Nezáujem o manžela
ahojte zienky, potrebovala by som radu, bo uz neviem, co so sebou. vytvorila som si novy profil, kedze o tomto mi tazko pod svojim vlastnym (to len pre info pre tie, ktore sa vecne vrtaju v pohnutkach sem pisucich, nie, nerobim si srandu ani sa nenudim).
ako tema napoveda, vobec nemam zaujem o manzela. po akejkolvek stranke. sme spolu 6 rokov, z toho 3.5 sme svoji. mame dve dcerky, 3 rocnu a 1 rocnu.
problem, ktory teraz mam, zacal, ked mala starsia dcerka nieco vyse roka. muz pracoval z domu, stale mi bol za chrbtom, vsetko mi vadilo. vzdy ale ked mi uz zacal liezt na nervy najviac na svete, odisiel na sluzobku a opat bolo vsetko v poriadku, harmonia najvacsia na svete. co sa sexu tyka, po porode prvej dcerky sme si zili podla mojho cyklu. mala som menzes, bola som krava. tyzden predtym som sa chystala na to, aka budem krava a tyzden po tom som sa dostavala z toho, aka som krava bola, takze na sex, neznosti a intimitu nam ostaval tyzden aj nieco a vtedy bolo fakt vsetko ok.
az do casu, ako som pisala, ked mala starsia nieco vyse roka, sme sa strasne pohadali a pocas tej hadky som zacala mat z muza strach, tak sa rozculil, ze sa mi v hlave urobil obraz, ze ma raz zmlati, pricom teraz mi je to absolutne nezmyselna predstava, len niekedy mi proste bezia v hlave obrazy a ja ich neviem zastavit a toto bol jeden z nich. zacala som kvoli tomu chodit aj k psychologicke, kedze som sa mu vyslovene musela fyzicky vyhybat. akonahle sa priblizil do osobnej zony, mna okamzite tahalo prec. zienka psychologicka ma v terapii tlacila do toho, aby som nasla v sebe seba samu ako zenu, nie ako matku alebo manzelku, aby som si nasla cas na seba a viac sa o seba starala, no toto nebolo to, co som vnutorne citila, ze potrebujem. pocas terapie som sa upokojila, ale stale som citila, ze nerobim to, co potrebujem. proste som sa citila emocne oplostena, neschopna velkych pocitov, ci uz pozitivnych alebo negativnych, ale aspon som sa prestala muzovi vyhybat.
lenze aj sex siel dolu vodou. potom sa nejako stalo, ze som opat otehotnela, ked mala dcerka okolo roka a pol. aj ked sme deti planovali viac, toto zrovna nebol ten spravny cas, kedy som chcela, aby k nam babo zavitalo, ale vobec sme neriesili, ze chceme/nechceme, proste bola tu a tesili sme sa.
lenze po jej narodeni ide vsetko este horsie. zijeme vedla seba ako spolubyvajuci, muz s nami v spalni nespal vyse pol roka po narodeni, myslela som si, ze to je problem, ale teraz uz sme v noci spolu a nic to so mnou nerobi.
stale sa citim emocne oplostena, prazdna. rozpravame sa o tom a so mnou to nic neorbi. aj ked mi povie vec, ktora by ma za normalnych okolnosti zlozila do kolien a vyrevala by som si oci/pluca/celu seba, teraz to so mnou ani nehne, len cisto na racionalnej urovni si uvedomim, ze aha, toto si mi nemusel povedat, ale co uz, zabijem sa? no nechapem, ako som sa dostala do tohto stavu.
nemam pocit, ze ho uz nelubim, ale nemam ani pocit, ze ho lubim. casto ale spytujem v sebe, ci lubim svoje deti. som na ne hnusnejsia, viem, ze aj tam mam co dohanat, ale proste neviem, co so sebou...
ked mi ide muz dat pusu, alebo sa ku mne len priblizi, ja uz mam pocit, ze chce sex, fujkam, odtlacam ho. jemu to vsetko chyba. vravi mi, ze mu chybam nielen ako telo, ale osoba, ktoru lubi, ani pusu mu neviem normalne dat vacsinou (len obcas sa mi spontanne zadari, ked napr. ide do prace), pohladkat nehrozi, jeho dotyky su mi neprijemne, ja sa ho nedotykam...
neviem, co so sebou robit. rada by som sla na terapiu, nemozeme si to vsak teraz dovolit. ja viem, su aj moznosti zadarmo, no ja to takto nechcem riesit, mam na to vela zlych referencii aj od profesionalov, aj od klientov ako takych...
