icon

Nosia vaši svokrovci na návštevu uvarený obed?

veronika19895
26. sep 2024

Keď k vám domov prídu na návštevu svokrovci tak nosia jedlo myslím uvarený obed?

gelifil
26. sep 2024

@veronika19895 mozno by sa ta nevesta potesila

janickacrazy
26. sep 2024

@veronika19895 každá rodina má iné zvyky, mne svokra nenosí jedlo, skôr sladkosti a somariny pre deti, moja mama zase donesie koláče, lebo ona rada pečie

viestta
26. sep 2024

Co ta na tom moze urazat? Vsak nemusis varit, pochutnate si vsetci. Ked pojdes ty k nim zabal hrnce s nejakou svojou specialitou a vec vybavena. Ked mas ty navarene, tak do prazdnych hrncov im zabal zo svojho, nech si doma pochutnaju. Ja osobne som vdacna ak mi niekto navarene donesie,. Ja tiez rada potesim tym, co v inych rodinach nevaria.

lubinkap
26. sep 2024

@veronika19895 ak sú k nám pozvaní na obed, tak svokra stále niečo donesie kavu/koláče a pod. A ak prídu na návštevu len tak v týždni /prepadovka/ tak donesú chlebíčky koláčiky a ešte aj drobnosti...moja svokra je super a je to stará škola, nikdy neprišla s prázdnymi rukami
A mňa to neurazí, som rada 🙂
Ale tak na MK je to tak..nosia, zle je...nenosia zle je....chodi/nechodi na navstevy a pod...stále nespokojné nevesty 🫣😳
Prečo stále hľadať vo všetkom niečo zle...keď naozaj môže za tým byt dobrý úmysel...

lija22
26. sep 2024

@veronika19895 pozeram ze si z nitry, moji svokrovci su zo zm a nosia jedlo! takze vidim tam spojitost. plny pekac riadnych polkilovych reznov 🙂
tiez ma to zo zaciatku zaskocilo, uz to neriesim. Asi je to nejaky zvyk

milanemila
26. sep 2024

@veronika19895 ano mna by to urazilo, doniest si vlastne varene jedlo ak su pozvani na obed je pre mna forma pasivnej agresie a sposob ako ti datna javo, ze si neschopna🤷🏼‍♀️ nehovorim, kebyze donesu na navstevu nieco napecene ako pozornost. A tvoj muz na to co hovori pre boha?

stanulienkat
26. sep 2024

@tatiana288 ty si jej nic nepovedala na ten lepeňak? Ani tvoj muz? Ja by som sa opytala, ci jej sibe?

ekira1
26. sep 2024

@tatiana288 a chutilo jej? 😅

luccija
26. sep 2024

@veronika19895 napadlo Ta, že to nosí pre synacika?🤪píšeš málo prídu na pár hodín, na prespanie, dala ti to vedieť dopredu?
Aj mne mama pošle niečo čo mám rada a nevaríme to, aj ja jej niekedy pošlem veď každá rodina je iná.Mozno ti nechce robiť starosti atď...
Deťom si navar ty čo to má s tým spoločné?
Môj sused má 26r dcéru a bežne, keď k nej idú jej prinesie jej obľúbené jedlo.Neviem čo za tým hľadáš mala si sa spýtať svokry

hopsas
26. sep 2024

@tatiana288 nemáme tú istú svokru? 😁😁😁 Moja má tiež také ťahy 😁😁😁

beata_k
26. sep 2024

@veronika19895 To je tak smutne. Urazat sa este aj pre jedlo, ktore ti prinesu aby si si mohla oddychnut a nestat pri hrncoch 😒

jajanka31
26. sep 2024

Ja to beriem tak ze ak nieco donesu-poslu po manzelovi je to pre nas vyhoda. Nemusim varit a vypekat. Aj ked nie vsetko mi chuti ale manzel je spokojny a ja prezijem na hocicom aj nicom..teda mam den bez varenia.tiez nechapem moju svokru ze pecie jeden a ten isty kolac skoro kazdy tyzden..a ziadny iny. Na vianoce a velku noc upecie aj ine teda vie. Ale inak cely rok rovnaky kolac, ja uz ho nechcem ani vidiet 🙂 ak ich ale volame na oslavu, veceru obed. Donesu max vino alebo nejake ovocie.

tatiana288
27. sep 2024

@stanulienkat Môj muž si ju vždy pri podobnom výstupe vezme bokom a spýta sa jej prečo to zase robí a prečo sa zase snaží pokaziť atmosféru, ona sa nasilu rozplače, začne si teatrálne baliť veci, príde za našou dvojročnou dcérou a začne jej hovoriť, že už sa asi nikdy neuvidia, lebo zrejme všetko kazí a nám to vadí :D Ja jej poviem, aby prestala dieťaťu hovoriť také bludy, nech sa s nami normálne naje. Ona mi na to víťazoslávne odpovie: No, keď teda inak nedáte, tak tu s vami ešte chvíľu budem. :D Sadne si v kabáte ku stolu a začne akože nasilu jesť a u toho vzdychá a ochká. :D Býva od nás asi 80 km, kvôli podobným výstupom sa vídame len na sviatky a narodeniny, teda len párkrát do roka, takže si radšej kúsnem do jazyka a nehrotím to. Základ je, že môj muž vie aká je a stojí vždy pri mne. Celkovo je ona veľmi zvláštny človek, za tie roky som sa ju snažila pochopiť, vcítiť sa do nej, nájsť si k nej cestu. Ale to by musela aspoň trocha chcieť aj ona, a ona skrátka nechce.

