icon

Nezáujem priateľa o našu dcéru

klarikuskaaaa
20. máj 2015

Prepacte prosi, ze si tu idem vyliat srdce ale ja uz nevladzem. Mam 18 rokov otehotnela som v 17 a tri mesiace po 18 porodila nasu dcerku. Priatel sa velmi z nej tesil stale mi vypisoval ako nas lubi nosil kvety. Aj ked mne o to nejde ale za cely den sa neopyta ako sa mame proste ked sa ja neozvem tak pre neho neexistujeme. A ked uz tak povie ze bez malej malu nechaj u rodicov a mi kupime nieco malej. No nikdy jej nic nekupil ako by nebola jeho. Stale len hovori ako v praci trpi a ze keby mu na nas nezalezalo tak tam uz davno neni. Vraj aby nas uzivil no mne ziadne peniaze na malu nedava. Vsetko financuju moji rodicia. Ked sme apolu bud pozera tv alebo hra hry niekedy sex aj ten vyzera ako z donutenia. Ja uz fakt neviem mam sa este snazit alebo to nechat tak. Dakujem

mawka
21. máj 2015

@pribinak 😀 😀

sheila72
21. máj 2015

@mawka teraz nerozumiem, prečo si ma označila v tomto veľmi "nápomocnom" príspevku. Je pravdou, že tiež som v minulosti otehotnela mladá, lenže bývam vo svojom, rodičia sa mi o dieťa nestarajú a ani sa nestarali, pretože som sa hneď odsťahovala. Apropo, otehotnela som na antikoncepciu, ktorú som brala ešte 3 mesiace v tehotenstve, keďže som nemala žiadne príznaky a menzes mi chodil normálne. Potom som to musela riešiť s malou, keď mala v tele zvýšenú hladinu hormónov, ale o tom potom. Vyštudovala som a normálne pracujem, ako každý iný rodič. Je mi zle z toho, že veľa žien vníma mladé matky ako nezodpovedné a príťaž spoločnosti. A môžem si povedať, že ja som živý príklad toho, že to nie je o nezodpovednosti (pretože ja som sa chránila) ale práve o veľkej zodpovednosti starať sa o malého človeka, aj keď sme si to nenaplánovali. Keby šla mladá na potrat, zas by ste sa vy múdre ozvali, že zničila niekomu život. Ja som za to, že radšej mať dieťa skôr, ako nikdy.A poviem úprimne, vôbec neľutujem tie ženy, ktoré nemôžu mať deti, pretože si za to môžu tiež sami, tak ako my si môžeme za to, že vychovávame "bez plánu". Ony síce plán mali, ale žiaľ dlho čakali a telo tento plán nedokázalo splniť. Ja som rada, že som otehotnela mladá, pretože teraz idem na druhú operáciu a deti už nebudem môcť mať. Mali by ste si uvedomiť, že netreba hádzať všetkých do jedného vreca a deliť ľudí na skupinky, pretože každý má svoj vlastný osud. Problémy môžu nastať aj v dlhoročnom manželstve , kde sú partneri vo vyššom veku a myslím, že dotyčná vykazuje veľkú dávku zodpovednosti, keď sa snaží problém riešiť. To, že býva u rodičov neznamená, že sa jej starajú o dieťa. Poznám množstvo 30-tnikov, ktorí žijú so svojími rodičmi alebo u svokrovcov.

mawka
21. máj 2015

@sheila72 presne preto som ta oznacila, lebo suhlasim s tvojim prispevkom, ze treba konat a nie to nechat tak ako zakladatelka. praveze som to myslela ako kompliment.
o tehotenstve cez hak viem tiez svoje, ta moja "HAK" ma takmer 6 rokov 😀 a prave riesim s nou endokrinoilogiu, pretoze si myslim, ze iste problemy ma z toho, ze som este ako tehotna brala hak. aj ked je inak v poriadku. ty si prisla na to ako, ze nieco s malou neni ok? lebo aj napriek tomu, ze mala bola pocata cez hak, nikto jej nic nekontroloval. narodila sa akurat, vsetko bolo ok, tak nikto nic neriesil.

