Obliekam sa normálne, ale podľa svokry vulgárne
Nemam uz na toto nervy. Dnes sme mali mega horuco. Dala som si sortky a normalne tielko. Mam po 2 detoch vacsie poprsie a kedze chodim do fitka, tak aj vypracovany zadok. Rozhodli sme sa ist s detmi na vylet, tak sme pozvali aj manzelovu mamu. Este som ani poriadne nevystupila auta a ona na mna hned, ci sa nehanbim, ze idem takto. Pozeram na nu. Vedla nej stala jej dcera. Outfit takmer identicky ako moj, akurat rozdiel vo farbe a aj v jej proporciach. To sa ako obdarenejsia zena nemozem obliect pohodlne? Preco toto odsudzovanie? Mam si ist zmensit prsia, len aby som na niekoho neposobila vulgarne? V robote som zazivala podobne narazky, tak som zacala nosit bluzky po krk, alebo volne saty, len aby sa niekto nepohorsoval. Uz ma to ale nebavi. Preco sa clovek nemoze obliect tak ako chce bez toho, aby mali ini o tom tolko reci? Naozaj sa neobliekam netradicne. Akurat, ze ak by som bola lata, vyzeralo by to inak. Ma niekto podobny problem? Ako reagovat v takych sitiaciach?
@babulkomale Čo nemáte predstavivosť? Ja som pochopila, že autorka bola oblečená slušne, takže žiadne kraťasy zarezané v zadku, ale normálne kraťasy a tielko. Tu nemá význam nič písať, lebo predsa ste ju nevideli a hlavne chýba pohľad z druhej strany, že? 😃
To je taký problém si toto predstaviť dokopy? 😃
Moja svokra má reči len kojim jediným roztrhaný rifloam😜tak zo slušnosti k nej v nich nechodím...ak sa náhodou stretneme je mi to jedno ...ale kraťasy a tielko😜možno by riešila až cez manžela ale to som sa naučila že čo mi nepovie do očí je mi jedno.nastastie má také pohnútky ako spoločný výlet bez manžela obchodzaju....
@natalka13 Čože?! Toto už čo je za šialený číselný údaj?! Nepamätáte si ideálne miery na miss 90tych rokov? 90-60-90 !!! A to boli všetko chudé baby! To by šortky a tielka nesmela nosiť žiadna žena 🙈
Myslím, že tu 95% komentujúcich nie je pri zmysloch...
A čo sa autorky týka, tá zrejme nemá problém s obliekaním, ale s emóciami a pripečenými ľuďmi okolo seba.
Autorka, keď nabudúce dostaneš nápad, že zavoláš na výlet aj svokru, spomeň si na túto diskusiu a hneď vieš, čo máš robiť - nechať svokru doma. A všetci budú spokojní. Vy si užijete výlet v pokoji a pohode bez blbých rečí a svokra sa nebude musieť hanbiť za "vulgárne" vyzerajúcu nevestu. 😁
Ani nečítam 😃,pri otázke či sa nehanbím .poviem nie nemám začo mám všetko akomam mať 😃dopo
Sme v 21.storoci preboha 🙈 to ešte fakt niekto rieši a súdi co ma ten druhy na sebe oblečené? V lete na rodinny výlet alebo hocikam kde nie je nepísany dresscode ako práca, oslavy atď.. Nech sa každý oblieka ako chce, keď sa v tom cíti komfortne a dobre. A mňa osobne by ani nezaujímal až tak názor manžela. Ale to som ja. Je to moje telo, moje pravidlá. A čo sa týka svokry, tiež by som poukázala na to co ma oblečené jej dcéra, a povedala s úsmevom, mne sa to paci, je to moje telo, moja vec. Ak sa vám nepáči, nemusíte nabudúce ísť s nami☺️
Veľké prsia v úzkom tielku s väčším výstrihom sú nechutné a vulgárne.
A pokiaľ by mal na mňa ešte aj niekto narážky, tak dupľom.
Ale tak neznamená,že ti nik nosiť nemôže - mne je jedno, kto sa ako oblieka.
Ale ja si zase o tom môžem myslieť svoje, nie ?
@jouky ja mám napríklad zaplatený, pozretý a aplikovaný kurz kapsulového šatníka a teraz som akurát dopozerala šesť dielny seriál s koučkou etikety, tak mi prišlo normálne, že sa vyjadrím a dala som aj tip ako napríklad môže vyzerať letný "nepohoršujúci" outfit pre ženu s krivkami.
@dominikamacakova niektoré ženy nemajú sebareflexiu a vkus, nevedia sa vhodne obliecť ku konkrétnwj príležitosti.
A argumentujú tým, že "veď môžem nosiť, čo chcem a kam chcem"
No áno, nezákonné to nie je 😁.
Len potom nerozumiem, prečo sú pobúrené, keď niekto ich oblečienie označí za nevkusné a vulgárne....neplatí aj to, že každý si môže kritizovať čo chce a kedy chce?
Nic si z toho nerob, bohuzial je to tak ze 'obdarenejsie' zeny posobia pre druhych vulgarnejsie, pamatam si este na zakladnej skole, bolo strasne teplo vsetky baby sme mali oblecene tielka, moje nebolo z tych vystrednejsich ale kedze som bola vyvinutejsia ako ostatne spoluziacky, bolo iba mne povedane ucitelkou ze som oblecena ako ******, napriek tomu ze ine baby mali vacsie vystrihy ako ja. Netreba si to vsimat.
