Oklamaná snaha o rodičovstvo vo veku 40 rokov
Ahojte žienky.
Ja 40, priateľ,nie manžel 50. Sme spolu 5rokov. Ja deti nemám,doteraz sa nedarilo,už teraz ani nechcem,partner 50,deti nemá a zrazu chce. Pritom to v začiatkoch bolo opačne,on nechcel a ja som chcela,že čakať treba na vhodné podmienky (som sa zasmiala). Kedy sú vhodné podmienky? Teraz sa už necítim,v 40tke rodiť a vychovať,on sa necítil keď som sa ja cítila a teraz toto rieši,v 50tke. Išli by ste v 40tke do rodičovstva? Citim sa oklamaná a on cíti,že potrebuje mať zrazu "opatrovanie",aj keď je zdravý,vytálny.
Ďakujem.
Ak si rodičovsky typ a raz si dieťa chcela, tak by ti bolo jedno aj po 40 tke, keby mám aj 44 a chcela by som dieťa idem do toho určite aj keby čo bolo, dieťa dá iny rozmer človeku a nič krajšie neexistuje, tak ak nechceš, nechaj ho inej ktorá mu dopraje rodinu, pretože ostať na starosť sám si potom bude vyčítať, že mohol zažiť rodičovstvo
@zuzubb007 keby mám 20-30 nepoviem,ani nerozmýšľam a idem do toho. Mám ale 40,človek sa bojí,že porodí síce vytúžené,ale mojím vekom aj jeho,geneticky chybné...bojím sa,že príde na svet ďalšie bábo,napíšem to tak, nezdravé. Ten vek je zárukou si svojím rozhodnutím ešte priťažiť. Keby mám 20 rokov, nerozmýšľam,keď som mala 20 nad deťmi som vôbec nerozmýšľala. Teraz to už riskovať nebudem. Nie som prvá ani posledná, ktorá nerodila.
Citala som vsetky komenty a toto je moj zaver. Neurob si s nim dieta. Jednak ta oklamal (ja to tak interpretujem lebo ked si mohla a chcela nedalo sa), jednak ma blbe komenty, ze kto bude zeny "vychovavat" ale hlavne co to dieta. Sanca na ochorenie je vyrazne vyssia, mozno ani nie z tvojej strany ale chlap po 50ke nema take kvalitne spermie. Len taky autizmus vie poriadne zamiesat karty a to ani nehovorim o DMO a podobnych ochoreniach. Tento tvoj "priatel" si ani nevie predstavit co to obnasa vychovat dieta do dospdelosti, uz ho chcem vidiet ako rok nespi lebo vstava k malemu, potom za nim bezi nonstop kym je maly a potom pride puberta a pomaly v 70-ke ho "vychovava". Ci hodi to cele na teba a on len povie kamaratom, ze mam dedica? A dalsia vec, dozije sa on vobec tej puberty? V dnesnej dobe vidim tolko mladych zomierat ze zbohom. Nasi stary rodicia si pestovali sami aj chovali, choroby neboli take caste. Pockaj ked mu bude trojrocny behat za zadkom, ci nechyti infarkt. A inac ked chce tak velmi dedica a opatrovatela, nech si ta vezme za zenu a ma oboje? Vyzera, ze s tebou moc nerata, mozno s tvojou maternicou jedine. Vedela by som aj viac argumentovat napisat, ale myslim, ze netreba.
