Nový ocko
ahojte maminy vsimla som si z je vas tu dost ktorym vztah z roznych dvovodov nevisiel,ostali ste same s dietatom a nasledne ste nasli svoje stastie s novym partnerom vytvorili ste novu rodinu a pribudli vam aj deti. preto by som sa vas rada spytala na nazor a poprosila o radu:
kedy a akym sposobom ste povedali vasim prvorodenym ratolestiam ze muz ktory ich vychovava od malicka a dava im lasku vlastne nieje ich ocko? ☹
teda za predpokladu ze bio otec nejavi ziadny zaujem
@kitti0503 jeeej tak to mas ozaj zlatu a sikovnu dcerenku :Dja si tiez myslim ze deti vycitia kto ich ma skutocne rad a kto nie mne mala zakazdym revala ked za nou prisiel jej otec a z navstevy bola rozhodena az do druheho dna....
typicka reakcia chlapov matka dieta nahovara a hucka proti nim ako keby sme namali inej roboty 😔 mne vykrikoval ze malu proti nmu hucka uz ked mala 8mesiacov...to by som chcela vdiet ze ako mozem take male dieta stvat proti niekomu 😲 to je dpbre ze sa vie sama rozhodnut a povedat ze nechce ist ocovi ten nas tiez caka kym bude vediet mala sama povedat co chce....on si snad mysli ze sa mu potom vrhne do narucia ze si ju kupi a pojde k nemu 😀 my sme chceli tiez najprv riesit len priezvisko aby sa nam po svadbe zjednotilo aby sa mala pisala ako my ale az bude biootec vycinat vyhrazat sa a podobne tak budeme riesit aj to osvojenie hlavne aby bola mala v pohode a usetrili sme ju stresov a chaosu.....
Prééééésne no ja som už len na to zvedavá,že prečo mi stále hovorí že tam nechce ísť-toto jediné slovo neviem z nej vytiahnuť ani pri hračkách ani pri kreslení,preto chcem ísť k psychologičke.Dúfam že tá z nej vytiahne všetko. 🙂 .Ježiši teraz čítam čo si písala,že 8 mesačné dieťa huckať??? 😕 jajjj no to aj ja chcem vidieť ako sa to robí 😀
jasnačka ozvem sa ti 🙂
náhodou som natrafila na tému a ja takýto "problém" nemám ale mám známu čo nežije s biolog. otcom prvej dcéry. Tá malá začala sama od seba tomu druhému mužovi hovoriť oci a vlastnému ked ju príde pozrieť tak krstným menom 😀 😝
jaj jaj,. budem toto musiet aj ja riesit, zatial sa este netrapim,len jedno k teme: Uz nikdy by som nedala priezvysko po chlapovi ktory si ma nevezme za manzelku, aspon uradne, aby sme mali rovnake meno cela rodina. Terazja mam ine,dcera ine,novy priatel ine..... A ani by som ho uz nedala zapisat do RL, aj tak neplati a to ze ju chce vidiet je len vymysel jeho mamky. No proste keby mozem vratit cas, nedam uz meno po chlapovi ale jednoznacne po sebe
@kitti0503 joj aka vyborna vec ten "Panelak"! doobeda sme v reprize s malou videli ako si prisiel karol po Lukaska tak som malej povedala o dvoch ockoch a ten den vecer sa tiez nahodou pozeral panelak a mala bola este hore tak akurat vydela ako Karol zase Lukaska vracia tak som jej to zase pokne vysvetlila a uz je po probleme ci si to zapamata a pri pripadnom stretnuti sa jej to v hlavicke uprace a bude vediet co sa deje neviem ale moja uloha je splnena malu som oboznamila aked pride jej bio otec dobre e ked nie este lepsie :D :D
baby, vy ked rozpravate o tych dokazoch....ze preco ste sa rozchadzali s bio otcami. to vazne ste si ukladali smsky?
ja som vsetko mazala,dokonca som pomazala fotky zo svadby! nechcem mat na to uz spominky.
maly ak sa raz bude pytat, tak verim ze mu to dokazem vysvetlit a hlavne jeden najvacsi dokaz pre neho mam, to ze ja som od neho neodisla, ze aj ked to bolo strasne tazke tak som ostala pri nom, starala sa o neho. ved ako bude rast uvidi, ze som tam stale pri nom. bude vidiet ked to bude tazke, aj ked sa nam bude lepsie darit.
ja by som mu nechcela o jeho otcovi hovorit vsetky tie otrasnosti. nechcem aby si myslel, ze mu bude podobny.
