icon

Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu

29. máj 2023

Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..

stevvvka
1. jún 2023

@maciatkoe
@doriiis
@selest
No asi ste nečítali celú diskusiu.
Možno mohla autorka zareagovať inak, aj na zaciatku, ale všetky jej dôvody sú pochopiteľne. Ako dúfala že ide o omyl. Správanie nevesty pochopiteľne nie je. Keď chcela mať nevesta peknú svadbu, mala sa ináč správať, hádam sa teraz všetci nerozhodnu hrať divadlo, lebo nevesta chce mať pekné fotky.

Ono do soboty sa to ešte môže utriasť, ale to by si musela nevesta priznat, že to pokaslala.nikto by sa nehnevál, keby autorku nepozvala, ale keby to povedala priamo a nevykrucala sa. svadba zničená nebude, normálne sa zoberú aj bez autorky. Autorka jej nie je povinná robiť šaša na povel.

katkami123
1. jún 2023

@denithestrange1993
Áno, stačil by telefonát, ale na pokojne riešenie treba mentálne vyzretých ľudí. Ak idu obaja do toho s cielom konflikt kľudne vyriešiť, vtedy to funguje. Ak však na jednej strane nie je mentálne vyzretý jedinec, ktorý potrebuje zvyšovať tón a ide hneď do útoku, namiesto kľudu, tak to fungovať nikdy nebude.

janage
1. jún 2023

Vidíš autorka a ja mam úplne iný názor. Ak by rosambo prebehlo už pred troma týždňami ja verím, že už by to bolo vyriešené. Lebo rodicia tvoji aj nevestiny rozum majú a im je jasné, že vzťahy by to rozvratilo. Možno by si povykrikovali, ale neverím, že v konečnom dôsledku by si nevestu neposadili a jasne jej nevysvetlili čo nastane, ak sa bude správať ako hluchá a slepá. Že v konečnom dôsledku si zničí vlastnú svadbu, tebe ublizi, rodinu pohnevá. Prepana však si ju tu popisovala ako tebe najbližšiu osobu. Vážne veríš, že by ona, ktorá tiež pozná temperament vašej rodiny riskovala, že si zničí vlastnú svadbu? Toto je pre mňa na neuverenie.
Riskovať, že tvoja sestra, ktorej muž im ide za svedka zruší účasť lebo ona teba nepozve?
Pre mňa nepochopiteľné.

sasitimi17
1. jún 2023

@doriiis a prečo? čo by si ty robila na jej mieste? pýtam sa normálne bez rýpania

momamo
1. jún 2023

Uzasne, o chvilku date 100 stran 😉

diaszoky
1. jún 2023

@katkami123 presne tak. Ja neznasam takych ludi ktori vinia z absetko inych len seba nie! Ochh

katkami123
1. jún 2023

Z môjho pohladu sa autorka dožadovala až moc. Ja by som napríklad iba 2x napísala, vidím, ze osoba prečítala, nereaguje, už viac sa nedoprosujem. Čiže aj som jej to tu písala, za mňa to bolo napríklad až cez čiaru, ja by som až takú snahu ako ona nevyvinula. Čiže na vysvetlenie urobila viac ako maximum.

autor
1. jún 2023

@katkami123 vidite a podla inych to bolo malo a mala som jej pisat a volat kazdy den

katkami123
1. jún 2023

To by si už z teba srandu robili, a považovali ťa za úplne mešuge.

autor
1. jún 2023

@janage ano a prave preto ze sme si boli take blizke som stale verila ze je to len nejake nedorozumenie..ved aj mne sa stalo ze som si vsimla ze mame malo karticiek ku stolu a ze pre tetu to nevyjde nejake tri tyzdne pred svadbou tak som hned utekala ju pozvat osobne aby nebolo nedorozumenie a to mi ani nieje nejaka blizka teta ale krstna mama mojho otca..a nie ešte sesternica a naj kamoska v jednej osobe ktorej dietatu som krstna..ešte aj muz mi hovoril kazdy den..neboj sa to sa vysvetli urcite sa len pomylili a napravi sa to..

