Nevysvetlená neprítomnosť pozvánky na sesternicinu svadbu
Ahojte, mam taku zvlastnu situaciu v rodine a chcela by som poznat vas nazor..ide o to ze buducu sobotu sa mi vydava sesternica s ktorou sme boli odmalicka naj kamosky, proste ako sestry..ja som mala svadbu pred 4 rokmi na ktorej bola samozrejme aj ona ako hlavna druzicka aj s jej partnerom uz buducim manzelom a pred pol rokom sme sa stretli u gynekologa a povedala mi ze planuju na zaciatok juna konecne svadbu ze sa strasne tesi a ze sa tesi aj na to ako a cela rodina zíde ..lebo sa málo vidiíme / stretávame..ze sa tesí aj na nas ( mna manzela a dcerku nasu)..ale ze ešte sa budu samozrejme zasielat pozvanky,..tak sme sa bavili co vsetko planuje vramci svadby ake saty a pod..odvtedy sme sa nevideli a cca pred mesiacom prisla pozvanka..no teda vsetkym prislo oznamenie + pozvanie k stolu ( aj mojim rodicom a sestre) len mne prislo len oznamenie bez pozvanky k stolu..najskor som myslela ze je to len asi nedorozumenie tak som jej napisala na messenger ze ci teda pre nas (mna manzela a nasu malu) pozvanie neplati ..napisala som to akoze formou zartu..so smajlikmi..spravu si pozrela ale nic neodpisala doteraz..svadba je tuto sobotu..samozrejme cela rodina vychystani ze idu uz segra sa ma pytala ake saty si obliekam..lebo kazdy rata s tym ze ja ako jej odjakziva najoblubenejsia sesternica a naj kamoska z detstva pojdem..do konca vela ludi si myslelo ze pojdem za svedka..no len sesternica sa stale neozyva reps na moje spravy neodpisuje..a vnutit sa niekde nechcem..uplne som z toho rozcarovana..mam ist aspon na obrad?..lebo fakt nechapem co sa deje..uplne som rata s tym ze pojdeme na svadbu tuto sobotu ..
Pisem tu prvykrat. Ludia su vselijaky a kazdy zmyslame inak, kazdy sme iny. Preto by som sa neriadila moc podla rad na MK, je to ako roman brane len z jedneho pohladu, da sa povedat ze pozname nazor a tvoje zmyslanie (autorky) a sympatizujeme. Hromzime na nevestu, vsak krivda sa stala ale nezreba zabudat ze ju nepozname, npozname jej charakter jej zmyslanie. Preto ty autorka najlepsie vies, ci je to typ osoby, ktora vecne nestiha vsetko robi na poslednu chvilu a obcas je chaoticka a kludne sa to mohlo stat. Pripadne je malo sebavedoma, neveri si a pod navalom stresu dokaze vybuchnut. Mozno ide naozaj o poruchu a bude seba branit az do poslednej kosti a nevie zo seba vypustit nieco take ako prepac. Ci doteraz mala podobne maniere. Mozno ti zavidi spokojnost, krasu, deti, muza. To uz vies lepsie posudit ako my. Mne raz kamoska povedala, ze ma nepozve aby som ju nezatienila a to sa na rozdiel od nej ani nemalujem.
Ale celkom amntento pribeh chytil a preto hutam co za tym moze byt. Inak u nas sa uz tiez nevola na svadby cela rodina, len najblizsia rodina pripadne slobodny. Ale nezavolat krsniatko s rodinou mi pride fakt divne.
Ja osobne som si myslela, ze ide o nedorozumenie pokym neprisla nevesta na navstevu a nezacala popierat to co je zjavne(nikto jej nevolal a spravy neprisli). To je uz dost zvlastne takto klamat len aby urobila zo seba tu dobru, a este pred autorkou, ktora vie, ze volala a pisala. Divne uz bolo aj to, ze sa zaujimala skor o to ci pride harmonika ako autorka. A ze nech presvedci rodicov nech idu aautorku nik nemal zaujem presvedcit, divne. A este raz pripomeniem krstnu dcerku, ktora by mala mat vasciu prioritu ako teta a ujo. A ak ma aj nevesta dovod autorku nevolat na svadbu a kamaratila sa len na oko, tak nemala prijat ponuku ist za krstnu.
