Odchod zo Slovenska a svadba s Iráncom
Chcela by som poznať Váš názor na lásku s cudzincom.Kamoškina dcéra chce odísť za frajerom Iránu.On pracoval v Rakusku,ale musel odísť na rok domov.Ona chce s ním mať dieťa,tak vybavuje vízum a chce isť za ním.Je namieste aby sa matka obávala_?.Nevrtam sa v súkromí kamošky,len chcem poznať názor mladých žien.
@sisi1978 vies co ja nechapem... preco sa tu vzdy diskusia zvrtne zo zmiesaneho vztahu a skusenosti tych ktore v takomto vztahu ziju k ISIS, a vycinaniu malej ( relativne k poctu moslimov na svete) skupiny nejakych zdegenerovanych chudakov, ktori su vedeni roznymi skrachovancami ktori prisli zo zapadu s vidinou moznosti zbohatnu alebo beztrestne vycinat? Ved ked popravia niekoho preto ze vlada nazaplatía vysoku sumu penazi- zjavne ide o vrazdu a s nabozenstvom to nema nic spolocne... a co s tymto maju dievcata ktore maju mazela moslima a ziju v uplne normalnom vztahu ktory funguje aj napriek rozdielu kultur... ???
@yanni vies comu nerozumiem? Ako moze niekto s tvojimi nazormi na islam a moslimov ( predpokladam ze tvoj manzel ma rovnake nazory) pracovat a tym podporovat tieto krajiny ( konkretne v tvojom pripade saudska arabia) ... ja osobne nehadzem moslimov do jedneho vreca ale nikdy by som nepracovala v krajine so zakonmi ake platia v saudi... ved vy ste reprezentanti typickej zapadnej moralky... velke reci o demokracii a na druhej strane za peniaze sluzite aj certovi 😠 😠 😠
@sirinka
No vidím že tu na MK sa ešte všeličo podozvedám,v podstate to že parnerky moslimov budú obhajovať teroristický čin a spochybňovať to kto ho spáchal.Skúste to nadhodiť pozostalým, vdovám a sirotám. To by som vás chcela pri tom vidieť. Že to spáchali islamisti vie aj malé dieťa čo vie naratať do päť, ja nepotrebujem o tom niekoho presviedčať.Nemám pred sebou policajný spis ale ja osobne verím tomu čo som videla a čo čítam nemusím si domýšľať nejaké scenáre s americkým pozadím.
Ono má to aj výhody - ušetrí na handrách, stačí jej tá čierna deka od hlavy po päty celý rok 😅
@dalal
No tak dovolím si ťa opraviť.Ja som túto debatu nerozprúdila týmto smerom ale niekto úplne iný. Skús si prečítať pár stran spätne.A čo pácha ta podľa teba malá skupina zdegenerovaných chudákov je na zamyslenie a obavy.Lebo za chvíľu to bude veľká skupina ktorej nidkto nedá rady. Nepoznám nikho okrem islamistov kto podrezáva zajatcov ako ovce na porážke takže súvis s náboženstvom to určite má.Či aj tí kati sú zamaskovaní a vycvičení západom?
@erjona
No môžeš mi ozrejmiť ten milion mrtvych moslimov.Rada sa necham poučiť.Čo ja viem tak o srebrenickom masakri a že padli moslimovia pri bombardovaní Líbye.
@tinach
Bolo to napísané vtipne ale celá táto téma je dosť smutná a zaráža ma zmyšlanie niektorých ľudí.
@sisi1978 no suvis ma to iste... ale sama uznas ze co sa deje teraz ( a naozaj je to hrozne o tom nediskutujem) je nieco co velmi pripomina vrazdenie fasistov v minulom storoci ktori pachali rovnake krutosti ci stalinistov atd.. ked sa nejaka idea zneuzila skupinou ludi a rozsirila sa ked nie na celosvetovy tak aspon velky problem..
ide o to co s tymto maju erjona, veves alebo ali... dievcata ktore nasli spokojnost v zmiesanom vztahu ktory tak si myslim nevyhladavali aktivne ale proste sa to stalo a oni nasli sposob ako tento vztah dalej rozvinut a vybudovat aby bol stabilny a trvaci... preco tieto dievcata stoja v pozicii ze sa musia ´´ branit ´´ proti vypadom tych ktori nikdy v podobnom vztahu neboli ale ak boli a nevysiel.... ved tieto kocky sa normalne staraju o rodinu, nechodia opasane vybusninou a rovnako nesiria islam na strankach Mk ? mohla by si mi toto vysvetlit? netvrdim ze ty osobne si nieco zacala alebo nie proste by ma zaujimal tvoj nazor na tuto vec.
