icon

Odpustiť či opustiť?

vvee
4. okt 2013

Ahoj.
Viem že takýchto diskusií je tu neúrekom, len nemám najmenšiu energiu nejakú hľadať, tak snáď ma nikto nevyhodí za to, že začnem ešte jednu. S priateľom alebo bývalým priateľom alebo ako ho nazvať, poznáme sa od trinástich rokov, teraz obaja máme 22 , sme/boli sme oficiálne spolu dva a pol roka. Ešte spolu nebývame, bábo tiež nemáme, čiže jeto zatiaľ len čisto ,,frajerský" vzťah Doteraz bolo dá sa povedať šetko bolo super, sem-tam hádka, no vždy sme sa udobrili, nikdy som nemala pochybnosti o tom, že by ma neľúbil, alebo že by ma podvádzal..no ale predsa len... Trošku sme sa chytili v utorok, s kamarátom sa opil a nakoniec ho viezla domov ,,kamarátka". S trochou donútenia sa nakoniec priznal k tomu, že sa s ňou vyspal. Viem, že nie som ani prvá ani posledná...Neustále mi opakuje ako ho to mrzí, ako mu to je ľúto...vraj s ňou byť nechce, no kamarátka mi ,,nabonzovala" vraj či nemá na tú dotyčnú číslo, že jej chce dať peniaze aspoň za benzín a tiež že tá slečna s ním nič mať nechce, vraj to bol omyl a nechce aby sa stretávali. Neviem čo si mám o tom myslieť.
Toto bol môj druhý vážny vzťah,prvý sa neskončil kvôli nevere, takže ani neviem ako sa mám zachovať, či odpustiť alebo opustiť. Je mi jasné, že na takéto niečo sa zabudnúť nedá...neviem ani či od tejto diskusie očakávam súcit, alebo útechu, rady, ľútosť...viem že som ešte mladá, život musí ísť ďalej, ale momentálne neviem ako. Má niektorá s takoutu situáciou skúsenosť?

P.S. Dámy, ktoré majú potrebu písať odveci, nech sa idú radšej venovať deťom! Dnes na to fakt nie je vhodný deň.

klincek
4. okt 2013

@vvee hm, no ak toto spravil potom, ako ste sa "trosku chytili", ako pises, tak co spravi, az sa o par rokov chytite poriadne, kvoli niecomu ozaj vaznemu? na druhej strane je mozne, ze sa z tejto skusenosti poucil.. ale budes mu moct este verit? dokazes zabudnut, odpustit, a nikdy v zivote mu to uz nepripomenut a nevycitat? alebo by si ho po kazdej vasej hadke podozrievala, ze to spravi znova?

lenka2506
4. okt 2013

Na každú sviňu voda vrie.

adri266
5. okt 2013

@vvee pravdepodobne si necitala ostatne diskusie, tak Ti to zhrniem.
*Mozes mu odpustit, on sa na 100 percent polepsi, a budete mat este krajsi vztah ako predtym, a budete zit stastne, kym nepomriete 🙂 Aj to sa stava, ale neviem, ci nie len v Disney rozpravkach...
*Odpustis mu, ale budete obaja silno na vasom vztahu pracovat. A das mu podmienku, este raz a koniec.
*Mozes mu odpustit, ale zakazdym, ked pojde na pivo, von, s chalanmi, Ty sa budes trapit, ci ho zase neodvezie nejaka slecna. Budes mu kontrolovat mobily, maily, vypytavat sa...Zial, toto je casty pripad...a on nakoniec opusti Teba, lebo sa stane z Teba stihacka.
*Neodpustis mu, ale zostanes s nim, a budes robit to iste...t.j. budes mu tiez neverna...aj toto sa stalo...
*Odpustis mu, opustis ho a najdes si chalana, ktory si Ta bude vazit viac.

Zavisi od toho, aka si povaha, ake mas moralne presvedcenie a ako sa s tym dokazes vysporiadat.

ALE: Urcite by som od neho nepytala uplatok, ako ta spomenuta kabelka...lebo sa moze stat, ze budes mat doma 20 luxusnych kabeliek a aj opar ci kvapavku. Dovera sa neda kupit.
Neber to tak, ze sa Ti mohla stat aj horsia vec. To je nezmysel. To by potom mohla zena, ktorej dal chlap facku povedat, ze to nic, vsak mi nezlomil rebro, mohla sa stat aj horsia vec.
Nedaj si nahovorit, ze Tebe by sa to tiez mohlo stat a ze nikdy nehovor nikdy...sama vies, aka si, dokazala by si to? Byt neverna a potom prist pred frajera a tvarit sa ako nic???

