icon

Nový ocko

miskax2
23. jan 2012

ahojte maminy vsimla som si z je vas tu dost ktorym vztah z roznych dvovodov nevisiel,ostali ste same s dietatom a nasledne ste nasli svoje stastie s novym partnerom vytvorili ste novu rodinu a pribudli vam aj deti. preto by som sa vas rada spytala na nazor a poprosila o radu:
kedy a akym sposobom ste povedali vasim prvorodenym ratolestiam ze muz ktory ich vychovava od malicka a dava im lasku vlastne nieje ich ocko? ☹
teda za predpokladu ze bio otec nejavi ziadny zaujem

kitti0503
30. jan 2012

@borocka tam si spravila chybu,že malému si nepovedala pravdu,ver že deti všetko pochopia a lepšie ako dospelý človek.Deťom sa klamať nesmie,lebo môže sa stať že zacíti voči tebe nenávisť,lebo si mu klamala a to nie je dobré ked cudziemu hovorí tatinko,lebo ten človek bude mať hned v tom momente o tebe názor a nie o tom čo sa stalo.Bola som u psychologičky a tá mi poradila, všetku pravdu von a dieťa ti bude veriť.Kamoška pochodila,mala ten istý problém aku ty píšeš a dcéra sa odvrátila od nej,lebo klamala.Kludne mu povedz všetko a ako rastie tak to pochopí,bude ti veriť a pekne postupne môžeš povedať všetko,ale len ak to tak cítiš.Moja mala 3 roky ked som sa rozviedla,teraz má 6 rokov,bio otec ju bere,aj mu ju dávam a predsa ho nemá tak rada ako môjho priatela,pretože od otca nikdy necítila lásku ani teraz!
Ako píšu tu mamičky otcom je ten kto vychováva dieťa a všetku lásku dá.Nestačí splodiť!!!
po druhé tak isto som bola aj ja po rozvode ako ty píšeš,že nechceš iného lebo takto si pochodila,no ja som zažila katastrofálny horor a prišla som na to,že nie druhého treba vyniť,lebo on zato nemôže a vieš čo??
Z dobrého sa ide do zlého a zo zlého do dobrého 🙂 a je to pravda.Vela šťastia 🙂

borocka
30. jan 2012

@kitti0503 asi si ma velmi nepochopila, odisiel od nas ked mal patko 8mesiacov (bol este babatko) a takemu nebudes vysvetlovat, take si ani velmi nevsimne ze sa stala zmena ( teda ked mu jeho bio otec pred nevenoval takmer ziaden cas), a mal asi 1,5roka ked zacal oslovovat cudzich muzov "tatino" lebo si myslel ze to je zrejme meno. samozrejme vzdy som ho opravila, povedala ze to nie jeho tatino. ale 1,5rocnemu dietatu toho este vela nevysvetlis. si rada,ked dokaze pochopit zakladne zakazy a pravidla.
pomaly do dvoch rokoch sme sa prepracovali na uroven ze tatino odisiel, povedala som mu kde zije, ze tam ma pracu. ze tam byva. ale ze za nami nepride. celkom konkretne som mu nehovorila zatial nic, pretoze to pekne nie je. ako spravne povies dietatu, po lopate aby pochopilo a zaroven jemne aby si ho neranila toto: tvoj otec ked bola maminka tehotna,v nemocnici a po porode ju podvadzal, nestaral sa o nas ani v tehotenstve, a potom kym ja som bola s tebou doma, kojila ta, prebalovala, uspavala,...tak tvoj otec chodil za cudzimi zenskymi a hadzal peniaze do automatov, pretoze my sme mu neboli dost dobri! prilis sme ho nudili a boli sme stereotyp. vies, tvoj otec nema rad nikoho ineho okrem seba, takze nam je bez neho vlastne lepsie. a mozno raz, niekedy stretneme lepsieho tatina ktory nas bude mat rad!
no???? co a ako by si povedala ty svojmu 1,5rocnemu dietatu,ktore da sa povedat ze otca nikdy nepoznalo a este sa nezacalo ani pytat na neho, vlastne este nezacalo poriadne rozpravat?????????

