Obed u svokry - uvarila to, čo deti neľúbia
Dnes bol muž s deťmi u svokrovcov na obede.Svokra vie, že deti nezjedia údené a majonézovy šalát a presne to uvarila.Na Vianoce im dá rybie prsty z druhého dňa s majonezovym salátom a na Veľkú Noc prídu väčšinou, že jedli koláč, alebo ovocie.Ked som podotkla, že ma to neprekvapilo muž hneď odvrkol, že hľadám problém kde nie je.Hlavne, že on sa najedol.Moze niekto tak neznášať nevestu, že ani tým deťom 2x ročne neuvari niečo chutné?Je žena v domácnosti čas a peniaze majú, vek nemá vysoky a iné vnúčatá nemá.
Celý deň ma to hnevá.Ak by som nemala zo včera kúsok kačice čo deťom stačil musela by som rýchlo niečo uvariť.Preco ma aj po toľkých rokoch dokáže nahnevať, keď viem aká je?Moja mama vždy chystá, každému sa snaží ulahodit je pohostinna.
@markus1 a preco sme na 1. mieste v rakovine hrubeho creva??? Lebo ludia sa krmia takymto bordelom, su tucni a este su na to hrdi.🤔
Moja svokra nikdy neuvažovala, že deti jedia niečo iné, skrátka je sa toto a basta, viac ju nezaujímalo, ak som niečo iné chcela, musela som si to doniesť. Mimochodom, ty si tam prečo s nimi nebola? Mohla by si im narýchlo niečo pripraviť, ak si už vedela, aká svokra je.
@markus1 Ja ti chcem len vyjadriť virtuálnu podporu, keď sa tu tak do teba pustili ✊✊✊
to fakt takýto cirkus kvôli takým veľkým deťom? Myslím, že problém je v tebe a v tom, že sa jedná o svokru. Nemám problém, tak si ho vyrobím. Kde sú tie časy, keď nikto nič neriešil. Deti išli na prázdniny k starým rodičom a rodičia neriešili čo jedia, čo pijú, ako sa hrajú. Len teraz má každý potrebu všetko kontrolovať, riadiť všetko a kritizovať.
Jednoduché riešenie - nabudúce im nabaľ, čo majú radi - možno svokre docvakne 😉
@0silvia0 ale je iné ak má niekto alergiu alebo intoleranciu a ak je niekto prieberčivý. Moja svokra - klasická slovenská kuchyňa, údené, rezne, šalát. Ja to nejem. Šalát ani dcéra a iné mastné veci tiež nie. Tak si vždy vyberieme čo chceme a čo nejedávame, tak necháme tak. Ale vždy nám spraví varené zemiaky. oni sú celá rodina naučení na mastné jedlá, údené, tak kvôli mne a dcére hádam nezmenia jedálniček. Nám stačia tie varené zemiaky a zelenina. Doma si už dáme čo chceme. A je po probléme. Každý je, na čo má chuť. Oni sú spokojní že majú tú svoju klasiku a ja, že sa tým nemusím napchávať. Ale nebudem nadávať, že mi nespravila lososa alebo pečené kura, keď vie, že údené a mastné nejedávam. To si spravím aj doma.
@kvetinka75 ako som pisala, my sme nauceni nechodit s prazdnymi rukami, toto je nas rodinny zvyk. Takze ak by som bola na autorkinom mieste, nenadavam, neriesim, nabalim muza a deti napriek pozvaniu na obed.
@markus1 palec hore. aj môj zje všetko skoro - čo nemá rád jednoducho neje... ale chápem že vymýšlať pri troch deťoch...buď zješ alebo smola...
@0silvia0 aj to je možnosť. Ja tiež ako osoba, ktorá má rôzne intolerancie, a nejem hocičo, nosím si občas so sebou. Hlavne, ak viem, že svokra robila kačicu alebo krkovičku. Len v dnešnej dobe je to moderné - na všetko sa sťažovať a hlavne ma svokru. Ako keby sa ženy pretekali, ktorá má horšiu svokru. Ale to, že aké sú nevesty, to už je iné....