@borocka no ja si sms ukladam hlavne koli pripadnemu sudu a aj to kopec nemam lebo som menila mobil a tak...
ja som ho mala len dve fotky z uvitania do zivota ale aj tie som roztrhala 😠 a to ci sa mala niekedy dozvie ako to medzi nami v skutocnosti bolo to neviem lebo pravda je dost kruta nieco jej urcite poviem ale dako rozmazavat to nebudem.....
@miskax2 preco kvoli sudu?? co myslis ze po takom case by prisiel a narokoval si malu??? kazdy normalny sudca by mu ju nikdy nezveil do starostlivost! maximalne by povolili navstevy v tvojej pritomnosti.
ja by som si mozno take veci mala odlozit pre rozvod, ale ak raz vztah nefunguje a uz dva roky zijeme oddelene, tak nemyslim ze je co riesit. skor si odkladam doklady kedy a kolko poslal na syna penazi
@borocka ja to viem ale on je magor vies on sa v kuse vyhraza vsetkym moznym tak pre istotu mam sms odlozene....styk mame upraveny (na moj podnet ) samozrejme v mojej pritomnosti a aj na to sa sere a nechodi za malou uz rok ju nevidel ale zla som a budem vzdy len ja aj ja si odlkadam vypisy z uctu ze ako "poctivo" plati lebo on doma asi kalendar nema 😖 posiela len kolko ma urcene navyse neda nic a aj to sa mu zda vela
@miskax2 a mozem byt tak osobna, ze kolko a ako casto ti posiela??
my nemame sudom dane nic....posiela kolko a kedy uzna za vhodne. posledny rok musim povedat, ze posiela raz za mesiac od 70-120eur, ale rok pred tym sa stalo ze neposlal aj 8mesiacov vkuse a to ti poviem ze sme riadne stiskali zadky.
snazim sa s nim byt zadobre,lebo tie peniaze naozaj potrebujeme. a posledny rok naozaj, dl patkovi darcek aj k vianociam, aj na narodeniny. dokonca aj ja som dostala darcek k vanociam. az som sa nestihala cudovat
@borocka jasne klodne mame to urcene sudom na 100e mesacne ma platit do 15steho ale vzdy posiela az tak na konci mesiaca viacktar som ho musela prosit aby zalpatil najdlhsie meskal 2 mesiace no potom si to doplatil jednak sme mali ist na sud koli stretavaniu a jednak by som ho uz potom mohla udat coho si bol vedomi... navise neda nic nepozna meniny narodeniny vianoce......a vraj aj tak plati neprimerane vela na tak male dieta a tie peniaze vraj neminam na dieta ale na vlastnu potrebu.....co je teda pekna hlupost 😠
baby vydeli ste v cera noviny o 17:00 na jojke? bolo tam ze dakde v Europe sa sudili bio otec s otcom co dieta vychovaval a sud uznal ze nieje dolezite kto splodil ale to kto sa stara a ze je v zaujme dietata aby bol bio otec nahradeny tym co sa stara aj v rodom liste a ten bio tym padom neexistuje😀 😀 😀 super len nech to pride aj k nam
@miskax2 také bolo aj u nás, teda aspoň v Súdnej sieni na jojke .. žena si po rozvode našla iného muža, aj sa zaň vydala a biootec nemal prácu, peniaze teda nedával a syna si veľmi nebral, popísali ho ako mierne labilného človeka, ktorý sa nevie stále nevie vyrovnať s rozvodom .. ten náhradný otec sa malému dennodenne venoval, chodil s ním do zoo, aby si mamina stíhala doma porobiť veci, mali vlastné mužské rituály, tak teda požiadali o vymazanie bio otca z rodného listu chlapca a zapísanie tam toho priženeného ocka a prešlo im to, samozrejme bio otec to nezvládol a stala sa z neho troska
@miskax2 tak v podstate si kamarátka dievčatko vymodlila, starala sa o jej matku, ktorá ju po narodení odvrhla, takže narodila sa u nej v srdiečku 🙂 tak to vysvetlila aj malej, že detičky sa rodia v brušku, aj ona, ale v brušku inej maminky a terajšej maminke sa narodila v srdiečku 🙂
@kitti0503
@borocka
@nanulik
@marry26
@lili_mia
baby co poviete na toto moja vcerajsia sms debata s bio este mi neposlal peniaze a zaplatit mal do 15 tak otvaram komunikaciu
JA
uz si poslal peniaze?
