icon

Novorodenec a pes

lesankavh
23. jan 2019

Dobrý deň,s priateľom bývame v jednej domácnosti a čakáme naše prvé bábätko .Náš problém je v tom,že mame psíka kríženca ktorý je cez deň von na dvore a na noc ide spat k nám do domu .Malej prerábame izbu (maľujeme,nové podlahy)ja som mu povedala že nechcem aby pes chodil do novej izby k malému bábätku .On má opačný názor ,chce aby pes spal s nami v novej izbe,samozrejme na zemi.Ja sa toho trošku bojím 😕Táto téma je pre nás dvoch veľmi nepríjemná,na tom sa vieme pohádať.Chcela by som vedieť názor aj niekoho iného preto píšem sem .Čo by ste robili na mojom mieste vy?

fergiea
24. jan 2019

Inak som nazoru, nech si kazdy urobi ako chce. Ale myslim si, ze Vasmu psíkovi by sa nic nestalo, keby s Vami nespal v izbe. Ked sa to dokazala oducit nasa maznacka krpata Nellyna, tak to zvladne fakt kazdy pes😂

zuzula1975
24. jan 2019

@lesankavh pes v dome nie je ziaden problem. ale v spalni by som nezniesla. ved nech ma svoje miestecko v obyvacke napr.

suzie28
24. jan 2019

@lesankavh psík nieje žiaden problém ... naša so psikom vyrastá a teraz má rok a pol a všade musí byt s jej naj kamoskou Lunou 😃

nikachru
24. jan 2019

Môj pes spí s nami v posteli od narodenia malého....a všetko úplne v poriadku...tiež aj plzne..no máme ho v byte,je to člen rodiny🤷

matka19934
24. jan 2019

Ja mam aj dieťa aj psa a v pohode. Vychádzajú od narodenia spolu super. Jasne, že ich nenechám samých spolu, ale pes si ho buď nevšímá alebo sa nechá len hladkať toť vše. A tiež spáva na zemi s nami v izbe 🙂 a malý keď má zlý deň a vidí jeho tak sa začne smiať 🙂

lucia147852
24. jan 2019

My psa sice nemame ale nasi maju bytoveho yoeka. Odkedy sa mala narodila je s nim stale. Lezal pei nej ako pri novorencovi a spali spolu. Aj dekouo ju vie zakryt 😂 ja som nazoru ze ak je pes zdravy a viete co od neho, cakat nevidim v tom problem. Samozrejme nikdy by som ich samychpozerala nemechala v izbe spolu. Muz je asi ako tyna viac citlivy na taketo veci so psom nikdy nezil,. Ja odmalicka. Ale uz si zvykol. 😂 neboj isto najsete kompromis

veroni_21
Autor odpoveď zmazal
montemotherone
24. jan 2019

@lesankavh najnovšie výskumy hovoria za. Spolužitie bábätka a psa vraj posilňuje imunitu a dokonca predchádza vzniku alergii. Ale... Osobne by som mala problém, ak je pes veľkú časť dňa vonku, sám... Nevieš čo zožerie, v čom sa váľa... To aby si ho každý večer kúpala... A to zas škodí jemu. My máme psa, ale doma. Von je vždy s nami, pod kontrolou. Ak sa v niečom vyváľa putuje do sprchy, inak mu umývame labky. + Je to jorkšír, takže nepĺzne 😉 Inak s nami spával v izbe, dokonca v posteli pri nohách 🤦a malý pri mne... Je pravda, že netrpí žiadnou alergiou a to mal vysoké percento že môže, keďže aj ja aj dcéra sme 😉 Toto by chcelo kompromis. V dome áno, ak ho manžel bude udržiavať čistého a upratovať po ňom pravidelne chlpy 😉 Vieš, bábo začne loziť a čo nájde ide hneď do pusy. V tom období som stierala zem každý deň, aj keď pes nepĺzne. My sa vyzujeme, ale pes tak ako je von, vbehne dovnútra a donesie tam všetko. (A po dvore ti behajú v noci cudzie mačky, potkany, myši, serinkajú vtáky... 😕 To už je onakvejší "koktejl" choroboplodných mikroorganizmov 😕

lesankavh
autor
24. jan 2019

Dnes sme sa o tom rozprávali s priateľom a jeho mamkou,ktorej slovo má u neho veľký význam lebo vychovala 5 detí a je to bývala zdravotná sestra.Tá dala za pravdu mne,že k takému malému bábätku psa nie.Až keď bude väčšia,takže psík bude mať pelech v kuchyni ako doteraz 🙂.Takže som spokojná 😀priateľ to hneď pochopil a súhlasí so mnou 😀

