Odišla som z toxickej domácnosti a čo teraz?
Idem sa zblázniť napriek tomu že som urobila zásadné rozhodnutia a zmeny stále sa neviem dostať do pohody. Trvá to už príliš dlho a mám pocit že môj stav sa.zhorsuje. odišla som z ,, toxickej domácnosti " po dlhom zvažovaní všetkých plusov a mínusov. Vyhľadala som odbornú pomoc napriek tomu sa mi zdá že sa mi rúca svet. Začínam pochybovať o svojom rozhodnutí napriek tomu že som bola utvrdena o jeho správnosti. A nielen ja ale potvrdili mi to aj ľudia z okolia či v práci, rodina či psychologicky ( vyhľadala som dve rôzne keďže jedna pani povedala mi nestačilo). Strašne veľa som si prečítala rôznych článkov a pozrela kopu videí. Dokonca som sa tam sama našla a mám pocit že možno ja som tá vinna. Ako z toho von máte niekto skúsenosť? Ďakujem.
@mirinda8357 podla toho co pises, nepresila si fazou svojho smutku, a vyzera to, ze si este neakceptovala svoje rozhodnutie.
@mirinda8357 tebe este vadi ze ta nechal odist 🤦♀️Urazene ego ze ta nevola spet. Mozno ten vztah bol toxicky pre oboch a je mu lepsie bez teba to ta nenapadlo? Ty chces este medajlu ze si snim tak dlho vydrzala? Mas kopec zbytocnych otazok. Ktore ukazuju ze Este stale ta ex priliz zaujima. Venuj sa viac sebe a zaujimaj sa co budes dnes jest aby si bola zdrava. Z odpovedi na tvoje otazky sa nenajes ani nic neziskas. Skus hladat nove otazky . Dolezitejsie pre tvoj zivot .
@januska12323 mala som dovolenku minulý týždeň...rozhodla som sa ju stráviť sama keďže sme plánovali spoločnú a nešli sme tak som si povedala že bejby nebude sedieť v kúte a išla. Nedá sa povedať že by som si to užila tak ako som chcela. Všetko mi ho pripomínalo čakala som že napíše. Nenapísal celý týždeň. Ja tiež nie. Až keď mi neoznámil úmrtie v rodine. Zúčastnila som sa. A zas kolotoč v hlave....môžem byť tak blbá... všetky emócie mnou prechádzaju.
@kitycat neboli sme manželia iba partneri a obaja máme svoje dospelé deti.
@miadi myslím že to čo potrebujem je prefackat...a poriadne a pravidelne. Lebo sama neviem čo chcem ale trvám na tom....v jednu chvíľu som samostatná nezávislá a vzápätí sa cítim pod psa jak rozdvojena osobnosť...naozaj sa pohravam s myšlienkou či nie som vadna...či ja nie som to choré zvieratko tá skodná. Nemám kamarátov všetky väzby som prerušila lebo som sa chcela plne venovať nám. Vložila som do vzťahu všetko. Zidealizovala som si to a teraz som ako Alenka v krajine zázrakov prekvapená že chlap čo mi sľuboval pokojný šťastný život ho nikdy neplánoval.
@mirinda8357 Mozno si sa chorobne investovala do toho vztahu a stratila si v nom kus seba. Vztah je o dvoch ludoch a kazdy robi chyby. Mozno on robil zavaznejsie ktore ublizovali tebe a ty si robila chybu ze si to tolerovala prehliadala . No urcite si neurobila chybu ze si odisla . Mas v sebe este smutok z rozchodu zlomene srdce. Hoci bol vztah zly este si to cele neprekonala nespracovala . Dala si do toho priliz vela a teraz mas pocit ze nemas nic . Zacni sa vedome viac starat o seba . Zamyslaj sa nad tym co potrebujes ku stastiu dopraj si co sa da. Buduj nove vztahy s ludmi nech tvoj ex nie je jediny clovek na ktoreho myslis. Zi viac v pritomnosti menej v minulosti. Toto je len obdobie raz ho prekonas a bude to cele ako zly sen budes sa este len cudovat ze preco si vlastne tolko trpela a koli komu.
@mirinda8357 ber ten vztah ako lekciu do buducnosti nieco co nechces opakovat s druhym nieco co stopnes ovela skor .Nieco na co si das pozor . Ze sa poucis na svojich chybach . Caka ta lepsia buducnost
V uvodnom prispevku pises "trva to uz prilis dlho" to kedy si od neho odisla? Lebo to ja javi ako ze len par tyzdnov....
Nerozumiem preco ty cakas po svojom odchode, ze pocas dovolenky,ze ti napise a teraz si zduta,ze jemu je to jedno....
Alebo preco sa vracias do rodiny ktora bola toxicka na pohreb? Poprajem uprimnu sustrat a uz do tej rodiny nepachnem....
