icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

diaszoky
31. máj 2023

Zavolam s ineho mobilu pripadne v nastaveniach dam clirko a volam dokym mobil nezhori

erikavesela
31. máj 2023

@777januska777 nie...autorka chce na tu svadbu ist...v tom je to...stale dufa, ze pride nevesta, skoncia v objati so slzami v ociach a ona jej povie, ze to bolo nedorozumenie

777januska777
31. máj 2023

@haley7897 chápem. Akože ja son v tomto dosť pomstychtiva a detinská, takže ja by som ani harmoniku nepozicala. Snažím sa na to pozerať zo strany autorky. Autorka je mi ale fakt veľmi sympatická a je mi jej fakt ľúto.

autor
31. máj 2023

ked jej nenapisem sa zhadzujem ked napisem tiez sa zhadzujem, ked nezavolam sa zhadzujem ked zavolam sa zhadzujem..ja uz neviem..robim to co povazujem za spravne a pisem tie spravy tak ako to citim..nemozem predstierat ze ma nemrzi ze tam nejdem..to sa neda..ale uz nech by sa stalo cokolvek ak by tu prisla teraz aj osobne s celym sprievodom ma pozvat tak nejdem..mimochodom aj torta je uz zrusena..

h2
31. máj 2023

🤦🏻‍♀️ Keď už si jej musela toto písať, mala si tam aspoň dať "keďže si nás nepozvala". Obráti to proti tebe, že ona ťa pozvala, ale ty si z neznámych príčin neprišla na jej svadbu, čím si ju urazila a pokazila jej jej veľký deň. A ešte si proti nej poštvala svojich rodičov. Ona bude ublížená, že veď len urobila chybu, ktorá sa vysvetlila...

januska20
31. máj 2023

No nič, musím sa tu pripnúť

autor
31. máj 2023

@h2 ale ona dobre vie ze ma nepozvala...a to ze nieco odkaze po sestre ja za pozvanie nepovazujem..a nik normalny to nepovazuje za pozvanie na taku velku udalost ako je svadba..

lienka9
31. máj 2023

@januska20 🤣🤣

lucky_k
31. máj 2023

@fixka3 myslim, ze vacsina tie zlomyselnosti iba radi autorke ale same by zvesili usi a plakali do vankusa...@autorka, myslim, ze sa velmi dozadujes kontaktu s nevestou ale chapem, tiez neviem ako by som sa na tvojom mieste chovala, zato tebe mi je lahko radit...

titla
31. máj 2023

@autorka Mala si jej napisat, kedze si ma nepozvala, nie, ze tam mebudem.
Je mi luto za Teba, ako sa to skoncilo. Po tomto ten vztah uz nikdy nebude ako predtym, aj keby druha strana mala snahu, o com pochynujem. Svojim sposobom si stratila blizkeho cloveka.
Ja na Tvojom mieste uz dalej situaciu neriesim. Odpovede sa asi nikdy nedockas. A ked mozno aj ano, pochybujem, ze Ti prinesie nejake zadostucinenie. Moze ist o uplne malicherny dovod, ktory ta este viac zrani.
Uz jej nepis, nevolaj. Posmut si za sesternicou, o ktorej si si myslela, ze ju mas a chod dalej.

janage
31. máj 2023

@nmld tak zas autorka sa prišla poradiť, rady jej dané boli. A zatiaľ čo jedni ju majú za láskavú a rozumnú, druhí a ja tiež považujú jej chovanie za iracionálne.
Mňa nesklamala, lebo som len pozorovateľ, ale utvrdzovať ju v tom ako dobre a múdro urobila, keď zjavne nevidí následky svojho konania, ju nebudem.
A ešte by bolo fajn keby sa naučila rozoznať hranicu medzi dobrotou a zneužívaním a naučila sa komunikovať kúsok inak. Z môjho pohľadu to ona robí akosi opačne. Kde by som ja nečakala, ona čaká. Kde by som si počkala, ona akčne píše.
Ale naozaj si nemyslím, že sa musí riadiť názormi čo tu odzneli a nebodaj je nám nieco dlžná, ak sa nimi neriadi. Ale kúsok by sa zamyslieť mohla.

