icon

Obed u svokry - uvarila to, čo deti neľúbia

18. apr 2022

Dnes bol muž s deťmi u svokrovcov na obede.Svokra vie, že deti nezjedia údené a majonézovy šalát a presne to uvarila.Na Vianoce im dá rybie prsty z druhého dňa s majonezovym salátom a na Veľkú Noc prídu väčšinou, že jedli koláč, alebo ovocie.Ked som podotkla, že ma to neprekvapilo muž hneď odvrkol, že hľadám problém kde nie je.Hlavne, že on sa najedol.Moze niekto tak neznášať nevestu, že ani tým deťom 2x ročne neuvari niečo chutné?Je žena v domácnosti čas a peniaze majú, vek nemá vysoky a iné vnúčatá nemá.
Celý deň ma to hnevá.Ak by som nemala zo včera kúsok kačice čo deťom stačil musela by som rýchlo niečo uvariť.Preco ma aj po toľkých rokoch dokáže nahnevať, keď viem aká je?Moja mama vždy chystá, každému sa snaží ulahodit je pohostinna.

Strana
z6
bosorka2302
18. apr 2022

keby boli take hladne zjedia aj to co nemaju radi 🙂 Tiez by som nechystala asi, niekedy satakto neprisposobovalo, asi je stara skola. Dnes pomaly kazdemu chystat ine. Prinajhorsom chlebik s maslom a zeleninou by si dali. Neviem ja by som z toho problem az taky nerobila ale ja som uz stara koza 40 rocna 🙂

elizabet173
18. apr 2022

Ako svokra by som detom urcite pripravila nieco, co zjedia. Hodit kura do rury a pripravit ryzu zaberie minimum casu. Ako nevesta by som to neriesila, raz za cas to deti nezabije a ak su male, ze to nejedia, tak sa dotlacia niecim inym, od hladu nezahynu. A odpustila by som si pred muzom poznamku na svokru, lebo ju nezmenis a v ociach muza klesnes, je to jeho mama

pribinak
18. apr 2022

Fakt hľadáš problém kde nie je.
No tak nezjedia obed, dajú si koláč, alebo nie o iné. Prídu domov a urobíš im to čo majú Radi

elizabet173
18. apr 2022

A fakt ta takato sprostost hneva cely den? 🙉

lucka114
18. apr 2022

Nerobila by som z toho vôbec vedu. Navarené bolo, tiež by som nevarila extra a myslím, že deťom sa nič hrozne nestalo, keď mali jeden deň na obed koláče a ovocie ....

autor
18. apr 2022

@bosorka2302 zavolať ich na obed a uvariť to, čo nikdy nejedli a nechcú je smiešne.Ale svojmu druhému synovi by o polnoci išla chlieb vo vajci robiť.
@pribinak mala ich pozvať na koláč a nie na obed.Mne nejde o to, že sa deti natlačili koláčom, ale o princip

autor
18. apr 2022

@elizabet173 máš pravdu vždy bola tvrdohlavá a ako ona povie, tak bude.Buduci rok pôjde muž sám a ja s deťmi na vylet

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bosorka2302
18. apr 2022

neviem ale hrotit situaciu do extremu ze tam na buduci rok nepojdu je veeeelmi detinske a rodinnym vztahom to ozaj neprospeje. Ved co ta zabije ked raz v roku to bude takto? myslim ze nie len svokra je tvrdohlava.

pracujucazienka
18. apr 2022

Tak im naber doma do doz z toho čo máš doma a vyšli ich tam s tým,aby pri stole nehľadeli na ostatných ako jedia a oni sedia “na sucho” o kolacoch..

limoncino
18. apr 2022

Tak keď vieš že toto vždy spraví, mala si mať pre ne niečo nachystané a nie sa nad tým celý deň rozčuľovať. Prístup svokry, babky asi ani komentár nepotrebuje.