Ty sa tuzis vratit,lrn cakas kym ta zavola.
@miadi problém je že som ten vzťah považovala za harmonický alebo som to tak len chcela? Ja to neviem vyhodnotiť...rozumeli sme si boli sme na jednej vlne spolu sme sa tešili keď sa mi narodilo vnúča bral ho ako svoje zbožňovala som jeho humor sedeli sme si v posteli bol pre mna pán Boh inak ako v superlatívoch som o ňom nehovorila bola som pyšná že mám tak skvelého človeka pri sebe.
@timing jeden a pol mesiaca...od môjho odchodu plus tri týždne kým som čakala na byt. Čakala som že sa to bude zlepšovať keď budem mať domov. Keď nebudem musieť cestou z práce premýšľať čo má zase čaká aká zmena programu. Neľutujem svoj odchod nechýba mi ten dom chýba mi on. A na pohreb som išla preto že som mala s jeho sestrou dobrý vzťah a za posleny trištvrte roka som s ňou trávila veľa času. Boli tam aj moji rodičia. Okrem toho bola aj susedka
No ja sa v tebe teraz nevyznam,v prvych komentoch pises prehotnotila, komunikovala s psychologom ,tusim aj s psychiatrom ,zaver toxicky vztah, ,teda podla mna v takom sa zit neda, a tuto v poslednom prispevku pises opacne,.Tak napis niektore veci aj konkretne,aby sme ti poradili, sme tu vaicere , co mame
manipulatorov ,psychopatov,medzi nich patrim aj ja, Lenze ja som aj fyzicky chora, a ten mi brani od neho odist.
Dost si protirecis. Ale od rozchodu je to dost kratko . No aby sa jedna zena matka dokonca uz stara matka takto trapila ako pubertacka ze nejes ?7 rokov bol fantasticky bozsky a raz rano si sa zobudila stym
Ze vlastne cely cas je toxicky ?
@lenkakravcova nejde o to, aby fyzicky vypla ide o to, aby psychicky vypla.
@autorka daj si predpísať tbl. na spanie na istý čas, dá ti ich obvodná, vyspi sa a potom skus toho psychiatra, vraj to vedia dať dohromady antidepresíva vypnutie hlavy a potom postupný návrat spanku. Z lekarne si kup melatonin 3 mg pripadne zzz tabletky na spanok. Drzim ti palce, je to dlha cesta vrátiť sa do pohody, ale ver že to dokážeš, čerpaj z tej myšlienky, že nad ránom zaspať dokážeš.
@zuzanaa239 mne to funguje, že keď chcem psychickú vypnúť, tak sa mi stačí poriadne fyzicky unaviť a ide aj to. Lebo tá psychická únava - potom mi nejde zaspať, ak aj telo nie je rovnako unavené.
@vorkola ja som písala toxická domácnosť a hej viem že si protirečim preto som sem napísala...sama sa v sebe nevyznám.... konkrétne napíšem v skratke pár situácii -jeho dcéra 20 čaká dieťa info pre mňa mladý už hľadajú byt sťahujú sa. O pár dní sa mladá postavila do dverí a akoby som tam nebola oznámila otcovi že začala vypratavat veci aby sa mohlo prerábať. 🧐 Niečo mi ušlo? Bývame pod jednou strechou roky a ja si nezaslúžim byť informovaná o zmene programu? Alebo prišla som skôr z práce a sedeli spolu na gauči keď som si pridala odišli si pokecať do vedľajšej izby. Tajnosti poza môj chrbát sťažnosti ako sa na ňu pozerám prípadne že sa jej nepozdravim s plnými ústami....že som si dovolila premiestniť klietku pre mačku keď som upratovala maličkosti ktoré som preglgala a hromadili sa vo mne. Prispôsobovala som sa už som sa bála na ňu aj pozrieť lebo čo ak zas pozriem nie podľa jej predstáv. Komunikácia nula bodov zo strachu aby som nepovedala niečo nevhodné...je to jediná dcéra o ktorú on nechce prísť a nechce ju stratiť ako povedal.
Ako hovori Jan Dvorak - toto je “největší bitva tvého života”.. pozri si jeho videa na youtube
@mirinda8357 ty si ta, co riesila svojho priatela, ze dcera mala ostat byvat s vami, ci hore v dome? Ze ta vsetci obchádzajú a dozvieš sa veci ako posledna? Svoj dom si dala synovi a byvala si u priatela.
@betulinka1 16.47
@cacianka Akoze ja si pamatam malo diskusii ale tato mi utkvela v pamäti. Podla mna to bude ta autorka.
@betulinka1 19.52 mi to potvrdilo, aj keď neodpovedala. Ja si občas spomeniem na niektoré príbehy, aj táto bola silná, dosť sme autorku podporili
@cacianka tak ale to bol klasicky manipulátor aj s dcerenkou. Ak by tam ostala je iba sluska na vsetko a este opatrovateľka dcerenky a vnučky. Cize ani tak by sa necitila dobre a isla by proti sebe. Uz musi iba vydrzat a casom sa spamätá. Mesiac je malo aj zila v ilúzii krásneho vztahu, lebo to bolo od normalneho milujúceho partnera daleko.
