icon

Nevzali mi syna do škôlky, prežívam krízu!

1. máj 2024

Ahojte, v zufalstve pisem. Neviem sa na koho obratit, zacala som aj so psychologickou, ale nema volne terminy az o 2 mesiace.
Nemam na nic energiu, nenavidim svoj zivot, nenavidim seba samu. Toto nie som ja.
Mam 3 rocneho syna, ktoreho nevzali do skolky, ani do okolitych, to znamena, ze musim s nim byt doma este rok v bytovke. Nechce sa mi ist s nim von, proste nemam energiu chut zit. Neustale bojuje o pozornost tym, ze robi obrovsky bordel, vysype zeminu z kvetinaca, rozhadzuje hracky, vcera som mu uz dala aj po ruky a kricala ako besna.

Manzel o 8 do 7-8 v robote skoro kazdy den. Nemam kamosky (pristahovali sme sa cerstvo (6m) do novej dediny). Rodina mi zije daleko.

Zacalo sa tento obrovsky negativny naval od januara, ked som sa dozvedela, ze som NEPLANOVANE tehotna. Dalo ma to dole, kedze som sama neustale, ale cca o tyzden, ked uz bilo srdiecko, tak som sa zacala tesit. V 10tt mi oznamil lekar, ze uz nebije srdiecko a mala som ho doma porodit do wc. Odvtedy tie negativne emocie ma nevedia opustit. Bol to strasny a tazky zazitok. 💔

Stala sa zo mna otrasna a hnusna mater. Syn je velakrat smutny, nudi sa, zoziera ma to zvnutra, ze mu neviem zabezpecit stastne dni, a na druhej strane ma to nezaujima. Radsej si budem upratovat alebo byt na mobile.

Manzel ako sa vrati z roboty berie syna a su spolu. Ja sama. Vecer uz nie sme ani spolu. Skoro sa ani nerozpravame. Nestihame.

Kedy sa vratim opat k svojmu ja? 💔😪 Nevladzem psychicky. Nedavam to. Som v koncoch. Vcera som si uz chcela ublizit, ale stopla som sa. Toto nie som ja.

Nenavidim sa. Aj teraz placem, ako pisem a je mi na vracanie.

autor
1. máj 2024

@denithestrange1993 a aj svokrovci.

gribka1
1. máj 2024

Čo vám odviedlo tak ďaleko? To máte úplne pretrhané siete.

jana_eyre_2
1. máj 2024

@klotildabazarik daj si ty za takúto komunikáciu so ženou čo je na dne..

svetlonos
1. máj 2024

@klotildabazarik
depresiu, vyhorenie? Potom si sa nič nenaučili. Empatia ti nič nehovorí? Ona tu rpise chvalospevy na seba, ze je hrdá ako sa chová k synovi. Nie kazdy ma rovnakú výbavu a dostane sa z takýchto stavov rychlo a v pohode!
Jednu takú som zažila. V noci ju odviezla sanitka- syndrom vyhorenia. Liečenie, lieky, dostáva ie sa do normálu, dve malé deti. O polroka neskor to iste jej kamarátka.
A dovolila si nevratit sa naspäť do prace! Blbe bolo, že pracovala v hoteli jej muza - tej prvej vyhorenej.
Nemala pre nu štipku pochopenia.
Presne ako ty, smutné, zvlášť ak si to prežila.

autor
1. máj 2024

@gribka1 velmi dobra pracovna prilezitost pre manzela. 😏

gribka1
1. máj 2024

Škoda, že aspoň mesto sa nedalo.

pieksamaki
1. máj 2024

Skus s malým štetec a papier.....niečo na pol hodinu tvorivé....potom si pusti hudbu. Daj si nejaký cieľ dňa......a skus si urobiť radosť....podľa toho čo máš rada.

palculienka40
1. máj 2024

Chod k psychiatrovi javi sa to ako depresia. Drzim palce.

zmrzlinka2021
1. máj 2024

@zuzanka.zuzu nepíš nikdy človeku, či má psychické problémy aby sa dal dokopy. Depresia je vážne ochorenie

zmrzlinka2021
1. máj 2024

Autorka bezodkladne od obvodného na tri týždne lexaurin a nasadiť od psychiatricky napríklad escilopram. Musíš sa stabilizovať, až následne môžeš riešiť, vo ťa trápi a to aj so psycholockou.

svetlonos
1. máj 2024

Ak chceš, napíš správu, tiez som bola jednu dobu zufala. Múdrych rád 300, jedine ako môžem byť taká lenivá a neupratat. To sme ani deti ešte nemali. U mňa bol hlavný problém zapal v tele a teda žiadne zelezo, z toho depkovske stavy.
Dostala som infuzie zeleza a pomohlo.
Teraz deti mame, ľúbim ich najviac ale tiež je to niekedy vseliake. A to mi je teda fajn, muz dobrý, deti zlaté, ziadne také stresy ako ty. Pokojne napis ak chces 🙂
A mne to nedá keď vidím ako tu niektorým ľuďom je zle a píšu im takéto debilne komentáre.
Tiež som ti mohla napísať tvrdo, ake hlášky mala ta prvá žena pred tým vyhorenim, to bolo na strach a plač.
Ale tým by som ti nepomohla, tak načo. Ale chápem ta veľmi dobre.

denithestrange1993
1. máj 2024

Pozri vedela si,ze stari rodicia byvaju daleko,tak si s tym mohla ratat,ze toho bude na teba vela. Zas 500km dnes nie je az taky problem,mozte sa navstevovat raz-dva krat mesacne. Ist na vikend k rodine atd.