kitti0503
30. jan 2012

@borocka prepáč nevidela som že kolko mal tvoj malý a vlastne kolko má,ja som myslela na to,že ako rastie tak to hovor,už 3 ročné dieťa vie krásné základy,stačí najprv tolko že tatko neni lebo sme spolu nevyšli ale potom ti to poviem atd.Ja som 4 ročnej už povedala a pekne to začala chápať.

borocka
31. jan 2012

@kitti0503 ja viem, caom, po malych davkach to nejak poviem, ale asi pavdu taka ako je sa dozvie az ked bude mat vlastne uvazovanie,ked bude schopny to pochopit po dospelacky. tym ze nema otca od zaciatku, tak tym rastie a je to pre neho take samozrejme.........ak sa casom objavi nejaky muz,tak maly bude vediet ze to nie je celkom otec,ze tu nebol vzdy. ale to preco presne nema bio otca sa dozvie az naozaj ked bude dost velky a dost rozumny.
teraz su deti take, ze ked je moj otec taky a taky, tak to znamena ze som aj ja taky??? a nechcem aby sa so svojom bio otcom stotoznoval.

miskax2
autor
31. jan 2012

@kitti0503 tak to je potom riadne nahlavu ked sa dokaze takto sravat 😒 ozaja a akos i to myslela s tymi sms dala si si to vytlacit u operatora ci si si to len sama do PC prepisala a ttak vytlacila?

no najlespie bude ked to dcerke povieme este pred vstupom do skolky pekne jej vysvetlime ze tu bol aj iny "otec" ale ten tu uz nieje a ani nieje dolezity lebo sa nezaujima....dolezity je nas tatinko ktory sa onas vsetkych pekne stara a lubi nas...asi takto nejako by som jej to povedala ziadne detaily podrobnosti jej mozeme povedat aj neskor....hlavne aby sa to dozvedela od nas a nie od cudzich ludi to by ma fakt mrzelo 😒
sak uvidime co nam povie psychologicka az sa k nej aj dostaneme musim tu socialku posurit trosku aby na to nezabudli ked uz maju tooooolko roboty.....

miskax2
autor
31. jan 2012

@borocka taisto nechcem aby mala dcera nieco spolocne s bio otcom 😒 hlavne nie povadove crty ale tak to uz zvladnem vychovou ale naastastie sa zatial javi cela po mne povahou:D vyzorom sa sice moc nepodobame ale to zasa nezasveteni vravia ze sa podoba na partnera tak som rada

kitti0503
31. jan 2012

@miskax2 On sa mi vyhrážal formou emailu,ja som to pekne vytlačila s tým som zašla na políciu a vieš čo?,prijali by to lebo tam normálne bolo napísané od koho kedy a dátum a keby aj tak bolo že vraj som to mohla ja urobiť-NIE!!!!! oni sa do toho vedia dostať lebo to že to vymažeš neznamená že to máš vymazané a je to POTVRDENé!! prekvapila som sa aj ja a potom sa ma pýtal policajt či ho chcem udať vtedy som spravila najvatšiu bolbosť lebo som mu hovorila že ešťe nie ešte počkám no ale načo???neviem.A doteraz mám tie papiere.to čo mám sa nedá sfalšovať keby som to ja sfalšovala hrozí mi vyše 5 rokov base.Mám pravý papier 🙂
Fakt som mala ja horor. ☹

@borocka tak ako píšeš pekne krásne postupne po malých dávkach a na čistú pravdu nemusíš čakať ani na jeho dospelosť,11-ročný to už chápe velmi.To môžeš veriť,ja som to vyskúšala no bola som prekvapená 😕

miskax2
autor
31. jan 2012

@kitti0503 mne sa vyhrazal telefonicky vacsinou i hovory od neho nahravam no toto bola taka sprska a necakane ze som ho hned vypla a ani nenahrala....bola som s tym na policii aj to vysetrovali predvolali ho ale uz neviem ako to dopadlo lebo mi nedali vediet mna uz viackrat nevolali asi sa na to potom vykaslali neviem......

