icon

Oklamaná snaha o rodičovstvo vo veku 40 rokov

Dnes o 10:09

Ahojte žienky.
Ja 40, priateľ,nie manžel 50. Sme spolu 5rokov. Ja deti nemám,doteraz sa nedarilo,už teraz ani nechcem,partner 50,deti nemá a zrazu chce. Pritom to v začiatkoch bolo opačne,on nechcel a ja som chcela,že čakať treba na vhodné podmienky (som sa zasmiala). Kedy sú vhodné podmienky? Teraz sa už necítim,v 40tke rodiť a vychovať,on sa necítil keď som sa ja cítila a teraz toto rieši,v 50tke. Išli by ste v 40tke do rodičovstva? Citim sa oklamaná a on cíti,že potrebuje mať zrazu "opatrovanie",aj keď je zdravý,vytálny.
Ďakujem.

Strana
z4
zuzubb007
Dnes o 17:33
@anonym_autor

Mamičky rodili ste po 40tke ako prvorodičky? Chcem vedieť úprimne všetko. Kto si vie predstaviť mamičku prvorodičku v 40tke? No ja nie...necítim sa byť stará,ale na dieťa som prešvihla svoje schopnosti 🙄.

@anonym_autor mám kamošku rodila 42 ročná a povedala, že nič lepšie za jej nemohlo stať, teraz akurát ľutuje, že nemá aj druhé, ale už vek nepustí

autor
Dnes o 17:46
@zuzubb007

Ak si rodičovsky typ a raz si dieťa chcela, tak by ti bolo jedno aj po 40 tke, keby mám aj 44 a chcela by som dieťa idem do toho určite aj keby čo bolo, dieťa dá iny rozmer človeku a nič krajšie neexistuje, tak ak nechceš, nechaj ho inej ktorá mu dopraje rodinu, pretože ostať na starosť sám si potom bude vyčítať, že mohol zažiť rodičovstvo

@zuzubb007 keby mám 20-30 nepoviem,ani nerozmýšľam a idem do toho. Mám ale 40,človek sa bojí,že porodí síce vytúžené,ale mojím vekom aj jeho,geneticky chybné...bojím sa,že príde na svet ďalšie bábo,napíšem to tak, nezdravé. Ten vek je zárukou si svojím rozhodnutím ešte priťažiť. Keby mám 20 rokov, nerozmýšľam,keď som mala 20 nad deťmi som vôbec nerozmýšľala. Teraz to už riskovať nebudem. Nie som prvá ani posledná, ktorá nerodila.

Strana
z4