icon

O čo mu ide?

denisqaa
25. apr 2015

Dobre ranko . Potrebovala by som poradiť . S priateľom sme spolu 2 roky a máme 6 mesačného syna . Problém je v tom , že je žiarlivý . Uvediem pár príkladov .. No napr. Nemôžem sa stretávať s kamoškami , lebo každá je pre neho ku** alebo zlá , keď zájdem do banky a neoznámim mu to , už je problém .. Reči typu : nedôverujem ti , prečo si mi nedala vedieť atd, keď sa spolu dlhšie rozprávame , tak vždy si niečo vysvetli zle a začne a rozprávam o úplne bežných veciach . A aby toho nebolo málo , vôbec mi nedá pocítiť lásku ( myslím ten pocit , keď sa na svojho pozriete a cítite ten hrejivý pocit pri srdiečku ) ..

eva8
25. apr 2015

@denisqaa ja tvoju situáciu trošku chápem. Bola som s dvoma malými deťmi, úplne sama na všetko a bolo mi tiež ťažké vyjsť z domu, pritom ja som bola predtým večne rozlietaná povaha. Totálne som sa dala postupne zmanipulovať - ľútosť, dobrota, naivita, dôvera, jednoducho moja hlúposť, totálne som mu verila a zneužil to, ani fyzicky som už nevládala. Tiež pre kľud v rodine. Ak ťa zamaskovane väzní, je to hrôza. Ale dá sa nájsť spôsob i peniaze na cestu do bruselu, s polročným dieťaťom nie je problém cesta vlakom, len či nie si pod dohľsdom švagrín, či brata, Bojíš sa partnera?
Skús si nájsť cez internet nejakú charitatívnu právnickú pomoc
Ja som mala šťastie - bola som na Slovensku.

timea7
25. apr 2015

@fopka úžasný postreh 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎

eva8
25. apr 2015

@fopka len aby sa o ňom nedozvedel. ešteže nevie slovensky. Dobre sa dávajú smajlíky ľuďom, ktorí to neprežili. Keď som videla niečo ako násilie na ženách v tv, nerozumela som ženám, ako to môžu znášať, keď si v tom, je ťažký únik, ak s tým nesekneš hneď na začiatku

henikav
25. apr 2015

@eva8 len pre upresnenie modry konik je aj po francuzsky 😉 ale tento nas slovensky, aspon dufam ze nerozumie 😉
http://www.ledadableu.fr/

citronade
25. apr 2015

Denisa, nie si sprosta, mozno ta nemal kto viest, otec ti zomrel ked si bola mala, mama to mozno ledva zvladala, neviem ako si vyrastala, ani aki ludia na teba vplyvali,,si mladunka. Lahko tvarovatelna a naivna, ale nie si sprosta, si inteligentna a vnimava, prisla si po relativne kratkom case nato, v com slovenske tety ziju aj 20rokov a nedokazu s tym urobit nic, alebo su tak ,,sproste,, ze to vidiet nechcu. Mas zvlastnu intuiciu, ked tvoj partner so smiechom tvrdi, ze tvoj zivot skoncil?alebo so smiechom tvrdi, ze si vezme,dieta do tr? Chcem,ti napisat, ze tieto osobnosti, aso vravia pravdu cez ironiu, preto mas pritom zvlastny pocit.a nemiluke ta, nikdy ta nemiloval, preto nic necitás ked ta objime. A nie je neskoro, nepocuvaj ludi, ktori ta posuvaju dozadu a vycitaju ti uplne sprostym a sedlackym stylom, to, ako santi to mohlo stat, su to neuzitocni,,destruktivni ludia, radsej vezmi vazne svoju skusenost, vazuj, rad sa, skusaj, prajem ti vsetkonaj, sorry za preklepy, pisem na tbl.