sue
1. feb 2012

@borocka toto dieťaťu naozaj teraz netreba hovoriť - ale dieťa musí mať pocit,že je ľúbené a bolo chcené - takže keď mu povieš, že ste sa ľúbili a preto sa narodil on, ale potom ste sa prestali ľúbiť a preto radšej ocko odišiel , nič nepokazíš. Deťom nikdy nesmieš klamať, ale ani neťahaj bolesť z ukončenia vášho vzťahu na syna. Hovor mu fakty, ale nikdy nezabudni povedať, že vznikol z lásky, ale niekedy proste aj dospeláci robia hlúposti a je lepšie sa rozísť ako si robiť zle...

blueberry21
1. feb 2012

Zdielam s Vami tento nazor baby ,ze otec je ten co lubi svoje dieta , co sa on stara , co ho bere na vylety , co mu je vzorom , ktory sa pekne sprava k jeho mamicke a nie ten co len splodi dieta. Zial aj ja sa pridavam k vam pretoze som ostala s malou sama,vybrala som si to radsej ako by sme mali trpiet. Jej otec pil , bol agresivny, nebol schopny sa o nas postarat ani financne ani dusevne ani nijak...Zlyhal na celej čiare. Tiez budem musiet zvladnut tuto tazku situaciu sama. Chlapom uz neverim a trapiť sa s dalšim , by ma obralo o dalsie sily. Ale ak nahodou stretnem niekoho komu dovolim vstupit ( po tych vsetkych sklamaniach) do nasej rodiny , caka ma to vysvetlovanie tiez :(

mia258
1. feb 2012

@ela2710 myslím, že taký predškolský vek je na to najvhodnejší, nie? Obdobie 3-5 rokov. Chcem aby to vedela ešte pred nástupom do školy, potom sa o tom porozprával s manželom, možno to ešte prehodnotím s nejakým psychológom a povieme je to spoločne 😉

kitti0503
1. feb 2012

@mia258 presne ako píšeš vtedy sa to už dá pretože aj moja mala 3 roky ked som sa rozviedla teraz má 6 rokov a už polovicu vie,no kede ja mám aj také problémy že otecko sfalšoval môj podpis na pôžičky a hral na automatoch a takéto veci to ešte nechám na neskoršie pretože chcem aby dávala pozor na učenie a nie na ocka ktorý neviem čo robil a čo robí a čo ja viem čo.Deti všetko postupne pochopia všetko.

mia258
1. feb 2012

@kitti0503 možno to bude ľahšie aj tým, že NIEKOHO má, manžel sa o ňu príkladne stará takže je jej oporou. Keby som bola slobodná matka a nemala by žiaden mužský vzor, tak by to bolo asi ťažšie 😒
A tiež jej nebudem hovoriť niečo zlé na ex, nebudem jej vkladať do hlavy svoj názor naňho. Nech vyrastie a utvorí si názor sama.

borocka
2. feb 2012

@miskax2 ja bohuzial musim povedat ze maly sa na svojho bio otca podoba fyzicky a aj povahou ☹ ☹ 🙄 je to na depku, ked vas syn rozculuje tymi istymi vecami ako kedysi aj jeho otec. nieze by po mne nemal nic, a mozno si to len nahovaram,tym ako velmi sa snazim v nom nevidiet jeho bio otca.

borocka
2. feb 2012

@blueberry21
@sue kocky, a tie co ste same, ako zijete? da sa to z jedneho platu ustat??
my sme stale u mojich rodicov, a pochybujem ze tak skoro odideme, kedze z jedneho platu si njaom, vsetky poplatky a vydavky nebudem moct dovolit 😠 ☹ ☹ a to vam nemuism hovorit ze kym byvame u nasich, tak je to moje sukromie velmi narusovane a aj keby som chcela, tak sa nemozm s nikym zoznamit

kitti0503
2. feb 2012

@mia258 dobre píšeš aj ja som to tak robila že pekne postupne všetko ale na jej otca nehovorím nič zlé len tolko som jej povedala že nevychádzali sme spolu a že ma velmi oklamal a basta,ale tu robia starý všetko takže to pekne hovorím lebo ju huckajú proti mne.Ale malá všetko vidí a vieš čo??keby aj na teba hovoril niečo,malý sa urazí lebo má matku ktorú miluje a nikto ju nemôže uraziť.

