icon

Niekto mi chodí do bytu

4. mar 2023

Niekto mi chodi do bytu. Zmizlo mi kopu spodneho pradla, 2 krat kefka na zuby a raz som si nasla v bytu gumicku s napisom I love you a rucne vyrobene srdiecko. Policii neverim, nevolala som ich. Tiez mi niekto chodil buchat v noci na dvere. Ked manzel dal hore nad dvere bytu kamery, na chvilu to prestalo. Ked sme ich dali dole, znova to zacalo. Nie buchanim ale zmiznutim mojej zubnej kefky. Znie to cudne ale ja uz mam z toho hlavu ako slon. Neverim, ze by mi policia pomohla, nakolko mam s nimi iba zle skusenosti. ( Ututlali v minulosti nehodu, pri ktorej ma zrazila nejaka zenska v polovici priechodu pre chodcov)
Mam podozrenie, kto by to mohol byt. Napada niekoho sposob, akym by to slo riesit bez policie?

ropucha6
5. mar 2023

Vtipny pribeh. Bud je to vymyslene alebo mas realne bludy. Urcite policia bude riesit tvoje zubne kefky, gumicku a gatky. Normalny clovek by si davno a)namontoval kamery a nechal ich tam, b)vymenil nie, ze zamok, ale cele bezpecnostne dvere, c)vypytal naspat vsetky kluce, ktore niekomu dal. Tvojmu manzelovi nevadi, ze sa vam deju taketo veci? Bud si mysli, ze si blazon, inak nerozumiem, preco nepostupujete podla tychto bodov. S dokazmi o pohybe/vypacenych dverach mozte ist potom na policiu.

jaskolka
5. mar 2023

Mne to pripomína príbeh z jednej knihy, kde kamoška žiarlila na druhú, závidela jej vserko a začala jej robiť také somariny, že potajomky sú urobila duplikát kľúčov a chodila jej do bytu, prekladala veci, rozbila vajce na zemi, zaspinila topánky, aby si ta nenávidena kamoška myslela, že jej preskočilo. A postupne pritvrdzovala, keď sa dozvedela, že je tehotná,(kamoška) tak ju chcela zhodiť zo schodov a zraziť autom, lebo ona mat deti nemohla po komplikovanom potrate.
Takže autorka bud si sa inšpirovala, alebo jednoducho (keď to sa deje aj tebe dačo podobne) tak prečo ste už dávno nevymenili zámok, dvere (s takými poškodenými akože kľudne fungujete?). Veď to prvé by som urobila na tvojom mieste a vynadala otcovi, že dáva kľúče kade tade. A nové by som už nikomu nedávala. Keby sa to dialo aj potom, tak jednoznačne by manžel musel o tom vedieť, za predpokladu, že nikto iný by kľúče nemal (a tiez za predpokladu, že ty nie si namesačná)
Sorry, ale fakt tvoje správanie nemá logiku.

asod
5. mar 2023

@terezka194
Nepomôze výmena zamku. Ja mam horšie trapenie. Synova žena mi chodí do bytu. Syn nema kľúč od môjho bytu nemám vylomený zámok nie som cvok. Miznú mi veci z kuchyne zo skrine. Volala som policiu nezistili
nič. Viem ze dala mi do bytu namontovať kamery aj odpočúvacie zariadenie. Nemôžem ich nájsť, ale vždy vie kam som si skryla veci, kam idem kedy sa vrátim. Je to neuveriteľné ale neviem si rady.

river_song
5. mar 2023

@asod a prečo by to prosimta robila? 🤦 Syn čo na to?

moonlight1210
5. mar 2023

@catherinah chybaju mi z jeho strany tvrdenia a reakcie, ze sa u nich nic nedeje, ze to iba ona vidi, vnima bludy.

Takte bud ju chce predspracovat (hra na nu, ze aj on to vidi) a tieto tvrdenia, ze on nevie o miznucich/objavujucich sa veciach (lebo tie “zmiznute” nikdy nemala, atd.) este len pridu.

Alebo ju nikam do ustavu dostat nechce, ale ma tiez take jednoduchsie zmyslanie ako ona. A miesto zabezpecenia bytu je nervozny spolu s nou.