@natalka13
Ešte doplním - ja by som sa aj zamyslela, či sa aj nesprávam tak, že si niekto dovolí vulgárne narážky na moju osobu/obliekanie.
Áno, slušný človek by sa tomu mal vyhnúť, nech je podnet akýkoľvek..ale tak, vieme, že sú aj chlapi "sedlaci", niektorým sa zdá vtipné komentovať prsia ženy (príklad)
@katkami123 ale ktora zena je nič moc? Neviem podla čoho sa tosudi vlasov, tváre, vyžarovania?
@aidan133 alebo sa treba obliecť tak, aby som nepôsobila lacno a vulgárne.
Čo je na jednej žene OK, to isté na inej môže vyzerať lacno
Ešte nedávno som mala podprsenku veľkosť 75H a ver či never, nikto (okrem partnera a blízkych kamarátok) nevedel, že mám obrovské prsia.
A nosila som aj tielka....ale nie úzke a nikdy výstrih.
Ku komentárom iným žien, ktoré hovoria ze neriešia co si o ich štýle obliekania myslia ostatní poviem len tolko:možno sa zamyslite vtedy keď vám dieťa príde s plačom, ze si o vás v škole sepkaju. Holt, veľké prsia môžu pôsobiť vulgárne, takže pri obliekaní si treba dať väčší pozor ako pri obliekaní "laty"
To tielko bolo uplne rovnake ako toto. Ak poznate kolekciu Zara Basic, tak viete o akom hovorim. Je dokonca podsite, aby nepresvitala ani podprsenka. Šortky som mala v inej farbe a nie takto vysoke, ale dlzka sedi. Postavou som velmi podobna slecne na obrazku, akurat prsia mam take C, D. Fakt som nemala ziadne tricko na tenkych ramienkach, ani nie som krv a mlieko. Som stihla s vacsim poprsim a uz mam konecne aj nejaky zadok. Mam 178cm.
Ak by si naozaj bola na pochybách a chcela počuť skutočný názor, tak sem dáš fotku. Pravdepodobne si si sama vedomá, že chceš pôsobiť príťažlivo, vyzerať atraktívne, ukázať krivky, možno stojíš o pozornosť a pohľady, chceš sa však obliekať tak, ako sa ti to páči. Na tom nie je nič zle. Avšak potom sa stane, že sa vyskytnú take reakcie kolegov a svokry. Možno sú chlapi chlipni, a svokra puritánska. Nepoznáme ich.
Ako reagovat? Ak ti záleží na svokrinom názore a vzťahu, tak sa môžeš prispôsobiť rovnako, ako si to urobila v práci. Alebo jej pokojne vysvetliť, že to je jej názor, no ty ho nezdielas. Že ta to možno mrzí, ak sa tak vyjadruje, ale že sa inak obliekať nebudes. Prip. sa opýtaj, čo konkrétne jej vadí (dĺžka, výstrih). Vtedy môžeš argumentovať, že je rovnako veľký ako ma jej dcera.
Tie modelky co fotia kolekcie sú väčšinou veľkosť XS, takže na Tebe to mohlo vyznieť inakšie. Každopádne to tričko aj sortky vyzerajú korektne.
Toto slovenske blame the victim je na grcanie...vlastne ti tu polovica pise ze za nechutne narazky od kolegov si mozes sama...nech idu k sviniam robit ked sa nevedia chovat
No ked to prislo z viacerych stran, nieco na tom asi bude. Obliekat sa aj s vacsimi prsiami mozes ako chces. No musis ratat s tym ze ludia okolo( hlavne muzske pokolenie) budu reagovat inak ako na “lentilky pod kobercom”
Ja si tiez tielko davam len doma a aj to len s podprdou tiez nemam kosiky A ani B a pride mi to ozaj nevhodne. Proste je toho ozaj vidno viac ako mi pride vhodne.
Bola si oblečená ok a svokru nabudúce nikam neberte alebo si ju proste nevšímaj.
@fairyy co ma tricko ku krku s tym ci si alebo teda vyzeras tehotna? Vyvalene prsia von dokazuju, ze nie si? 🤔
Ok, bola si oblecena standardne podla poslednej fotky.
Ako si teda poriesila svokru? Co si jej na to odpovedala? Mas dve deti, snad sa vies zastat aspon seba a ich.
No nechcem sa ta dotknut, no ono vacsinou vacsie prsia idu ruka v ruke aj s vacsim telesnym tukom. Moja svagrina si tiez nevie dat cez leto normalne tričko a trosku dlhsie kratasy tak do pol stehien... Ale dava vzdy obtiahnute kratke tielka a super obtiahnute kratke kratasy. 😁 A ano, cvičí ale ma aj dost tuku na tych svaloch. Niekedy to nie je len o prsiach a teple, preco by som nemohla. Ale o macatych rukach, vacsom brušku, ci zadku a celej oplacanej postave, kde by teda mohla trosku ubrat, ked jej to nesvedčí..

@valeria_h ved nemusi dat svoje. Moze najst presne rovnaky obrazok na nete ako bola oblecena a napisat ze je z netu ilustracny.
Inak je debata o nicom a varenie z vody.
A odpoved na otazku: nie, nema pravo svokra komentovat kohokolvek nahlas a kritizovat nevestu, je to drze. Rovnako ako keby to robila nevesta.
Ked uz, tak si ma pomysliet svoje ako sa tu zvykne radit a poohovarat ju pred kamoskou pri kave 😃