1mina
24. jan 2019

Kazdeho osobna vec samozrejme 🙂 my napr mame psa doma a babatko - psa samozrejme odcervujeme kupeme zv9nka jej zakazdym umyjem labky .....podlahy kazdy den pretriem ale kto ma doma psa pozna samozrejme ze aj tak chlpy su.... beriem to rak ze hadam bude mala mat imunitu 😃 ....inak mala psika fakt zboznuje 😊

preciosa
24. jan 2019

Mám 3 deti a pes býva s nami v dome a spáva veľa krát s deťmi v posteli...deti sú zdravé a nemuju žiadne alergie...je to vec názoru si myslím že nič mu neurobí keď bude spať vo svojom plechu...veľa mamičiek je strašné precitlivena a niekedy škodia svojim deťom lebo nič nerobia kupujú dettol a dieťa len keď sa niečoho dotkne tak už ho posiela umývať ruky alebo mu servitkami utierku ruky...dieťa si všetkým buduje imunitu na to netreba zabudnúť....ale keď je dieťa alergické tak to je už iná reč

tinapa
24. jan 2019

@lesankavh 😀😀 Takže až na maminku dal... Ach jaj...ale nie je to tak pri všetkom, že?

eruuuska
24. jan 2019

@lesankavh na tvojom mieste by som si precitala viac clankov na temu, ze ak dieta vyrasta so psikom tak to pozitivne ovplyvnuje jeho imunitu, ale musi byt ten pes vnutri nie len vonku, my mame psa vnutri, cez den tiez byva vonku, nehovorim, ze sa ma dat babetko olizovat,ale tiez by som psikovi rezim nemenila, moze zacat na babetko ziarlit a to nie je dobre, u nas nesmie pes na postel malemu ani mne a ani na gauc a podobne, ma svoj peliesok v spalni aj v obyvacke, nie je to ziadny problem. Inak su s malym skvela dvojka a maju sa radi.

kassandra25
24. jan 2019

@lesankavh ja ti poradim. Tak babetko dajte niekde do budy na dvor, to ozaj nepatri kutam vam do domu, a psa si nastahujte ku vam rovno do postele. Po tomto konani bude tvoj priatel, alebo co to mas, zarucene spokojny, no, a na tebe, vlastne vobec nezalezi, ty si len jeho taka standa!

evushka007
25. jan 2019

@bmuller samozrejme, nemá to byť jednostranné rozhodnutie, ale kompromis. Ja to tu píšem len preto, že veľa obáv vychádza z toho že človek nemá nejaké informácie a potom sa obáva viac ako je nutné. Verím, že nejaký kompromis nájdu 🙂 Každopádne na zmeny psíka isto treba zvykať už teraz lebo si koledujú o problémy a stane sa presne čo píšeš @aceris a bude problém na svete. Potom už bude neskoro ho hasiť.

lesankavh
autor
25. jan 2019

@tinapa nie je to tak vo všetkom 😀len v tejto otázke sa chcel poradiť s ňou keďže má s deťmi obrovské skúsenosti,vychovala 5 detí aj pár vnúčat 😊Ak ohľadom bábätka niečo nebudem vedieť ja,určite volám jej 🙂

lesankavh
autor
25. jan 2019

@eruuuska my psíkovi režim meniť nejdeme,pelech má v kuchyni a tam aj ostáva 🐕

lesankavh
autor
25. jan 2019

@evushka007 my sme sa na tom dohodli po rozhovore,psík zostava na svojom mieste kde je teraz tam je spokojný on aj my 😀

evushka007
25. jan 2019

@lesankavh držím palce 🙂

stevvvka
25. jan 2019

Je super, ze ste sa dohodli.

