icon

Nosia vaši svokrovci na návštevu uvarený obed?

veronika19895
26. sep 2024

Keď k vám domov prídu na návštevu svokrovci tak nosia jedlo myslím uvarený obed?

Strana
z3
sulavikova
27. sep 2024

@veronika19895 nie, nič nenosia. Chvalabohu. My máme iné chute aj spôsob varenia.

lenka.25
27. sep 2024

Pokial niekoho pozvem na obed a príde mi tam zvarnicami plného jedla , asi by ma to zaskocilo , ale to sa mi ešte nestalo . Ale u nás je to tak , že keď ich pozvem na obed , tak vždy donesú napecen koláč , aj keď upeciem aj ja a deckám niečo , ale keď ich len tak pozvem na kávu a oni niečo varili , prinesú aj nám .

akab
27. sep 2024

Nás raz prišli pozrieť svokrovci na chatu. Prišli 300 km s nedeľným jedlom - vývarom a 2. jedlom. To že chodia každý rok pred Vianocami a donesú nejakú polievku mliečnu (nik ju neje) a tiež šalát už doobeda o 10 nekomentujem. Ja varím až večer. Zo začiatku ma to vytáčalo riadne. Raz som uvarila aj ja skoro a dostali oni plné dózy zemiakov, šalátu, kapustnice. A že načo.... bola som ticho. Ale nepochopili. Teraz už nekomentujem, len na druhý deň vyhodím lebo u nás sa je málo a čerstvé jedlo.

nikiki29
27. sep 2024

Pošli ich k nám u nás sa zje 😅

dzulik_
27. sep 2024

@milanemila súhlasím, mne to príde ako neúcta a podcenenie hostiteľa/hostiteľov, keď si pozvaní na obed donesú niečo vlastné. Mňa osobne to hnevá a uráža, keď niekoho pozveme na obed, večeru alebo oslavu a hosť si nič nezoberie alebo ešte povie, že sa najedol doma 🤦🏻‍♀️

guiseppinka
27. sep 2024

Mna by to nastvalo. Ako ked k nam pride kamoska, tak dohadujeme, ze co budeme varit, zvykne doniest gulas alebo nejake domace konzervy. S tym som oboznamena, je to ok. Ked nahodou dojde raz za cas svagrina, tak donesie kopec jedla. To ma vytaca, lebo ja naplnim chladnicku a kna donesie to iste, co mam nakupene. Ked chce varit, vari, to mi nevadi...
Expert na taketo navstevy je jeden par z nasej rodiny, ktory da vediet, ze sa u nasich zastavi po obede cestou domov. Takze clovek vari a chysta a oni zahlasia, ale my sme boli na obed... pritom je to blizka rodina a vedia dobre, ze mama bude varit. Taketo pripady ma vytacaju.

cukroska
27. sep 2024

@milanemila Vôbec ale vôbec to tak nemusí byť. Normálne je niekde taký zvyk hlavne starší ľudia,že donesú ak dačo dobré navaria.Vždy sa v rodine nájde kto si natom pochutí. Aspoň u nás je to tak. Moja svokra varí vynikajúco a vždy poteší ak dačo navarí viac a ujde sa aj nám. Navyše ked robím a donesie tak to úplné najviac .Či svokra či moja mama. A rovnako aj ja im.

tiana080
27. sep 2024

@bosorkabb ja som rovnaká. Značný problém však mám aj v nejakých hoteloch a reštauráciách, keď sa mi niečo nepozdáva. Haha, proste mi to nejde dole krkom už potom. Niekedy zase nejem ani u mojej mamy, alebo babky. A čo 🤷🏻‍♀️😃

betulinka1
27. sep 2024

@veronika19895 nosia len sebe ci vam vsetkym. Ak vsetkym tak su len starostlivý a nech je na vyber. Neriesila by som to ak by jedli z mojho 😉 inak by som sa ich priamo spytala, ze ci im nechuti mnou navarene.

gelifil
27. sep 2024

A kde je autorka?

veronika19895
autor
27. sep 2024

@beata_k oni prišli poobede a doniesli jedlo varené aj iné veci ako kebyze ozaj som neschopná a neviem variť nič. Tak keď synovi dali vedieť že budú robiť nejaký obed tak hneď že aby to doniesli. Taká mentalita doniesť toho čo najviac. Asi umierame hladom

gelifil
27. sep 2024

@veronika19895 vyrábaš problém, kde nie je...

777januska777
27. sep 2024

@veronika19895 autorka to nie to nie je o svokrovcoch, ale o tebe. Prečo sa cítiš neschopná? Oni urobili gesto aké robia asi bežne, môže za tým byť problém aj nie. Skôr je problém ale to, ze si pripadáš vďaka neschopná. Keby si sama zo sebou bola spokojná a mala dostatočne sebavedomie, netrápilo by ta konanie svokrovcov. Popracuj na sebe a svojej vnútornej nespokojnosti.

beata_k
27. sep 2024

@veronika19895 Si strasne urazliva a stavias sa do role obete. "Radost" mat taku nevestu ako si ty.

petrusa87
28. sep 2024

Ak viete, ze to nemyslia v zlom (ze podla nich neviete varit) moze to byt, ze chcu vas odbremenit od varenia... Aj mne svokra velakrat posle obed a som aj rada( skoda, ze mi ale neda vediet skor, aby sme tiez zbytocne nevarili a doma nam vela nezavadzalo v chladnicke)

hortenziaj
5. máj 2025

Našťastie nenosia,svokra si občas pre seba ,ale iba to čo ona zje,to mi nevadí,že nejde moje,ani ja nejem na návšteve u iných. Dakedy nosila pre muža,už nenosí,mužovi to po vode smrdelo,nechcel to jesť. A navyše má problémy s tlakom a chcel schudnúť,tak sme varili tak inak

Strana
z3