icon

Oklamaná snaha o rodičovstvo vo veku 40 rokov

24. jan 2026

Ahojte žienky.
Ja 40, priateľ,nie manžel 50. Sme spolu 5rokov. Ja deti nemám,doteraz sa nedarilo,už teraz ani nechcem,partner 50,deti nemá a zrazu chce. Pritom to v začiatkoch bolo opačne,on nechcel a ja som chcela,že čakať treba na vhodné podmienky (som sa zasmiala). Kedy sú vhodné podmienky? Teraz sa už necítim,v 40tke rodiť a vychovať,on sa necítil keď som sa ja cítila a teraz toto rieši,v 50tke. Išli by ste v 40tke do rodičovstva? Citim sa oklamaná a on cíti,že potrebuje mať zrazu "opatrovanie",aj keď je zdravý,vytálny.
Ďakujem.

Strana
z5
anonym_4f21a1
25. jan 2026
@letfenixa

@anonym_autor je si vedomý, že ak by sa ti aj podarilo otehotnieť, on bude mať 70, keď bude dieťa končiť SŠ? Má geneticku predispoziciu dlhovekosti? Je zdravý? Moji rodičia majú 72 a keď je u nich syn (napr na doliečenie), tak viac-menej pospavaju celý deň, plus otec chodí 3-x do týždňa na dialyzu, od 64 rokov.
Veľmi dobrý návrh tu bol, 'požičať ' si malé dieťa od kamarátky. Alebo aspoň choďte do takej kaviarne, ktorá priamo susedí s detským kutikom.

@letfenixa mam v rovnakom veku rodicov, dieta je tam akurat na prazdninach a naucili ho sankovat sa a spolu vsetci jazdili dole kopcom....Nehovorim, ze je 70 ruzove ale da sa.

lenjaja84
25. jan 2026

@anonym_autor potrebuje asi istotu,aby ste nešla za iným mladším,ktorý dokáže ešte dieťa urobiť a postarať sa. 40 je ešte ta hranica myslím ze ok v dnešnej dobe, ale je to náročnejšie určite, ja som mala v 37r.dieta a fyzicky je to určite náročnejšie, prebdene noci a všetko okolo toho, už máme 5rokov a viac detičiek by som už nechcela,som rada ze je to takto a som vďačná 🤷🏻‍♀️

pikachu999
25. jan 2026

Nemáte sa sami seba pýtať či chcete deti ale či chcete byť rodičia....

anonym_dafad9
27. jan 2026

Taký chlap čo toto napíše nemá poňatie čo deti ,,stoja,,
Je to hlavne investícia, niekde som čítala že dnes dieťa so vzdelaním vychádza na 100k
A stále tam nie je istota, či sa to dieťa o rodiča postará.
Tak mu treba vysvetliť, že opatrovateľka ho výjde menej ako dieťa😅
Ak bude mať dcéru, čo mu otehotnie v 17tich tak by sa patrilo ešte jej zabezpečiť bývanie a výživu pre ďalšiu osobu atď a nie že sa bude starať o jeho riť
Ak teda rátame, že sa mu narodí zdravé dieťa.
Chlap no, vidí len seba, odovzdá spermie veľkomožný a je v cajchu si myslí😡

princessivi
28. jan 2026
@anonym_autor

Tteraz už nechcem. Čakala som do 39. Gynekológ mi vraví (mladý človek),že načo čakám,ak chcem mať deti,že nie je problém
z fyzickej strany žiadny. Menzes pravidelný, ovulácia tiež, žiadne mykózy,nikdy som "od spodku" problémy nemala. No,že som si vybrala nesprávneho partnera už problém je,on nechcel,kým som ja chcela a teraz mi povie,keď už mám 40,že by bol aj rád. Nepovedal mi to pred týždňom,ani pred mesiacom,cítim sa nahnevaná,hlavne na seba,keď som si nedupala viac. Ja sa už na bábo necítim,hlavne sa bojím. Pôjdeme od seba.