mawka
21. máj 2015

@sheila72 okrem toho, poznam par, ktori su spolu od 16-17, kedy sa im zadarilo tiez, dnes maju uz tri dospele decka a tiez sa o seba postarali, respektive on to vzal do svojich ruk, kedze on uz pracoval, tak si zamakal, aby jeho zena a dieta mali vsetko. uzasni ludia, harmonicky par. velmi ich obdivujem. ze sa on k tomu postavil ako chlap a nevzdal to. viacerych tak poznam a je to fajn. ale ked vidim takych darmozracov a baby, ktore na vsetko prdia lebo sa spoliehaju na rodicov, je mi zle.

sheila72
21. máj 2015

@mawka tak pardón, zle som to pochopila :D Našej tiež nikto nič nekontroloval. Neskôr mala zväčšené prsníky, ale zatiaľ ju tiež len sledujú. Vy ste to ako zistili? Aj vás nejak liečia? Koľko si brala hak v tehu? Naša má bohužiaľ toho viac, má aj psoriazu a šelest, je chudokrvná a má nedostatok vápnika, slabú sklovinu...:/

sheila72
21. máj 2015

@mawka v tom máš pravdu. Ja myslím, že ženy to berú kus zodpovednejšie než chlapi (tým nechcem nikomu krivdiť). Ale je pravdou, že žena málokedy opustí dieťa, skôr to urobí muž, ktorý neznesie ten tlak.

mima4
21. máj 2015

@sheila72 urobi to jedine muz, ktory sa MUZOM nikdy nestal...
skutocny MUZ svoju rodinu miluje!

mawka
21. máj 2015

@sheila72 no, ona sa buclata, velka narodila, pritom som nemala cukrovku, cele tehu bolo nadstandardne v poriadku, mala sa narodila sice po termine, ale uplne ok a take baculate babo to bolo. lenze mi stale pribera. bola som s nou v metabolickej amb. v ba, tam ma odpinkali, ze sice nieco v stitnej zlaze vo vysledkoch vyskocilo, ale ze to je tym ze rastie rychlo a dali nam jedalnicek, ktory treba dodrziavat. a presne taky sak mala aj doma. vzdy je vela zeleniny, mastne, sladke jej nedavame, ma to pestre a zdrave aj preto, lebo kedze bola stale baculata, tak sama od seba som ju takto hamovala. lenze ona pribera a pribera, zvacsuju sa jej prska, na bokoch sa jej spravili strie a to mi nepride normalne, vzhladom na to, ze vydaj ma vacsi nez prijem, je stale v pohybe, neobsedi mi ani chvilu, tancuje, skace, na tanecne chodi, na kone chodi, beha po vonku a proste pribera. v ba sme museli zrusit termin kvoli op na ORL a davali mi dalsi termin az v januari. lenze ja mam pocit, ze to treba riesit poriadne, riadnym skriningom a nie jednym odberom krvi vseobecne. nikto jej nepozrel ani nadoblicky, ani sono stitky jej nerobili, spravili jej bezne TSH a pomerali ju. no a dalsia vec, jej sa raz za mesiac ochlpia nohy a potom tie chlpy ako keby zmizli, ci vypadaju, no je to sakra zvlastne. uz to, ze ma takmer 6 rokov a je vysoka, siroka, posobi ako druhacka a nie predskolacka. znama mi vybavila endokrinologicku v BB, tak zajtra ideme. velmi som zvedava, ale pdla mna tam nieco s hormonami nie je v poriadku.

iza29
21. máj 2015

@pribinak Čo mám na toto povedať...vidíme, že dotyčný sa správa takto, lebo ona mu to dovolí...Okrem toho, je tu veľa mamičiek, ktoré popri dieťaťu študujú a nejedná sa o strednú školu, ako zrejme v prípade slečny, takže veta, že nestíha, je pre mňa iba výhovorka.

mawka
21. máj 2015

@sheila72 brala som yasminelle a este mesiac. potom som uz prisla na to, ze som tehotna. nemam ine priznaky, len velmi specificku citlivost bradaviek, ktoru mam vylucne len ked som tehotna, takze som si spravila test a vysiel pozitivny. potom som sla k dokimu, potvrdil, hak som vysadila a povedal, ze to nevadi, ze vsetko bude ok, keby nebolo, tak by na sone bolo nieco vidiet a ako som pisala, mala sa mi anrodila zdrava, vyvoj bol fyzilogicky, tak nikto nic neriesil.

