uz je to takto, zavolat pod zamienkou "chcem sa dohodnut kedy si po harmoniku prides" a pritom sa spytat, co ma znamenat cela tato ignoracia z nevestinej strany. Nie je mozne, aby neveste uz niekto nepovedal, ze ty na svadbu nejdes, a nepytal sa preco. Suhlasim ze hnusna byt nemusis a ani robit neveste ziadne trucakcie, ale na odpoved myslim ze pravo mas, a teraz mas aj prilezitost sa na to spytat.

ina7
31. máj 2023

@maja22 bude, lebo povie ze to ona ich nahuckala. Nechccem zle prorokovat, ale stavim sa ze to dopadneeste zle pre autorku. Nevesta to zahra dobre, tak ako hrala ze su naj kamosky.

adrianka2606
31. máj 2023

Mna by velmi zaujimalo, preco jej vsetky radite, aby neveste volala, pisala a dozadovala sa nejakeho vysvetlenia. Je to svadba nevesty a zenicha, je ich svate pravo vybrat si, koho tam chcu alebo nechcu mat a je maximalne trapne sa niekomu takto nanucovat. To, ze sa nevesta rozhodla ako sa rozhodla neznamena, ze sa teraz autorka bude ponizovat ako ta najvacsia chudera. Niektore naozaj neviete, kedy dost.

h2
31. máj 2023

Tak dobre, nebudem na teba tlačiť. Ale fakt ťa veľmi pekne prosím, zavolaj svojej sesternici. Nech si to konečne vysvetlíte. Chceš byť dobrá, vyjsť vo všetkom v ústrety. Tak urob niečo pre váš budúci vzťah: len jej zavolaj a opýtaj sa, prečo ťa nepozvala na svadbu. Buď tej lásky a urob to, prosím.

magic08
31. máj 2023

@beronsche volal by im svadobny agent, keby s nimi ratala

brigelka
31. máj 2023

@duppka13 ja som raz tiež bola na takej svadbe, kde kamarát s frajerkou si myslel, že je pozvaný na svadbu a prišiel na hostinu a mladomanželia boli v tom, že mu isto pozvánku k stolu neposlali a boli v strese, lebo na stole nemali menovky. Ale my sme to vyriešili, sedeli sme na konci a posunuli sme sa, priložili stoličky a mladomanželia nahlásili ešte 2 porcie navyše. Bola to veľká svadba. Tak nebol problém. Keď sme po viac rokoch na to spomínali, tak sme sa nasmiali, aký problém mohol nastať, ale bez traumy sa to vyriešilo. Ale samozrejme ten kamarát s frajerkou nikdy nezistili, že nebol pozvaní.

h2
31. máj 2023

@adrianka2606 Lebo ešte vždy je tu nejaká mini šanca, že je to všetko jedno veľké nedorozumenie. Viem, že šanca na to je minimálna, ale je. Proste niekedy môže aj tá najnepravdepodobnejšia vec byť reálna, proste zhoda všetkých možných náhod.

ema22270
31. máj 2023

To nemyslis vazne, tak oni si pridu v sobotu pre harmoniku akoby sa nechumelilo. No aspon keby si ju prisli zobrat teraz a vyvetlili ti to, tak nepoviem, ale toto? No ja nemam slov uz na toto.

mamina7070
31. máj 2023

Ty nie si v poriadku mentalne

Nie preto ze si jej tu harmoniku pozicala lebo mas spasitelsky komplex ale preto ze si sa hnusne zachovala voci svojmu manzelovi len aby si vyhovela osobe ktora ma teba i jeho za handry
tebe niet rady ani pomoci

Lutujem tvojho manzela ze ma taku zenu co za nim nestoji a neriesite to ako par. a este sa tvaris aka si nesebecka a dobra no fuj
Chudak tvoj chlap

h2
31. máj 2023

@ema22270 Jasné, že neprídu. Niekoho po ňu pošlú.

kaitlin3
31. máj 2023

@h2 to že to nie je nedorozumenie si myslím že je dobre už vyjasniť raz a navždy, autorka jej písala sms nech jej napíše kedy po harmoniku pridu v sobotu aby boli doma a nevesta jej odpisala že dobre, ozve sa. Takze nevesta vie že sa autorka nikde nechystá

h2
31. máj 2023

@kaitlin3 Pripusťme aspoň na okamih, že nevie. Ja naozaj nechápem, že je taký problém zavolať a vykomunikovať to.

altaya
31. máj 2023

Je milé, že by si bola ochotná požičať, odpustiť, urovnať. Druhá vec je, že si im ukázala, že ti chýba hrdosť a rozhodnosť a môžu tebou manipulovať ako sa im páči. Ja by som si toto nenechala, odtiaľ potiaľ. V tomto štádiu už by som ani neriešila jej dôvody, prečo sa tak zachovala, u mňa by skončila, doriešené, energiu nasmerovať na užitočné veci. Tvoj muž je právom nahnevaný, tá sms bola hrubá chyba. Ja byť vami tak sa vo štvrtok zabalím, vypnem mobil a idem na ten wellness.