@borocka ja som tak isto ako ty že bývam s rodičmi,no ja mám priatela,ktorému dôverujem pretože viem spoznať už rozdiel (mala som zlé manželstvo) no ja sa chystám potom k nemu ísť bývať s malou.
Z jedného platu sa nedá ustáť ked aj áno tak velmi ťažko.A ked by si chcela nejaký kontakt tak to skús,uvidíš aký je rozdiel a neboj sa,len nerob to čo som ja robila,že som hladala chybu v nom a jeho som vinila lebo som ešte bola v tom ako sa správal voči mne manžel 🙂 Ak si prišla zo zlého manželstva tak už zbadáš ten rozdiel,ale aspon spoznáš rýchlo nového partnera.Ked sa ti nebude páčiť necháš ho tak,lebo my to už nemáme lahké.Ja som spriatelom už 3 roky ale ešťe nejdem k nemu,len sa chystáme ale to môže byť až o jeden rok.Si pekná mladá mamička a ak tak cítiš že chceš mať niekoho tak to skús.Tvoj bývalý si bude užívať a ty budeš smúťiť celý život??Alebo aspon dobrých priatelov,lebo aj to pomôže ,nebudeš sama a ulaví sa ti.
Ja som už bola tak na tom že som musela chhodiť k psychiatrovi a nie je to dobré a došla som na to,žijeme len raz a život ide dalej.A vieš čo?,pán božko nie s palicou udrie naspať........🙂vela šťastia

borocka
2. feb 2012

@kitti0503 vies, my este nie sme rozvedeni 🙄 moj najdrahsi mi rozvod nepodpise, len tak z trucu, nemame ani kontakt, peniaze na pravnikov nemam.....je to zacarovany kruh. navyse nasi su katolici. pre nic hsom vydata a basta! a ak sa rozvediem, to by este ako tak rozdychali, ale predstava ze by som zila s niekym inym....tak to ma na fleku vyhodia.
a aj muzi dneska.....kolko jetakych ktori opustia vlastne deti???? vela. a takych ktori sa budu starat aj o cudzie akoby bolo ich vlastne??????????????????? ja nepoznam ani jedneho! a uz vobec nie slobodneho a bez zavazkov

lillah
2. feb 2012

Baby, urcite povedzte detickam, ze maju ineho ocka ked su este male. Pred nastupom do skoly. Oni to akosi este nebudu chapat ale pocase im to dojde. Mna tiez vychovaval iny ocko ako ten biologicky. Toho si ani nepamatam a keby som ho stretla na ulici asi ho ani nezpoznam 😒 Sice som mojmu "adoptivnemu" ockovi hovorila oci odzaciatku 😉 ako sa zacal stretavat s maminou ale vedela som, ze niekde je aj iny oco. Toho teraz volam len krstnym menom. Nie je to pre mna otec....otec nie je ten co spravi ale ten kto vychova 🙂 Napr. ja som taktisto od zaciatku vedela, ze moj bio oco sa ozenil a ma dceru. Ona chudera do 17r. vobec netusila, ze dakde daleko ma nevlastnu sestru.
A ak maju vase deticky radi nevlastnych ockov, urcite ich neprestanu mat radi ak im poviete pravdu vcas. Skor stratia doveru ked ich budete klamat dajme tomu do puberty.

