Nikdy nepríde načas
Som tak strasne nasrana. Mesiac sa dohadujem s mamickou, ze pride a pozre si vnucku cez vikend a ze dojde uz dnes. Ziadala sm ju aby si vsetko zariadila, poliala kvety, odniesla zvierata strazit uz vcera vecer aby mohla hned po praci vyrazat.
Tak pisem, ze ako. Bez odozvy, tak volam...nestiha, vyrazi neskor. Cesta sem trva 4hodiny...volam ci teda stiha dalsimodjazd, zase nie, preco? Lebo nic nenachystala ako uz milionkrat predtym a ja uz som rupla a povedala som jej, nech nejazdi. Vraj sa nemusi ponahlat, ked ma cely vikend. Uz sem isla 5x a ani raz nacas, lebo sa musi vratit domov pre nejaku kravinu, co nwchcem a nepotrebujem a tak radsej premrha 2hodiny v aute navyse... Dnes uz ma to dorazilo
Neries to a pocitaj s tym ze bude meskat.
Keby som sa ja mala zakaždým naštvať, že niekto zmenil plány alebo prišiel neskôr už by som sa na tomto svete asi nikdy s nikým nebavila , nič v zlom 🙂 ja mám po 30tke a tiež neviem , čo by sa mi chcelo hneď po práci šoférovať 4 hodiny
Mas nerealne ocakvania od svojej mamy. Ako si napisala, ze ma doma bordel, vsade chlpy a je nedochvilna - tak z toho opisu je jasne, ze bude problem. Svojim sposobom si za to mozes sama. Tvoja mama sa nikdy nezmeni. Vzdy bude bordelar, vzdy bude mat doma milion chlpov a vzdy bude chodit neskoro. Ak chces mat klud, tak ju zacni brat taku aka je. Chciet aby zena ako tvoja mama, po 50.ke zacala chodit na cas, upratovat a mat veci tip top, je bez sance.
Mam pochopenie pre hnev a zlost deti, ktorym rodicia ublizuju, trapia ich psychicky, vydieraju, manipuluju, tahaju z nich peniaze. Ale ty si taky maly rozmaznany hitler ktory dupe nozkou a vsetci aby skakali. Si sebecka a rozmaznana. Mozno je na case aby si pochopila, ze sa svet okolo teba netoci.
Ja ta chapem, ja som to takto mala so sestrou. Sama chcela prist gratulovat synovi, dohodli sme sa na urcity cas. Neprisla, telefon nedvihala, o hodinu sa ozvala nahravkou na fb, ze ona sa mi ozve. Potom prisli o 2 hod. Vtedy sme sa velmi pohadali - nestalo sa to prvy x a mne vykypeli nervy uz. Najlepsie je, ze ona si mysli, ze kazdy len na nu caka, ze my s dietatom nemame ziadny rezim. Nachystala som im jedlo uz na stol - aj to sa pokazilo, lebo ja som si fakt myslela, ze pridu nacas, isli od rodicov a ozvala sa, ze idu z domu uz. Isla pre nejake kolace po ceste a tam ostala - bol to nejaky jej znami. Vedela, ze ju cakame, ze syna som dala spat a potom som ho budila uz, lebo uz,mali prist. A oni nikde. Toto je ale nie jediny problem s nou a preto sa vlastne nerozpravame dodnes. (My sme vzdy dodrzali slovo a prisli nacas, priniesli co si nakazala atd.)...
Ja som tiež čiperná takmer 50čka, ale za tak terorizujúcim egoistom by som sa ani ja nenaháňala
nečítala som príspevky, ale keby šlo o moju mamu, šla by som za ňou a nevadilo by mi, keby prišla neskôr, hlavne, že by prišla.... mne maminka zomrela teraz v januári, vážila by som si s ňou každú chvíľu a snažila sa ju vidieť čo najviac... nevadilo by mi, že by meškala, hlavne, že by som bola s ňou.... nevieš si predstaviť ten pocit, že ju nikdy neuvidíš... aj teraz plačem pri tomto príspevku. Prosím, nehnevaj sa na ňu, nič jej nevyčítaj, ak môžeš ty, sadni do auta a vyraz za ňou ty.... je to MAMA.
Nie si sebecká. Proste ťa to momentálne hnevá. Ono to prejde. Nemala by si ale kvôli tomu rušiť stretnutie. Nech príde už kedykoľvek a tam ju popros že proste by si chcela aby pochopila že to pre teba veľa znamená. Neživ svoj hnev ale v klude a s láskou povedz čo ťa trápi.
