icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

autor
31. máj 2023

@lienka.7 no ja som mala vyzdobu do zlata ladenu - bielo zlatu a ze aj ona bude mat presne taku

dobkovci
31. máj 2023

Manžel má pravdu bolo by dobré ho poslúchnuť.

river_song
31. máj 2023

Uff, od vcera, co som si prečítala tuto diskusiu toho "trochu" pribudlo 😱😂 nemam cas to citat cele, len podla posledneho autorkynho komentara usudzujem ze jej to nedalo a spustila sa lavína. Bohužiaľ, niekedy je mlcat zlato. Mala si to nechať tak, bez zbytočných cavikov okolo. Ak by sa ťa PO svadbe pytali, ze prečo si neprišla, mohla si len s usmevom dodat, ze si nebola pozvaná a ver ze by sa cela svadobna rodina cítila dosť trápne. Takto z toho vychadzas ty ako najhoršia a teraz nech uz spravis čokoľvek, budeš za zlú.. 🤷

autor
31. máj 2023

@river_song a ako som to mala pred mamou a segrou zajmlcat ked sa ma pytaju vopred kedy idete ako idete co si obliekas a podobne..ci sa stretneme ešte u nasich pred svadbou a pojdeme vsetci naraz na obrad alebo ako..to sa neda uz viacej zamlciavat..ze ja nejdem

lienka.7
31. máj 2023

@autorka no vidis, pajcla ti svadbu, tak jasne ze ta tam proste nechce 🙈👌
A tvoj muz ma pravdu, nic by som jej nepoziciavala. Po tomto výstupe jej matky v žiadnom pripade.

dobkovci
31. máj 2023

1921 🙂)

srdeenko19
31. máj 2023

A ešte by som zavolala mame, aj sestre, čo ti ta oná natrepala, akú nevdacnicu z teba urobila. Lebo co je veľa, to je moc.

slavaf
31. máj 2023

Ja si myslím, že po tomto telefonáte by sa to už malo riešiť na úrovni rodičov a niekto by mal tej zaslepenej materi vyčistiť žalúdok. Najlepšie súrodenec. Teda ak je to sestra autorkinej mamy alebo otca. Lebo toto je ďaleko cez čiaru...

777januska777
31. máj 2023

@river_song tak tu sa mo nedalo robiť od začiatku. Nevesta z autorky hneď chcela urobiť tu zlu a je jedno ako by to urobila ci by klamala ci nepozvala, jednoducho z toho by sa autorka nemala ako vyvliect.

h2
31. máj 2023

@vela02 😧

mamina7070
31. máj 2023

ja len dufam ze posluchnes muza a ziadnu harmoniku nepozicias

dobkovci
31. máj 2023

Ale na zalovanie mamicke si našla času a času

sccarlet
31. máj 2023

@srdeenko19 už v piatok poobede by som sa niekam zbalila preč. Ona veľmi dobre vie že si sa jej už pýtala na tú pozvánku, a neodpovedala...takže teraz len skúša urobiť z teba tú hlupaňu

katka2602
31. máj 2023

Autorka.. podľa mňa urobila na vlas rovnakú svadbu a bojí sa reakcie tak to takto hrala. A chúďatko sa vyplakala mamke, povedala svoju verziu a ako sme všetky predpokladali ty budeš ta sviňa a ona bude svätica. Už len to, že napísala, že príde a neprišla svedčí o jej charaktere.

gabriela876
31. máj 2023

Asi sme si robili zvytocne nadeje...bez toho aby sa osobne stretli a vysvetlili si to, by ist na svadbu bolo asi trapne

rebellefleur
31. máj 2023

Autorka, len sa pytam: to s tou vyzdobou si doteraz nespomenula, to si sa dozvedela nebodaj teraz pri pucungu?

liv1
31. máj 2023

Tak posledne co by som urobila, by som mamicke napisala spravu, ze ako to bolo. Lebo som si na 1000 percent ista, ze to sesternica nepodala tak, ako to naozaj bolo. A kludne aj screenshot sprav. Nie taku spravu ze potrebujes/cakas od nej odpoved, ale taku, aby ta pochopila a ze ona by urobila urcite to iste, keby jej niekto nedviha, neodpoveda a pozvanka jej nepride. A ze to ci pridu tvoji rodicia je uz na nich. Ty si jednoducho pozvanie nedostala, bodka. Ked to napises so slovami ktore si napisala aj nam, jej mama to urcite pochopi spravne a nie tak ako bolo podane od dcery. Ale teda mam dost z tej tvojej sesternice, je uplne zbabela. A ze krstna mama…