jeennyv
25. apr 2015

@citronade ja baby, ktore jej na rovinu do oci povedia, aka je realite nepovazujem za destruktivne alebo neviem ake, ale naopak za velmi napomocne, lebo podla stylu jej prispevkom sledujem, ze potrebuje niekoho, aby jej konecne otvoril oci...a co sa tyka problematiky tej skusenosti atd...dnes a hlavne dnes ma clovek tolko informacii o moslimskom svete o tom co a ako sa tam deje a ake su ich zakony a zivotny styl a pozna tolko pribehov a skusenosti a len tu na Mk je vela takych diskusii...cize povedat v tom pripade, ze neviem do coho idem alebo si mysliet, ze ten moj bude iny je......

vevesh
25. apr 2015

@henikav komu niet rady, tomu niet pomoci - takisto sme s mm lutovali jeden par, pomahali vysekavat z problemov (oni nas prosili o pomoc a radu) - islo o partnerske problemy a neschopnost riesit ich, nezaobislo sa to bez bitky z obdidvoch stran, vulgarizmov atd. - a chudatka deticky,tych nas bolo najviac luto, ale aj Napriek radam od nas, psychologov, socialnych pracovnikov si urobili po svojom....nikdy nezabudnem, ako mi ich dieta povedalo, ja som Sam, mna nikto nema rad... 😔 (to bolo kedy bol chudatko jeden den doma u mamy, jeden den u otca a tri dni na socialke,a znova dookola.. ) 🤐

cawes
25. apr 2015

@citronade ako z casti suhlasim co pises ale sorry ak byva kusok od brusselu a nemoze tam ist lebo cestovat sa neda a neviem co ale chce uniknut ale nic sa neda, tak potom je fakt mimo. Pretoze ked sa chce tak aj hory sa pohnu. Mimochodom odisla som od otca dietata zijem v zahranici, bol sice slovak ale tiez keby mohol kontroloval by aj to kolko krat si snad prdnem za den, takze tiez to nebolo jednoduche, a na ambasadu som to mala hodinu a pol vlakom a isla som uplne normalne asi zo 6 tyzdnovym babätkom sama

vevesh
25. apr 2015

@henikav Bdw. Pokial sa nic nezmenilo, tak Brüssel - Antwerpen ic -ckom 2 zastavka a vlaky isli kazdych 20 minut...

digysa
25. apr 2015

@denisqaa Prepac, ale ty si sprosta, alebo si sprosta nadobro, alebo si uplne vymleta....??

A predtym, ako si niekto pomysli, aka som arogantna, tak si precitajte jej prvy problem z PRED ROKA, kde je vsetci radili a namiesto toho si zaplnila album "sladkymi foteckami", kde je "stastna"

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/ziarlivost-2/

Tebe nie je pomoci dievca...... ziadnej pomoci. 🤐 🤐 🤐

Baby nepiste jej nic....ona nechce ziadnu radu, ona si len vypisuje chujoviny...

digysa
25. apr 2015

ZAKLADATELKA PISE

Caute kocky ,,, Vcera som zazila taky mensi sok , ked mi moj priatel ustedril riadnu facku len preto , ze som sa len tak pozrela z okna a on si myslel , ze sa tam na niekoho pozeram. Le, tak som stala pri zrkadle , rozplietla si vlasy a len tak sa pozrela von z okna emoticon ... Stalo sa to prvt krat, sme spolu asi tak rok .Spozorovala som ,ze je ziarlivy a nema nato vobec dovod a to som skoro v 6.mesiaci.teh. Priatel je Turek , ale doteraz nic take nespravil .Cim to asi bude???,
4. júl 2014 o 15:44 • 1 dieťa • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •

alerka
25. apr 2015

@henikav ach jaj neboj sa tej carneko neboj sa povedat ze ako je to s moslimskou kulturou.. Ona vie tocit slovami (ale to je vsetko) - precitaj si haldu stran co popisala k teme politicka a nabozenska situacia v Europe 🙂)) ale netreba sa bat nasich nazorov na tuto "kulturu"?