a este nieco - jediny krat od porodu druhej dcerky, kedy som sa citila vazne stastna a vsetkych naokolo lubiaca bolo, ked sme vypadli 8 mesiacov po narodeni na predlzeny vikend. tam som sa citila, ako v idealnom svete, stastna s detmi, s manzelom, aj intimco aj sex bol, vsetko. pohodka. normalne mam zo seba pocit, ze mi vadi domace prostredie akoby, ako keby som to vnimala mozno ako svoju pracu a potrebovala na to, aby som sa uvolnila, vypadnut, na co mi muz povedal, ze aby dostal svoju zenu spat, nemieni lietat kazdy vikend mimo domov, ako si ja zmyslim...
nuz, neivem, co so sebou. viete nieco poradit, neviem uz, co skusit...
budem vdacna za akukolvek konstruktivnu radu....
@kabelka11 hm, neviem, tak stereotyp nuda je, no nemam pocit, ze mam stereotypny zivot. niekedy tak momentalne stereotyp pocitujem, napr ked su babeny chore a neda sa nic, len trcat doma, to je na slucku v tomto pocasi, ale to sa rychlo spravi a ked sme normal, tak kazdy den robime nieco ine.
stereotyp manzelsky, co ja viem... neviem si predstavit zit moemntalne inak - von sa nam chodit doteraz nedalo kvoli kacatku, rebelka spankova to bola riadne, teraz sme si uz natrenovali vyplakavacou metodou aspon aky taky spankovy rezim, takze uz sa chystame niekam vypadnut. ci to ale nieco zmeni, neviem... pri prvej dcerke to moc nepomahalo.
a za moc akcnu sa nepovazujem, ja som skor lenoch 😀
@cajka_j no napada ma este situacia, ze mozno nie si hetero orientovana. K nemu citis nieco ako velke kamaratstvo, nechces sa toho vzdat, ale pokial ti je hnusny skutocne akykolvek naznak intimity, okrem beznej kamaratskej pusy na verejnosti, kde ti nehrozia sexualne navrhy od neho, tak to nebude len hormonalny problem. Ja som mala hormonalny problem a nemala som chut na sex, ale vsetko ostatne ano, tuzila som po dotykoch, po jemnostiach.
Tvoja mysel bola otvorena sexualnemu styku, kym sa nenaplnila tvoja tuzba byt matkou a tym to haslo.
@sirinka prepac, ja som sa strasne rozosmiala. tym ten napad nechcem znevazovat ani zavrhovat, neber to zle. len mi to pride humorne, ze by som mohla byt teoreticky homosexualna. toto mi este nenapadlo, skusim porozmyslat tymto smerom, kam ma to dovedie. kazdopadne to by som asi po jemnostiach tuzila, len z ineho smeru, co momentalne necitim vobec.
kazdopadne ta posledna veta je dost zaujimava. naozaj...
@sirinka praveze som obe dietky rodila cisarskym. s prvym som sa nevedela zmierit, do poslednej chvile som dufala v prirodzeny, aj ked mi hned po zisteni tehu oznamil dr. ze bude sc, kedze mam vyvinovu vadu maternice. doteraz nemam pocit, ze som si deti porodila, dokonca je to hnusne, ale vyjadrujem sa, ze ma vykuchali, najma co sa 'porodu' prvej dcerky tyka. pri druhej som uz bola v stave, kde ma polozite, tam sa vykakam.
tak neviem, ci by s tym mohlo aj toto suvisiet.
inak manzel pri prvom cisarovi bol cely cas pri mne, drzal ma za ruku a sepkal mi do ucha, ze to bude dobre, ja som sa strasne bala, nenavidela som sa za to, ze kvoli mne sa babatko nemoze narodit normalne, plakala som tam na sale, velmi zle som to znasala. on tam cely cas bol pri mne, bol mi neskutocnou oporou a keby tam nebol, asi sa zblaznim. pri druhom mal tiez byt, no v poslednej chvili ho anesteziologicka poslala prec, z coho som urobila strasnu scenu, kedze mi to moj dr. slubil, ale ma tam spacifikovali a bolo.
@cajka_j nie kazdy si je hned isty svojou orientaciou 😉 niektori proti tomu bojuju cely svoj zivot. Nasa spolocnost je tak silne hetero zamerana, ze ludia nerozmyslaju nad tym, pokial nie je ich orientacia uplne jasna. Vytvaraju pary podla vzorca a potom su zmateni, ze im to nevunguje tak, ako "by malo". Nechap to zle, len ti pisem rozne moznosti, pises, ze netuzis po neznostiach vobec, lebo si pri tom vzdy predstavujes iba muza ci uz svojho, alebo nejakeho ineho a to uz tiez si envies predstavit vobec.