@anonym_45901d áno, začne im dostatočne hrabať a ja aby som opäť menila plány,keď už mám prácu a kolektív čo mi vyhovujú. Teraz si zmyslel riešiť dieťa,keď doteraz sa tej téme vyhýbal. Po 50 začína hrabať totálne a ja mám akože teraz čo? V 40 rodiť,ak sa podarí a opäť začnem od konca ale s bruškom. Nepáči sa mi to,keby aj porodim,nemám záruku,že ostane,či nezdrhe. On si to teraz predstavuje ozaj ako hurvinek válku 🤨
@anonym_autor uvažujete triezvo. Partner na Vas vôbec nehľadí. Ste oprávnene nahnevaná,cítite frustráciu....My ženy sa staviame k životu zodpovedne, od mala ochranujeme, starame sa a pod a vecne CAKaME. Velmi som nahnevana kvoli Vám. Nezasluzite si to. Veľmi VAM prajem,aby Vás život bol od tohto momentu plný nových zážitkov, aby Vas to v praci nadalej bavilo, bola ste obklopena normslnymi ludmi a aby Vás takí nehnevajte sa na mna, alé takyto debili zdaleka obchádzali.
@zuzubb007 keby mám 20-30 nepoviem,ani nerozmýšľam a idem do toho. Mám ale 40,človek sa bojí,že porodí síce vytúžené,ale mojím vekom aj jeho,geneticky chybné...bojím sa,že príde na svet ďalšie bábo,napíšem to tak, nezdravé. Ten vek je zárukou si svojím rozhodnutím ešte priťažiť. Keby mám 20 rokov, nerozmýšľam,keď som mala 20 nad deťmi som vôbec nerozmýšľala. Teraz to už riskovať nebudem. Nie som prvá ani posledná, ktorá nerodila.
@anonym_autor je to samozrejme tvoja vec, pokiaľ dieťa nechceš, tak sa rozidte, aj tak vás vzťah podľa opisu za veľa nestojí. Podľa mňa on po 50 začal prehodnocovať život, je to dosť časté. Asi chce, aby po ňom niečo ostalo.
Mamičky rodili ste po 40tke ako prvorodičky? Chcem vedieť úprimne všetko. Kto si vie predstaviť mamičku prvorodičku v 40tke? No ja nie...necítim sa byť stará,ale na dieťa som prešvihla svoje schopnosti 🙄.
@anonym_autor ja som rodila mesiac pred 41 prvé, v 43 rokoch druhé. Manžel bol starý ako ja. Tento rok ideme mat obaja 50. Deťom sa venujeme denne, pretože sme ich chceli a nie len aby sme mali. Ak mas nejaké konkrétne otázky, sem s nimi.
Citala som vsetky komenty a toto je moj zaver. Neurob si s nim dieta. Jednak ta oklamal (ja to tak interpretujem lebo ked si mohla a chcela nedalo sa), jednak ma blbe komenty, ze kto bude zeny "vychovavat" ale hlavne co to dieta. Sanca na ochorenie je vyrazne vyssia, mozno ani nie z tvojej strany ale chlap po 50ke nema take kvalitne spermie. Len taky autizmus vie poriadne zamiesat karty a to ani nehovorim o DMO a podobnych ochoreniach. Tento tvoj "priatel" si ani nevie predstavit co to obnasa vychovat dieta do dospdelosti, uz ho chcem vidiet ako rok nespi lebo vstava k malemu, potom za nim bezi nonstop kym je maly a potom pride puberta a pomaly v 70-ke ho "vychovava". Ci hodi to cele na teba a on len povie kamaratom, ze mam dedica? A dalsia vec, dozije sa on vobec tej puberty? V dnesnej dobe vidim tolko mladych zomierat ze zbohom. Nasi stary rodicia si pestovali sami aj chovali, choroby neboli take caste. Pockaj ked mu bude trojrocny behat za zadkom, ci nechyti infarkt. A inac ked chce tak velmi dedica a opatrovatela, nech si ta vezme za zenu a ma oboje? Vyzera, ze s tebou moc nerata, mozno s tvojou maternicou jedine. Vedela by som aj viac argumentovat napisat, ale myslim, ze netreba.