@erjona
No aj to je odpoveď. Pišeš o všetkom možnom a keď sa ťa rovno opytam na tvoje tvrdenia tak si mám pozrieť google.
@sisi1978 vies nemecky,,,, lebo v nemcine ti to viem poskytnut,,, 😉
tak napriklad tu pisu o tom, ako sa z obamu - drzitela nobelovej ceny za mier stal vojnovy prezident
http://www.bild.de/politik/ausland/barack-obama...
a este pohladam linky, kde su spocitane obete,,,,, vydrz
tu mas len vojnu Iraku 655 000 mrtvych samostatne ,,,,, bushova vlada
@sisi1978 ziadas od @erjona fakty, ktore by si ale mala vediet v ramci vseobecneho prehladu aj bez Google, ale ty skus nejako dolozit svoje tvrdenia...napríklad o tych puberatkoch na svk a lahkou dostupnosotu zbrani 😉 lebo k tomu parizu aj tak nebudes mat co ine napisat, iab to, ze jednoducho veris tomu, co ti predlozili, ani sa len nezamyslis nad otáznikmi, ktore som spomenula.
@dalal
Presne ako píšeš to čo sa deje teraz. V tetjo chvíli možno niekmu zase odtinajú hlavu. Nie v minulom storočí ale teraz v tejto dobe. Viesť debatu o teroristických útokoch som vôbec nemala v umysle ale nejako sme sa k tomu dopracovali.Ja si nemyslím že tie ženy čo tu píšu sa musia brániť, skôr by som povedala že oni obraňujú tych čo spáchali tieto zverstvá šírením rôznych pochybností a tým že oni si myslia o tom niečo iné.Však skús si prečítať posledné strany.
Ja som pôvodne reagovala na otázku tej pani čo sa pýtala na názor že kamoškina dcéra chce odísť do Iránu.Ja by som tam nešla a ani moju dcéru, aj keď teda zatiaľ nijakú nemám, by som tam nepustila.A prečo? Pretože je to islamská krajina, kde sa stále dodržiava šaríja, kde sa bežné trestajú ženy kameňavaním za cudzoložstvo a iné "akože" nemravnosti, ako som sa dozvdela z tejto diskusie tak ženy tam sedia vzadu v autobuse, chodia zahalené aby neprovokovali a myslím si že tých zákazov a príkazov je omnoho viac. Nečítala som celú túto diskusiu tak neviem kto písal o vybušninách.Ja dúfam že Slovenky sú rozumné ženy,ktoré si cenia ľudský život a že by sa na niečo také nedali nahovoriť svojim moslimským partnerom.
@tinach
Veď hej.
@jemena
No všimla som si že svojimi názormi do tejto debaty nepasujem. 🙂
@sisi1978 pozri islamska spolocnost je celkom ina ako ta nasa... ma ine tradicie a zvyky ako my... tak ako sa tebe zda nenormalne delit autobus na dve casti tak im sa zda divne miesat zeny a muzov... keby si sa tam narodila ty ani by ta nenapadlo zmyslat inak... proste iny kraj iny mrav... rovnako je fakt ze u moslimov z blizkeho vychodu je islam dolezity a teda ak zena z nemoslimskych krajin sa rozhodne vstupit do takehoto manzelstva musi s tym pocitat a prisposobit sa alebo do toho neist ... nikto nikoho do nicoho nenuti a ked sa to europanke nepozdava tak treba vycuvat lebo moslim svoje nabozenstvo nikdy nezaprie... ake ak s tym niekto je happy a dohodnu sa na spolocnych pravidlach preco nie... ved nasa planeta ma dost miesta pre ludi roznych farieb, vierovyznania, zvykov a tradicii a tak je to spravne... a neboj sa ak sa tvoja dcera zalubi do moslima nebude sa ta pytat ci ho moze nasledovat... 😉
@alice107 keď som šla na políciu, nehanbila som sa podať trestné oznámenie, bála som sa. Podala som žiadosť o rozvod. Už som niekde písala, že keď som videla film o bitej žene, nevedela som pochopiť, ako to môže tolerovať. Keď sa to stalo mne, ani neviem ako sa to zacyklilo, nechápala som.... A máš pravdu, vtedy som sa hanbila.
@erjona vieš čo je zaujímavé? S Alicou sa nezhodujeme v troch bodoch z predtým diskutovaných tém, 1.verím, že môže byť šťastné zmiešané manželstvo,2. za určitých podmienok by mohla existovať multikulti,3. sú aj pekné verše v Koráne.