alerka
25. apr 2015

@maslenka47 to nie je len slovensky fenomen haha

monika15
25. apr 2015

@denisqaa prepac ale to je take typicke arabske :((( zena len doma, neze nanho niekto pozrie :(((
prosim ta neber to zle ale dupni nohou inak to bude hrozne !!!!
len aby nebolo neskoro...
kde to sme? dobre ze neni si zamknuta v kuchyni len :((((

alerka
25. apr 2015

@keyneska tato tema je velmi dolezita pre niekoho dolezitejsia nez "je to duch na teste alebo sa mi to zda?" preto je tu tolko tem.. A ak sa niekto v priamom prenose trapi a potrebuje pomoc radu a debatovat je tu spravne..

monika15
25. apr 2015

@alerka ano tu je spravne ale do certa preco nepocuva :(((

uz ked bola tehotna jej tu boli dane rady !!!
a teraz jasne ze je este v horesej kalamite ako bola vtedy
zbalim a vypadnem a co ze slobodna matka na slovenksu cert ho bere ako teraz sa tak trapit !

alerka
25. apr 2015

@timea7 a mas z toho dobry pocit ked jej pises take nekonstruktivne keci? Nie je to normalne tesit sa z nestastia druheho! Je to take ZENSKE!

alerka
25. apr 2015

@monika15 ona myslim ze potrebuje fakt konretnu pravnu radu co treba spravit a co ma ake nasledky na co ma narok ten jej hrdina ak spravi to a to..

monika15
25. apr 2015

@alerka no co hmm ja vime presny pribeh :
porodi este par deti , potom ju par krat strepe, a nakoniec pojde do turecka s detmi bo ukazat rodine....
a potom nasleduju urady a televizia JOJ ;((((((((((((((((((

😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

alerka
25. apr 2015

@monika15 ale to je strasne! je to take pisat si tu s niekym koho realita je taka hrozna a dievca este ani nezacalo zit a uz je vymalovane.. Hrozne mi je jej luto :(

cawes
26. apr 2015

@alerka vies co premyslala som ci reagovat a ja som strasne uprimny clovek a poviem ti no neni mi jej vobec luto. A vies preco lretoze si zato moze sama. Radili jej ked bola tehotna ze ma odist no ona nie. Dalsia vec ak sa niekto z niekym zoznami a este nema ukonceny vztah lebo ex je kreten nato ale o 3 mesiace ostane neplanovane twhotna lebo sak naco by sa chranila a ona bez rozmyslania nielen ze da ale este aj bez ochrany tak potom si poviem ze taka si to fakt zasluzila. Proste su zeny alebo deti co sa hraju na dospelych na svete , ktore si fakt mozu sami zato ako ziju. Podla mna to je bud cele vymyslene alebo ak nie tak fakt je strasne sprosta.

alerka
26. apr 2015

@cawes Vidim ze pre teba je dovercivost horsia vlastnost nez bezcitnost.. Idem spat.

monika15
26. apr 2015

@alerka lutujem ju strasne velmi tiez :((((((

sue
26. apr 2015

Dakujem za tuto temu, nemyslim, ze sa podari zachranit zivot autorke a dietatu -bohuzial si ho uz dosrala a vsetky co pozname legislativu tusime, ze na 99% bud ostane so sucasnym partnerom a par detmi alebo ptide o syna a bude vyplakavat do novin. Proste to posrala najviac ako sa dalo 😔

Dufam,ze to tu citaju zubrienky, ktore si myslia, ze im sa to stat nemoze, ze ten ich je iny, ze je rozumne nepouzivat antikoncepciu, ze je fajn urobit si dieta po partyzdnovom vztahu a bez zazemia.... a my mamy prosim vychovavajme nase dcery k vacsen ucte k svojim dusiam a telam a vacsej zodpovdnosti....nech ndvyrastaju taketo teliatka ☹

alerka
26. apr 2015

Tolka nenavist.. Bez otca zda sa ze ani matka nie je velmi pouzitelna v pripade nudze.. Nemyslim si ze je vhodne nadavat autorke preto ze bola v 18 naivna.. Ak v 18 zije a pracuje sama nie je to sranda. A ak nemala stastie na frajera to nie je hriech (ine veci ako napr. samotna suloz pred manzelstvom je hriech vsak manzelky ktore ste mali svadbu v kostole?) ale ani toto tu neriesime riesite tu to ze nebola "vydzubana" a ze sa nechala nachytat chytrakom ktory zneuzil situaciu po rozchode.. A to je velmi bezne vsade na svete vo vsetkych vekovych kategoriach zeny su po tazkom rozchode velmi lahka korist..