Ked si spomeniem na svoju svadbu, tak mne by sa kludne mohlo stat,ze zabudnem odpisat, zabudnem zavolat spat ale uz pri harmonike by som volala, ako to ze nejdes? A ked uz nic, tak aspon pri osobnom stretnuti by som prejavila lutost nad vzniknutou situaciou. Takto je to viac menej iste, ze autorku tam nechce. Osobne by som chcela aby aj zvysok rodiny vedel preco som nesla ale zaroven by som sa snazila nech sa to utrasie a ako tak dat vztah dokopy . Bolo by skoda zahodit kamaratstvo len tak ak je naozaj obojstranne. Ale to uz ty sama budes vediet najlepsie co dalej, ci to ma cenu. Drzim palce
Ps: dufam ze po opadnuti svadobnych stresov sa pride nevesta ospravedlnit ale pochybujem, ze nazbiera odvahu a slusnost, skoda. Budem sledovat dianie 🙂
Ako bolo spomenuté ..debila by som zo seba nerobila do skupiny kde sú by som jasne napísala ešte aj s dátumom kedy čo a ako ....
No ved prave to je co ju asi nastvalo. Ze ta "pozvala" osobne,potom verila ze si na zozname, potom verila ze srandujes lebo je zrejme menej chapava. A potom asi verila ze ved ste naj kamosky a keby co bolo jasne ze ty chapes ze pozvana si aj keby ti ani oznamko neprislo a tebe ako naj kamoske to nemusi vysvetlovat lebo chapes, ako by to asi musela vysvetlovat nejakej tete s ktotou ma formalny vztah a musi dodrzat oficiality. A potom kupujes tortu saty a zrazu par dni pred svadbou ked sa vsetko najviac sere tak ty kt je jasna zacnes riesit elementarnu vec. Jasne riesila si tk aj predtym ale nevesta je ozaj zrejme nezodpovedna koza. Ja som napr taka ista a tiez by som sa divila ako puk ze o co ti ide. Ale teda by som ti asi nevynadala uz keby somk tebe prisla.. ale kazdy sme ina povaha ona je zrejme tvrdohlava a horuca hlava.. Podla mna je velka skoda ze to tak zbytocne dopadlo a mna by to dlho mrzelo ci uz na tvojej strane alebo na strane nevesty..
už je v mieste najmenej 2 týždne a to si nenašl čas na pokec s naj kamoškou a naj sesternicou !? pokecať, rozobrať prípravy, možno by aj autorka pomohla, aj harmoniku by v klude dohodli. vie len stekať poza chrbát ženícha a svadobnej matky
@zuzanka.zuzu nie je pozvaná doteraz a ani raz tu nenapísala veci co si spomenula 😃 takže klud...proste autorka je prudko nad vecou aj keď určite smutna z celej situácie
Ale veď nevesta celú rodinu zmanipulovala, aby si mysleli že si pozvaná. Lebo inak by nevestu bombardovali že prečo nie si pozvaná. Jednoducho je to nevestin deň. Nech je pravda akákoľvek, ty autorka budeš za zlú, lebo nevesta to tak zariadi. Je to jej povaha. Hádam si nebude kydať na hlavu, že ťa nechcela pozvať, lebo ti závidí a neviem čo ešte a radšej to zahrá, veď som ju pozvala (sice bez kartičky ale naziapala som do nej), tak mala prísť. Uvidíš ešte ťa ohovorí po celej rodine ako si ju sklamala.
Po včerajšom výstupe, co predviedla u autorky nevesta snáď iba totálne zadubenym nie je jasne, ze @autorka na svadbu pozvaná NEBOLA.
Tie, co jej tu vehementne radite, aby tam napriek tomu sla, neviem ci ste normalne. Raz keď nemám pozvanie k stolu, sa tam len tak dotrepem??? Kde ma asi s partnerom pozadia? Ku kapele? Ci ako?
Teraz čisto hypoteticky...
V pondelok tu bude diskusia typu, "Nechápava nepozvana sesternica sa mi votrela na svadbu" - som veľmi zvedavá na Vase reakcie👌👌 jasne, urcite by boli typu, vsak to je v pohode, je to rodina, ze??? 🤣🤣🤣
@autorka neurobila si nic zle, zial to sa stáva. Aspoň si zistila co je milá tvoja sesternicka zač. Mas o jedného toxické človeka v živote menej, bud rada.
Inak co sa tyka sestry, nechaj ju nech sa rozhodne sama ci pôjde alebo nepôjde. Ja na nej mieste by som nešla. Už len preto ze nejaká pizda, sa takto nebude chovať k mojej sestre!
Ešte som si spomenula na dávnu príhodu u známych, rodina široká, rozvetvená, súrodencov tuším 13 bolo, neviem už presne. Jeden sa ženil a niektorému zo súrodencov, ktorý mal okolo sedem detí povedal, že je pozvaný, ale môže zobrať so sebou len dve z detí. (Ktoré veľa nepojedia, lebo deti že veľa pojedia) 🙈 Tak, to len tak na okraj, že kadejakí sme ľudia...