BIO
zajtra ich budes mat a chcem vediet kedy moja rodina uvidi malu
JA
nech sa paci tuto sobotu o tretej mozte prist vsetci spolu my vas pohostime
BIO
v sobotu nie mam brigadu sobota mi nikdy nevyhovovala
JA
fajn doprosovat sa nikomu nebudeme ale potom nevypravaj ze ti branime
BIO
ty si myslis ze moja rodina je nejaky skoc hopko ked primadona povie sobota o 3???to tak nefunguje funguje to tak ze zavolas a dohodneme sa chapes??
JA
pokial viem tak doteraz si to tak robil ty ze si zavolala do hodiny si chcel prist a my aby sme sa prisposobovali. ten datum a cas sme si len tak od brucha nevynysleli tak mas urcene v rozsudku. a nikto vas nenuti bolo to pozvanie
BIO
cez ten cas nepridem nikdy a ty ak nieco ries si vsetko cez sud ked sa tym tak riadis ked mi chces sudom naburavat zivot ja ti ho neskorsie naburam to ako fakt
JA
aha tak prepac ze to ze chcem ay si pravidelne chodil za dcerou ti naburava zivot. sudom sa to riesilo lebo sme sa nevedeli dohodnut a aby nevznikali konflokty. ja som dala navrh ty si dal navrh stretnuti a sud rozhodol po svojom. tym sme poninni riadit sa ak to nedokazes to uz je tvoja vec
BIO
dufam ze aj ten tvoj chlap coskoro pochopi ze svije je len svoje. ze len jeho vlastne dieta po nom dedi a moje len po mne pride na to ze nech sa radsej staram hocikedyako by aml davat peniaze a cas do niekoho kto mu za to nebude nikdy dakovat a radsej da energiu do svojho dietata. nema ziadne sukromie niec vdaka mojmu decku
JA
a na take hluposti si ako prisiel? Rasto je skvely otec a je obdivuhodne ze sa stara o Misku a miluje ju ako svoje vlastne dieta. lebo spravit dokaze barskto ale starat sa a vychovavat je ian vec!a Miska ho lubi rovnako je to jej tatinko
BIO
keby si bola normalna mala by si vsetko o dieta by sme sa starali lenze ty si neni, myslis si ze si nenahraditelna 🙂 aj ja milujem bratove ako vlastne 🙂 ale neni moje a uvidis bude ho po mene volat je to len rasto otcom bude ale nie pri mojom dietati. ty nemas pristup vsetko odkazujes na sudne rozhodnutietakto nic nemas a rastó musi riesit tvoje zasrate problemy ktore si nevies dotiahnut a cakas ze ja ti to budem ulahcovat v daka tomu? a cakas ze rasto bude cely zivot bojovat o moje dieta ze?ze nechce mat kludny zivot 🙂 lebo jemu na rozdiel od teba je jasne ze to neskonci pokialnebudem mat volny pristup k dietatu a pokial to dude dlho trvat ty si neuzijes nikdy klud
JA
akoze nic nemam? mam krasnu rodiu mam dve uzasne deti a milujuceho muza a prikladneho otca po svojom boku ktory mi je oporou. a co mas ty? plnu hubu prazdnych reci a hlupich vyhrazok. keby si malu lubil a zaujimal sa o nu si tu nastupeny kazdu nep. sobotulenze tebe o nu nejde ty sa chces len mstit a ublizovat nam
BIO
pocuj ja so realista ty menas nic rodis nemanzelske deti nic ti nepatri hras sa na hrdinku ked zacnu byt sudyprilis drahe potom aj rasto dostane rozum lebo on to bude musiet financivat nie ty! a rasto nech si stavia svoj dom a nech sa mi nexxbe do mojho dietata
JA
uz si s tym smiesny a trapny chod to rozpravat niekomu koho to zaujima my na teba niesme ani zvedavi ani odkazani
BIO
chudera ta ma neotravuj sms a ries si vsetko cez sud hviezda je ti to jasne? a staraj sa p malu aj tak si to pamatat nebudeked uz bude somnou
JA
s tebou nebude nikdy ani cez moju mrtvolu!!
BIO
tak nech sa tak stane 🙂
a viac som uz nereagovala ani on uz nic nepisal....tak ja neviem som ja ta zla ta hlupa? kde robim chybu? alebo som v práve? zaujimal by ma vas nazor lebo ja som uz v koncoch.....
@miskax2 nechala si sa vyprovokovať už pri ...
