Odmietnutie spoločného bývania
V novom vzťahu som odmietla ísť bývať po 6 mesiacoch k priateľovi, robí z toho dusno. Bývam sama a užívam si to, len nedávno som skončila školu a on ma svoj dom pár ulíc od môjho bytu a nechce pochopiť, že mi vyhovuje žiť samej a nechcem sa sťahovať ku nemu. Viem si predstaviť spoločne bývanie časom, ale ešte si chcem vychutnať samotu. Argumentuje, že by mi bolo výhodnejšie bývať u neho, že zbytočne si platím za byt, a odmieta sa na to pozrieť z môjho pohladu, vôbec ma nechape. Čo odporúčate robiť?
Odporúčam mu to povedať tak, že nech na teba netlačí a spoločné bývanie na chvílu odložite. Hovor to jemne, pekne, že ho lubis ale este si chces tu svoju samostatnosť užiť, byť aj sama so sebou. Ze nie je kam sa ponahlať a na všetko je cas. Ja ti napríklad úplne rozumiem. Tiež som si užívala bývanie sama 5 rokov.
@cacianka presne, pol roka chodenia je este stale len spoznavanie. A aj toto je sucast toho spoznavania. On chce "setrit" a ona svoju slobodu. Casom sa bud zhodnu alebo nezhodnu. Ked sa baba nakybluje po pol roku ku chlapovi, potom mu robi sluzku, porodi zo dve deti, je odkazana na neho, nema kde ist ked sa daco pokazi tak sa jej vsetky pytaju "Kde si mala rozum?". Tu jedna ma rozum a nevrha sa do spolocneho byvania po hlave, chce byt samostatna, sebestacna a napriek tomu vo vztahu, tak zas to nie je dobre, lebo ho (vraj) nemiluje, lebo inac by uz balila kufre... Niekedy fakt nechapem.
@viestta každý máme iné nastavenie... Nevidím nič zlé ani na spoločnom bývaní po týždni, ani po 3 rokoch, či až po svadbe... Vždy záleží, ako to ten pár cíti...
Vysvetliť že je 6mesiacov krátka doba na spoločné byvanie...
Ono ja vidím aj podstatný rozdiel vo vás, on nie je rád sám....a ty máš rada samotu
Podľa mna je to normálne, že si chces užiť bývanie sama, najmä keď asi ešte dlho sama nebývaš..my sme s manzelom mali každý vlastne bývanie, ked sme sa spoznali..celé randenie sme fungovali od seba..boli sme spolu každý den a cele víkendy, ale nechcela som sa pred svadbou k nemu nasťahovať a on s tým bol našťastie ok..mesiac pred svadbou sme si povedali, že už je čas😀aby sme po svadbe nesli každý inam😀ja veľmi rada spomínam na svoj bytík a ako mi tam bolo..a úprimne, chlapom sa polepsi, keď začnú bývať so zenou, ale zene sa prida viac roboty..takze uzivaj si svoje, kým môžeš
Ja by som sa spytala, ci chce odlahcit s tymi financiami mne, alebo v prvom rade sebe… ked totiz vytahuje toto, tak mi to znie tak, ze by rad k sebe niekoho, kto s nim bude zdielat naklady na zivot, mozno aj uvari, uprace… a on sa uz nebude musiet extra snazit, ved dal do placu strechu nad hlavou, tak co viac mozes chciet…
No tu je problém u teba. Asi ho na toľko nemilujes, keď s ním nechceš byt. Nechápem načo máš vzťah, keď ti je lepšie byť samej.
@bielasovicka na tomto komente zas plati podľa seba sudim teba..to že to takto vnímate vy, neznamena že to tak vníma každý..spolocne bývanie nie je o väčšej láske..a chciet mat aj svoje miesto a svoj pokoj je v určitej etape života normálne, radšej nech si to uzije teraz ako by jej to neskôr malo chýbať..obdobie randenia je pekne, tesit sa jeden na druhého, vychystat sa a dať si tu námahu niečo spolocne naplánovať..pri spoločnom bývaní to môže skĺznuť aj veľmi rýchlo do rutiny, lebo sak sme spolu a môžeme len tak vedľa seba existovať..podľa mna nie je zle ani jedno, ani druhé a isto to nesuvisi s tým, kto koľko toho druhého lubi..