lucky_k
31. máj 2023

@erikavesela a co je na tom zle, ak by to tak aj bolo? To dokazuje ako velmi autorke zalezi na sesternici

autor
31. máj 2023

@h2 ze vsak nech pride..to je co?..ona dobre vie ako to v nasej rodine chodi..ze kazdy si na taketo vec potrpi..samozrejme nie na to aby nas pozvyvala ako monacku princeznu ..ale proste normalne pozvanka a bodka..a ked pozvanku zabudne tak zavola vysvetli alebo pride osobne ako som to spravila ja ked som tete nedala pozvanku lebo proste nam nevysla..isla som osobne to vysvetlit..

h2
31. máj 2023

Ale prečo potom povedala tvojej sestre, že jasné, že ste pozvaní? Čo sa jej bojí?

gejb
31. máj 2023

Keď pošlú niekoho z agentúry tak dáte harmoniku do rúk cudzim ľuďom?

autor
31. máj 2023

@h2 to ja neviem..mozno sestra isla moc natlakovo na nu..a ona uz nemala ine vychodisko len tu takto nejako odbit

michellemary
31. máj 2023

@lucylaw tomuto nerozumiem ani ja, ak by bola taká tradícia u nás, tak mi na svadbu nik z rodiny nepríde...

sticker
autor
31. máj 2023

@gejb neposlala by nikoho z agentury..podla mna pride jej otec..

lienka9
31. máj 2023

Suhlasim.ja by som jej napisala poslednu sms: Kedze mi nezdvihas a ma ignorujes (toto by som tam isto napisala) ak chces tu harmoniku prid si prenu do rana XY hodin.chystame sa na vylet a potom uz nebudeme doma.uz som ti to raz radila a stale si myslim,ze je to dobra sprava 😀

autor
31. máj 2023

@gejb ak vobec niekto pride..podla mna sa vykaslu aj na harmoniku

dominyca9
31. máj 2023

@autorka Súcitím s tebou. Takto sa to jednoducho nerobí, je to rana pod pás. Spravila si čo bolo v tvojich silách. A nie, nemyslím si, že sa týmto všetkým zhadzuješ a ani sebaúcta ti podľa mňa nechýba. Práve naopak. Zachovala si sa ako rozumná dospelá bytosť, ktorá nemá potrebu komukoľvek robiť zle a detinské správanie oplácať ešte hlúpejším robením napriek. Svedomie máš čisté, si dobrý a úprimný človek. Žiaľ, potvrdilo sa staré známe - za dobrotu na žobrotu. Ale toto nie je tvoja hanba. Ak ťa niekto ignoruje, využíva či klame je to v prvom rade jeho hanba. Čerešničku by bolo, keby sa to pokúsila otočiť proti tebe. Tým by svoju hlúposť korunovala. Netráp sa však tým. Hoci to bolí a ako každý normálny človek túžiš poznať dôvod celého tohto cirkus, v konečnom dôsledku na tom nezáleží. Kto ťa pozná, pravdu sa dozvie. Nič si nevyčítaj. V živote sa dejú horšie veci.

autor
31. máj 2023

@lienka9 napisala som nieco podobne

adrianka2606
31. máj 2023

Ze sestra isla moc natlakovo.... 🙈

autor
31. máj 2023

@dominyca9 dakujem moc moc

autor
31. máj 2023

@adrianka2606 tak sestra je taka razna povaha..co na srdci to na jazyku..ja neviem ako sa jej to opytala ze preco ja nejdem..akym stylom ..to tazko takto budem opisovat ked ju nepoznate

veronikaszabova
31. máj 2023

@adrianka2606 sestra sa do toho v prvom rade nemala ani montovat. 🙂

dobkovci
31. máj 2023

1451

fixka3
31. máj 2023

@autorka a odpísala ti na tú správu aspoň?

semtexka1
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
31. máj 2023

AJ keby som bola neviem ako zaneprázdnená, a išlo by naozaj o omyl - tak by som ten mobil do ruky chytila a zavolala (nie, nepísala jak malé decko, ale VOLALA), že ahoj XY, práve sa mi dostalo do uší, že ste si mysleli, že pozvaní nie ste, naozaj ma to veľmi veľmi mrzí, ale ja som skutočne bola v tom, že som ti už odpísala, veď som ťa aj u gynekológa ešte osobne volala, stal sa omyl, nedopatrením sa ku vám pozvanie k stolu nedostalo, nechápem ako.. čiže ešte raz prepáč, samozrejme, že s vami na svadbe a na hostine počítam, príďte prosím." Bodka. Toto ani nič podobné sa nestalo, žiadny omyl, ale zámerné nepozvanie a alibistické vyhýbanie sa. Chápem autorku, že je z toho rozhodená, veď kto by nebol za týchto okolností.