icon

Oľutovali ste niekedy, že ste nemali deti?

9. aug 2022

Oľutovali ste niekedy,že ste nemali deti?

mon1806
10. aug 2022

Mám.kolegynu už je na dôchodku a ona sa priznala že jej je veľmi ľúto že nemala deti nemá ani muža , proste bola v mladosti tak hlúpo zamilovaná do niekoho kto jej to nikdy neopetoval a tak ostala sama navždy a áno ľutuje to nenahradili jej to nič je sama , sedí sama v byte zo svojou andulkou a rozpráva sa snou jak autista a áno aj jej kvalitné už prehrabavalo v robote ale mala som ju rada proste ona riešila také úplne kraviny čo podľa mňa žiadna žena matka nerieši lebo nemá na to čas 🙂 ja si život bez detí neviem predstaviť áno je to náročné niekedy a mám chuť odijst niekde aspoň na deň od nich ale keď vidím ich usmiate gebulky a to ako ma milujú a ja ich nič by som zato nevymenila naozaj 🙂 a budem tu večne pre nich 💗

ika11123
10. aug 2022

Vôbec nie 👌som šťastná aj bez nich

elizita
10. aug 2022

@annkajanik tvoj príspevok resp názor vyznieva maximálne fanaticky 🤦

zdenkastanka
10. aug 2022

@sissi2183 neviem ci aj táto predavala testy no ja poznam inu, nick maju velmi podobny😉

ajuska111
10. aug 2022

ja mam dieta a tiez nie som ta super najlepsia obetava matka. deti som vsak urcite chcela.
ja si neviem predstavit, ze by som ostala na starobu sama. priznavam, ze aj to bol moj sebecky dovod mat deti🙂
ano, su aj starsie bezdetne zeny, spolocenske, maju priatelov, ale ked si naozaj stara, to uz musis mat fakt kamosov na zivot a na smrt, aby sa o teba postarali ( alebo im teda nieco posebe zanechas😁)ked potrebujes neustalu opateru.

neodsudzujem zeny, ktore deti nechcu. ja som nad tym tiez uvazovala jeden cas, hlavne ked vidim, kam tento svet speje. ako dlho planeta vydrzi, pitna voda… ked vidim kamaratky, vsetky maju planovane deti a ako pristupuju k zivotnemu prostrediu, az mi je zle, co tu chcu detom zanechat.

ale ako citam diskusiu- zdoraznujem neodsudzujem zeny, ktore sa rozhodli nemat deti- ale tiez si myslim, ze az vo vyssom veku moze zena povedat, ci to lutovala, aj mat alebo nemat deti. ked mas mlady aktivny zivot, vnimas to inak. verim ale, ze su aj zeny, ktore to vedia v hocijakom veku hned.

luizina
10. aug 2022

Ja mam jednu dcéru, neplanovanu, bola som mlada a ani to manzelstvo nevydrzalo, ale dieta mi ostalo a je to moja laska, moj velky dar (vedome som nechcela pred tym deti) a neviem si život bez nej predstavit. Ja to moja dcéra, moja kamoska, moja partacka na dovolenky, vylety, do kina, na obedik aaaatd. Proste moj zivot bez nej by bol prazdny. Uz teraz trpím pri predstave, ze sa raz odstahuje, ale viem, ze tak to ma byt a taky je zivot. Tak isto viem, ze ona naplna moj zivot, vzdy ma to zenie dopredu aj kvoli nej. Na druhej strane naozaj neviem posudit, ci by som sa vedome rozhodla mat dieta, lebo ta tuzba u mna nikdy neprisla, ale tym, ze sa nam postastilo, tak tym sa to samo vyriešilo a ja som za to vdacna. Na druhe som nikdy nepomylela, tak ze tiez verim, ze su ľudia ktorí ziju svoj dobry a plnohodnotny zivot aj bez deti, lebo kazdeho naplna nieco ine. Nikdy nesudim cloveka, ked neviem aky ma zivot a nechodim v jeho topankach. Šťastie je velmi individualne a pre každého to znamena nieco ine. Tak ze zime si svoje zivoty, tak aby sme boli my stastne a spokojne v ramci moznosti, len to kazdemu prajem 😘

natalka81
10. aug 2022

Raz dávno som čítala taky dlhy dlhý psycho prieskum na vzorke viac ako 100tis žien,a skúmali, či sú bezdetne ženy menej šťastné ako zeny-matky. A prekvapivo vyšlo veľmi tesne, že šťastnejšie sú ženy ktoré deti nemali. Tesne síce, ale mať dieta nieje zárukou šťastného života.
Stačí sa nastaviť, a užívať si život s partnerom, psom, akokoľvek, a byť šťastná aj bez potomka

ajuska111
10. aug 2022

@natalka81 no ked je otazka polozena takto, tak aj ja si viem napriklad predstavit do urciteho veku stastnejsi zivot bez dietata, ked si spomeniem na vsetky starosti okolo dietata.