Tak ci tak, rozhodnutie je na Tebe. Ak by ste mali dieta, byt, zavazky, pochopila by som, ze by si mu chcela dat este jednu sancu...na Tvojom mieste by som ten vztah ukoncila, si mlada, mas zivot pred sebou, ver mi, ze existuju aj slusni chalani...ale tiez pochopim, ak povies, ze ho stale milujes a tu jednu sancu mu das. Ako sa vravi, odpustit, ale nezabudnut. Odpustit, ale neodpustat stale dokola...
Drzim Ti prsty.

adri266
5. okt 2013

@vvee a este mi napadlo, tie peniaze za benzim mi skor pripadaju ako peniaze za sex a za mlcanie 🙄 🙄 🙄

p.j.jacky
5. okt 2013

@adri266 suhlasim stebou dobre si to napisama,zial pravda :/

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
cmulinko
5. okt 2013

ja som svoj prvy vazny vztah zacala ako 16 rocna a trvalo to 6,5 roka.tiez som si myslela,ze sa nedokazem postavit na nohy...bola som zlomena,telom aj dusou a nevidela som pred sebou ziadnu buducnost...ale citila som ulavu v tom zmysle,ze nemusim byt dalej s clovekom,ktory mi tak velmi ublizuje.Dnes o 16 rokov neskor si uvedomujem,ze to co ma ako malducku 16 rocnu postihlo...to ma dnes posilnuje na kazdy den.svojho terajsieho manzela som spoznala ked som bola v tvojom veku....mas pravdu si mlada a zivot ide dalej a ty sa vobec nemusis bat,ze momentalne nevies co mas robit.Momentalne tvoja mysel pracuje na plne obratky kvoli jeho nevere.Pride cas,ked sa tej ''kamaratke'' sama podakujes a aj na benzin by si jej ochotne dala...lebo tymto ti do zivota dala omnoho viac ako len momentalne zlomene srdce a hlavu v smutku.Prava laska az za hrob ta este len caka 🙂

dinala
5. okt 2013

mala som od 15tich podobný vztah ..a keby som v nom vtedy zotrvala ....(az ma striasa)kto vie ako by som dopadla... urcite by som teraz nebola s terajsim mužom ktorý je mojou chybajucou polovičkou už 6 rokov ..co dodať "kazdý je si strojcom svojho stastia"

kykka
5. okt 2013

@vvee Ja som za to, aby si si nasla starsieho muza najviac tak o desat rokov, ale viac nie. Vztah s "detmi" je stale o tom istom. Chlapci su este nevybujareni, potrebuju skusat nove veci, nove zeny, zatial, co dospely chlap uz ma za sebou nejaku tu minulost, takze je uz pripraveny na vztah a aj rozum je uz iny (cest vynimkam). Zeny su vzdy rozumnejsie a vyspelejsie, takze vztah s chlapcom rovnakeho veku je o nicom. On ju bude podvadzat a ona bude trpiet, pretoze on nesplna jej naroky, ktore ona od neho pozaduje. Muz starsi o 7, 8 alebo nanajvys 10 rokov je pre zenu idealnym partnerom, pretoze psychicky sa zacina rovnat zene. Takze neocakavaj od svojho chlapceka, ze ti bude verny a psychicku vyzretost, kedze on sa ocividne este do takeho psychickeho stadia este nedostal. Bude mu to totizto trvat roky. Ze sa vyspat s kamaratkou a potom ti do oci tvrdit, ze bol opity a kadejake vyhovorky? Proste to chcel, lebo sa mu to pacilo a urobi to znova, je este nevybujareny...

ketrinka17
5. okt 2013

Ak to spravil raz, spravi druhykrat .. Nemate deti, ziadne spolocne financne zavazky, naco zotrvavat vo vztahu, ktory je uz teraz naruseny. Co spravi ak budes tehu a nebudete moct mat sex, ty budes mat "nalady " a on sa opije lebo "sa to neda vydrzat" a skoci po prvej, co mu pride do cesty.. Urcite opustit, si mlada a urcite si najdes lepsieho, kto si ta bude vazit..
To je moj nazor. Prajem vela sil a pekny den 🙂

broskilinka
5. okt 2013

ste este mladi, mozno odpustis, ale nezabudnes... ak si s nim vies predstavit zivot tak vo vztahu ostante, mozno to uz nikdy nespravi... a ked ano tak ho posli kade lahsie... drz sa a riad sa srcdom, mozno o mesiac zistis ze to nepojde ale aspon si spravila vsetko preto aby to slo a verim ze aj on..