mia258
2. feb 2012

@kitti0503 ja som svojho ex ľúbila, to nepopieram. Veď som s ním niečo prežila a nebola sme spolu týždeň, ani mesiac... Len to dopadlo tak, ako to dopadlo 😒 A keď ho bude chcieť v budúcnosti vyhľadať alebo niečo, tak jej určite brániť nebudem. Len predtým jej asi poviem všetko...
Ale dovtedy ešte ďaleko, na takéto úvahy máme ešte čas 😉

kitti0503
2. feb 2012

@borocka Jajjjj vy nie ste ešte rozvedený? 😕 jujj dávaj si na to pozor že môže využiť všetko dokým nie ste rozvedený.Neviem ako dlho nie ste spolu,ale mi sme už neboli spolu 3-4 mesiace pred rozvodom a pekne nás rozviedli.Ja som šla sama bez právníka a on tak isto.Ked videli že 3-4 mesiace sme sa neudobrili ani sme to neskúsili tak už súd rozdelí manželov.Raz aj tak musí súd rozdeliť.čo sa týka penazí rozvod stojí 70eur ale môžeš žiadať odpustenie súdného poplatku a neplatíš nič,vlastne ti to vrátia.Kolko už nie ste spolu??Každý manžel sa vie pekne zmeniť po rozvode 😠 a to krásne,vie využiť všetko,napr.zobere si pôžičku a potom pekne môžeš plaťiť aj ty pretože čo je počas manželstva to je všetko spoločné-vlastná skúsenosť.Ja som akurát teraz na majetkoprávnom a som zvedavá ako dopadneme 😢

čo sa týka nových ockov no tak ja asi mám teraz šťastie lebo on je slobodný a mojej dcére povedal do očí,jajj prečo nie si moja,tak sa teším na teba,nedá sa ťa nelúbiť 😅 ,je ich ešťe na svete len fakt málo ☹
@mia258 aj ja som tak že pekne postupne všetko a čistú hlavnú pravdu až potom 🙂

borocka
2. feb 2012

@kitti0503 vlastne 2roky s prestavkou 3 mesiace co sme to skusali dat dokopy. on ale nie je slovak, ani nezije na svk, takze je to cele o nicom, ani neviem kde ho mam hladat. a zasa vies keby si on teraz pobral enjake pozicky, uvery,alebo co aj viem.......tak spatne sa da vzdy dokazat ze ja som z toho nijako neprofitovala, ze s tym nemam nic spolocne a nemoze odo mna nikto nic vymahat ( to ide potom tiez cez sud) a na moje meno nemoze nic podnikat,nakolko nevie ani len moje rodne cislo 😀
vsetky doklady a dokumenty ostali u mna. on si nevie rodne cislo ani len synove

kitti0503
2. feb 2012

@borocka A keby si náhodou čo ale ti želám že nájdeš fakt toho pravého,čo spravíš??nebude sa mu podla mna páčiť a ani nebude kludný že nie si rozvedená.Ked to podáš ostatné nechaj na súd a policajtov 😉 však ho prinesú na súd a to že pôžičky??tam nepotrebuje nikde tvoje rodné číslo proste nikde,ja som teraz na tom tak že odo mna si žiadajú aby som zaplatila plyn,čo znamená že už som tam nebola a po pri tom máme napísané v rozsudku že sme nežili už spolu a darmo,no teraz budeme mať z toho súd no som zvedavá ak doplatíme.Dám ti vedieť potom.Jedno šťastie mám že ked to nevyplatím,pôjde to na dom 🙂

miskax2
autor
2. feb 2012

@borocka tak to ja teda poznam takeho chlapa co sa o malu stara ako o vlastnu a je to take silne ze vsetci aj z mojej rodiny aj z jeho to beru tak ako keby on bol jej skutocny otec. a myslim ze je takych chlapov viac treba len dufat a ja ti zelam aby si aj ty takeho nasla 🙂

sue
2. feb 2012

@borocka - pol roka po pôrode sme bývali u rodičov, potom som kúpila byt na hypotéku, vlani (2011) som ho predala a kúpila trošku väčší... ono... je to o držku, ale dá sa to 🙂

kitti0503
3. feb 2012

@borocka Ked chceš nájdeš aj ty toho pravého,len treba dúfať,kurník šopa však aj mi si zaslúžime šťastný život,nie len tí ockovia ktorý len splodia dieťa.želám ti vela šťastia.