7miriam77
10. aug 2022

Ja osobne som dieťa v plane vobec nemala...priznam sa. Bola som od 20tky rozcestovana...kade tade po svete...predstavovala som si, ze tak budem zit do konca zivota🤣 ...a v jeden krasny den,v 36tke, som zistila, ze cakam dieta.... Asi vyssie moci zasiahli...sok poriadny..zmenila mi vswtky moje plany a predstavy, no velmi jej za to ďakujem. Teraz mam 44 a uz si neviem predstaviť zit zivot spred 10 rokov...
..

lizatko1009
10. aug 2022

Mam jedno, ale viac nemam ten pocit, ze som vhodny typ zeny na dalsie materstva. Ale ze vobec to v sebe nemam... Nie nie som egoista, ale nemam v sebe ten dar mamickovat a vsetko okolo toho. Neviem.. je mi to nejake take... Neviem nájsť spravne slovo a hlavne nechcem nikoho urazit. Tak radsej koncim. Svoje dieta milujem. Som rada, ze je uz moj partak a tečka.

jasminkaj
11. aug 2022

Ženy, ktoré sa dobrovoľne rozhodli nemať deti, toto rozhodnutie väčšinou neľutujú. Poznám dve konkrétne osoby. Naopak ženy, ktoré deti nemajú, lebo ich mať nemohli, týmto trpia celý život. Takisto dve v mojom bezprostrednom okolí 😔 Takže mne z toho vyplýva - Áno, dá sa prežiť plnohodnotný život aj bez detí. Ale to, či to žena oľutuje vo veku 70-80 rokov, už je druhá vec. Keď prídu choroby, ťažkosti.. bolo by dobré mať niekoho a nespoliehať sa len na neterky/synovcov.

dankagirl
11. aug 2022

@adkalu presne aj mi ti tak mame
a to som nikdy deti nechcela a mám 3 som za ne veľmi vďačná
Nikdy má v ničom neobmedzovali a nelimitovali….
Ak pekne žiješ
Deti sa len pridajú
Mám krsni bezdetnu a veľmi banuje

annamalaga
11. aug 2022

@jasminkaj no nato, že by ma deti doopatrovali by som sa nespoliehala.

annamalaga
11. aug 2022

@natalka81 presne tak. A nemá každý nato, stretnúť toho správneho partnera. A lepšie nemať žiadne, ako priviesť deti do chudoby.

mirka414
11. aug 2022

@zuzuliennka1 presne tak ja som sama vo Švajčiarsku bez pomoci z rodiny ..neskôr prišla choroba a čas kedy som sa chcela čo najviac postarať o chorého svokra a potom neskôr to bol čas kedy som potrebovala sa znova dokázať nadýchnuť bez toho aby som rozmýšľala či svokor dýcha,kedy prejde 15 minút aby som mu mohla pichnúť morfium 😞skratka zostalo nám jedno dieťa a som zan aj teraz v čase najväčšej puberty kedy pomali chápem výrok že niektoré zvieratá žerú svoje deti 😂by som ju nedala za nič na svete ..a ty isto tiež aj keď to nemáš ľahké viem o čom hovoríš o take detičky sa pomáham starať .drzim palce nech vám to ide čo najľahšie

jasminkaj
11. aug 2022

@annamalaga ja som nehovorila nič o doopatrovaní. Ale vo vyššom veku je dobré mať niekoho s kým sa porozprávať, kto ti prípadne urobí nákup, pomôže.. Samozrejme to môže urobiť aj sused/neter/synovec/kamoška, ale napríklad ja osobne potrebujem "pokrvnú" väzbu 🙂

atinkaa
11. aug 2022

@esmera50
@annamalaga holky, ja len ze vam obom velmi drzim palce, aby sa niekto objavil, niekto s kym to bude stat za to a bude to skvely partner, s ktorym stihnete aj nejake babatienko♥️♥️. Pridete mi odvazne v tom ako ste sa k veci postavili a tiez ze ste o tom napisali. Nechcela som, aby to ostalo nepovsimnute.

zun
11. aug 2022

Zle fórum na túto otázku. Túžba po deťoch čo to je? Určite aj biologická potreba, štandard spolocnosti…. Ale svet sa vyvíja, viem si predstaviť naplnený život aj bez toho. Mám tri milované deti ❤️

atinkaa
11. aug 2022

Autorke, zvazila by som nakolko je kamaratka kamaratkou, beriem ze je slovensky narodny sport vediet lepsie co by mala chciet/robit/mat/nemat suseda/sesternica/kanoska, no pride mi, ze je rovnako najvyssi cas davat tomuto sportu hranice. Teda ak to nie je tvoja neistota, co neviem tak by som skor komunikovala s kamoskou o tom co by si mohla odpustit.