adri266
5. okt 2013

@kykka tak preco sa najviac manzelstiev rozvadza, ked manzel v 40tke chyta druhu mladost??? Ono to nic s vekom nema spolocne...podvadzaju aj mladi, aj stari..

mima4
5. okt 2013

@kykka
sorry, ale vobec s tebou nesuhlasim. Podvedenie partnerky nie je vecou veku, ale rozhodnutia. Bud clovek ma v zivote urcite hodnoty alebo nie a to nie je ovplyvnene vekom, aj ked aj vek a skusenosti menia cloveka a jeho postoje. Ja osobne poznam velmi vela (az sama som z toho prekvapena) parov, kde muz je mladsi od zeny, aj o 5 rokov, a ti muzi su zodpovedni, verni, miluju svoje manzelky...ale zato poznam aj ovela starsich chalanov, ci skor muzov (aj nad 35 rokov) a ani bicykel by som o nich neoprela 😀 ..pre mna su to muzi, ktorych mentalny a emocionalny vyvoj sa zastavil v puberte... obycajne tam chybala vychova otca.

hyta
5. okt 2013

Rozhodnutie je len na tebe,nikto to nemôže vyriešiť za teba.Ty sa najlepšie poznáš, vieš čo je v tvojom srdci. Ja by som takémuto mužovi už nemohla veriť, väčšinou to pri jednej nevere neostane. Ak s ním ostaneš, pri každom oneskorenom príchode domov sa v tebe ozve červíček podozrenia.Si mladá, deti nemáte, viem, že ti bude chvíľu mizerne, ale neboj, ten pravý niekde na teba ešte len čaká.

evkakorcek
5. okt 2013

Co ja viem, nie ste manželia tak vás nič k sebe neviaže, ani dieťa. Ja osobne by som neodpustila, ked je to len čisto "frajerský" vzťah. Chceš žiť s takým chlapom? po hádke sa hned vyspí z druhou....a tie rečičky že ho to mrzí a tak. no vieš ono ho to môže mrzieť, ale kde máš istotu že to zas nespraví?? Aj mna podviedol jeden chlapec, teda ešte predtým než som sa vydala za svojho manžela. Ale tú hnusnú neveru som neodpustila - poslala som do pi...e! toto sa predsa nerobí

anjelik87
5. okt 2013

@vvee ahoj. Nie som toho nazoru ze nemate deti, nie ste manzelia tak vas nic nespaja. Bola/ je to prave laska co vas spajala/spaja. Ale suhlasim s ostatnymi dievcatami a to opustit. Preco to spravil? Teraz ked sa znova pohadate a on si pojde vypit tak sa vyspi s najblizsou kamaratkou co bude po ruke??? V dalsom pripade by sa ti uz zrejme ani nepriznal keby vedel ze ho chces preto opustit. Nevera nema nic spolocne s laskyplnym vztahom a to aj ked sa clovek so svojou polovickou pohada..

kykka
5. okt 2013

@adri266 Pretoze sa beru ako dvadsatrocni a chlap v styridsiatke a v jeho "chytrom" rozume zistuje, ze pred tym ako zostarne si chce este uzit to, co mu bolo v mladosti odopriane...

mirat
5. okt 2013

@kykka inak sa to nazýva aj kríza stredného veku 😒 😀

kykka
5. okt 2013

@mima4 Mas pravdu, ze v kazdom veku sa najdu VYNIMKY. Ja osobne poznam velmi vela ludi, ale parov- kde je chlap mladsi od zeny- iba jeden, a aj to im neklape. Zena rozumna, vazna, vie co chce od zivota a chlapec naoko vazny, pritom len pokukuje okolo seba, kde by si potajomky uzil a vyburil svoje malde hormony. A zase poznam vela parov, kde muz je starsi a klape im to idealne - pretoze sa dokonale poznaju, maju stabilne charaktery, ktore sa uz nemenia, obaja vedia, co chcu od zivota a existuje tam tiez velka pritazlivost v intimnej sfere manzelstva. To vies, manzelka je mladsia, takze pre manzela bude pritazliva cely zivot, stale bude pre neho ako kotatko, zatial co zena starsia od manzela.. no neviem neviem... A vztahy, kde sa par pozna od 13! rokov vobec neuznavam. Je uplne zrejme, ze prinajmensom jeden z nich bude chciet okusit aj inych partnerov-, inak budu cely zivot mrzuti a nastvani jeden na druheho, ze si kvoli jeden druhemu nechavaju pretekat zivot pomedzi prsty a potom sa v styridsiatke aj tak rozvedu, aby si vykompenzovali to, o co prisli v mladosti. Alebo ostanu spolu a budu jeden druheho podvadzat. Taketo vztahy su uz vopred urcene na rozchod za dost bolavych podmienok. Samozrejme najdu sa aj vynimky, kde sa poznaju od detsva, su stastni a verni jeden druhemu cely zivot a ziju bez problemov, az kym nepomreli.. Ale to je taka sanca ako 1: 1000 000 000...