Podla mna je nepodstatne, ci pes ano alebo nie, moze to byt neviemake zdrave mat psa s babom, ale pokial to tak maminka nechce a muz nesuhlasi, nejde o psa, ide o komunikaciu.
Dolezite je, ci sa partneri dokazu v klude porozpravat a argumentovat, alebo po sebe kricia, trucuju, davaju si ultimata..

Moze byt pes aj cely den vnutri, kazdy den sa kzpat, ale pokial je z toho mama nervozna, hoc aj bez priciny, neprospeje to babatku, a nakoniec ani muzovi ci psovi.

25jesss25
25. jan 2019

Momentalna situacia u nas 😂 spia 2 deti aj pes, v jednej izbe. Aj v noci snami spava takto v izbe, na postel ma zakaz, ma svoj pelech.. ale on je vacsinu dna vo vnutri.
Ak ste uz nasli kompromis, tak super ☺ ak to tebe vadi, tak sa to isto nezmeni a je fajn ze je tak ako si zelas.

patka0001
25. jan 2019

@lesankavh Napisem ti vlastnu skusenost . Ja som mala 6 rokov psa - bol mi ako dieta preto dokazem uplne pochopit tvojho partnera . Napriek tomu ked som priniesla domov mimino podvedome som mala obavy - ako pes zareaguje na dieta , hygiena , chlpy . Nikdy naozaj nikdy by ma nenapadlo vzdat sa psa preto som chcela najst zdravy kompromis . Prve mesiace som bola opatrna co sa tykalo vztahu mimino pes . V izbe kde babo spalo pes nespal ale ani sme mu nezakazovali vstup . Musim ale povedat ze ako sa dieta zacalo batolit a lozit tak sa uz nedalo separovat a oddelovat psa od dietata a veru dobre sme urobili . Maly ma 1,5 roka - este nebol chory . Maju spolu vynikajuci vztah , maly psa doslova miluje a ja som stastna ze sa to vyriesilo samo

lesankavh
autor
25. jan 2019

@patka0001 naša malá sa určite psej spoločnosti nevyhne ak začne loziť,keďže 1 psík je s nami v dome a 2 veľký strážcovia sú na dvore 🐕🐕.Ak je to pravda o tej imunite,tak maličká bude mať imunitu TOP 🤔

red_cat
25. jan 2019

@lesankavh moji ceckosi:D

misscelaneous
25. jan 2019

ked sa narodila nasa dcera, nemali sme psa a nemam pocit, ze by vyrastala v "sterilnom prostredi" to za prve. Daj tatovi precitat nieco o skrkavkach, giardii a inych parazitoch a potom sa mozete pobavit o spani v jednej miestnosti. A to este spanie ok, ale ked zacne lozit ... neviem ako je psik ustekany, ale priatel si mozno rozmysli, ked vam psik v noci zobudi dieta stekotom alebo inymi zvukmi tesne po tom, ako ho ledva uspite (nemusi to tak stale, no byvaju pri detoch noci, ked jednoducho nespia ... ). A uvidite vlastne, ked pride babatko. Mozno ked ho chlap chyti do ruk prvykrat a privezie domov z porodnice, sam uzna zo strachu o babatko a ked nakopne ochranny reflex, ze psik bude spavat inde, tak sa mozno aj teraz hadate zbytocne 🙂 ked prislo nase dieta, tak drviva vacsina: Ja nikdy... Ja vzdy budem .... proste upadala niekde do zabudnutia ...

barboratoth
Autor odpoveď zmazal
guliver19
27. jan 2019

@janinah hlavne ze tebe je. Detom sterilita neprospieva. Vyrastat v blizkosti zvierata je pre dieta prinosom.

misiakovci
28. jan 2019

@lesankavh Ak bábo vyrastá v domácnosti so psíkom, o ktorého je dobre postarané, je to veľké plus. Jedine treba dávať pozor aby psík neolizoval detské veci a bábatko. Sama som to riešila s lekárkou.

Odporúčanie od veterinára - psíka pri malom dieťati treba odčervovať každé 3 mesiace. 🙂

mirkas76
Autor odpoveď zmazal
mirkas76
Autor odpoveď zmazal