alerka
26. apr 2015

@denisqaa moj muz ti odkazuje ze napriek vsetkemu zastrasovaniu mas viac moznosti.. Len sa musis rozhodnut a zotrvat vo svojom rozhodnuti.

timea7
26. apr 2015

@alerka ak máš pocit, že sa z toho teším, si mierne vedľa, keby ma nešťastie druhých tešilo, tak by som im tu neradila v desiatkach tém, nemyslíš? Čítala si celú diskusiu? Má tu aj rady, ako postupovať, dokonca aj od ženy, ktorá v Belgicku žije. Čítala si aj jej tému, ako jej ten kretén dal facku, keď bola tehotná? To, že jej napíšem, že mi jej je ľúto, jej bude na dve veci....tá žena ešte nie je presvedčená, že od neho chce odísť, ona v kútiku duše dúfa, že sa zmení, ona rieši, že nič necíti, keď ju objal a nie, čo môže urobiť v omámení drogami jej alebo jej synovi, oči jej treba otvoriť. A nezabúdaj, že na MK zablúdia aj iné mladé ženy, ktoré majú tiež ružové okuliare, ak si ich po týchto riadkoch zloží len jedna z nich, tak to malo zmysel. Koľko je asi žien na MK, ktoré ovládajú právny systém Belgicka a môžu jej dať konkrétnu právnu radu? Máš pocit, že rada - obrátiť sa na matku (ktorá tam tiež žije) je až taký nezmysel? Ona totiž rieši,, čo na to všetko povedia ľudia v dedine, z ktorej pochádza a nie svoju ťažkú situáciu, ktorú si zrejme ani neuvedomuje.
Ja som si zobrala veľmi veľa zo slov :@sue napriek tomu, že v nich neboli konkrétne právne rady.

timea7
26. apr 2015

@alerka ľahnúť si s niekým po pár týždňoch vzťahu do postele a nepoužiť antikoncepciu nie je o vydžubanosti, ale o nezodpovednosti. Nežijeme v 19.storočí, je prístup k informáciám.

ladyblcha
26. apr 2015

@timea7 tlieskam!

@alerka konkretne rady tu dostala, od zeny, ktora ju nie iba lutuje, ale sa snazila pomoct svojimi znalostami, nakolko v belgicku zije.
ale autorka nechce pomoc. ved si precitaj vsetko ..:
-ma ist na ambasadu zapisat dietatu obciansto - to sa neda, lebo je to daleko (nakoniec to tak daleko ani nie je - 20-30min vlakom)
-ma si ist dat predpisat hak - nemoze bez toho aby mala suhlas partnera (to je jasne, ze suhlasit nebude a natajnasa to nechce ona spravit, ona k nemu vzhliada, je pre nu on autorita, nahradny rodc - ona poslucha, neodide, lebo nebude mat od neho suhlas)
-ma ist k mame - nechce ju otravovat (nepise, ze nema tam zazemie)
-ma ist nazad na SK - nemoze, lebo ju budu v dedine odkial pochadza ohovarat ...
.....

ona sa chcela len vykecat skratka. a pocka, ci sa to nezlepsi, alebo si zvykne.

nkem
26. apr 2015

@sue pekne napísaná posledná časť, vychovávajme dcéry tak, aby boli sebaisté, poznali svoju hodnotu, nenechali sa len tak uniesť bez rozmyslu ku každému mužovi, čo len povie nejaké pekné slovo… mám dve dcéry a presne toto mi behalo v hlave, čo by som urobila na mieste jej mamy…Aj keď dospelému človeku sa ťažko niečo hovorí, keď nechce počúvať..