@anonym_autor Dnes ma vela zien dieta po 40-tke. Podla mna budes neskor v 50, 60-tke lutovat, ze nemas dieta. Teraz z teba hovori hnev. Ja by som urcite babatko chcela na tvojom mieste, aj po 40-tke, ale nie s tymto partnerom. Nasla by som si mladsieho, muzi aj tak zomieraju skor ako zeny.

sova7
28. jan 2026
@anonym_autor

@dadis nechápem vôbec, čo mu behá hlavou. Už som bola nastavená tak,že budeme bezdetní a teraz mu z neviem akej príčiny napadlo niečo také. Ak má nejakú krízu stredného veku,nech si kúpi radšej motorku, ale teraz mi ide rozprávať o deťoch (keď som o nich hovorila ja, vždy to zahovoril). Som tak naštvaná,že by som ... A keď som mu povedala,že s týmto rozpoložením nech už ide za mladšou,tak nechce,nechce riešiť inú,že ma má rád. Som len proste nasratá a prepáčte mi moje výlevy. Ďakujem za všetky odpovede. Skúsim sa poradiť ešte s mojím gynekológom, pozná ma snáď viac,hlavne po fyzickej stránke.

@anonym_autor rád môže mať aj kapustovu polievku. Skôr si zvykol na pohodlie servis že nie je sám a nechce sa mu ako povedal vychovávať ďalšiu ty už vieš čo a ako a on sa vezie a teraz by rád dieťa potom už ma to pohodlie fakt poistené akurát neviem ako by zvládol tie prvé roky a či vôbec tuší ako mu dieťa ten pohodový život prekope. On vidí iba výhody ten zbytok bude asi len na tebe. Keď si ty chcela a mohla on sa tváril že nie a mŕtvy chrobák ani ho nehlo robiť kompromis teraz si panko zmyslel a ty už riešiš ako mu to splniť. No ani sa nečudujem že ťa ma rad a sa mu nechce vychovávať niekoho iného

majka4555
28. jan 2026

@anonym_autor mat dieta, lebo jemu prebleslo hlavou, ze uz ma vyssi vek a v pripade niecoho sa o neho nebude mat kto starat je inak "vyborna"myslienka urobit si ho. Vacsinou sa ludia rozhodnu pre deti, lebo po nich tuzia, lebo sa chcu rozrast ako rodina, lebo citia, ze im v zivote niekto dalsi chyba, lebo chcu milovat niekoho dalsieho a pod. Ja som si teda deti nerobila s vedlajsim umyslom a vypocitavostou, ale preto lebo som po nich tuzila a citila, ze potrebujem sa rozrast o dalsiu lasku. To je asi take nieco ako ked niekto chce silou mocou deti a potom zisti,ze to nie je vzdy jednoduche a deti odklada po rodine, susedoch a kade tade a nevenuje im dostatocnu staroatlivost. Deti nie su vec ani hracka a velakrat mozes planovat a veci sa potom otocia inak. Napr.ked Vam to dieta vyrastie, moze odist do zahranicia a vas trepne do domovu dochodcov. Priklad. Cize prebrala by som to s nim riadne, ze co v tom on vidi a co si predstavuje pod terminom mat dieta. Ak budu odpovede smerovat len k jeho osobe a aby sa on mal kto postarat a podobne, tak to urcite za mna nie je dobry napad. Ale ste dost dospely a urcite na to pridete. My ti tu len davame mas pohlad na tvoju otazku

summer138
29. jan 2026
@anonym_autor

@ivik4 chápeš to dobre,toto mi povedal.

@anonym_autor on si uvedomuje, že dieťa bude na vysokej a on bude mať 70 rokov? Že to dieťa on bude musieť tak či tak finančne zabezpečiť minimálne do jeho 70ky?

danielahamar
7. feb 2026

Nie

Strana
z5