hariet
1. jún 2023

Ked je svadba este v tvojom meste a nevesta sa tam dotrepe 150 km, na svadbe bude mrte hosti, ste najlepsie sesternice, level skoro svedkyna (este predvcerom), bavite sa, ako sa na svadbu tesite… NEPOVEDALA ti, ze nie si pozvana. Ano, neodpovedala na spravy, ale mohla to len preletiet stylom wtf mi tu tato pise o pozvankach. Pises, ze nemala ziadny dovod ta napozvat. Proste v zhone a pisomnom prejave sa stane, ze nepochopis o co ide. To, ze nevestin muz povie, ze to si riesi nevesta.. ved odpoved typickeho chlapa, ktory nechce radsej nic vediet. Zaklincovala si to tou sms, ze nejdes. Dalsie reakcie sa odvijali od tejto tvojej spravy.

doriiis
1. jún 2023

@sasitimi17 ...na mieste autorky?
1. Riešila by som to skôr a nie týždeň pred svadbou
2.Nevesala by som každému na nos že ma rovno nepozvali ale opýtala sa ich,čo mám robiť a či mi s tým nevedia pomôcť ( myslím rodinu a nie MK).
3.Nehadala by som sa a už vôbec.Vtedy keď nevesta došla tak si to mali vysvetliť a ukončiť tento ,,problém".Miesto toho sa na seba všetci len urazili,pokračujú v hadaní.K čomu je to dobré?

autor
1. jún 2023

@doriiis ja som sa nehadala ked prisla..s hadkou zacala ona..ja som chcela vsetko riesit v klude aj s ohladom na to ze je nevesta a blizi sa jej velky den a ma stresy

denithestrange1993
1. jún 2023

@katkami123 telefonat brata s bratom (ak som dobre pochopila rodinnu vetvu,ze autorka a nevesta su sesternice z ocovej strany). Dobre vieme ze my zeny niekedy do toho pridavame zbytocne emocie,ale pokial sa bavi muz s muzom,este ked su bratia tak je to viac vo vecnej rovine ( aspon ja to tak z okolia vnimam)

fiirsttiime
1. jún 2023

Autorka neobhajuj sa tu, naozaj si spravila všetko tak ako sa patrí. Mne si veľmi sympatická. Riesis veci kludne na nikoho neutocis... myslím ze keby to bolo hocijako prijala by si všetko len keby ti ti sesterka bola schopná povedať na rovinu...
Pre tie ktoré by ste robili inak aby držala rodina pokope ano ano uz to vieme už ste sa vyjadrili a tešíme sa ze si udrziavate rodinné vztahy štýlom drz hubu a krok 😃

mamula20
Odpoveď bola odstránená
cacianka
1. jún 2023

@janage nie, písala to už v začiatku diskusie, že postupne sms, volanie viac x -nezdvíhala, až raz aj to ju odbila že jej zavolá naspäť neskôr, nevolala.
celé 3 týždne ani obraz ani zvuk, tak už pochop, keď sa autorka slušne pripomínala, aj jej muž kontaktoval ženícha, ty by si išla tam kde ťa nečakajú ?! ešte kolko krát by si sa vnucovala neveste na svadbu ? do vianoc ?