miskax2
autor
13. feb 2012

@kitti0503
@borocka
@sue
@mia258
@lillah
@blueberry21
tak baby my sme boli v piatok konecne u tej psychologicky(samozrejme som to musela posurit sama aby to uz riesili) povedala nam ze je urcite namieste aby sme to dcere povedali cim prv lebo ked to budemem oddialovat upaletieme si byc len sami na seba. zajtial jej vsak nemame hovorit kontretne ze tento otec nieje jej a ze je niekde druhy ale mame jej popri hre s babikami alebo so zvieratkami navodit situaciu ze tato babika ma jedneho ocka tu ten sa o nu stara a byva s nou ale ze potom ma este jedneho ocka ktory byva v inom domceku a ten ju pride obcas navstivit idu spolu na vylet a podobne.......a ked sa raz jej bio otcovi uraci prist teda ze sa ohlasi ze chceprist na termin a cas ako mame v rozsudku vtedy jej mame povedat pamatas sa ako sme sa hrali s tymi babikami a jedna mala druheho ocka v inom domceku a ten ju prisiel navstivit? tak aj ty mas takeho ocka ktory za tebou teraz pride......myslim ze je to v celku v pohode taketo vysvetlenie len uvidime aky to bude mat vysledok teda ze ci si to zapamata a ci si to ude vediet dat v hlavicke dokopy.......priatelovi sa to moc nezda a stve ho ze niekto sa nezaujima a robi problemi ma aj tak vysostne pravo zato ze slpodil a on ktory sa stara a dava jej vsetko nemoze nic......

kitti0503
14. feb 2012

@miskax2

Préééééééééééésne takéto som niečo písala,že pri bábikách sa dá a vieš čo??Dá sa veru velmi dobre.A to čo píšeš,že keby sa ozval bývalý,no počkaj ako zareaguje malá.Ja ti napíšem ako!Najprv možno pôjde malá s ním,ale postupne pomaličky sa jej nebude CHCIET ísť,nato môžeš vziať JED.Spomen si potom na mna,čo som písala.A vieš čo?,Možno že sa ani nestaví a ked áno ,to už len napriek tomu.Moju bere a predsa sa jej to nepáči,lebo sa o nu nie tak stará ako má.A tvôj priatel nech sa pekne ukludní i ked je to ťažké,lebo tak len kolo dokola sa o tomto budete zabávať a hádať.Nič také!! žite si pekne život a o nič iné sa nestarajte,všetko príde časom a ver že malá k nemu nebude chodiť.Moja prišla domov teraz v nedelu a vonku ked vystúpila z auta kričala meno môjho priatela a nie mna 🙂.No krásná dalšia facka pre otca 😀
žalám vám véééééééééla šťasta v živote.Potom mi daj volakedy vedieť.

miskax2
autor
15. feb 2012

@kitti0503 my sa koli tomu nehadame ale sama uznaj ze je to nefer ak ten co dava lasku starostlivost bezpecie proste vsetko co rodic moze dietatu dat vlastne nema ziadne prava lebo nieje bio otec?? a hoci je bio otec darebak tak je v prave? cloveka to zamrzi ....vies keby sa mne nieco stalo tak kam pojde mala...mojej mame by ju neprisudili lebo na to nema podmienky postarat sa o nu tak by sla k bio rodine aj ked su to cudzi ludia....viem ze by partner o nu bojoval vstekymi moznymi sposobmi ale zakony a spravodlivost su casto proti zrdavemu usudku......preto budeme mozno riesit aj osvojenie.....

kitti0503
15. feb 2012

@miskax2
Na také veci nikdy nemysli ☹ a ked dieťa má 12 rokov samo rozhodne kam a kde chce byť a už to uznajú,darmo bude otecko škriabkať podlahu 🙂,je to už uznané.A to je pravda ten prvý riadok čo si písala,ale máš to aspon lahšie ako ja ☹

miskax2
autor
15. feb 2012

@kitti0503 a tvoj partner si nechcel malu osvojit? lebo ako citam tak maju pekny vztah 😉 a ako to riesis ze ti mala nechce ist k bio otcovi?