janinah
21. máj 2015

@mawka malú zober na ultrazvuk vaječníkov

sheila72
21. máj 2015

@mawka no naša je tiež taká bucľa a to skoro nič neje a v pohybe je stále, tak uvidíme. Ani nemá byť po kom taká. Keby sa ešte toto do toho jej zdrav.stavu pridružilo, tak by ma piclo. Mám známosť, ktorej dcéra má tiež niečo so štítnou žlazou a ona nepriberá vôbec.

katka.gzd
21. máj 2015

@sheila72 ty by si sa mala 2x zamysliet nad tym co pises kym tresnes taku kravinu do eteru
V jednej vete pises ze ti vobec neni luto zien co nemozu mat deti a v dalsej jak si mame vsetci uvedomit ze netreba hadzat ludi do jedneho vreca...to si si pekne nasrala do huby... Lepsi vyraz na to nemam... Lebo nie kazda co nemoze mat deti s tym calala do 35ky...su zeny co maju zdravotne problemy a neotehotneli by prirodzene ani v 18tich, ale ty nemas problem ich hodit vsetky do jedneho vreca...hlavne ze sa budes rozculovat ze teba potom hodia do vreca s nezodpovednymi mladymi matkami.... Ty si ten najhorsi druh pokrytca co existuje.... Tebe setci ublizuju nepravom ale zaroven tebe neni luto nikoho lebo vsetci ostatny si svoj osud zasluzia...waw.. Cele zle

sheila72
21. máj 2015

@katka.gzd :D :D ty sa tu čo rozčuľuješ, ani ma nepoznáš. Prepáč, zle som sa vyjadrila. Nemyslela som to tak, keď niekto nie je neplodný od začiatku. Ja som na tom tiež tak, že už deti mať nebudem. Len mi ležia v žalúdku ženy, ktoré do seba pchajú niekolko rokov hormóny, alebo dokonca idú na interupciu a potom, až príde ten správny čas, tak vyplakávajú, že sa im nedarí. Ale podľa toho, ako si ma tu neprávom označila usudzujem, že si jedna zo snažiliek. Tým som ťa nechcela uraziť. A myslím, že by si sa tiež mala.ovládať a nezhovadzovať samú seba tým, že nadavas ostatným

sense
21. máj 2015

@sheila72 tak teraz si treskla dobru hlupost ...su sj mlade zeny kt. maju problem otehogniet a nue vzdy je chyba len na strane zeny

sheila72
21. máj 2015

@sense už som to vysvetlila vyššie, zle som sa vyjadrila 🙂 ale pokračovanie tej mojej vety mohlo naznačiť, že sa nejedná o prípady, kedy má žena zdrav.problémy od začiatku. Nechcela som sa nikoho dotknúť

katka.gzd
21. máj 2015

@sheila72 ja ta nemusim poznat, prezentujes sa tu svojimi nazormi a moja reakcia bola na to ako sa tu vyjadrujes... Ak si to tak nemyslela tak si nabuduce 2x po sebe citaj co pises... Pisala si ze ti nieje luto ani jednej ktorej sa nedari = jedno velke vreco bez rozdielu.... A potom tu ides poucovat o hadzani do jedneho vreca ostatnych.... Ty v prvom rade NIKOHO nesud ked ty nechces byt sudena ostatnymi... Ty nepoznas osudy jednotlivych zien ani ich dovody ani ich diagnozy ani zivotne pribehy ale nemas problem tu napisat jak ich nelutujes lebo si za to mozu same... A potom sa tu budes ohradzovat, ze ta nepoznam a preto sa nemam nad tym co pises rozculovat...No pokrytec na druhu...