maria1989
5. okt 2013

@vvee moja, nečítala som tu ceĺú diskusiu, ale chlapi sú takíííí ..... to by musel byť zaľúbený do teba ako somár do kôpky sena, aby niečo neurobil.... jak moj. bože

muruska
5. okt 2013

ja som odpustila a neopustila a veru to neviedlo k nicomu dobremu, podviedol ma po pol roku, takisto bol vraj opity, kajucne sa priznal, nasluboval hory doly, takisto s dotycnou vraj nechcel mat nic spolocne, prosikal tak som mu dala sancu- pokracovanie to malo take ze za 2 mesiace mu uz neprislo nic divne na tom ked si s dotycnou vymenil sem tam nejaku smsku, zasiel na kavicku, robil bodyguarda jej a jej kamaratkam na diskoteke atd atd a ja som sa mohla aj na hlavu postavit a aj tak s tym neprestal- nakoniec 2 roky po jeho "posmyknuti" som konecne dostala rozum a poslala ho tam kam patri 😀 a teda mozem ti povedat ze sa mi neskutocne ulavilo, konecne som si mohla vydychnut, v klude ist s kamoskami niekam na vikend bez toho aby som mala neprijemny pocit co zas robi a ci nahodou nie je s nou, proste mi spadol fakt velky kamen zo srdca- ked sa na to spatne pozriem tak som bola pekne blba lebo 2,5 roka som zabila s clovekom ktory si to vobec nezasluzil, a ceresnicka na torte 😀 😀 😀 - cca pol roka po rozchode sa rozhodol malovat byt kde je v podnajme nakolko sa mala ku nemu nastahovat nova spolubyvajuca (momentalne s nou uz chodi)- no a ked maloval tak mu zrejme dosla farba a mal tu drzost ze mi zavolal ze on uz pil a nemoze soferovat ci by som nebola taka dobra a nesla mu dokupit primalex 😀 😀 😀 , to len tak na pobavenie- vtedy som si fakt uvedomila aky to bol k....t 😀 😀 😀

mima4
5. okt 2013

@kykka

to co pises "uzit si, mat viac partneriek, vyburit sa, skusit toto a hento.." - presne toto je pre mna urcitou vypovedou o hodnotach ktore clovek uznava a v com zije. Za vsetkym tymto sa skryva jedine prazdnota... a mnohi ludia to rokmi, casom zistia a hladaju ten pokojny pristav lasky, rodiny a deti... ale ja ti mozem povedat, ze poznam dost ludi, ktori tieto veci nikdy nevyhladavali a ani nevyhladavaju a aj mali priestor, nevstupovali skoro do manzelstva, ale tieto veci nebrali ako "uzivanie si" a uz ako mladi 20 - 25 rocni hladali pevne vztahy, pevne citove vazby, doveru, lasku, porozumenie... a medzi tymito ludmi je prave aj vela muzov. Ja sama napr. mam manzela, ktory je moj prvy, taktiez ja som jeho prva, vstupovali sme do manzelstva v maximalnej sexualnej cistote, myslim ze chapes... ale vobec nevnimame ze by nam nieco uslo, ze sme potrebovali mat za sebou x vztahov, x skusani, x sexualnych dobrodruzstiev... Preto je to o hodnotach ktore clovek uznava. Pre niekoho nejake "vyburovanie sa" predstavuje priznak nekonecnej ludskej samoty a biedy ... a nie nieco "super" co vyhladava a co je vzrusujuce.

adri266
6. okt 2013

@kykka v dnesnej dobe sa maloktori ludia beru v 20tich. A statisticky je dokazane, ze prave viacej podvadzaju ludia, ktori v mladosti casto menia partnerov...takze to nie je o tom, ci su v mladosti vybureni, ci nie...