sasitimi17
1. jún 2023

@doriiis no ved ale ona to chcela riešiť skôr ale tá nevesta ju furt ignorovala, neodpisovala jej a nezdvíhala telefón, takže autorka snahu mala oveľa skôr to riešiť
2. nevešala to do teraz nikomu na nos, ale ked sa jej mama so sestrou pýtali v čom ide oblečená tak čo im mala povedať? povedala pravdu že nič lebo nie je pozvaná
3. písala že hukala len nevesta a nedala si nič vysvetliť...
takže v podstate by si nič nevyriešila týmto

doriiis
1. jún 2023

@autor....a nenapadlo ti,že možno má toho fakt veľa a fakt jednoducho zabudla na tvoje správy a problém? Ja neviem aké to je vybavovať svadbu ale si uvedom,že ona si tu svadbu organizuje cca 1,5 hod cesty autom od svojho domova.Co samozrejme nie je tvoj problém,ale asi si nebola jediná,kto jej volá,píše a má nejaký problém.....fakt si myslíš,že keď ste vždy mali tak dobré vzťahy,tak toto by ti spravila naschvál?.Mali ste sa jedna druhej ospravedlnit,dohodnúť sa,čo bude a uzmierit sa.

autor
1. jún 2023

@doriiis svadbu riesi ako som sa dozvedela hlavne agentura..tie hlavne veci..a samozrejme ze ma to napadlo ze ma toho vela ale vcera ked prisla na mna nahucat mohla mi to takto kludne vysvetlit..ze pocuj mam toho vela stresy prepac ze som nereagovala ale jasne ze ste pozvani pridte...to si myslim nieje az taky problem..ja som si svadbu riesila sama bez agentury a stresy su to teda riadne ale na toa by som vzdialenu tetu isla pozvat kedze na nu pozvanka k stolu nevysla..ešte s ospravedlnenim ze nech sa nehneva ale prisla som osobne aby vedela ze sice tu pokapanu karticku ( jasne ze tak som to nepovedala) nemá ale je pozvana som si cas nasla..

katkami123
1. jún 2023

@denithestrange1993
Toto mi už príde sj trochu cez čiaru. Ja, keď mám s niekym problém, riešim si to sama ta seba s tým človekom, sme dospelí ľudia. Už sesternica prestrelila, keď do toho zatiahla svoju matku. Čím viac ľudí sa do toho interesantné, tým viac ľudí rozhádaných a ešte väčší konflikt. Ja myslím, ze už stačilo, sú to dospeli ľudia, nevesta si to mohla vyriešiť hneď na začiatku pred mesiacom cez messenger s autorkou, keď nezvláda priamu konfrontáciu a ide do útoku. Ale to by si potom nemohla dariť svoje ego tým ako sa jej autorka doprosuje, vypisuje, vyvoláva a nerástlo by jej ego z pocitu dôležitosti. Teraz padla na hubu a neuvedomila si, ze to, ze si ona chce šíriť ego tým ako jej niekto dolieza, má aj vedľajšie faktory, na ktoré teraz dopláca. Je mi ľúto, ale ja takéhoto človeka nikdy lutovat nebudem. Chcela byt dôležitá, tak nech sa páči, nech si to zožerie do poslednej omrvinky.

mk22
1. jún 2023

Autorka.. Ty nevestu poznáš najlepšie, opísala si vás vzťah.
Nenechaj sa stiahnuť tým, čo si myslia cudzie ženy na MK.
Ani jedna vás nepozná.
Úprimne si myslíš, že ťa nechcela mať na svadbe?
Súhlasím s
@doriiis
Dokonca tu už ľutujú ženícha, že chudák muž a rozvod do roka..
Necitaj nič, vypni telefón.. Nerieš.. Nechaj to cele plynúť.
Uži deň, je krásne 🖐️

katkami123
1. jún 2023

@doriiis
Ale nekecaj… všetky sme sa tu vydávali, nie je prvá ani posledná, aj bez agentúr a nemyslím si, ze normálny človek sa takto zachová. To je ako keď sa chlap ozere, podvedie zenu a zhodí to na alkohol. Ale zasuvat a vyzliekať, to vedel aj s alkoholom. Dosť lacné a alibistické.