Alebo je to cele vymyslene. Lebo aby si niekto zo vsetkych moznosti vybral ako prvu tu, co bude v pomoci najpomalsia (ist na policiu, miesto namontovania naspat kamery), znie bud ako nerozum, alebo natahovanie casu pribehu (ze bude pisat o tom este aj v pondelok, utorok,…), kym to ludi neprestane bavit reagovat.

jaskolka
5. mar 2023

@asod a ako sa tam ta žena dostane? Keď nemá kľúče? A nie je vylomeny zámok? Ci akože stále nové kľúče si dajako dá spraviť? Ako sa dostane k originálu kľúčov? Keď nikomu ich nedávas?

river_song
5. mar 2023

@ropucha6 hej, asi tak.. lebo neviem si predstaviť ze by normalny chlap, pokiaľ zisti ze niekto bol neopravnene v byte, by nepodnikol ďalšie kroky aby tomu do budúcna zabranil.. moj muz teda neni nejaký akčný hrdina, ale pokial by niečo taketo zistil, tak uz len pre bezpečnosť našich detí by poriesil všetky dostupné možnosti, počnúc policiou v momente zistenia, az po vymenu dverí, kamier a baseballovou palkou k posteli a k dveram... a ja tiez.. a nie ze" aha, niekto tu bol, o tyzden napisem na koňa že čo mám robiť" 🤦

loginexistuje
5. mar 2023

@asod tomu sa hovori alzheimer a nie synova zena smer psychiater

river_song
5. mar 2023

@loginexistuje inak hej, podobne na tom bola aj moja babka, ktorá tiez tvrdila ze jej jej nevesta (moja teta) chodí kradnúť zubne kefky, papuce a podobne.. a nepomohlo vysvetľovanie ze načo by asi tak mladej žene boli babkyne zubne kefky.. chodila vraj v noci, tajne, ked babka spala... 🤷🤦

janetinka27
5. mar 2023

Ako namet na televizny film by to nepreslo. Este mozno tak nizkonakladove 'policajne pripady' by to trochu upravili a odvysielali

moonlight1210
5. mar 2023

@river_song Viem o pripade, kde toto tvrdila suseda o mladom pare s detmi z vedlajsich dveri. Ze jej premiestnuju a beru veci. Ze jej vzali sperky a hotovost (ktore sama skryla na ine miesto v obave, ze jej to oni “vezmu”).
Skoncilo to tym, ze im v noci strcila tenky filetovaci noz do zamku a zalomila ho, aby “uz nikdy nevysli von”.
Ani sa tym netajila, mala za to, ze zneskodnila zlodejov a haved. Az vtedy ju jej deti dali do ustavu.
Nastastie jej nenapadlo urobit horsie veci na “zneskodnenie”.

asod
5. mar 2023

@dzt Ja verím autorke. Mam známu, ktorá robila na polícii. Tam sa naučila ako otvoriť zamknuté dvere, ako odblokovať alarm v byte. Vie aj namontovať skryté kamery a odpočúvacie zariadenie v byte kde to všetko dala.

diaszoky
5. mar 2023

@asod len ta osoba co jej to tobi pravdepodobne ucitelka nerobi na policii (asi).

asod
5. mar 2023

Ľutujem autorku Určite nie je cvok. Len nevie namontovať kameru ani vymeniť zámok.

loginexistuje
5. mar 2023

@asod so synom a nevestou si sa kedy naposledy videla?

maribell
5. mar 2023

@asod kameru namontovanú mala a sama požiadala o jej odmontovanie. A ešte ten dôvod, že aby zistila, či to tá osoba začne robiť znova 🤦. Keď už ti toto príde v pohode, tak neviem.

maranta_leuconeura
5. mar 2023

@asod opat pribeh, ktory postrada logiku. Odkial vezme vzdy nove kluce, ked das vymenit zamok? Nie, ani policajti nevedia prejst cez bezpecnostne dvere s poriadnym zamkom, ak su zamknute. Vedia otvorit len zabuchnute dvere. Ci myslis, ze v pripade nudze musia hasici rozbit okno z boku a tak vojst do bytu, lebo nemaju po ruke okresneho policajta so specialnymi schopnostami?

river_song
5. mar 2023

@asod prosimta, este k tej tvojej neveste, to by ma zaujimalo, ale neodpovedala si mi.. Z akeho dovodu si myslis ze ti chodí do bytu a berie veci z kuchyne a montuje kamery a odpočúvacie zariadenia? Čo z toho má? A synovi si predpokladam o tom povedala.. zaujimala by ma jeho reakcia..

moonlight1210
5. mar 2023

@asod uz len to je blud, ze vie, kedy sa vratis. Nevie to.

Moze vediet, ze si odisla a prist tam (ak uz verit tomu, ze ti vsade poinstalovala kamery a odpocuvania). Ale netusi, kedy zmiznut, aby ste sa nestretli vo dverach.

Ty kludne mozes “odist”, pockat niekde pobliz, kde vidis na dvere panelaku a vystriehnut si, ze k tebe ide. A rovno vyrazit za nou, ze co u teba robi.

Ci myslis, ze mas sledovacie zariadenie v podsivke kazdej kabelky, kabata, vetrovky a zasite v leme kazdeho oblecenia vratane spodneho pradla? Aby videla, ze uz sa blizis domov?