BIO
v sobotu nie mam brigadu sobota mi nikdy nevyhovovala
JA
fajn doprosovat sa nikomu nebudeme ale potom nevypravaj ze ti branime
... ak mu súdom nariadený čas nevyhovuje, tak nech podá návrh na zmenu, to ďalej je iba vaše handrkovanie na pieskovisku o formičku .. podľa mňa má pravdu, telefonicky sa dohodnúť, že kedy, ale volať by mal on, napísal pekne, že sobota nevyhovuje, prečo si nedala iný deň? nevyrývam, len sa pýtam, aby som pochopila, že aký máte režim ..ak máte v nedeľu zaužívaný rodinný obed a potom prechádzka a ja ti tu začnem, že si mu mala dať iný termín, takže ti môžem komplet hovadinu napísať
@miskax2 - fuha ty si na neho dobre napalane, keby mne niekto takto pisal, tiez ma to vytoci. Prosim uber plyn, zarad spiatocku, ide o tvoje dieta. Pokial soboty maka - chodi do prace - tak asi preto, aby zvladal platit vyzivne, co je skor dobry znak ako zly. Terminy sa robia dva tyzdne dopredu a pisomne - e-mail, nech to mas cierne na bielom a mala by si mu aspon chlp vychadzat v ustrety, pokial je to mozne. Ide o vasu dcerku, aj tu jeho.
Vyhadzovat mu na oci aka je jeho "nahrada" skvely otec je uplne mimo rozmer a len prilieva olej do ohna. Kam to ma viest, co si cakala, ze ti odpovie? Kde robis chybu? Nevies ubrat, len pridat, pritlacit, pouzivas prilis ostre argumenty miesto hladania riesenia.
Byt na tvojom mieste mu napisem sms, ze ta to mrzi, ze si bola prilis ostra. Hadam sa kvoli tomuto fakt nebudete zasa tahat po sudoch??? Komu to pomoze??? Nikomu len to zasa bude stat kopu penazi a mozno ani nebude iny vysledok. Navrhni mu iny termin, alebo nech terminy navrhne on.
@miskax2 - v jednom ma pravdu je to jeho dieta a aj ked tebe to uz "nehra do karat", kedze mas novu prikladnu rodinu a noveho ocka pre malu - stale ma na nu narok! Je jeho dieta! Je cisty egoizmus to vidiet inak, vidiet ho ako otravu... hladaj riesenia v zaujme aj tvojej dcery.
@miskax2
@anjelicek26
necitala som celu diskusiu, ale k tejto teme chcem len tolko: ja som dieta rozvedenych rodicov a poviem vam, nie je to nic moc, ked dieta vidi, ze jeho rodicia sa o neho nadrapuju ako o nejaku vec. ked povie, ze nechce ist k otcovi, je zle u otca, ked chce ist, je zle u matky a takto dookola... 😖 a tie nekonecne spory a robenie si naschvalov...
nie je to lahke, ale v zaujme dietata treba najst spolocnu rec a vychadzat si v ustrety, lebo to dieta nemoze za situaciu, aka v rodine je! a kazdy chce mat stastne dieta a nie nestastnu kopku. aj ked napr. moja mama by si to bohuzial nikdy nepriznala... 🙄
@baklik - ja som v opacnej situacii, drahy ma dve dcery z prveho manzelstva a trvalo 2-3 roky (?) kym sa vedeli normalne rozpravat (ona ho podviedla, opustila, svojho milenca si po case vzala - je to teraz nahradny "ocko"). Chcelo to vychladnut, zacat zmyslat v zaujme deti, potom to uz slo. Maju svoje pravidla, kto kde kedy je, posiela mu terminy, kedy maju dcery prazdniny, kedy kam idu, nech priblizne vie, rovnako jej drahy pise nase terminy, nech si zosuladime kalendare. Chce to chciet - a vediet ustupit. Nemysliet len na seba. A ona napr. milenca nikdy ako ocka pred deti nestavala. Ocka maju jedneho. On je proste novy manzel. Prijde mi to tak spravne. Rozviedli sa ked mali dievcata 4 a 6 rokov, dnes maju 14 a 16.
@miskax2 Akoye totalne si sa nechala uniest a asi ta bavi si s nim vypisovat.Neviem presne posudit v akom ste stave,aleja som tymto presla a ak ti mozem poradit ,najlepsie je byt diplomat a s kretenmi byt len za dobre.A ze ti nepasuje termin alebo jemu,ved vy ste dospeli a vy sa mate dohodnut.Zacni mu ju davat ked mu to vyhovuje a potom sam polavi mozno v navstevach.Zbytocne tlacis na pilu a to ako si to tu rozpisala skor vyzera ze sa s nim chces hasterit.Ty si zena a musis byt mudrejsia a robit ustupky ,nech si mysli ze on vyhrava a v skutocnosti budes vyhrvat ty.Mne vzdy bol doleziteji klud ako hadky a krik a poviem ti ,presli sme si vsetkym,po sudoch a policajtoch.Tazko je sudit niekoho,ci je on snazivy alebo je ozaj kreten....ale nebud ty ta co robi problemy,lebo si to odserie ta mala.