@zuzanka.zuzu ako to myslíš, že nevie konflikty riešiť ani jedna? Autorka to chcela riešiť, volala, písala, to nevesta hra mŕtveho chrobáka.
@zuzanka.zuzu taki ludia co manipuluju to maju naozaj premyslene a presne vedia ako sa pomstit, tam nevesta mohla v klude autorku dlhe roky neznasat, ale tak kamaratili sa... boli rodina a nevesta ju z duse neznasala a ziarlila na nu. Vobec by ma to neprekvapilo.
@amaro samozrejme, ze su veci neodkladne a odkladne. Informacie o vylete deti nam nikdy nechodili do whatsapu. A odpovedam kočke predtym, čo napisala ze napise dve spravy a dost. Ze tu spravu nemusi kazdy hned dostat. Proste napisat spravu je malo, ak je nieco dolezite a neodkladne, treba volat. To autorka urobila. Casto ma ludia zastihnu vo chvilach kedy sa mi neda odpisat, a ked to nie je superurgent, proste necham na neskor. Ci ty v strede napriklad soferovania zastavis a odpises? 😁 som akcny clovek, neviem ci egocentricky, ale prestala som v zivote riesit co sa ma a co sa nema, ak odomna niekto nieco naozaj chce, proste najlepsie zavolat. Ludia ma poznaju, ze som ochotna a rada pomozem, len velmi tazko by niekto povedal, ze sa mi musi vnucovat. Aj s kamoskami tak vseobecne mame, nie vzdy kazda odpise hned, niekedy neskor, niekedy vobec, povedali sme si ze ved ak by bolo nieco velmi surne tak si volame. Tak sme asi egocentricke vsetky 😂. Ja sa nehnevam ked mi niekto neodpisuje, lebo viem ako je to u mna. Ked nieco surne, tak volam. Bodka
@fiirsttiime čo? veď ty si označila mňa, ja som úplne kludná a ešte väčší klud bude keď už na mňa ani nebudeš reagovať 😉 a "prudko nad vecou" teda nie je ani omylom 😀
To ste sa za 2tyždne nestihli stretnut navštivit vyjasnit si veci v klude ? Tipujem že obe mate tesne po 20r pretože takto riešia veci nezrely ludia. Zrele želny by to poriešilo inak. Minimalne by nedošlo k hadke. Každa by si uznala svoj podiel viny a v sobotu by si spolu dali poriadnu zabavu. Vyhlasili ste vojnu v ktorej budete všeci porazeny nik nezvitazi. Blbe žabomyšie vojny medzi ludmi pre nič. Aked čitam kolko ludi ta v tom hecuje sa až divim. Ludia su normalne harpie ktory sa neskutočne tešia zo zla až sa vyživaju. Mala by si vložit svoju energiu ktoru momentalne vkladaš to tejto diskusie vložit do urovnania vašich vztahov. To neni hamba povedat čo sme si to sme si ale udobrime sa. Ale to autorka zrejme neda. Citila bby ohromne poniženie a hlavne ked ma tak vymasirovane ego touto diskusiou. Daj si otazku či ti stoji za to čitat tieto beštialne komenty žien ktore ani nepoznaš a o tyžden si na teba ani nespomenu alebo tvoja rodina nech už je akakolvek.
update: volala mi teta ( matka nevesty) z nejakeho ineho cisla ze ci teda prideme alebo nie aby v tom mali jasno lebo som sa stale ešte nevyjadrila a nevedia ...🙂
@ema22270 no a? tak nevesta neznáša sesternicu... a? však tak preto ju nepozvala na svadbu, nereaguje na ňu, neodpisuje jej... nechápem aký to má súvis. okej neznáša ju.
no dobre ale čo hovoria na tvoje argumenty ohľadom pozvánky ( kartičky ) a nekomunikácie zo strany nevesty? Keď dali sestre a jej manželovi / svedkovi kartičku, to je asi viac ako sté, že svedok príde a agentúra ich tiež kontaktovala, prečo by vás mali brať automaticky bez pozvánky/kartičky a potvrdenia agentúrou???...na toto čo vraveli?
Aha nevyjadrila 🤣🤣🤣🤣🤣
Jednoducho Ťa na tej svadbe nechcela, (dôvod vie len ona), len nedomyslela dôsledky, čo to spôsobí.