Poznam. A ste dohodnute jasne a neda ti vediet ze pride neskor, dieta ti doma reve, ty ho ubezpecujes, ze nemozete ist este nikde, lebo kazdu chvilu ma prist babka. Babka pripadne dokonca vobec nepride. Alebo pride neskoro a vy ste pol dna cakali kvoli spolocnej aktivite a keby si bola vedela, proste ides tu aktivitu robit sama s dietatom a usetris nervy sebe aj dietatu. To sa moze ale este stat, ze babka bude urazena. Ved ste sa dohodli, ze to budete robit spolu.
Za mna sa treba zmierit s tym, ze to tak je. A ano, na babku sa nespoliehat. Treba sa spoliehat sama na seba. Moja mamka tiez sa vzdy tesi ze pride a ze sa bude ponahlat a to ma prist len na par hodin. A ide este do obchodu, este s niekym na kavu a kym pride k nam, tak o polhodinu sa uz zbera prec, ze vela hodin. Dcerka casto sklamana, lebo sa na babku tesila cely den a nakoniec bola iba kratucko. Babka to sice nevie povedat priamo, ale nechce sa jej plasit, ma aj ine plany v zivote a chce si ich uzivat a nie sa plasit. Takze to respektujeme. Zase viem, ze keby sa dialo nieco vazne, tak pride okamzite. Ale bezne veci v beznom zivote, pre to nie je nutne sa stresovat. Babky tiez uz ziju svoje zivoty a my zasa svoje
Mozno ma mama nejaku psych. poruchu ( nestihanie, neschopnost zmenezovat veci, cas, povinnosti, bordelar, hromadenie...). Ked to trva niekolko rokov, tak uz ste si asi naozaj mohli zvyknut a tak nejak to tolerovat a podla toho sa zariadit. Ja mam nieco podobne v rodine. Sestra. Dohodnut sa s nou na nejakom presnom case ? Nonsense. Ona ani do prace nevedela nacas chodit. Vyhodili ju ked uz prilis natahovala prichody. Ona ked ma cestovat vlakom z BA ba vychod, tak normalne je schopna 2 vlaky zmeskat a ist az tretim. A my len krutime hlavou. Lebo mohla byt s nami doma na vychode dajme tomu 5 dni (ale ona je schopna takto akoze "precestovat" 3 dni z toho. Najlepsie ked mala prist na Velku noc. My ze pride niekedy vo stvrtok v noci alebo piatok rano. A ona bum...prisla rano na Velkonocny pondelok 🤪 Proste je to jeden des. Mama jej vyvolava, kedy pride, ona telefon nedviha, mama nevie ci nachystat vobec nieco, kolko a na kedy vlastne. Proste stale v strehu ci draha dcera uz nahodou dorazi. Cele zle. A co je najhorsie, ona na tom vlastne nikdy nic zle nevidi. Vobec sa nevie vzit do tych druhych co na nu cakaju, co sa jej prisposobuju, co nejak veci musia koli nej naplanovat, zariadit. Toto ona vobec nevidi. Proste hruuuza. Ale moj nazor je, ze to je u nej na odbornika a liecbu.
@mala_zabka ja nerozumiem, keď ide o nejaký výlet, alebo tak ôk, ale keď ma prísť moja dcéra s malou a mužom ku mne, tiež zďaleka, tak poviem príďte ako to vyhovuje vám. Nemám doma cvakacky. Urobím obed ako vždy, bud stihnú, alebo sa ohreje a? Neznášam nedochvilnoat, keď sa jedn ao vážnu vec, keď niekde vonku niekoho čakáš a tak. Ale doma? Bez programu? Raz by ma takto zabuzerovala dcéra, len raz.
A ty koľko krát ročne za ňou chodíš ?
za ten cas si uz ty mohla ist za nou a ukazat jej ako sa to da
A prečo sa jednoducho nedohodnete, že príde medzi napr. štvrtou a ôsmou? Musíte byť dohodnuté vždy na presný čas? Hlavne ak je to 4 hodinová cesta...
To je vasa matka a nie poskok preboha ! Na jej mieste by som neprisla vobec. Ma svoj vek a vy ju idete nahanat ze nepride nacas ??? WTF !? Ze vas hanba nefacka !
@maciatkolulu ehm...veď v tom zmysle aj píšem 😅 - že by som z toho nerobila vedu... Ale ani by som jej nepoďakovala 😉
@dskjhfdlkdjhl ale rodicia mozu “sikanovat” ze ano.