Úplne ti rozumiem, prečo by si sa po pol roku mala k nemu sťahovať? Prečo tu niektoré píšu, že načo ho máš, keď nechceš s ním bývať. Úplne chápem tvoje rozhodnutie. Uźi si ešte svoju slobodu, svoj čas využitý na to, na čo chceš ty. Ak to nechápe, jeho problém.
@pl2y ano, na rande sa človek vyoblieka, namaľuje, ide ku kadernikovi a v spoločnom byvani strapatí a v pyžame
autorka, tymto mu môžeš argumentovať 😀
To mas ist byvat do rodicovskeho domu, ci do jeho vlastneho?
Ak nechceš, stáť si za svojim. Ja som s mojím mužom tiež nebývala, brali sme sa po necelých troch rokoch a bývali spolu až potom. Mne bolo jednoducho slobodnej fajn, tá možnosť byť chvíľu v pokoji sama, to randenie a tesenie sa. Spoločné bývanie mi fakt nechýbalo a bola som ochotná do toho ísť len a manželom 😁
@michaela329 no vidíš, robili ste ako ste to obaja cítili, ako vám to vyhovovalo, nerobili ste na seba nátlaky a citové vydierania. akoby si vtedy svojho teraz muža nemilovala, lebo si s ním nebývala už po pol roku. tu autorku prezentujú, že ho nemiluje a divná je. v iných diskusiách sa zase pohoršujú, že už po pár mesiacoch bývajú spolu a či takej žene nešibe a ešte ju majú za ludru. holt ženám na MK nevyhovieš, ak niekto nerobí tak ako ony, tak je to zlééé
@cacianka ja mám okolo seba hodne dlhodobých vzťahov, kde spoli začali žiť až po svadbe, alebo po pár rokoch chodenia, asi tiež nevedia, že sa vlastne nemiluju 😀 Naopak aj kamaráta, čo babu stretol v sobotu a v stredu u neho bývala- sú spolu päť tokov a majú dve deti. Ako keby len jeden spôsob bol správny...no nie je.
@cacianka ani my sme do svadby spolu nebývali ako
@michaela329 a ľúbili sme sa a co je podstatné, stále sa lubime
Neísť po pol roku do spoločného bývania samo o sebe nie je divné.
Ale ten dôvod sa mi nepozdáva - keď chce byť človek sám, načo mu je vzťah? Nota bene v takejto úvodnej fáze vzťahu, keď by zamilovanosť mala oboch prudko ťahať navzájom k sebe...
@hefo ale clovek moze randit, chodit na prespavacky k tomu druhemu, chodit na spolocne vylety a dovolenky, na koncerty... ale byvat sam. Mozu byt spolu denne ale spavat, odpocivat, chodit von sam moze kazdy. Aj doma moze spat ak nechce spat u toho druheho. Ci vztah je len to tom, ze su na sebe nalepeni v jednom kuse?
@hefo a prečo jednoducho nerešpektovat, že táto konkrétna osoba, ktorú milujem, to má inak? Ja som narovinu svojmu mužovi, práve vo fáze totálneho zamilovania povedala, že nemienim ísť do spoločného pred svadbou. A práve preto som sa mu ešte viac páčila, lebo predtým mal vzťah, kde spolu 5 rokov žili - a ten krachol.
Ja tá chápem a neponahlala by som sa ani ja do spoločného bývanie . Vstah pól roka neni ešte dlha doma .
@michaela329
@zmrzlinka2021 veď o tom to je, že každý má nastavenie iné, a každý má riešiť ako to vyhovuje jemu. Nie ženám na koníku. Aj ja mám názor že je dobré žiť - skúsiť samostatnu domácnosť ešte pred svadbou, aby sa vychytali muchy, aby sme zistili či sme kompatibilní a či ten druhý nemá neakceptovateľné prejavy , zvyky, / ktoré inak zistiť nevieme. Ale nútiť niekoho, vyčítať mu že ak po pár mesiacoch nechce bývať s frajerom, že ho nemiluje a načo je jej taký vzťah, je cez čiaru a zcestné. Vnucovať ?!

@kitycat áno aj viac dni po sebe, nie je to problém. Kľudne aj týždeň v kuse. A potom sa stále teším na samotu