@kvetinka75 no veď práve, každý akoby potreboval ísť do konfliktu, pritom všetko sa dá vyriešiť keď sa chce. Ja som tiež fajnovka a nikdy som nezošrotovala všetko čo mi dali, čiže ja chápem, že sú ľudia, ktorí fajnovky nechápu, ale tiež z toho nerobím vedu. Zariadim sa ako viem.
Moja dcéra má 12 a na vianoce mame klasicky kapustnicu, rybu a šalát. Kapustnicu ani šalát neľúbi, no a čo. Odmalička bola prieberciva, kým bola úplne krpata varievala som jej zvlášť, ale teraz ma ani nehne vyvarat niečo extra pubertacke, keď princeznicka neľúbi nech si navarí sama.
Darmo sa hneváš na svokru, ona je podľa mňa stará škola, kedysi sa moc kult decka nepestoval ze by sa im varilo zvlast. Zas tvoje deti sú už dosť stare na to aby prežili deň bez jedla, ved ani v školskej jedálni isto nezjedia polku obedov. Tak si dali aspoň koláče a polievku, svet sa preto nezruti
Ja by som ináč bola veľmi zvedavá, ako by vyzerala diskusia, kde by bola svokra pozvaná k autorke na obed a nič by tam nezjedla s tým, že ona také neje.
@scarlet_field tiež to tu nechápem...absolútne mi rozum neberie že sa tu zastávajú svokry..
@lujza123 jasne svet sa nezruti ;) ja som tiez zo zaciatku robila majonezovy salat a kapustnicu na vianoce - lebo sak tradicia, bez toho by hadam ani jezisko nechodil. A vies na co som prisla, vianoce pridu, aj ked bude rybacia polievka a miesto majonezoveho salatu - pecene zemiaky.
Hlavne ide o to, aby vsetkym chutilo ;)
Inak fakt neviem, co s tym salatom vsetci maju - uz ako decko som to moc nemusela…. ani udene sme vcera nemali,
Asi som fakt divna 😃
@u2jana niesi divná, však nech si urobí každý ako chce. Tam ide skôr o princíp, keď nikto nemá rád šalát a všetci chcú zemiaky fajn, ale požadovať od druhých aby varili jedlo zvlášť priebercivemu pubertakovi je podľa mňa hlúposť.
Moja dcéra napríklad nezjedla 90% jedal takže ja som sa na prispôsobovanie vykaslala a paradoxne práve to ju z priebercivosti vyliečilo.
@stvura moja svokra tiež varievala viac druhov. A úplne zbytočne. Lebo sa len narobila. A potom sa len sťažovala aká je unavená. Teraz robí 1 druh a kto si dá , ten si dá a komu nechutí, niečo si z toho vyberie alebo si prinesie svoje. Pokiaľ viem, že bude niečo čo mi nerobí dobre , tak to nebudem nasilu jesť. A každý je spokojný. A ja zase jedlu neprikladám nejaký veľký význam. Myslím to v tom zmysle, že si nepotrpím, aby tam bolo jedlo ktoré mi chutí, aby tam bolo viac druhov, nech je z čoho vyberať. Doma si varím podľa seba a inde sa už prispôsobím. ČLovek to prežije.
@u2jana my s dcérou tiež nejedávame šaláty, údene a pod. Ale keď to iným chutí, nech to jedia. Ja si dám radšej niečo iné. Ale je to tradícia a väčšina rodín to počas sviatkov podáva. To je ako napr. moriak na Vďakyvzdanie. Tiež ho jedáva väčšina rodín. Nie samozrejme na SK. Jednoducho to k tomu patrí . Ale to neznamená že to má 100% ľudí.
Nehnevaj sa ale takéto problémy