Možno myslela, že sa to neprevalí a keď sa prevalilo,
teraz sa len vykrúca a obviňuje všetkých okolo.
Priprav sa ešte na to, že ty z toho budeš tá najhoršia.
Na svadbu by som určite po tomto nešla, nech má čo chcela, je to jej deň, nech si ho užije ako si zariadila a kto z rodiny už pôjde na svadbu a kto nie je jeho vec.
Viem, že Ťa to trápi, aj mňa by trápilo, ale možno práve teraz ukázala svoju pravú tvár.
Ty si taká dobrá duša, chceš aby všetkým bolo dobre, ale niekedy to nejde.
Možno Ťa celý čas len využívala, Tvoju dobrotu a ty si to prehliadala.
To že ste od detstva boli spolu, všeličo prežívali a boli naj kamošky, to už dnes zrejme neplatí, ono veľakrát v dospelosti sa tie vzťahy nejak pretrhnú a každý ide svojou cestou.
Ja stale verim, ze toto je fakt jedno kolosalne nedorozumenie a ze @autorka "pozvana" bola. A ze nevesta fakt veri tomu, ze nechce na svadbu prist.
Ano autorka sa na to mohla vykaslat a rovnako ako predpokladala, ze na svadbu pozvana nie je, kedze nedostala ano, mohla predpokladat ze je, lebo nedostala ani nie. Ale nevykaslala ... Ale dotazovala nielen nevestu, ale aj zenicha a ani ten sa nevedel vymacknut.
Zaklad je komunikovat, a ano, na komunikaciu su potrebni dvaja. Este vzdy sa mozu opat stretnut, asi najlepsie same, poplakat si a vyjasnit si to ... torta bude upecena, aj harmonika je stale cela ...
(oprava nevykaslala)
@zuzanka.zuzu ja som reagovala na nejaky komentar vyssie - ale asi to zas bol komentar na nieco ine, tak nic, asi sa uz stracam v tom, lebo neviem ako si to ty hore myslela. Nevadi, prepac.
@olusik112 ja sa cely cas snazim o urovnanie..vsetko riesim s kludom, pred nikym som nehadzala na nu spinu ani neohovarala ani nic..len som proste uz tym ze sa blizi svadba musela som sa aspon segre a mame ( nikomu inemu) priznat ze nejdem na svadbu lebo jednoducho pozvanku sme nedostali..kedze mi vypisuju hore dole ako ideme kedy ideme co si obliekam co obleciem malej a podobne..kedy ideme pre tortu ake kvety kupujem..ci manzel si dava kravatu alebo motylika..a ja co som mala odpovedat..a to ze potom mama a segra to riesia po svojom a vybuchnu ja za to nemozem..ci som si mala vymysliet ze viete co nejdem lebo sa mi nechce..aby bol pokoj v rodine?..mozno som mala...
100 strán diskusie o pozvaní/nepozvani... 😃 Fakt si nepamätám diskusiu ktorá by tak dlho vydržala, s výnimkou o rodicakoch, obedoch a podobne.. zvláštne čo v ľuďoch dokáže tak rezonovať..
Autorka.. Normálne potvrď účasť, pôjdu tvoji rodicia, sestra.. Zabavíte sa.. Vyjasnite si všetko.. Ber to tak, že ty si tá rozumnejšia a hotovo.
@markusrasford v tomto duchu som aj ja písala, že sa všetky kapitoly svadby riešia a menežujú , a hlavne zoznam pozvaných, presne menovite (kvôli jedlu, stoličke, detskej stoličke, detský kútik, šatňa, priestor na zloženie vecí,,,)
@aalt ja si to tiez myslim. Nevesta na to nasledne reagovala zle, nevhodne, aj jej mama, ale podla mna ju na svadbe cakala. I ked tie reakcie tomu az tak nemasvedcuju. Lebo realne nie je dovod preco by ju tam nechcela. A neocakavam, ze by bol niekto az tak prespekulovany, ake ste tu vykonstrovali niektore pribehy. A mozete ma aj zjest poniektore, myslim si ze to bol jeden blby omyl.
Autorka radim ti tu diskusiu poziadat o zmazanie, pretoze uz pises detaily o sestre a jej muzovi, jeho alkohole a spravani, inicialy atd., nech sa tu v tom nikto nenajde. Ale samozrejme az potom, co budeme vediet rozuzlenie 😁😁😉

@stevvvka áno, súhlasím, toto bol asi plán.... fakt súhlasím! reálne ich nepozvala a chcela tvrdiť, že veď pozvaní boli. v tej rodine nevie riešiť "konflikty" ani jedna.