jasminet
18. apr 2022

Ak sa to deje pravidelne, tak im nabudúce niečo so sebou pobal, vždy... Raz to svokre dopne. Moja mama aj svokra vždy robia deťom to, čo im chutí.

tramtada31
18. apr 2022

Ak viem, že nebude vhodne jedlo pre deti, zabalím im z domu. Zase nemozes cakat, že bude niekto prisposobovat sviatočne menu detom, ktoré by ho možno ani nezjedli aj tak a robit si zbytočne robotu navyse. Takto si mala navarene, mohla si im len oddelit do nádobky, ona by im to zohriala a nemusela si sa teraz hnevat. Mamina párkrát uvarila zdravšiu variantu detom, ale moc z toho nezjedli, alebo hneď odmietli, tak väčšinou nosim vlastne jedlo a obe strany sú spokojne.

pribinak
18. apr 2022

Prosím tá, ak vieš aká je, kým sú preč z domu, hod so trúby kura a urob ryžu, to trvá koľko? Hodinu?
Alebo si im pi skúsenostiach so svokrou mala zbaliť niečo jesť Ty.

Druha vec je, že niekotre deti neľúbia nič.

srdeenko19
18. apr 2022

Áno, verím ti, ze ta to nahnevalo. Pretože, keď tam idú fakt raz za čas a ma jedine vnucence a vie, že akurát to co varila neľúbia, tak... Moja mama vždy uvarí, to co majú jej vnučky rady, aby sa dobre najedli a ona je stastna, keď všetko zjedia. Ku svokre chodí dcéra s mužom len cca raz za rok a vždy spraví pirohy alebo bryndzové halušky bez bryndze. Ale to vydržia, takze neriešim za tie roky už. Iná už asi nebude, teda určite nebude.

evkano1402
18. apr 2022

Ake velke mas deti?
Moje su starsie, ale tak asi od 11-12 rokov si vedia sami povedat. Ak babka vari nechutne, tak normalne sli, ale povedali napr. ze diky ale nie som hladny, alebo vcera ma bolelo brucho, radsej dnes nebudem ten salat a rybie prsty/udene, ups doma sme sa najedli a fakt nevladzeme. Ved ta navsteva nie je o jedle, ale aby sa videli, ci? Ak babka nastoji, tak v pohode, prosim zabal nam to do alobalu a doma som uz poriesila 😉, ked to bolo fakt zle.

autor
18. apr 2022

@jasminet nechcem to hrotit.Nakoniec mi aj tak povedia, že babka bola s otcom v kuchyni a klebetili a oni s dedom v obývačke pozerali TV.Ona nemá záujem o vnúčatá a tým jedlom mi to dala jasne najavo
@tramtada31 sú to teenegerky čokoľvek by zjedli len majonézu a údené nemajú radi.
@limoncino asi som naivná a vždy čakám, že prekvapí a naozaj prekvapí po svojom;)

janinah
18. apr 2022

Vek detí ma zaujíma..lebo 99 percent Slovenska má údené a šalát zemiakový.vsak je veľka noc.ty si čo doma varila? Tak ešte kurací vývar robím.ale určite by som nevyvarala niečo extra.pokial to nie sú bábätká.Robis somára z komára.Mozno je z tej návštevy každý celkom spokojný okrem teba.preco? No lebo svokraaaaa....

jasminet
18. apr 2022

Tak o to viac. Proste si doneste aj na Vianoce svoje jedlo.

ankare
18. apr 2022

Vieš, čo urob nabudúce? Navar im doma ich obľúbené a dones to jedlo tam a daj im to jesť. Možno jej to tak docvakne. 🤷

autor
18. apr 2022

@evkano1402 10 a 13r.oni nevedia klamať.A boli určite hladné, lebo išli ráno a cestovali a prišli až poobede.
@pribinak odišli o 9 a prišli o 16 hod.Mne je smiešne, že 2x ročne ich pozve a budem baliť obedar.