lucky_k
1. jún 2023

@doriiis svadbu organizuje agentúra, takže veľmi veľa vecí neveste odpadá...a zabudnúť asi 5x na kontakt od niekoho nieje určite pravda...a vcera jej povadala vy sa zariadte ako chcete ale rodicia nech pridu - to jej jasny dokaz, ze prestrelila a neuvedomila si následky, nechcela ju tam a vyžívala sa v tom ako sesternicu necháva na vážkach a ako ju neúspešne kontaktuje...

kaitlin3
1. jún 2023

@doriiis ja neviem, niekedy je fakt mlčať zlato, najmä keď si ani neprečítam poriadne diskusiu a mudrujem tu. áno, svadba je 1,5 hodiny od miesta bydliska nevesty ale neveste organizuje svadbu agentúra, ktorej dala zoznam samotná nevesta aby obvolala všetkých, ktorí boli pozvaní, či sa teda naozaj zúčastnia. Agentúra volala všetkým okrem autorky, fakt si myslíš že po tej ignorácii z jej strany povedala samotná nevesta agentúre, že túto dotyčnej ani nevolajte, síce jej tri mesiace neodpisujem a nezdvíham na jednoduchú otázku či je alebo nie je pozvaná, tak ona určite vie, že pozvaná "automaticky". Zvláštne že svedok ženícha už automaticky pozvaný nie je. A zas sorry ale organizovanie svadby nie je kvantová fyzika, aby som nevedela zdvihnúť jeden telefonát, ale samozrejme keď potrebujem harmoniku požičať to odpíšem do 10 minút.

cacianka
1. jún 2023

@moonlight1210 ale mala by chrbtovú kosť natrepať sa nepozvaná na nejakú svadbu, tu ma máte a lapnuť niekde za vrch stola

hariet
1. jún 2023

@autorka Dobre, lenze ona prisla uz potom, ako si jej napisala, ze neprides a dozvedela sa, ze nechcu prist aj tvoji rodicia. Ja by som bola tiez nasrata riesit este taketo sumy a konflikty 2 dni pred svadbou. V klude ste si to mali vyjasnit davno predtym. Ked sa uz spustila lavina dezinformacii, mna neprekvapuje, ze prisla k tebe uz napalena, ze co sa deje. Ziadna nevesta nechce toto riesit pred svojim svadobnym dnom.

janage
1. jún 2023

@cacianka ja to teda nevidím. A nie nemusela sa vnucovať mohla to sama uzavrieť po týždni a oboznámiť s tým svoju sestru a mamu. Sestra verím, že pri svojej akcnosti by to mala vyriešené za 2 dní.
A pričetná dospelá osoba nebude riskovať, že si zničí svadbu tým ze nepozve svoju najbližšiu sesternicu, hlavne ak vie čoho sú schopné jej sestra s mamou.
Teda buď je nevesta nepríčetná a celých 20 a x rokov to maskovala alebo ide skutočne o omyl alebo ma mega vážny dôvod riskovať zničenie vlastnej svadby.
Posledna možnosť je že toto celé je podklad pre nejakú štúdiu.

doriiis
1. jún 2023

@autor....ja netvrdím, že ona sa chovala ok.Nechovala.Mala sa vyjadriť,či kartička bola fakt zabudnutá,alebo vás tam proste nechce.A podľa toho by ste sa už zariadili.To,že ty si taká precízna a ty si robila veci tak ako si robila,neznamená,že každý je taký.Myslim,že obidve strany tohto konfliktu ste rovnako jedovaté,urážlivé a detinské.Ale keď vás to baví🤷.....mať vaše problémy a svoj plat

sidicek
1. jún 2023

@doriiis ja som svadbu mala a neviem o akých brutal stresoch, že nevie ani odpísať ci zdvihnúť telefon tu je reč. Koláče ti napecu ,výzdobu a jedlo urobia v restike alebo agentúra, fotí ta fotograf a hra kapela, ty len spravíš pozvánky a popozyvas ľudí, zoženieš šaty, účes makeup a ideš na matriku.