@cajka_j Ja mam pocit ze viem o com hovoris. Zazila som nieco podobne po druhom porode a zvladla som to len vdaka nekonecnej trpezlivosti mojho manzela. Ale on by nikdy na mna nesiel tak "natvrdo" ako tvoj manzelik. Snazil sa robit len veci ktore mi boli prijemne.
U mna nastal problem lebo som sa bala bolesti pri sexe (a taktiez som si nepripadala dost atraktivna alebo teda aspon nie taka ako pred porodom) a tieto veci ma brzdili a sposobovali moj blok. A cim dlhsie to trvalo tym tazsie bolo prekonat to. Skus porozmyslat co je pricinou u teba a skus bojovat. Drzim velmi palce.
@cajka_j no ja som mala druhy a treti porod CR, ale oba neplanovane a pri tom prvom CR som sa citila tiez uplne nahovno, mala som pocit, ze som ako zena zlyhala, ze nedokazem porodit svoje dieta, nenavidela som tu jazvu, nie tu na kozi, ale to, ze moja maternica, symbol mojho zenstva a materstva je rozrezana. Ja som sa dost dlho z toho spamatavala. No ale ak je toto pricinou tvojho odmietania akejkolvek intimity, tak to si sama skutocne zrejme nepomozes, skus to spomenut u odbornika.
ja by som radila po prvé navštíviť gynekológa či je všetko ok, myslím spraviť nejaký hormonálny profil a tak, či tam nie je nejaká takáto príčina...ak sa nič nenájde rozhodne navštíviť psychiatra, môže tam byť aj vážnejší rozbiehajúci sa psychiatrický proces, tiež by bolo dobré vylúčiť túto príčinu, resp. začať liečiť ak sa niečo nájde...
Este si skus nastudovat cosi o asexualite. Ja verim, ze prekonas svoju nechut, alebo je to mozno strach k intimite a bude u vas zase vsetko ok. Skus sa aspon nebranit jeho dotyko, dohodnite sa, ze skutocne sa nebude pokusat o nic ine, kym ty nebudes iniciovat posun vpred a najme zacni sa venovat sama sebe. Prebud svoju sexualitu 😉
@cajka_j Ahoj
No neviem ako by som ti poradila ,lebo tak v kocke prezivam to iste ☹
S malymi rozdielmi ,ale plne ta chapem ☹ Tiez neviem co so sebou -moj muz siel teraz na staz na 3 mesiace a uplne mi odlahlo ☹( Som sice sama s 2 malymi detim (4 a 1 rocne ) -cela domacnost je na mne -este do toho rekonstruujem byt ,takze vecer uz taham jazyk po zemi ,ale som kludna -uplne v pohode .On ked pride na vikend tak som rozhodena este 3 dni po tom ako odide ☹(
@lilysk to je fakt hrozne... co sa to s nami stalo do kelu. stale si kladiem otazku, ci toto je dan za to, ze sme chceli byt matkami. mam pocit, ze je toho okolo mna az prilis vela - rodiny s malymi detmi v krachu. to uz co je...
ty si aj patrala po tom, preco to tak v sebe mas? skusas s tym aj nieco robit, ci to radsej nechavas plynut, ako to je, aby si prezivala ako tak?
@sirinka no studujem si uz tie clanky, zaujimave. haluz ze taketo veci mi vobec nenapadli. dakujem za tipy. inak vcera som po dalsom 'utoku' z muzikovej strany a po jeho otazke kde je problem zahlasila, ze neviem, mozno som lesba. a on na to ze fakt? super. to sa tesim. tak si najdi nejaku, co by sla do trojky a co by jej nevadilo, keby som ju 'opichal'.