pribinak
18. apr 2022

Vieš aká je, tak nerieš či je to smiešne či trápne alebo čo, ale ošetrí situáciu

bosorka2302
18. apr 2022

a ty si tam s nimi nebola? nejake divne rodinne vazby mate

jazula
18. apr 2022

A to tam chodia len 2x za rok?

marca12
18. apr 2022

Ja vzdy pripravujem variantu aj pre deti,co k nam chodia netere,synovci,krsniatka. Viem,ze salat a udene nelubia,mam aj rezne pripravene a takisto na vyber sunky a salamy,syry. A ked je to bezny obed a viem,ze jedno dieta neje zemiaky,tak pripravujem vzdy aj ryzu,aby sa vedelo najest. Takze ano,tvoja svokra je divna v tomto,ale skutocne byt cely den nahnevana a znicit rodine pohodu kvoli tomuto? Vies,aka je,kasli na nu. Nabuduce nech sa deti najedia doma alebo im zabal nieco so sebou. Ale urcite by som nerobila to,ze ich o rok nepustim a muz pojde sam.

pribinak
18. apr 2022

Jezisi, majú 10 a 13 rokov? Ja že sa bavíme o 2-5 ročných deťoch.
Takýmto deckám zbalim lepenak do tašky a vybavené

Fakt robíš zbytočnú dramu

bosorka2302
18. apr 2022

@pribinak tiez som myslela ze sa jedna o deti do 5 rokov 🙂 pubertiackam sa veru nic nestane a snad si u starkej vedia aj sami odkrojit nieco, namazat

andrejka1974
18. apr 2022

Však jedli iné sú to už veľké deti že to neľúbia ja som nachystala obloženú misu ,a bohaté stačila a svokrovcov neprerobis

evkano1402
18. apr 2022

Inac ja toto robim, s tym obedarom, bez srandy, uz mozno aj 10 rokov.
Moji svokrovci su vasnivi hubari a na 99% maju nieco s hubami, co ale deti nemaju rady.
V pohode, naposledy tam isli so zemiakovou kasou a vyprazanym file, plus niekolko kompotov som pribalila aj pre svokrovcov a varim tak viac, aby aj svokrovcom ostalo. Ale oni vacsinou tie ich hubove polievky a tak, ale muz im necha zvysok, myslim, ze to zjedia, ak nie maju sliepky, neriesim. Aj kolac poslem. Oni su uz tak nauceni, neriesim a nemyslim, ze by boli urazeni, vsetci si uz roky jedia svoje a pohoda.

danyelia
18. apr 2022

Ahoj, neviem síce ako to chodí v iných rodinách, no ak by boli moje deti takto pozvané na obed, tak by mi (svokra, dedko, babka, sestra...) normálne povedali, čo budú variť, v zmysle: ,,Počúvaj, zajtra pozývam deti na obed, budem variť to a to, môže byť?,, Ja poviem, buď: ,,Áno, jasné, dík,, alebo ,,Vieš čo, toto asi /nezjedia/nemajú radi/nechutí im...A dohodneme sa na nejakom kompromise. Veď keď ich pozývajú ,,na obed,, a nerobia to len z nejakej povinnosti, tak by im malo záležať, aby sa aj najedli a chutilo im. Zase na druhej strane, aj deti vedia byť dosť vyberavé a vymýšľajú, moje občas niečo nové nechcú ani ochutnať, no nakoniec to skúsia a zistia, že je to chutné. Chápem tiež, že mala pripravené typické Veľkonočné jedlo a asi verila, že zjedia aspoň trochu. Naše dnes chodili po rodinách tiež a ,,obedovali,, mix od čokoládových zajacov až po Kinder vajcia 😁 Neskôr zjedli to, čo bolo doma...ja by som ohľadom jedla nabudúce normálne komunikovala a so svokrou sa vopred dohodla 🤷‍♀️

Strana
z6