@anonym_22616f Tiež si to neviem predstaviť,teraz. Už teraz je mrzutý,len keď má prísť kuriér a on nepríde na čas. Tak ako so všetkým, vytáča ho úplne všetko,niekedy mi príde ako dôchodca už,s tými jeho rečami. A ja mám s ním mať ešte bábo. Teraz si predstavujem,ako som na všetko sama,jemu stačí,že len peniazmi zabezpečí (s týmto nebol nikdy problém),ale aj keď mám deti rada,na to jedno by som bola sama. Čo ma mrzí a dokonca štve, pretože som rodinu vždy chcela,ale takto? 🤨 Už radšej nie...
@anonym_22616f Tiež si to neviem predstaviť,teraz. Už teraz je mrzutý,len keď má prísť kuriér a on nepríde na čas. Tak ako so všetkým, vytáča ho úplne všetko,niekedy mi príde ako dôchodca už,s tými jeho rečami. A ja mám s ním mať ešte bábo. Teraz si predstavujem,ako som na všetko sama,jemu stačí,že len peniazmi zabezpečí (s týmto nebol nikdy problém),ale aj keď mám deti rada,na to jedno by som bola sama. Čo ma mrzí a dokonca štve, pretože som rodinu vždy chcela,ale takto? 🤨 Už radšej nie...
@anonym_autor Tiez by som sa citila nahnevane, ze ked to bola tema pre teba, on sa k tomu staval vlazne a teraz ide riesit.. nechce si ta skor tym dietatom teraz len poistit, nech ho nenechas kvoli inemu? (a tak myslel to postaranie nie) Pre mna je 10 rokov uz prilis velky rozdiel. A dieta s 50tnikom by som nechcela.
@anonym_autor Tiez by som sa citila nahnevane, ze ked to bola tema pre teba, on sa k tomu staval vlazne a teraz ide riesit.. nechce si ta skor tym dietatom teraz len poistit, nech ho nenechas kvoli inemu? (a tak myslel to postaranie nie) Pre mna je 10 rokov uz prilis velky rozdiel. A dieta s 50tnikom by som nechcela.
@dadis nechápem vôbec, čo mu behá hlavou. Už som bola nastavená tak,že budeme bezdetní a teraz mu z neviem akej príčiny napadlo niečo také. Ak má nejakú krízu stredného veku,nech si kúpi radšej motorku, ale teraz mi ide rozprávať o deťoch (keď som o nich hovorila ja, vždy to zahovoril). Som tak naštvaná,že by som ... A keď som mu povedala,že s týmto rozpoložením nech už ide za mladšou,tak nechce,nechce riešiť inú,že ma má rád. Som len proste nasratá a prepáčte mi moje výlevy. Ďakujem za všetky odpovede. Skúsim sa poradiť ešte s mojím gynekológom, pozná ma snáď viac,hlavne po fyzickej stránke.
@dadis nechápem vôbec, čo mu behá hlavou. Už som bola nastavená tak,že budeme bezdetní a teraz mu z neviem akej príčiny napadlo niečo také. Ak má nejakú krízu stredného veku,nech si kúpi radšej motorku, ale teraz mi ide rozprávať o deťoch (keď som o nich hovorila ja, vždy to zahovoril). Som tak naštvaná,že by som ... A keď som mu povedala,že s týmto rozpoložením nech už ide za mladšou,tak nechce,nechce riešiť inú,že ma má rád. Som len proste nasratá a prepáčte mi moje výlevy. Ďakujem za všetky odpovede. Skúsim sa poradiť ešte s mojím gynekológom, pozná ma snáď viac,hlavne po fyzickej stránke.
@anonym_autor Prepac, ale co ma s tym tvoj gynekolog? To akoze sa podvolis len preto, lebo tvojmu partnerovi hrablo?
Ja byt tebou "poziciam" si od nejakej kamosky na tyzden dieta na prazdniny, take dobre male idealne 2 rocne a rychlo ho to prejde. Taky krik, bordel a nervy este bezdetny 50tnik nezazil. A inac moj otec ma 60, cely zivot sportovec, aktivny doteraz, ale ked mu donesiem vnuka 2 rocneho, tak ma dost za par hodin uz je unaveny podrazdeny no proste hotovy. Ten tvoj nebude velka pomoc to ti viem garantovat.