Boze dievca, hlavne klud, bud rada, ze vobec tvoja mama ma v plane prísť. A kedze ju poznas a vies o jej ,,dochvilnosti " tak s tým počítaj a hotovo. Ako ja tiez vecne som v casovom sklze, ale aby mi syn alebo dcera raz povedali, ze uz nemusim prist, lebo nejdem nacas, tak to prrrrr. Trošku úcty a rešpektu k rodičom.
Podľa mňa tvoja mama ta nechce na schvál vytáča a na schvál meškať ani ti robiť zle,podľa mňa trpí jednoducho prokrastinaciou-chorobne oddaľovanie veci/povinnosti/úloh...tak sa zdá, že ona sa jednoducho začne chystať a vybavovať veci až vtedy keď už mala dávno štartovať auto,to je aj môj prípad a problém. Skus to viac tolerovať, presunúť, chápať, zvyknúť si, lebo s týmto nič nespravíš,jed je taká celý život,ty si myslíš ,ze sa zrazu kvôli tebe ci vnucke zmení?myslím, že to neznamená, že vás má menej rada,jednoducho je to v nej ,skus si vygooglit slovo prokrastinacia a uvidíš, že to nie je vôbec jednoduché s tým bojovať. A ako bolo spomenuté vyššie,vôbec tvoju mamu v deň prichodu nevyckavaj,agresívne nenahli a netlač,ved teba čas doma na materskej netlačí a ak ma prísť na celý víkend je to úplne jedno ci bude u teba o 2 hodiny menej ci viac,skôr by som sa bála, aby kvôli stresu ,že zas príde neskoro a ty budeš zas nás...ta nehavarovala, posli ju radšej na vlak ci autobus,ty ju jednoducho nemusíš čakať doma 4 hodiny pri dverách, veď keď vieš aká je normálne si zatiaľ porob,čítaj,hraj sa s malou, choďte von...keď príde na čas super,ak nie robte čosi iné, vôbec sa nechystaj na nejaký presný čas. Buďte radi za babku,čo by iné dali za to,keby ze ju majú,hoc aj nedochvílnu.
Nerob si nervy nad týmto. Zbytočne. Musím povedať že moja mama jentiez podobná a rokmi je to horšie a horšie. Čiperna, akčná.. ale 500veci cez seba, nestiha, nič teda nie je úplne dokončené. Chodí zásadne neskoro. A tomma cestu 30min. Dohoda je na obed, príde o 18tej a pod.
Nerieš, nenervuj sa. Zase 4h cesta je dosť. Ja tiež nechápem ze si to nevie zariadiť v piatok aby v sobotu ráno odišla z domu ráno🙂)) ja som ráno ako zombie takže my aj na doovlenku alebo beikam ideme ráno, ja už večer mam veci nachystané aj v aute :D na stole iba papierik co nezabudnúť urobiť, zavrieť, vypnúť... 🙂) ale to som ja a ona keď je zvyknutá sa motať tak to inak nebude . Chceš aby prišla, nerieš cas🙂
Ja.mam.tiez rada dochvíľnosť, všade chodím načas. No naučila som sa, že ľudia sú rôzni a medzi ľuďmi, s ktorými sa stretávam najčastejšie, už viem, kto je ako dochvilny a tak viem, čo.mam.ocakavat. oni sa nezmenia, na to je príliš mala sanca, takže som musela zmeniť očakávania ja. Ak by som vedela, že mama chodí takto, kľudne by som si urobila program a čakala, kedy zavolá, že už prisla. Keďže máš malé dieťa, predpokladám, že v nejakom čase už aj tak bývate doma takže nemusíš doma sedieť kvôli čakaniu. Život je krátky na to, aby sme sa nervacili pre niečo, čo nedokážeme zmeniť.
Mne mama mala prísť k dcére, keď sme niekam išli, a vieš čo, neprišla. Museli sme zmeniť cely plán. Raz prišla dcéra k nej a nemohla sa doklopať, dozvoniť. Pritom nikto od nej nič nežiadal, sama sa ponúkla na pomoc s deťmi. A takých situácií bolo a bude. Bohužiaľ, aj ja aj deti ju už berieme s rezervou. Je nespolahlivá. Takže na tvojom mieste, tiež neriešim, žiadne vyhodené peniaze a premárneny čas. Ak príde urobíš jej kávu, pokecáte. Ak nepríde, nič sa nestalo, ani si čas nevyhradzuj, ani pohostenie nachystaj...