A nepochytíme sa, vieme obe o čom diskutujeme,
S tebou sa vlastne v týchto bodoch zhodujem, Jedine sa mi nepáči Islam. A to isté mimochodom napísal aj syn teroristu, ale ty tie linky nečítaš, len ich rozoberáš, aby reč nestála. A skonštatuješ: ",a nehnevaj sa, pridala si sa na stranu ludi, co nas posielaju opasat si vybusniny okolo pasa a utekat do nakupneho centra"
Želala som ti niekedy niečo zlé?
dievčatá, vhodnejšia téma na diskusiu o politike je:
@dalal prepac ale taky blby nazor som este nepocula. Ludia co tam robia zo zahranicia, nepodporuju predsa islam ako nabozenstvo. Nestavaju tam väznice, netvoria zakony, nepodielaju sa na popravach atd. to ze jedna nemecka firma im preda na objednavku nocne kamery, ktore si oni nevedia vyrobit, a musia ich tam na mieste odbornici nainstalovat, v tomto pripade na tych hraniciach, a naucit ich ich ovladat, nevidim ako podporovanie islamu. Prepac, ale taketo pristroje sa predavaju aj do Ameriky, su nimi vybavene aj vonkajsie EU hranice, napr. mame ich aj my na SK. Myslis, ze ti na SK su odkial? To je normalny business.
Kolko je tam lekarov zo zapadu, sestriciek z Ciech a Slovenska, aj tie hodis do jedneho vreca, ze podporuju islam. Prdlajz. jednoducho ich Saudis "naverbovali", daju im zarobit omnoho viac ako zarobi sestricka v nemeocnici na SK, nic im nenutia. A maloktory zapadniar tam ostane navzdy.
A este na jedna vec, kolko moslimov nesuhlasi so zapadnou kulturou, a trepu sa na zapad? Tak co s prepacenim neseru doma? O co ide? Len o prachy. Preco utekaju za lepsimi zivotnymi podmienkami na zapad? Zial tieto osoby tu väcsinou ostanu natrvalo a privedu si este dalsich 20 rodinnych prislusnikov.
A je tu este podstatny rozdiel, nemoslimky cudzinci v moslimskych krajinach na nesnazia ovladnut moslimsky svet, zaviest tam priamo ci nepriamo ich nabozenstvo, rozmnozovat sa ako cigani a tym vlastne priamo rozsirovat kruhy clenov svojho nabozenstva, ako to robia moslimovia. Aspon v zapadnej Europe je to uz takmer neunosne. V moslimskych krajinach, jedno ci este velmi prisnych alebo liberalnejsich nejdu vyznavaci inych nabozenstiev na ulicu a protestuju a vydobijaju si stavanie mesit, najlepsie priamo v centre a este za statne trovy. Neviem ako je v Amerika ale mne staci tu v Nemecku konkretne v Mnichove to mam za oknom mojho officu takmer na dennodennom poriadku. Maju ich tu v meste pomaly viac ako je krestanskych kostolov a chcu stale viac a viac. Vies ako sa vravi, podas im prst a oni stiahnu celu ruku.
Nechcem sa tu s nikym hadat. kazdy si tu hudie svoje. Mne je tak srdecne jedno kto s kym kde zije, len nech potom baby v dalekom zahranici, kde nemaju takmer nijake prava nevyplakavaju a nehladaju pomoc od svojej domovskej krajiny. Kazdy ide dobrovolne, tak nech sa potom sam o to postara ako sa dostane z tej kase.
A este nieco. Ty zijes v Amerike, nie? Uz som tu citala nazory, ze kto moze za vrazdenie Moslimov. Americania. Tak preco zijes v tej krajine a vlastne nepriamo podporujes toto vrazdenie?

@sisi1978 nesranduj...pubertak na svk? podloz nejako toto tvoje tvrdenie. ako mas podlozene tie info, ktorym veris o utoku v parizi? pokial si si vsimla, ja netvrdim nic konkretne, ja sa pytam a zamyslam, preco sme za cely cas nevideli ani jednu jedinu fotku, tvar utocnikov. a preco by som tomu celemu mala len tak uverit. alebo si vazne myslis, ze je az taky problem zakricat na ulici kratke heslo s cistym francuzskym prízvukom? fakt si to myslis, ze to moze byt az taky problem?
teba nezaujima, odkial maju teroristicke skupiny vyzbroj, ale malo by ta, pokial chces tu robit nejake zavery...lebo tie skupiny nevznikli nahodou a z nicoho nic, tie skupiny vznikli za ucelom prevratu ich krajinach, mali priniest demokraciu stvorenu zapadom, boli specialne cviceni v usa... no ale to teba nezaujima...