A fakt si myslis, ze ona ma tolko casu, aby denne kontrolovala zaznam vsetkych kamier a zariadeni, co prave robis, kam sa chystas a tie dalsie veci?

moonlight1210
5. mar 2023

@asod autorka ma muza, ten namontoval kameru.
Kameru teda mali a prestalo to.
Vyziadala si na muzovi, aby ju dali prec, ze ci to zacne znova. Zacalo.
Kameru napriek tomu naspat nedali.
Miesto toho pise na konika, co ma robit.

Na vymenu zamku su aj zamocnicke sluzby, nemusis to vediet ty urobit. Nic zlozite objednat ich.

A ty tiez nevies rozumne odpovedat na nic, co sa ta pytali ohladom tvojho pribehu, ze nevesta ta sleduje tajnymi kamerami a odpocuvaniami v tvojom byte.

nikyball
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
5. mar 2023

@asod prečo si nedáš vymeniť zámku?ako ti môže vojsť do bytu cudzí človek?zase už trošku triezveho rozumu.

mam1na
5. mar 2023

Byť v koži tvojho manžela? Už to rieši polícia, tu nejde len o teba ale preboha máte deti. Bezpečnostné dvere by boli nahodené, hoci by som sa mala zadĺžiť. Byť na strane manžela. Nepochopím, či on sa vezie s tebou a necháva sa tým celým unášať?
Niečo sa ti deje a nie je toho zrovna málo.
Deti, pokiaľ vedia o tomto celom, či nepridávajú na akčnosti. Deti vedia byť riadne tímovo nasadené ako súrodenci. ;)

Toto ma tak zaujalo celé, že by som o tom chcela napísať knihu s mysterióznym príbehom. Brutálny námet...

vemi23
5. mar 2023

Akoo tiež nechapem co cakate? Ze zeny z MK vam prídu strážiť byt? Ako prve by som volala políciu a nie fotila gumicky a davala tu fotky takto tento problem nevyriesite nemyslíte? Ja to nemyslim v zlom ale riesite to na nespravnom mieste

dianka555
5. mar 2023

@simona20201309 ešte písala že majú kamery vo vchode zo záznamom 10 dní a že s tým pôjde na políciu a domovník o tom vie. Keďže má svedkov už dávno mohla pozrieť záznam keď dotyčná osoba zduchla na výťahu a jej manžel bežal dole schodmi a osoba už bola preč, tak musí byť záznam. Asi nie sú dostupné kamery alebo vždy keď prišiel niekto ku autorke akurát nešli.

autor
5. mar 2023

@asod kto ma zastane, toho okamzite zacnu urazat tiez. Nema to vyznam tu daco pisat

autor
5. mar 2023

@moonlight1210 cize co, ma ti sem napisat aj moj muz aby si potom vymyslela dalsich 1000000 veci ze to je blud?

loginexistuje
5. mar 2023

ale ty zasa nechapes ze darmo nam tu budemposat tvoj muz tvojho kona brata sestra atd
ak mate podozrenie tak to rieste dajte si kamery a sledujte zaznamy
dnes kupis za par eur doslova vymen dvere za bezpecnostne
my tiez mobitorujeme vstup do domu a aj dvor (kvoli zvieratam) mas normalne na mobile appku hovikedy sa pozries mas zaznam atd moznosti je vela
ale ty to rieist nechces (dovod vies sama) a ani tvoj muz (on dovod vie asi tiez jeho je najskor ten ze zatvara oci pred tvojim dusevnym stavom)

maribell
5. mar 2023

Autorka nemusí sem písať tvoj muž. Stačí, keď napíšeš logický argument:
-prečo ste odmontovali kamery? Keď mi niekto chodí do bytu, tak nedávam kamery dole, aby som zisitla, či to začne robiť znova. Kde je v tomto logika?
-keď ste tie kamery teda dali dole a zistili, že sa to začalo diať znova, tak prečo ste ich nanamontovali naspäť? Evidentne tie kamery pomohli a celé to prestalo, tak čo čakáš? Akú pomoc od užívateliek mk? Veď stačí tam dať tú kameru.

dianka555
5. mar 2023

@maribell vymýšľa si, tvrdí že majú kamery aj vo vchode do záznamom 10 dní. Tej osobe to asi nevadí keď sa to deje často a nechodila len vtedy keď oni mali kamery, podľa času sa to dá pozrieť kto im búchal na dvere. Kto bol vo vchode. Tú fotku čo sem dala mi skôr príde ako dvere od izby alebo malého kumbalu kde si odkladajú topánky, chodba je tam veľmi malá buď zlá fotka alebo si to namysla.