lienka9
31. máj 2023

@h2 aj ja som v to dufala,ale ved by jej napisala,ze zober na hostinu.naco by preto chcela ist osobne.
Autorka zavolaj jej alebo napis,ze nech pride ale v sobotu napr do 10 lebo potom idete na vylet a nebudete doma.nech si uz robi co chce.

kaitlin3
31. máj 2023

@h2 ale jasne že to vie, autorka krásne tou sms potvrdila neúčasť na svadbe a nevesta sa potešila

kandelabra
31. máj 2023

@adrianka2606 no mne osobne keby sa nieco taketo stane, ze ma niekto ignoruje a zrazu ked nieco chce nema problem komunikovat, tak by som chcela vediet, co to malo znamenat, preco sa tak sprava. Autorka zazila ranu pod pas a nevesta sa tvari, ze je vsetko ok. Ak maju spolu v buducnosti ako rodina/kamaratky fungovat, mali by si to vyjasnit ako normali, dospeli ludia.

h2
31. máj 2023

@lienka9 Ja neviem, možno aby ju so sebou nemuseli ťahať na obrad, ale aby už bola nachystaná v sále..., možno.

verizienka
31. máj 2023

@h2 presne tak! Nechápem autorku, že radšej tu bude čítať 45 strán diskusie a reagovať, ako by mala zdvihnúť telefón a hoci aj 10 krát jej zavolať, kým jej nedvihne a nevykomunikujú si to spolu.

dizajnerka
31. máj 2023

To, že písala autorka, že či budú doma, nie je dôkaz že na svadbu nejdú, nevesta si kľudne môže myslieť, že si ide dať spraviť účes, prevziať objednanú tortu, alebo čokoľvek...
Stále je nadej, že sa stala chyba a nevesta o ničom nevie. Nie každý je domyslavy. Možno sa naozaj stala chyba na strane agentúry, neposlali pozvánku k stolu a sesternicu toto ani len nenapadne.

liv1
31. máj 2023

Najlepsie napisat, pridite si po nu v piatok, v sobotu ideme na vylet, nebudeme doma 😁. Ale to samozrejme neurobis 😅

rusalinka
31. máj 2023
babulkomale
31. máj 2023

Buď uplne vymyslene alebo autorka mega masochistka. V zivote by som nepozicala hudobny nastroj z principu a to ani perfektnej sesternici ktora by ma prisla osobne pozvat na svadbu tak ako sme chodili my pozyvat. A nieto takejto trube, aj ked asi vymyslenej.

verizienka
31. máj 2023

@rusalinka :D:D:D aby sme ešte na Zomri neskončili :D

1fifinka1
31. máj 2023

Zabite ma, ja by som jej tu harmoniku tiež požičala. Aj do kostola isla. A vyšla z tohto všetkého so vztycenou hlavou. Bože zeny. Toľko drámy. Načo.

teleskop
31. máj 2023

@zafir01 ludia autorka komu niet rady tomu niet pomoci, dufam, ze aj ostatne devuchy nebudu na teba drat klavesnicu, NEMAS SEBAUCTU!!!

hedviga2
31. máj 2023

Nechapem prečo sa stale zaoberaš svadbou, harmonikou. Krmis sa zlymi pocitmi. Kašli na všetko, nič nerieš, pomaly sa odstrihávaj od tohoto všetkého. Po rokoch sa dozvieš čo bolo a ako bolo. Raz ti to niekto vyklopí na rovinu. Zariaď sa tak aby si si zachovala v duši kľud. Ak je toto diskusne vlákno pravda, tak nevesta pri spomienke na teba, zacíti pomyselne zemetrasenie. Držím palce. Zažila som podobné s kmotrou, ale nechce sa mi to vypisovat. Dnes o sebe asi ani nevieme. Teda ja o nej urcite. Či aj ona nieco kvôli nam podnika aby vedela nezistujem. Prajem jej pevne zdravie.

kaitlin3
31. máj 2023

@1fifinka1 a to že by akoze šla do kostola a tvárila sa že ako im praje šťastie v manželstve a ako sa majú rady a nič sa nedeje nie je dráma? 😁

h2
31. máj 2023

@verizienka Ja už si vážne myslím, že nevesta to po telefonáte s autorkinou sestrou považuje za vybavené. A preto, že autorka je taká povaha, aká je, tak nevestu nenapadlo jej volať a ospravedlňovať sa, berie to tak, že veď jasné, že prídu. Ak rieši cez agentúru, možno im dala zoznam, z ktorého nejakou chybou vypadla autorka, preto nedostala lístok k stolu a preto jej ani nevolali. Strašná chyba, že autorka to nerieši a namiesto toho sa utápa v žiali a nervoch. A nevesta možno o ničom nevie a na svadbe bude strašne prekvapená, že neprišli. Mne to proste ináč hlava neberie! Pozve úúúplne všetkých, aj sesternicu z Prahy s úplne cudzím človekom a najbližšiu osobu, ktorej dcére je krstná, nepozve?!?!

autor
31. máj 2023

volala som jej teraz..sadla som si na stolicku vytocila cislo ze ide si to konecne vyjasnit..nezdvihla mi telefon,