tatiana288
27. sep 2024

@ekira1 Hej, nič jej neulahodí tak ako chleba s maslom :D

lucy_ms
27. sep 2024

Naši donesú pre nás, keď mamina varí niečo, čo ja bežne nevarím, ale vie, že to ľúbim.
Svokra si nosí všetko, ešte aj vodu. Má histamínovú intoleranciu, chápem. Keď prídu, varím tak, aby mohla jesť aj ona. Napriek tomu si donesie chlieb (pečie si ho sama, ešte to ako tak viem pochopiť), maslo, jablko… ale čo ma vie uraziť, že nalejem im vodu a ona sa pohára ani nedotkne, pije zo svojej fľaše. Svokor nemá problém s ničím, zje a vypije, čo dostane.

stanulienkat
27. sep 2024

@tatiana288 ty kokos, to je krava. 2x do roka sa to da zvladnut.😂

evazhoufova
27. sep 2024

Ženy svoju drahocennú energiu riešite na žabomyšie urážky čo ako kto lepšie horšie ….chill

luccija
27. sep 2024

@tatiana288 to je psychiatrická diagnóza je chorá musí robiť divadlo a robiť zo seba obeť len, aby uputala

zuzubb007
27. sep 2024

No tak mne keď donesie mamina alebo svokra daky koláč alebo obed ja skacem od radosti, že máme navyse u nás sa všetko zje 😆

yvanielka
27. sep 2024

@veronika19895 záleží či prinesú pre všetkých (vtedy by som to brala tak že chcú ti uľahčiť prácu a potešiť vás) alebo si prinesú dve porcie v krabičke lebo sa boja že ich otráviš

katka700
27. sep 2024

@veronika19895
Nosia si pre seba lebo majú špeciálnu diétu, chudnú podľa kalorickych tabuliek ci dačo podobné? Nerieš aspoň nemáš starosti čo pre nich uvariť. Uvar to čo chuti vám.
Nosia pre všetkých aj keď vedia že rada varis? Daj všetko jedlo do servirovacich mis a na stôl, nech si každý vezme na čo má chuť/dá si z každého trochu.
Život je príliš ťažký aby sme takéto maličkosti riešili 😊

rorino
27. sep 2024

@veronika19895 moji svokrovcov to tak robili.Bolo mi to divné,aj som sa muža opýtala,že či si jeho mama myslí,že neviem navariť obed,ale oni to tak robili odkedy odišiel z domu,čo bolo skoro 20 rokov,a sa im stalo,že obed navarené nebol.Tak som to prestala riešiť.Uz mám iba svokru a sama k nám už nepríde,takže čas to vyriešil.

rorino
27. sep 2024

@veronika19895 prečo by sa nevesta mala ukazovať ako vari?

kiki68
27. sep 2024

Nie , svokra si skor uziva moju kuchynu 😂

tatiana288
27. sep 2024

@luccija Aj ja si to myslím, chúdiatko za každej situácie a pri každej príležitosti. Keby som mala rozprávať čo robila na našej svadbe, tak sa budete až za hlavu chytať.

nairia
27. sep 2024

@veronika19895 moja svokra vzdy donesie navarene aj na 2 dni, ked pridu na vikend. nevadi mi to, lebo aspon nemusim stat v kuchyni, vymyslat jedalnicek a podobne. ona vari tradicne, co svokrovi vyhovuje.
ja som rada za to.

cukroska
27. sep 2024

@veronika19895 Teraz to sonduješ ako dobré či zlé. K nám nosili aj občas nosia a varim každý den a vždy poteší. A zasa na oplátku aj ja im. Hlavne také čo oni už nerobia keďže bývajú samé starké. Keď už nebude mať kto doniesť, potom to až bude chýbať. Veľmi si vážim toho.

cukroska
27. sep 2024

@veronika19895 Ten kto to nezažil, alebo už nemá rodičov pochopí ,že to je najviac 🙏♥️ keď Vám má kto doniesť a naopak máte komu odniesť vy 🙏♥️

lucinka12356
27. sep 2024

@veronika19895
Ja neviem mne to nepríde divne. Podľa mňa tá nechce zhodiť, mozno vám chce urobiť radosť. Teba odbremeniť.
Nam vždy donesú niečo čo máme radi (kapustnicu, guláš, langoše, koláče,...) niečo čo varili doma a chceli aj náš potešiť a aby sme ochutnali.

nerko
27. sep 2024

@veronika19895 nam svokra obcas nosievala jedlo, ked nas prisla pozriet. Dve male deti, ja na home office. Dobre mi to padlo, usetrila mi kopec casu. Chutne vari. Aj teraz, ked idu nase deti k nej na navstevu ich nabali. Som velmi vdacna za taku pomoc.