adri266
6. okt 2013

ja by som chcela vediet, kde je autorka temy...zeby zase niekto vymyslel temu len na pobavenie??? 😠 😠 😠

mirat
6. okt 2013

@adri266 nemyslím že je je to len nejaký troll.a ak áno tak je to skutočný profík.bo téma a aj jej profil vyzerajú vierohodne. 😎

adri266
6. okt 2013

@mirat beriem spat 😉

vvee
autor
6. okt 2013

Ospravedlňujem sa a zároveň ďakujem každej jednej ktorá sa k tomu vyjadrila. Nebola som posledné dni pri internete, snažila som sa robiť všetko aby som na to nemyslela.
Vec sa má tak, volá mi niekoľkokrát za deň aj noc s plačom ako ho to mrzí, a že ma miluje a samozrejme kopec sľubov ako sa to už nikdy nestane ako sa zmení atď. Celá rodina ho má za debila a nebaví sa sním (mi vravela jeho sestra.) Peniaze dotyčnej poslal po kamarátovi..ale veru neviem čo si o tom mám myslieť.

Pre @kykka poznáme sa od 13-tich, boli sme veľmi dobrí kamaráti a predtým sme každý mal iných partnerov. No veľakrát mi dával prednosť pred svojou priateľkou, až sme teda nakoniec skončili spolu...

Jeho posledný telefonát dnes bol: vraj teda mám času koľko chcem, na premyslenie, zváženie... ale chce sa zajtra stretnúť ešte, a ospravedlniť sa aj osobne ak by som sa rozhodla že to chcem nadobro ukončiť... stále ho veľmi ľúbim, no bojím sa toho, neviem či ho chcem vidieť. =(

kykka
6. okt 2013

@mima4 Ved pisem, vynimky sa stale najdu, je dobre si precitat taky prispevok ako tvoj, lebo v dnesnom prehnilom svete asi iba 1% ludi chape, co je pointa zivota. Ja vam drzim palce a myslim to uprimne, pretoze viem, ake to je zit v usporiadanom a autentickom mazelstve, kde sa dvaja ludia beru taki aki su, nerobia si napriek a stoja pri sebe. Toto je zmysel zivota - manzelstvo a rodina = milovat a byt milovany...

herdinka
6. okt 2013

zalezi an tom ako velmi bol staty ak mu slo iba o utesenie ze je zniceny z hadky a dotycna si zahrala ulohu gumenej ance je to v poho .. taketo poddajne slecny poznam ... vyplac sa mi najlepsie na holej hrudi :D ... vies mozno keby si bola s nim ty bol by to sex na udobrenie .. je aj tvoja chyba ze po hadke si bola oduta a nechala si ho sameho .. nemozes od chalapa cakat ze si bude spytovat svedomie ako to robime my ... jasne ze je vinny ale pokial t lutuje nehaj to taka uvidis ak o nu nema zaujem da jej pokoj... ak ju ma ano novu nahradu s kym ide zvladat vas rozchod tak mi je jej uprimne luto ... prepac aj ja som mala kamosov v krize tiez to chceli a v zivote by osm sa im nedala takto zneuzit ich situaciu a mohla som byt do nich aj zalubena a zblaznena po usi .... ak sa chces pobavit napis ... toto je vec ktora potrebuje cas nakolko ty vies odpustit a nakolko to on chce olutovat ...

kykka
7. okt 2013

@herdinka Mas pravdu v tom, ze ta gumenna Anca na to vsetko doplati. Na konci to bude ona, ktora ostane sama a bude plakat. Ale toto co sa stalo, je predovsetkym jeho chyba. Ci bol staty, alebo nie, ak v skutocnom zivote naozaj vyznava ludske hodnoty, tak by ju nepodviedol, ani keby bol nevem ako opity. Lebo pravy charakter cloveka sa prave odhali, ked je clovek opity, lebo v takom stave nedokaze nic zakryt... A teraz, ze sa pohadali a ona ho nemala nechat sameho... no... Hadky su a budu stale aj v manzelstve, to teraz zena ma prezit cely zivot v napati, aby ho nenechala sameho, lebo on si potom nedajboze moze ist zasunut inde? Takeho chlapa nieze by som nebrala, ale este by som sa mu aj vyhybala obklukou. To ja radsej povahovo silneho, a nie takeho, ktory by ma psychicky nicil tym, ze "pohadame sa? pojdem si zasukat s inou!" No len nech si ide, este by som ho aj kopla poriadne do zadku, aby bol pri tej lahkej deve cim skor..