tak ako na toto reagovat. no prasa suvix. ale sme sa na tom akoze zabavali. len som tak uvazovala, ze ci si mysli, ze ma tieto jeho hlasky nejako navnadia na sex, alebo co.... 🙂
@cajka_j Fuu ani neviem co ti mam odpisat 🙂
Ja neviem co to je ☹(( Ale uz by som len chcela mat pokoj -taky vnutorny !!! Tiez ma muz v jednom kuse buzeruje -minule prisiel s hlaskou ,ze to preto som ho pustila na staz na 3 mesiace ,lebo ho chcem podvadzat 🙂))
Mam tu 4 rocnu extra temperamentnu dceru a 1 rocnu -teraz zacala chodit ,takze asi vies co to je ...okrem toho kojim ,mam celu domacnost na krku -nosim sice starisu do skolky ,ale dost daleko ,takze ide na biku -v 2 ruke tlacim kocik -potom utekam na stavbu -okrem toho milion veci -vsetko ja zariadujem ,ucty ,telefonaty ,nakup materialu ...denne stretnem 17 ludi co s nimi nieco riesim od obkladu po podlahu...pred 2 mesiacmi mi zomrel otec a buduci tyzden ide moja mama na operaciu srdca ma velmi vazny problem ,takze miestami ani neviem ako sa volam ....a moj muz pride na vikend a namiesto toho aby ma zobral niekam na veceru ,romantika ...nejako mi pomohol tak drista hovadiny ako ho chcem podvadzat a stale ma buzeruje ☹(( Uz som presne aj ja v takom stadiu ,ze bol cas kedy by som bola revala aj 3 dni za take reci a teraz mu poviem ,ze hej hej s tym co vcera maloval by som ta chcela podviest robosom -co nemal zuby vpredu -pripada mi taky sexy 🙂)) Na hlavu vsetko uplne !!!!
@sirinka on v sebe nema nijaku vystupnu kontrolu, touto supervlastnostou oplyval odjakziva, cize to nie je tym, ze je v koncoch. aj ked tym nevylucujem, ze uz melie z posledneho. asi hej, ja sa mu ani necudujem, tak dlho mat pri sebe ladovu kralovnu...
on sa vacsinou z tych hlasok vyspi a uz spieva inu pesnicku. tak potom nikdy neviem, ci z neho hovori zufalstvo, alebo ta jeho neschopnost empatie alebo co.
@lilysk no tebe sa to ale nakopilo naraz asi snad vsetko. mozno to je pricina, ze riesis teraz vela vaznych veci naraz a potom, ked sa to upokoji, ta to prejde a budes pokojna ako hladina romantickeho jazierka... jaj, uz aby bolo, prajem vsetko dobre. mna by asi slahlo. ja sa oproti tebe jednou rukou (ak nie oboma) 'v riti skrabem' a aj tak som 'krava'.
@cajka_j Ahoj
To uz zacalo ked mala moja starsia dcera rok -toto tiez pocuvam ,ze uz 3 roky som taka a onaka 🙂)
Takze to nie len teraz je takto -teraz momentalne som rada ,ze tu nie je ,lebo jeho reci pocuvat a naduty ksicht vidiet ...
ale podla neho nemame ziaden problem okrem toho ,ze nemame sex denne 3 krat 🙂)))
....nechcem to tak vseobecne napisat ,ze iny chlap toto a hento ...ale iny chlap dom postavi a ja sa tu denne s robosmi natahujem ani mi mileho slova nepovie !!!
Uz len samotny fakt ,ze som s 2 detmi sama je dost nie ???Ale nemame ziaden problem ,len nas sexualny zivot 🙂)))))
@cajka_j to co pises je podla mna prilis zlozite na to aby ti niekto pomohol na fore..myslim ze odpoved mas kdesi v sebe, vies ju len si to vedome nechces priznat
Mozno za vsetkymi tvojimi problemami stoji jednoduchy fakt ze ho nemilujes. Mozno to kdesi vnutri tusis (podvedomie) ale nemozes sa podla toho riadit lebo sama sebe to zakazujes (teda tvoje vedomie) To ta zivi dolezitymi faktami preco je chyba v tebe..je to skvely otec, super chlap, dokonaly, ostatne zenske sa idu z neho posrat, mate rodinu stastnu, tak to ma byt, ste spolu, mate svoje byvanie a blablablabla.
