Obed u svokry - uvarila to, čo deti neľúbia
Dnes bol muž s deťmi u svokrovcov na obede.Svokra vie, že deti nezjedia údené a majonézovy šalát a presne to uvarila.Na Vianoce im dá rybie prsty z druhého dňa s majonezovym salátom a na Veľkú Noc prídu väčšinou, že jedli koláč, alebo ovocie.Ked som podotkla, že ma to neprekvapilo muž hneď odvrkol, že hľadám problém kde nie je.Hlavne, že on sa najedol.Moze niekto tak neznášať nevestu, že ani tým deťom 2x ročne neuvari niečo chutné?Je žena v domácnosti čas a peniaze majú, vek nemá vysoky a iné vnúčatá nemá.
Celý deň ma to hnevá.Ak by som nemala zo včera kúsok kačice čo deťom stačil musela by som rýchlo niečo uvariť.Preco ma aj po toľkých rokoch dokáže nahnevať, keď viem aká je?Moja mama vždy chystá, každému sa snaží ulahodit je pohostinna.
@bosorka2302 tak
@janinah ja sa neriadim tým, čo sa má jesť v pondelok.Muz má chorý žlčník nemá rád majonezovy šalát.Kačicu sme mali včera a zvyknem robiť morcaciu roládu na iné dni.
@jazula babka je pol roka na chate po sviatkoch odchádzajú a vracajú sa až na jeseň.
@marca12 nikomu som náladu nepokazila iba sebe.Ani muž vlastne nezje šalát jedol to s chlebom.Asi ma zamrzelo, že kvôli iným sa píše pomaly obedové menu a oni, keď prídu dostanú čo bolo.Este im bolo vytknute kedy sa to konečne naučia jesť.
@danyelia s ňou sa nedá dohodnúť.Ona spraví čo uzná za vhodné.U nej kompromis neexistuje
Inak ja tie baby chápem, naše sú v rovnakom veku tiež nejedia ani údené ani majonezak. Ani na Vianoce. Proste majú zemiaky a nebudem ich nútiť to jesť, keď im to nechutí napriek tomu, že to ochutnali. A svokra keďže ich pozná, tak vie, čo ľúbia a snaží sa im ulahodiť.
deťom dávať údené a majonézový šalát ani nie je vhodné, nikdy by som to vnúčatám nepripravila, ani dospelým k obedu, len ako tradičné jedlo - doplnok kto by chcel
budúci rok pokazíš tento deň štyrom ľuďom . mužovi, deťom aj svokre. Úžasné. Teraz neviem, kto je tvrdohlavý, či ty, alebo svokra, alebo obidve. Fakt riešiš prkotiny. Hádam svokra nedžgala údeným a majonézovým šalátom ročné dieťa.
Dnes je veľkonočný pondelok. Väčšina ľudí má doma údené a majonézový šalát. Tak isto, ako na Vianoce majú ľudia rybu a majonézový šalát. Lebo v isté dni sú bežné isté jedlá. Navyše, svokra určite nevarila podľa toho, aby ťa nasrala. Muž s deťmi boli preč, takže si mala celý deň čas, mohla si im variť, čo majú radi. Svokra mala starosti s návštevou, ty si mala leháro a ešte si nespokojná.
Zbytočne tu budeš písať, tuna ťa len zotrú, ako je to poslednú dobu bežné.
Za mňa je to totálna hanba aby jedna babka, ktorá pozýva na obed, nevedela ponúknuť normálne jedlo. Dokonca aj chlap tam daný obed nejedol. Tak načo ich tam volala? jediné vnúčatá a ostanú hladné 👎
Ale tak beriem to z môjho pohľadu, podla MK toho 1% kde dnes ani včera ani zajtra nebol a nebude šalát a údené 🙈 🙊
@h2 ja sa neriadim tradíciami.Na Vianoce máme pečené zemiaky a losos, alebo rezen.Svokra si vôbec nerobila z toho hlavu máš pravdu.Aky vzťah, také jedlo
Máš veľké decka, fakt zbytočná dráma a ty aj svokra ste rovnako tvrdohlavé, nemáte si čo
Vyčítať
Tak ale tvoja svokra sa zjavne tradíciami riadi. A keď sama píšeš, že si z toho svokra nerobila ťažkú hlavu, tak to určite nemôžeš brať tak, že im to uvarila naschvál, lebo teba nemá rada.
tvoje deti sú teenegerky a ty toto riešiš? To ako fakt? Som myslela, že majú tri a štyri roky. Chápem, že ťa štve, že druhému synovi svokra pripraví to, čo mu vidí na očiach, ale sama vidíš, že ju nič netrkne a ty si zbytočne kazíš oddychový deň kravinami. Mali sa decká najesť doma a hádam im nejaký koláč ponúkla. Predpokladám, že deckám to bolo v paži, čo im babka pripravila, len ty z toho robíš medzinárodný problém. Aj oveľa menšie deti, ktoré chodili dnes po šibačke pojedli kde čo, v každej rodine nejakú somarinu a prežijú to všetci. Príliš to hrotíš
Ja ti rozumiem. Keď sú baby už také veľké tak to nie je záležitosť tohto roka ale dlhodobá. Moja svokra aj mamina by našim aj modré z neba zniesli a ja si to neskutočne vážim.
Plus je dosť ľudí ktorí nemajú radi majonézový šalát a nejedia údené. Tak keď k nim chodíte len 2x do roka a chcela by vás pohostiť ako návštevu tak by pripravila niečo čo máte radi. Áno dáva vám najavo že vás má na háku.