denithestrange1993
1. máj 2024

Pozri same sa to neporiesi,nejednej pomohli AD,mozes byt taka hrda a "zvladat" to sama,alebo si dat poradit...

drahomirrra
1. máj 2024

@zoja1234 Joj, toto je svata pravda, co si napisala s dnesnymi starymi rodicmi. Idealne ked su to presne tie matky, ktorym deti vychovala ich mama a svokra. Ked maju oplatit, tak uz sa zazracne zmenila doba a generacia. 😂😁

123369
1. máj 2024

Neznášam, keď si potrebuje niekto niečo dokazovať na ľuďoch ,čo majú momentálnu krízu. Kto im dáva právo súdiť ťa. Sama sa koľko krát cítim vyhorena, alebo prihorena 😂proste som už 7 rokov na RD a mám tohto koľko krát dosť. Aj depresie,aj pocit osamelosti, zlyhania,no dosť som toho zažila a niekedy ešte aj zažívam.Ale keď napíšeš príspevok, že už zo zúfalstva žiadaš nejakú radu a tebe sa dostanete takáto odpoveď otvára sa mi kapesny nožík vo vačku. Strašne ti želám ,aby si našla niečo,čo ti pomôže toto obdobie nejako prežiť a aby bolo už len lepšie, najlepšie a najsamlepsie ♥️

autor
1. máj 2024

@123369 Jeeej, dakujem! ❤️ Ze 7 rokov. 🥲 Klobuk dole!

autor
1. máj 2024

@svetlonos Deficit zeleza? To vazne moze taketo stavy zapricinit? Pri potrate aj po, veru islo zo mna vela krvi... Zeby? Skusim nejaky vyzivovy doplnok. Dakujem Ti! ❤️

autor
1. máj 2024

@pieksamaki Ano, velmi by som sa chcela vratit do starych kolaji. Budem na tom pracovat! 🙏🏻🤸

svetlonos
1. máj 2024

Áno môže. Mala sombzapal osrdecnika, bola 3 mesiace pn, s liecbou aj biopsiou. To keď už bolo ôk a aj tak som ledva vyšla po schodoch, dr mi urobil krvný obraz a zistilbze feritin mam na 0 - zasobnik zeleza. No a chýbajúce zelezi vie ist ruka v ruke s depresiou. Ja som mala ešte sikanu v praci na vysokom leveli, to mi tiež nepomáhalo.
Vyskúšaj rozbor krvi, hormónov.

estellas
1. máj 2024

Nemám pre teba konkrétnu radu. Len ťa chcem povzbudiť, že nie si zlá, len si vyčerpaná. Prísť o bábätko je veľmi ťažké. Takže si to nevyčítaj. Potrebuješ odbornú pomoc, keď sa ti podarí ju vyhľadať tak ti bude lepšie.

drahomirrra
2. máj 2024

@svetlonos Fuha, nulove zelezo nie je sranda. Snad si uz fit ✊

klotildabazarik
2. máj 2024

@nyusika aty si co poradila aby sa sťažovala na koni super rada fakt, baba sa musí vzchhopit a začať fungovať

klotildabazarik
2. máj 2024

@jana_eyre_2 vela ludi je dňa dne a ešte aj horšie na tom ako táto tu co sa sťažuje, muža ma naco? Keď jej nevie pomôcť?

klotildabazarik
2. máj 2024

@123369 ty sa nauč pravopis a potom sa vyjadruj ty si hiena

tiana080
2. máj 2024

Odkiaľ si?

klotildabazarik
2. máj 2024

@zuzanka.zuzu presne tak

jana_eyre_2
2. máj 2024

@klotildabazarik a preto že niekto iný ma život tazsi ty máš právo do neho útočiť? Pochybujem.. ľuďom už úplne preskakuje!

autor
2. máj 2024

@klotildabazarik Fuuuu, zena! Strasne zlo ide z tvojich komentarov. 😏 Na co je to dobre? 😏 Poradit si mi nevedela, ale ja napriek tomu Ti prajem strasne, ale strasne vela lasky! Potrebujes to!

slovakboy
10. máj 2024

@klotildabazarik vieš čo? Položím ti na krk sto kilové závažie a potom ti poviem, že sa musíš vzchopiť. Alebo nie, to je ťažké pre každého. Budeš mať zlomenú nohu a poviem tí vzchop sa a choď. Veď každý chodí čo tu nariekaš. Ty nerozumieš že to nejde? Nechcel by som ťa mať pri sebe v čase kedy niekto blízky takto trpí.

bubuzu
10. máj 2024

Možno ti pomôže, keď si uvedomiš,. že za tým všetkým,čo cítiš a ako sa chováš sú možno ešte stále len tehotenské hormóny, ktoré ti rozhadzali telo a myseľ. Skús na to nazerať tak. Je to len dočasný stav. Prejde to. Sú to len látky, ktoré ti cirkulujú v krvi a časom zmiznú a bude lepšie. A ty si silnejšia ako tých par hormoncekov. Zvladneš to. Aj ja som tak prišla o bábo. Deň potom ako mi zomrel otec, mi oznámili, že babu nebije srdiečko. Kľudne si dovoľ cítiť sa mizerne. Nechaj syna, nech tu hlinu z toho kvetináča vyhadže všetku. A kľudne si dovoľ to ignorovať. Nemusíš byť teraz super mama a dávať mu lekcie, ak na to nemáš energiu. Kašli na to. Choďte veľa von, hádžte kamene do vody, skacte, behajte, kričte. Hýbte sa. Kašli na poriadok, jedlo, dajte si suchý rožok. Bude to lepšie, uvidíš.