@betulinka1 nebol ani tak manipulátor, ako úplne ovládaný dcérou, lebo chúďa matka ju odvrhla.
Slúžka bola hlavne pre jeho dcéru, dávala jej veľmi najavo opovrhnutie a on to prehliadal, neriešil
@mirinda8357 na vtieravé myšlienky a depresiu potrebuješ iné lieky, a zaberú po niekoľkých týždňoch, navštív čím skôr psychiatra, aj keď neveríš pomôže. 🙂
@cacianka áno dievčatá potvrdzujem stále je to ten príbeh.
Na toto je psychiater zbytočný.. Príliš si to chcete zľahčiť chémiou, spohodlneli ste. Maximálne tak psychológ, no na Slovensku je naozaj odbornikov veľmi málo, skôr mentálny coach a hlavne bez liekov, tie pomôžu iba krátkodobo a mnoho antidepresív má ešte opáčny efekt, dostane vás do ešte väčších depresií.
A íšť na PN??? To je čo za rada? Aby ešte viac bola doma sama???
Treba ísť makať fyzicky, to je najlepšie antidepresívum ... behať, fitko, plávať, korčuľovať, túra... hocičo, len zapojiť svoje lenivé telo a aj hlava sa opraví. Ale to treba pravidelne niekoľko krát do týždňa. Keď sa poriadne zničíš počas dňa, aj spánok bude lepší. Ak sa chceš vyhovárať, že nemáš kedy, tak je to iba výhovorka v tvojej hlave. Každý pracuje iba 1/3 hodín z mesiaca, ďalšia tretina je spánok a eše ti aj tak ostáva 1/3. Tá nieje určite určená na čumenie do televízora.
Určite ti pomôže aj rozprávať sa, stretávať s priateľmi, aj to, že tu napíšeš, ale trieť komentáre od koho si zoberieš k srdcu a od koho "jednym uchom dnu a druhým von" , lebo vidím, že aj tú sa nájdu zakomplexovani neempatickí jedinci, ktorí ti budú ešte nakladať, pričom si neuvedomuju, ako ti tým môžu uškodiť.
Potrebuješ si prejsť všetkými porozchodovými fázami, ktoré neprejdú z dňa na deň, ani z týždňa na týždeň. V prvom rade si ale uvedom, že je koniec a začala ti nová fáza života ;).
@strejdo001 tiež som zástancom liečby prácou minulý mesiac som zobrala kopu hodín navyše okrem toho som riesila auto bola som na pár dní v Prahe. Od priateľov som sa odstrihla a momentálne nemám chuť vysvetľovať čo sa deje v mojom živote ľuďom ktorí sa pochopiteľne postavia na moju stranu. Potrebujem nestranny nazor nie utesitelov. Ak som to povedala bratovi rodičom kolegom všetci chceli byť pre mňa podporou a ja chcem preplesk nie poskrabkat pod bradou
@mirinda8357 Ty sa rada takto týraš? Veď preplesk si dostala už len tým, koho si mala vedľa seba. To, že sa nevieš od neho odtrhnúť je v tebe, žiadny preplesk ti nepomôže, ty si to v hlavicke musíš poupratovať.
@strejdo001 snažím sa ibaže sú chvíle kedy samu seba nepoznám ... neviem si rozkazat chcem spat - spánok neprichádza chcem čítať knihu po dvanástich stranách netuším čo som čítala... išla som na prechádzku niekoľko hodín som brazdila ulice a slzy v očiach a nerozkazem si nerevat. Neviem si zamestnať myseľ. Nič čo ma doteraz bavilo neni. Doteraz som mala záhradku piplala som sa s kvetinkami mala som kopec práce domácnosť chodili sme na výlety kúpať sa, na nákupy vždy sme si našli spoločnú aktivitu. Teraz mám zrazu prazdno kopec času variť nemám komu upratujem si priebežne raz za týždeň vyperiem. Je to príliš veľká zmena
@snowdrop_ ďakujem veľmi zaujímavé videá veľmi trefne opísané moje pocity napriek tomu mám pochybností kto mal akú rolu v tej domacnosti a či vôbec. Netrúfam si zdiagnostikovat ani seba ani muža ani jeho dcéru...viem len že som tam nebola doma...nebola som jeho partnerka jeho rovnocennou partnerkou bola a bude ňou jeho dcéra a s tým ja žiaľ nepohnem.

@miadi napisala si to presne👍.To je, ako, ked sedis v centrifuge a odopnes si bezpecnostny pas,tak vyletis zotvacnou rychlostou, este pekny kus...