mawka
21. máj 2015

@sheila72 tak zalezi, aku poruchu ma stitnej zlazy. pri jednej priberas a pri jednej skor chudnes. a nemusi to byt u mojej malej stitka. mozu to byt nadoblicky, pripadne vajecniky ako pise @janinah alebo hypofyza. no rozhodne to nie je standardny stav. sak kazdy sme iny. tiez som bola buclo od malicka, ale potom som sa v skolke zacala zuzovat a vytahovat a v puberte som zostihlela, aj ked niekdy som nebola extra chuda, ale zdravo vyzerajuca. no tato moja mala ide do extremu ci vyskou, ci vahou, tie chlpy tmave, ktore sa objavia a vypadaju cyklicky raz za mesiac a tie strie. keby sa mi valala na gauci a dzgala do seba fastfooody a sladkosti, ok. ale toto decko je kvanta zeleniny, vyvazenu stravu a hybe sa az nadstandardne. dalsia vec je, ze kondicne je uplne fantasticky na tom, az niekedy ziram aka je ohybna. cize tam neni problem v strave alebo nedostatku pohybu, tam je problem vnutri a ja duuuufam, ze konecne po dvoch rokoch pridu na to, ze co. moze to byt nejaka kravina, ktora sa da napravit, nedajboze nieco vaznejsie a tym padom je najvyssi cas s tym nieco robit. aby sa nestalo, ze jej z vahy odidu klby, dostane diabetes alebo problemy so srdcom, porazilo by ma. nech to riesia lekari zavcasu. uplne happy budem, ked sa pride na pricinu, ta ma zaujima a nie ze A ved z toho vyrastie a bla bla... ved ma len 6 😒

sheila72
21. máj 2015

@katka.gzd pozri sa, ja už som vysvetlila ako som to myslela, navyše pokračovanie môjho príspevku (keby si ho poriadne čítala) mohlo naznačiť, že v tom nie sú zahrnutí ľudia, ktorí majú zdrav.problémy, ale tí, ktorí si chcú všetko naplánovať a zabúdajú na to, že čas plynie a roky sa krátia. A je pravda, že také ženy neľutujem. Na človeka, ktorý má podlomené zdravie, by som si to nedovolila napísať. Ale na ženu, ktorej je prednejšie všetko a potom si spomenie, že už by si mohla urobiť dieťa, tak to si stojím za svojim názorom. Tak, ako mňa môžu obviniť iní, ktorí nevedia, čím som si prešla. Pokrytec si tu jedine ty, pretože to, že sa ti evidentne nedarí ti asi lezie na mozog, keď sa takto chováš a ideš tu písať litánia kvôli mojej jednej vete, ktorá možno nebola úplne dotiahnutá dokonca. Ja som ti povedala, že ma mrzí, ak sa ťa to dotklo. Ale keď tu čítam, ako na mňa útočíš, pritom o tebe tu ani nebola reč, tak si nadávaj ďalej. Ja tu zakladateľke nebudem spamovať tému. Pekný deň.

sheila72
21. máj 2015

@mawka veru, treba to riešiť čo najskôr a najlepšie s viacerými lekármi, lebo niektorí to fakt odfláknu tak ako si spomínala, že sa vytiahne atď...a myslíš, že sa s tým dá niečo robiť? Ak by to bol teda hormonálny problém, čo je asi najpravdepodobnejšie. Neviem, či také malé deti môžu užívať nejaké hormonálne lieky.

katka.gzd
21. máj 2015

@sheila72 ja reagujem na tvoje vlastne slova a ty vynasas sudy nad tym kto a aka som ja a osobne utoky pritom o mne vies prd....rovnako ako o zenach, ktore si dali s babom na cas....s tvojim pristupom sa necuduj, ze budes cely zivot odsudzovana inymi pretoze co vyzarujes, to pritahujes.... a v tvojom pripade si za to naozaj mozes sama a nezasluzis si ziadnu lutost.....prajem ti aby si sa raz zobudila a povzniesla nad odsudzovanie inych ludi...jeden by povedal, ze ked si to sama zazila, budes tolerantnejsia....mozno o par rokov....

mawka
21. máj 2015

@sheila72 no to som aj ja zvedava, lebo netusim vobec ako sa postupuje, atd.