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
31. máj 2023

@rebellefleur ja ani neivem ci sa ma to niekto pytal..nie dozvedela som sa to minuly tyzden ale nepripada mi to nejake podstatne..jej sa vyzdoba na mojej svadbe pacila a stale hovorila ze chce daco podobne aj ona..

katkami123
31. máj 2023

@lienka.7
Ale keby aj pajcla svadbu… ja mám susedu, s ktorou mame spoločne legíny, zimné bundy, naše deti topánky, overaly, lebo si vždy radíme, kde je aká akcia, co sa oplatí a ešte spoločne objednáme. Tu jej sesternica asi niečo silno závidí a nebude to len výzdoba na svadbe a hry. Manipulatorka bez vlastnej osobnosti, opakuje ako opica a musí mat všetko, čo ma ten druhy bez štipky originality, lebo ju ani nemá. Sesternica ti, autorka, cely čas len závidí a teraz prejavila svoju zlobu.

mirka438
31. máj 2023

Ja len dufam, ze im nakoniec nepoziciate tu harmoniku. To by uz co bolo....ja ako sa poznam, by som im napisala, nech si uz tieto srajdy riesia medzi sebou a mna nech uz z toho vynechaju . Ze ja uz som k tomu povedala dost. A velmi pravdepodobne by som radikalne obmedzila kontakt. Neznasam ked zo mna niekto robi debila. Ale to som ja, netvrdim, zeby to bolo spravne a najlepsie riesenie ale toto by som nikomu na svete nedovolila so sebou robit. A este im aj pozocat harmoniku 😀 nikdy

autor
31. máj 2023

mne by to vobec nevadilo keby mala aj navlas rovnaku svadbu aj rovnake saty menu hudbu a neviem co ešte..mne taketo veci vobec nic nerobia..brala by som to uplne v pohode..ale to snad vie aj ona vsak ma pozna od malicka pre boha

katkami123
31. máj 2023

Autorka, vypusti mamu a sestru… keď tie nemajú probléma ako píšeš, nech so starou povypravaju.

altaya
31. máj 2023

@autorka nezabudni, všetky správy si pekne odlož, ani históriu hovorov by som nevymazala. Ak sa bude pýtať na tú záležitosť niekto, na kom ti záleží, môžeš ukázať, ako to celé bolo. No a že nevesta... "muž môj pomôž, mama vyrieš..." neseriózne, nezrelé správanie.

autor
31. máj 2023

@katkami123 ja keby som mame teraz zavolala a povedala aky som mala telefonat s tetou a co vsetko mi vyhodila na oci tak by mama spravila taky cirkus s nou ze by ani svadba nebola asi..lebo mama ju nikdy velmi nemusela

dobkovci
31. máj 2023

Niektoré zienky tu ozaj dobre radia ..
Mamičke by som poslala screen slová netreba tak je jasné všetko vysvetlene.
A mame a sestre by som volala hneď.

kaitlin3
31. máj 2023

Ja by som to nechala už tak, teraz pred svadbou aj tak podrží každý stranu neveste… ty máš svedomie čisté, ona evidentne nie keď neprišla, možno sa to vyrieši po svadbe a možno nie ale teraz z toho vždy vyjdeš ako najhoršia

adrianka2606
31. máj 2023

Ach jo, na jednej strane mi je to luto kvoli tebe, ale na druhej, vsetko zle je na nieco dobre a je fajn, ze sa nevesta ukazala v pravom svetle.
Pocuvaj svojho muza, ma triezvy pohlad na vec a nic jej nepoziciavaj.

mamina7070
31. máj 2023

zavolaj svojej mame a povedz co ti povedala to ze to neurobis robis zle sebe aj jej
a harmoniku nepozicaj (dufam ze nad tym neuvazujes)
posluchnes v tomto manzela?

sandri
31. máj 2023

Hmm, tak k tomu telefonatu mi napad len hlaska z filmu Pelisky: a komu tim jako prospejete? To si mila mamicka nevesty mysli, ze po tomto vyleve prides s usmevom na svadbu?! Chapem, se ti je to velmi luto, aj mne by bolo a ako som uz predtym pisala, toto nemohlo dobre skoncit (co sesternica nedomyslela). Tazko radit co teraz - toto sa uz neurovna. Za seba by som sesternicu odstrihla a viac sa s nou nebavila. Ved to asi aj chcela dosiahnut, ked ta nepozvala k stolu. A harmoniku by som rozhodne nepozicala.

vela02
31. máj 2023

@dobkovci tu to ma autorka ťažšie, nakoľko vie aká výbušná je aj mama aj sestra… a nechce zničiť celú svadbu a tým padom aj rodinu… i keď moc sa Toho už nezachrani