Ja byt tebou "poziciam" si od nejakej kamosky na tyzden dieta na prazdniny, take dobre male idealne 2 rocne a rychlo ho to prejde. Taky krik, bordel a nervy este bezdetny 50tnik nezazil. A inac moj otec ma 60, cely zivot sportovec, aktivny doteraz, ale ked mu donesiem vnuka 2 rocneho, tak ma dost za par hodin uz je unaveny podrazdeny no proste hotovy. Ten tvoj nebude velka pomoc to ti viem garantovat.
@anonym_22616f Presne takto by to skoncilo. On ma podla mna midlife crisis, nevie co so sebou tak si zmyslel, ze dieta ho zachrani. Akurat, ze v 50ke je uz tazko si zvykat na iny rezim. Odstahoval by sa do mesiaca.
Moje nervy, robíte tu z komára slona. Ja som svoje prvé dieťa rodila v Taliansku a na izbe som bola s mamičkou, ktorá mala 41 a jednalo sa prosím pekne o prvorodicku. Toto je na západe úplne normálne a tu dobre ze sa na hlavy nestaviate. Ja som mala pod 30 a pozerali sa na mňa zvláštne. Tam rodia bezne starsie ženy. Mimochodom aj na SK poznám ženy čo rodili prvé dieťa ako 42 ročné a všetko v poriadku. To, čo bude nemôžeme nikdy vedieť. Ak vy dvaja sa máte radi a to dieťatko by ste milovali a starali sa o nho s láskou (nie strčiť mobil do ruky a hotovo), tak prečo nie? Skôr názory autorky sú rozpoluplne. Na jednej strane plače, že ju oklamal, na druhej strane sama nechce, a potom ze idú od seba. V prvom rade si to treba upratať v hlave a medzi sebou lebo dieťa nespája. Prvé roky sú vždy náročné
Ja som rodila v 41. Ale ked citam tvoje slova, tak s hentym muzom by som radsej ostala slobodna. Nie bezdetna, ale slobodna!! A mozno stretnes takeho ze este v 44 budes mat dieta.
@anonym_autor mam 40 a jedno dieta, do rodicovstva v tomto veku by som uz nesla, uz viem co to obnasa a nezvladla by som to uz, mam aj zdravotne problemy a zly vztah s muzom…
@anonym_autor vobec neries minulost,ze ty si chcela,on nechcel atd....ries tento stav,pritomnost.Chces dieta?nechces.Bodka!a ako ti tu niekto pisal,ze ta vymeni?tak nech!rob to,co citis,nerob to,co niekto vyzaduje.Aj napriek tomu,ze ti tu napisu,ze mali dieta po 40tke a bolo to super.Ano,mozno bolo,ale pre ne!to nie je meritkom pre teba!Ak sa na to necitis,nerob to a uz vobec nie pre chlapa,ze on chce.Ty ked si chcela,vysiel ti v ustrety?...Zakladom je,aby chceli obaja,aby dieta prislo vytuzene (ak sa bavime o planovanom tehotenstve) a je irelevantne,ze nejaka zena mala v 40 dieta a vsetko je krasne a super a vpohode.Riesime tu dieta,noveho cloveka,nie nejaku vec.Nechces,tak ani nepremyslaj nad tym,len aby on bol spokojny.

Mamičky rodili ste po 40tke ako prvorodičky? Chcem vedieť úprimne všetko. Kto si vie predstaviť mamičku prvorodičku v 40tke? No ja nie...necítim sa byť stará,ale na dieťa som prešvihla svoje schopnosti 🙄.
@anonym_autor mám kamošku rodila 42 ročná a povedala, že nič lepšie za jej nemohlo stať, teraz akurát ľutuje, že nemá aj druhé, ale už vek nepustí