Ale aká je inak babka? Bráva deti na prázdniny, na výlety, venuje sa im? Lebo zase možno nie je gazdinka, ale vynahradzuje im to inak?
Bože, zase píšem skôr, než všetko prečítam. Až teraz vidím, že to už sú veľké baby! Ja že sa bavíme o deťoch škôlkarskeho veku!
Tak ked vies aka je, ani sa nepozastavij nad tým, ze nenavarila im nieco dietnejsie. Aj ked to tu napises zo tri krat, nepomozeš si. Mať vaše starosti. Niekedy sa mi až rozum zastavuje.
@yvanielka mozno ich ma babka na haku prave kvoli tomu ze chodia tam 2x rocne, pokial nebyvaju v inom state je to pre mna nepochopitelne
máš 13 ročné dieťa, teda minimálne tých 14 rokov si v tej rodine a ideš teraz riešiť ako varí svokra? Tvoj muž má s tebou božskú trpezlivosť tuším

My sme raz takto knucali od hladu celú veľkú noc a celá rodina. Proste ten ťažký zabijacky obed sa nedal jesť, ja som zdibkala chlieb s chrenom, tie údeniny a majonézu s akousi zeleninou a korením som odmietala jest. Syn bol ešte malý, konečná, majonezak ani vidieť, ani muž to nechcel. Bože ako my by sme vtedy jedli.... A nie, neboli sme tam na obed, boli sme tam na par dni. Co sa nezjedlo na obed, bolo ďalší deň na raňajky a vlastne stále, až kým sa neminulo. Len sme čakali, kedy sa otvorí lidl a kúpime si aspoň nejaké pecivo. Ale ona to neurobila naschvál, proste myslela, že nám dáva to najlepšie.
@bosorka2302 tak, poznáme len jeden pohľad a určite to jedlo nebude najväčší problém a je tam viac skrytých konfliktov
Možno tam chodia viac krát, len ja som to pochopila z textu že 2x do roka, uvidíme čo odpíše autorka
Babka k vnuckam nema evidentne blizky vztah. Alebo k tebe, kedze tam nechodis a tymto ti dava nieco najavo. Skus sa od toho vsetkeho odosobnit a nabuduce dcery k babke nabal jedlom. Hoci nejaku oblozenu misu, kolac, to je jedno. Babku neprerobis.
A ty si prečo nešla s nimi tiež ?
Nauc deti jest vsetko.ak nechcu ostanu hladne.
Moja tiez nezje rezen a salat.zas babka by jej hned zemialy a ryzu isla robit.zatrhla.som.bud zje co je alebo bude hladna..preco hladate zeny problemy kde nie su
Prečo robíš problém... Tak nechutilo im to, nejedia tova zjedia u babky niečo iné..
Hmm a preco si nevarila ty dnes a detom si dala si od včera, co tvoj muz, co ma chory žlcník. Ten kacku by nemal jest. Mala si vám normalne uvarit.
No take velke baby si mohli vypytat aj chlebik s niečím. Navarila co im chuti. Moja mama tiez robila majonezak aj svokra.. Syn nema rad ale nerieši. Da si aj samotný rezeň alebo trochu sunky. Ma ústa.
Ja s tebou suhlasim. A tu nejde o to, ci je stara skola. Celkovo by sa deti takym sajrajtom krmit nemali. Drahe zeny, odpovedzte si same, ktore si poviete po velkej noci, ci Vianociach, ze idete chudnut. Mam 2 male deti, a Moja mama, ci svokra vedia, ze majonexovy salat, ci vyprazane veci nejedia. Spravia im vzdy nieco ine. Ak nie, tak donesiem
@bosorka2302 píšem na obed 2x ročne na návštevu chodia častejšie
@brendaa nevarila som, lebo boli pozvaní na obed.On jedol morcaciu roládu typické ženy.Deti dojedli kačicu.
Ďakujem za komentáre
@h2 nechodím tam
@yvanielka nie, nevenuje sa im nikdy.Ani raz ich nezobrala na zmrzlinu či niekam.Pisem aký vzťah, také jedlo.Urobila si čiarku a ideme ďalej.O rok pôjdeme na chatu a skončíme s týmito povinnými navstevami
Ale baby sú už veľké, mohli si vypýtať chleba, ovocie, niečo iné, alebo im muž mohol zastaviť v restike, na pumpe kúpiť bagetu, naozaj nechapem, že prečo došli domov po celom dni hladne. Nie sú to už male deti😊 moja mama išla cez sviatky na dovolenku, lebo nemá rada veľkú noc, tiež by som sa mohla fucat, že ju syn nemohol prist vysibat, no čo už, rešpektujem to a nebudem si nicit sviatok😊
"O rok pôjdeme na chatu a skončíme s týmito povinnými navstevami" ako my? ved ty taM nechodis? a preco vlastne tam nechodis? Snad nerozhodnes v tomto sama bez deti a muza, chudak chlap ako medzi dvoma mlynskymi kamenmi
a to si ako fakt tak nasraná, že ukončuješ návštevy a viac tam neprídeš? Z teba musí mať muž radosť, ti poviem fakt. Veď nemali prázdne stoly. normálne si sa mi zhnusila. Čo vlastne by si ešte chcela. Keby aj celý deň tam nič nejedli, tak z pubertálnych detí neubudne neboj. Ale chápem. Dovolila si to svokra. To je ten najväčší problém. V podstate to nie je ani problém. Jednoducho máš ďalšiu zámienku, aby si tam nešla. Už len zmanipulovať muža, aby tam ani deti nechodili.

Ano, dotklo by sa ma to. Nase babky by svojim vnucatam modre z neba dali