Moje dvojicky chodia k fotrovi kedy sa im zachce a je klud,vzdy je to o nejakej tolerancii , a najviac zakazovane najviac chuti a laka.Tvoja mala je este mala ale dopraj jej aj druhej rodiny,nech sa s nou pohraju,kupia jej darceky ,spravia jej program,zoberu ju na vylet...opakujem znova neviem co su oni a ty za rodinu ,ale vzdy sa vsetko da ked su ludia rozumni. 🙂
Drzim palce... a tak ako ti napisala @anjelicek26 tiez by som asi napisala sms ze sa ospravedlnujem ze si vybuchla a teda aky termin mu vyhovuje....naco pisat 300sms o nicom...kratke a vystizne sms k veci...hentak sa dohaduju ludia co sa este nezmierili s rozvodmi...takze kasli na to,mas svoju novu rodinu a tiez potrebujete klud a nie furt riesit a robit si naprotiven. 🙂
@miskax2 Ja by som sa s nim o inom ako o dieati ani nebavila, ved ku koncu sa ti vyhraza, ze ti dieta vezme, ze si nebude pamatat tvoju vychovu, lebo bude mala uz u neho. Z casti tam ide o vase spory, jeho hnev na teba, ziarlivost na noveho hclapa,alebo ja neviem co.... jedinou zbranou je jeho dieta s tebou a dost to asi zneuziva. Bud slusna, ked ti napise ze mu termin nevyhovuje, navrhni ze nech si poda na sud zmenu, alebo ty sa dohodni napr. na nedelu. Ak skutocne nema zaujem, nebude ani v nedelu za nou chodit. A zbytocne nedrázdi jeho ego chvalami na noveho chlapa

@miskax2 Ty môj partner mi hovoril,že škoda že nemôže mať malá jeho meno,lebo by sa straaaašne tešil,lebo ju má hrozne rád,je šikovná,je len prváčka a ovláda už tri jazyky,no už teraz je na nu hrdý ale vieš ked je jej otcom tak ešte viac by bol hrdý že je to jeho dcéra a normálne ju lutuje že má takéhoto otca.Majú sa strááášne radi čomu sa ale teším(bála som sa od tohoto),lebo velmi vela blbnú a hovorím aj teraz ked prišla domov nie moje meno kričala bosorka jedna ale môjho priatela 😀 .
Ako riešim to ked nechce ísť??poviem jej ale to,že v poriadku nič sa nedeje len ty musíš ísť von a povedať otcovi že nechceš ísť a hotovo,no ona na to že dobre ale z hlasu jej zacítim že niečo nie je v poriadku a neviem že čo,no ja sa chystám tiež k psychologičke kvôli tomuto,že čo sa deje.Stalo sa velakrát že museli ju doniesť domov lebo to tam nevydržala,alebo ja som musela ísť pre nu,lebo chcela prísť domov no on ju nedoniesol,vraj sa mu to neoplatí tolko behať 😠 .No raz som bola pre nu s políciou,ale už nejdem,lebo nechcem to aby malá videla takéto veci,lebo viem že teraz už má rozum,ked nechce ísť tak radšej to povie do telefonu a basta 🙂 a on nepríde pre nu.No teraz sa mi preriekla,že ked nechce ísť a predsa odíde je to len pre to,aby jej otec nezačal zase do mna,lebo vraj ja ju nahovárám a pri tom vôbec nie.Ja som jej povedala že ty sama musíš rozhodnúť.Povedala mi aj také že otec nie je s nou a preto tam nerada chodí už.No a môj priatel s tým zase blbnú a ja sedím ako tekvica 🙄 .Malej chýba otcova láska a tú dostáva od môjho priatela a ver že aj tvoja bude takto.Nebude chcieť bio otca.A už teraz si pýtala odo mna dôkazy že čo sa stalo,prečo sme sa rozviedli,no ja som jej povedala,že teraz ti to nedám ,si na to príliš malá a nechcem aby ti to uškodilo ked všetko prečítaš,radšej sa sústred na školu,no ona ale toto uverila,lebo už vidí rozdiel a počuje čo na mna rozprávajú. 🙂 Ked ochorela unho,prišla domov,vystúpila z auta a nie mna chcela,ale môjho priatela a to mala 5 rokov. 🙂 Vymyslela tam ,že ju bolí ucho a chce mamu,Prišla domov,vystúpila krásne z auta a zase:Chcela ísť k môjmu priatelovi,no zrazu jej nebolo nič 😀 Deti sú také múdréééééé že až.