@katka.gzd musis stale vyryvat? obe mate kus pravdy, sheila to vysvetlila a bodka. mozno sa ta to osobne dotyka, ale nemusis to tu hrotit a prskat stale dokola to iste.

sheila72
21. máj 2015

@katka.gzd ja mám pocit, že si to pochopila úplne po svojom a je jedno čo ti poviem. Ja nesúdim teba a ani nikoho iného. Ani mňa nikto nesúdi, pretože ubehlo pár rokov a sme normálna rodina, na ktorej ani nie je poznať, že by sme riešili neplánované tehotenstvo. S každým vychádzam super. Jediné čo som spravila je to, že som povedala svoj názor, ktorý sa možno nebude každému páčiť. Pokiaľ viem, ty si ma začala urážať prvá slovom pokrytec, teda vyniesla si verdikt ty nadomnou viackrát, aj po mojom vysvetľovaní a ospravedlňovaní. Nemám na to slov, aké vedia byť niektoré ženy nepríjemné, keď sa názor nezhoduje s ich názorom. Ja nepotrebujem aby ma niekto ľutoval, pretože sa mám skvele :D to ty evidentne trpíš a vylievaš si svoju zlosť na šťastných mamičkách 🙂

sheila72
21. máj 2015

@mawka ďakujem, mám ten istý názor. Podstatné je, že som sa nechcela nikoho dotknúť a ospravedlnila som sa (aj keď som nemala za čo). Myslím, že katka reaguje neprimerane a zrejme sa jej to zvlášť dotklo, čo ma mrzí.
@katka.gzd

ayvi
21. máj 2015

@katka.gzd ty si pekna mrcha co tu urazas chod si prskat do snaziliek

timea7
21. máj 2015

@asimama musím ťa poopraviť, čo sa týka vzťahu otcov k deťom. Neviem, či zrovna ja žijem v inom svete, ale môj otec, brat, bývalý manžel, terajší partner,ujo, skrátka všetci najbližší muži, ktorí ma obklopujú majú k deťom úžasný vzťah a to od bábätiek. Som učiteľkou v škôlke a tak vnímam na spoločných akciách správanie sa otcov k ich deťom, aj tým, čo sú v škôlke, aj k ich mladším súrodencom. Niektorí sa k nim správajú perfektne, nemajú problém bábätko vybrať z kočíka, prebaliť ho, alebo ho majú v nosiči, šatke, deťom sa venujú, hrajú sa s nimi. Ja by som si iného muža za otca mojich detí ani nevybrala. Takže to nie je žiadna fikcia vytvorená televíziou, sú muži, ktorí deti milujú a dokážu sa jašiť aj s niekoľko mesačným drobcom, aj zahrať sa so starším. Partner zakladateľky témy sa o ich dieťa nezaujíma, čo by pre mňa ako matku bolo neakceptovateľné, ale aj inak je to nezodpovedný jedinec, ktorý sa nevie postarať ani sám o seba, nie to o ženu a dieťa...

esterba
21. máj 2015

@timea7 musim sa pridat, tiez mam taku skusenost. A nikdy nepochopim to, co obcas vidim okolo seba, a to ze zeny absolutne neriesia postoj muža k detom, rodine, vychovne nazory... za vrchol zodpovednosti povazuju, ze vobec raz deti chce a tym menej narocnym staci, ze to tak uplne nevylucuje a to je pre ne zivotny catch.

iza29
21. máj 2015

@timea7
@esterba baby, pridávam sa k vám. Či môj otec, strýko ale hlavne manžel majú k svojim deťom od narodenia krásny vzťah. To, ako ženy tvrdia, že muži nevedia, čo robiť s bábätkom a ako sa mu venovať, alebo že sa ho boja chytiť atd, nepochopím. Muž si má takisto budovať vzťah k svojím detičkám od narodenia.
Môj manžel mal 21 rokov, keď sa narodil náš syn, a odvtedy sú nerozlučná dvojka, robil všetko, prebaľoval, krmil, vstaval v noci, uspával...Môžem si byť istá, keby sa mi náhodou niečo stalo, že malý ostane v dobrých rukách 🙂

sense
21. máj 2015

@iza29 to nepochopim ani ja mozno je to preto ze niektore zeny maju problem nechat chlapa nieco urobit same...lebo samozrejme to vedia lepsie....moj muz nema problem ostat s malou cely den kvazi od narodenia (ano kojit nemohol)....a viem ze keby sa mi nieco stane (dufam ze nie), tak ako aj ty pises , nebude mat najmensi problem sa o dceru postarat....v akomkolvek smere

6699333
21. máj 2015

Ked jej chcu rodicia pomahat tak jej pomahaju kto iny jej moze pomoct ked nie oni je odvazna ze si babo nechala taka mlada takze baby drzte sa na uzde nie kazdy ma take stastie ako vy !