.takze zatial co tvoja dusa tuzi po slobode, volnosti, laske a neviem co su tieto tuzby zatlacene a ignorovane tvojim vedomim a nekonecnymi bachorkami o tom aka si stastna aku mas skvelu rodinu a chlapa. Ten vnutorny rozbroj medzi dvoma tvojimi JA sa podla mna prejavuje navonok..nechut k sexu, podrazdenost, spominanie na stare dobre casy, slobodu
neviem ci poznas tuto knihu, mozno by ti pomohla ked sa citis stratena http://www.silna-zena.cz/clanky/sebeucta-a-sebe...
pokial by to bolo na teba moc ezotericke mam este jeden typ http://www.meteorit-theatre.com/lang/sk/2011/02... je to divadelna hra aj kniha, taka blbina ale mne pomohla ked som sa citila stratena..teda hlavne tej sexualnej oblasti
Neviem proste mam taky pocit s tvojich prispevkov ze u teba nejde o hormonalnu poruchu, mne sa zda ze riesis nejaky svoj vnutorny konflikt, respektive mas v sebe nejaky konflikt ktory odmietas riesit sama zo sebou....mozno sa toto co ta trapi vobec netyka jeho je len taky fackovaci panacik pre tvoje nespokojne druhe ja...velakrat to robime ze ked nas nieco vnutorne stve sme zly na svojich blizkych.a vobec si to neuvedomujeme............ale je to len taky moj pocit pravda moze byt kdesi uplne inde
@cajka_j Tak to ti verim, ja som sa z prestahovania na SR z Rakuska spamatavala rok... :( Skoro 8r sme boli mimo v CR + Rakusko... Su to obrovske zmeny, ludia, situacia, ked ste boli sami, zrazu dieta, rodicia, co sa staraju, zmena okruhu znamych, praca, nove byvanie... Postupne sa s tym musis zzit a vyrovnat... Nebude to lahke, ale da sa to, len to chce, aby to vyslo z teba... Co ty chces zmenit, co ty chces pre to urobit. Najprv sa "daj doporiadku" ty - myslim vsetko, co som pisala, aby si bola ty v pohode a popritom postupne aj vztah, kym nie je neskoro... Myslim, ze aj manzel je na tom podobne a potrebuje sa s tym vyrovnat a vacsinou chlap, ked je v strese, chce sex ... a my pravy opak...
@cajka_j
a ako to bolo s vasim intimnym zivotom, ked ste este deti nemali??? vtedy to frcalo? mala si chut?? zrejme si ho bez problemov objala...ci? skusis si na toto vsetko spomenut....
vies ja sa priklanam aj k sirinke co pisala, ze cim viac oddialujes sex-milovanie tym je to horsie a naopak, ak by ste to teraz rozbehli je velka sanca, ze to budes chciet....sex je v tomto fajn, mas ho chces ho este viac...aspon u mna to funguje...ako som uz pisala mas v sebe blok...aj ked je to pre teba tazke, skus vecer zaspat v manzelovom naruci...mozno potrebujes citit jeho teplo...spomen si, co ta na nom volakedy vzrusovalo....nechaj hrat svoju fantaziu....
....u teba tuto depresiu ci poporodne blues mohol sposobit samotny porod, si ho opisala ako traumatizujuci zazitok....potom dalej pises, ze ma mm dost nebezpecny konicek, dalsi stres pre teba...mozno ho podvedome za to aj obvinujes..tieto reakcie mozu u teba prebiehat bez toho aby si si to uvedomovala,,,preto by bol dobry psycholog....niekedy fakt to moze byt banalita....ako pisem je v tebe zrejme usadeny strach, uzkost a preto sa nevies naplno radovat s obycajnych veci...dovol manzelovi, nech sa ti venuje....zatvor oci a rozputaj svoju fantaziu...sak ked naozaj je taky super, tak uz len to by malo byt afrodiziakum....vela stastia...
@lilysk ahoj,
no napisem ti, ze keby mna mm nechal samu doma s detmi a ESTE MAM DOZERAT NA STAVBU, tak teda tiez by to pre mna asi nebol samec, ktoreho chcem do postele....proste my zeny milujeme chlapov, ktory sa o nas vedia postarat a chovaju sa fakt ako chlapi...a nie ze ty stavias a on uz pride na hotove...mozno to znie tvrdo, ale ja by som sa za tuto tarchu co na mna navalil na neho hnevala....ty asi prezivas to iste a tak sa ani necudujem, ze ho nechces....ani vidiet, nieto este v posteli.
@lilysk
a to mu nevadi, ze ty vsetko vybavujes????
veru veru, ani by som sa ti stym vodarom necudovala....moj muz vie vsetko doma opravit...od elektriky po vodu...a to ma na nom nesmierne vzrusuje....ten pocit istoty, ze opravi aj certa 😀 ...ze je sikovny a nielen v hlave ale aj v rukach to ma 😉 ..........pritom pracuje s pc...

@cajka_j držím prsty nech na to prídeš čo je vo veci.ale aj tie hormony by v tom mohli byť.hm šak uvidíš.ešte raz držím prsty 🙂