Ja toľko napíšem, že moji rodičia sú takí istí. Cesta k nám 3 hodiny a vždy meškajú. Aj 3 hodiny. Zvykla som si. Viac mi vadia svokrovci, že ich pozveme na obed okolo 12 až jednej a oni prídu už o 10. Koláč aom ani nezačala piecť. A k tomu farba na hlave aj na obočí. 😅 Ale zvykla som si tiež. Proste s tým už dopredu počítam. Nejde o život.
no toto by si moja mama ozaj nedovolila ked povie ze pride vtedy a vtedy a sa dohodneme ale meska najviac pol hodinu,ja tiez mam rada dochvilnosť a ona tiez,ked si moze uziť vnucika ,to je to najkrajsie
Ja zase neznasam takychto vyhrotenych nahanacov,...tiez vzdy vsade meskame, lebo holt mame aj vlastny zivot a terminy nam proste nevychadzaju :/
Ale zavisi od situacie samozrejme. Len pokial ma prist aby sa len pohrala a poflakovala s babom, tak to netreba byt na minutu presne ako ked napr potrebujes stihnut lietadlo.
@lunademonica vy mate vlastny zivot a druhi sa tomu maju prisposobit :D. krasne
Trosku kludu. Ano, tiez nemam rada nedochvilnost, doslova ju neznasam, a neznasam ked aj ja sama niekde nestiham a viem,ze budem meskat.. preto sa snazim to nejako upratat, uz len kvoli mojej psychickej pohode.. moji svokrovci: dohodneme sa, nepridu, pripadne pridu ovela neskor ako sme sa dohodli alebo druhy extrem, pridu bez ohlasenia. Co tam po tom ze ma niekto nejake aj plany mozno.. takze ked sa dohadujeme ci uz na oslave, im hovorim cas o hodinu skor, tym padom pridu cca za rovno s ostatnymi.. inak si robim plany podla seba a ked aj pridu bez ohlasenia, plany nemenim a idem kam potrebujem..
A tak sadnúť so auta a ísť za ňou sama ? Ci akoze kde je problém ? Ona musí nechať veci tak a ísť ale vy ste lenivá alebo aký je problém? Ja mám 3 deti a babky k nám chodia iba na Vianoce počas roka vždy nesieme deti k ním nečakáme že iný budú behať ku mne. Iba ak nutnosť bola aby prišli že sa niečo stalo ale nikdy by som si nedovolila organizovať rodičom život
Dakujem vsm baby sk za povzbudenie a sj za kritiku.
Mna skratka hneva a mrzi, ze ona to nejak naplanuje a potom to cele zmeni, ale 4x . Vymenila tam sluzbu a sla po nejakej dlhej sichte, tak ani preto som nechcela aby jazdila ked si musi pred tou mesiac planovanou cestou zdriemnut😭
Bola tu na vikend, nebudem to radsej rozmazavat co sa dialo lebo by ste dnad ani neuverili. Ale uz je doma bezpecne docestovana a nabuduce skusim vypnut moje nervy 🙈
@dskjhfdlkdjhl ale v tom prípade by si asi povedala na rovinu, že prídeš neskôr, a nie hneď po práci. Autorku rozčuľuje, ze mama nedodrzi niečo, na čom sa dohodli. Mala povedať na rovinu, kedy to jej pasuje.
AUtorka, Ja ta chápem. Ale je dôležité, ako to povieš. Je rozdiel
-" Kedy už prídeš? Zas meškás! Ty nikdy nič nedodrzis, si tu mala dávno byt, dokedy mam čakať?.. Zvierata si na chystala, či zas sa budeš tri hodiny zdržiavať?"
Alebo
"Mami, tak sa na teba teším, najradšej by som bola, keby si prišla už ráno. Viem, že sa ti nedá, ale neviem sa dočkať kedy ta uvidím. Oddýchni si v kľude po práci, máš dlhu cestu, dávaj si pozor, ľúbim ta a teším sa!"
Ja viem, ako to vnímaš. Keď nám na niečom záleží, sme tam aj hodinu pred začatím... A nechápem komentáre typu ja by som za takou sbecekou dcérou ani nešla! No kto takú sebecku dcéru asi vychoval? Ja mat dcéru, môže byť aj rozmaznaná, poviem jej svoj názor, ale rovno do očí, a určite by som sa za ňou ponáhľala čím skôr, možno nie hneď z prace, ale minimálne by som jej dala vedieť. Nedohadovala sa na konkrétnu hodinu ale povedala - teším sa za vami, prídem hneď, keď sa mi bude dat.
Maju ale baby pravdu v tom, že mama už sa veľmi nezmení a treba ju prijať aj s tým, že v týchto veciach je spomalena a nedochvilna. Keď ju budeš kritizovať, ničomu to nepomôže.

@mala_zabka vdaka za pochopenie