Inak psychologia pozna terminus technicus - potrebu otvorenej buducnosti, je to teória, ktora rovnako ako ine vychádzajúce z pohladu genetiky hovoria o pude sebazachovy ako silnej potrebe, tu patri aj potreba zachovania rodu. No stale ako vsetky dalsie potreby je dobre si ich predstavit na priamke, teda od velmi silno prezivam a tuzim realizovat az po velmi slabu. Teda aj overenia vyskumne by som brala len v zmysle vzorky, ktoru niekto vyskladal. A tiez v case, kedy sa vyskum realizoval alebo aj v krajine, v ktorej sa realizoval, pretoze to vsetko isto silne ovplyvnilo vysledok. Osobne mi pride super, ze aktualne zijeme v dobe kedy sa zena ale aj partnery mozu slobodne rozhodnut, co chcu aj kedy. Skoda len ze si tu pestrost a slobodu sami okliestujeme a kazime. Moj tip je, ze ak sa zena vedome sama rozhodne, nie je tlačená do rozhodnutia, prejde si plusy, minusy. Pripravi sa na starobu, tak nie je sklamana ani nelutuje. Ale je to iba moj tip.

atinkaa
11. aug 2022

Partneri, pardon za telefon🙈aj za hrubajznu🙏

ikuska27
11. aug 2022

To aj tak závisí od každej jednej....ja si život bez detí predstaviť neviem... sú ženy, ktoré si život s deťmi predstaviť vedia...a mám kolegyňu čo tvrdila, že v živote deti nechce a teraz čaká druhé, čo sa jej to tak zapáčilo 😄

ikuska27
11. aug 2022

Sú ženy, ktoré si život bez detí, predstaviť vedia - tam malo byť 🙈

marsmykkok
11. aug 2022

@lizatko1009 ja ešte deti nemám, uvidím čo život prinesie, ale nejakú 10 a viac ročnú parťáčku alebo parťáka by som brala hneď. Ale bábätko toho sa desim a asi by som odpocitavala dni kedy bude väčšie a samostatnejsie. Proste nie som ten typ človeka čo sa ide roztopiť z bábätiek, pre mňa je to hlavne nesamostatne stvorenie ktoré vyžaduje veľa roboty okolo neho.

lizatko1009
11. aug 2022

@marsmykkok uvidis casom, mam vela kamaratiek co maju uz po 40 tke a nemaju deti a nevidím na nich nejake trapenie. Maju polovicky, pracu, svoje zaujmy. Potom mam jednu z ulice 67 rocnu, tykam si s nou a ona ma vedla susedu, ktora ma 12-14 rocne deti a berie ich ako dceru a vnucata. Ja som za, ze clovek by mal mat aspon jedno, ale verim ti, lebo sama nemam ten pocit. Mam rada tak postiskat a potom si berte domov. Nemam rada hry s malymi detmi a vsetko okolo. Ano postrazim, vydržím, miluju ma, lebo ked chcem, tak to viem, ale par hodin a staci. Vzdy ked idem do prace a vidim mamicky sediet v parku si poviem, ako toto by som nechcela😬 ale nikomj to neberiem, kto ma ten cit a taku obetu nech maju, ale nech sa jedna strana s druhou neodsudzuje. Ja som vcera trocha vybuchla nastval ma synator pred odchodom do Brna a vyletela zo mna veta aj pred nasimi:kto mi povie ze mat deti je radost a najvacsie šťastie v zivote je pre mna obr....

luccija
11. aug 2022

@lizatko1009 puberta...nepoznam zenu ktora by toto nepovedala🙂ja som bola az sokovana, ked som to z ust vypustila jedinacik a puberta, online vyucovanie strasna kombinacia.A ty mi prave prides taky starostlivy a mamickovsky typ🙂mne sa zase vsetko do 12 r zdalo super a ktovie co mame este pred sebou s detmi

mimi3008
11. aug 2022

Ked porovnam zivot pred detmi a zivot s nimi teraz....tak nie je nic krajsie pre nas s manzelom, nez mat svoje deticky. Su zmyslom nasho zivota😍

lizatko1009
11. aug 2022

@luccija prave ja som starostliva, len nie prehnane mamickovska. Vcera sme uz boli vsetci nachystaní do toho Brna. Oco uz stepoval vonku a on si lezi po 20 raze ked sa mu hovorilo aby sa chystal v posteli, ze on asi nejde. Sadla som si do kuchyne, dopijam kavu a mama mi vravi chod mu nejako dohovorit. Jaaaa? Ja tam ist nemôžem, lebo ked tam pridem ho stiahnem z postele a jednu mu pripasem a bude to pocut cely barak🤣 tak isla mama dohovarat potichucky, pomalicky. Ja uz internet odpojeny. No nic nepresvedcila ho ani ona. A ja som uz po tej hodine aj tak urobila nalet do izby. Za 5 min bol obleceny, umyty, napity, obuty, nagelovany, navonavkovany a sedel v aute. Eate toto ma nepreštalo🤣 ale tu ide o to zvysenie tlaku

luccija
11. aug 2022

@lizatko1009 poznam🙂vzdy cakame v aute.Len mna to este stale vytoci muz zmizne von a necha to riesit mna.On je kludas a ja pred kazdym odchodom z domu tlak a hned zla nalada.A bude aj horsie🤣fakt je ta puberta dobra na to, aby si sa odlipla od dietata a povedala nech uz ide byvat sam.Za chvilu uz nebude chciet robit nic s vami, vsetko bude zle, trapne.Ja som si myslela, ze najhorsie / 15 r/ mame za sebou, ale po vcerajsku si myslim, ze nie a tesim sa, ze pojde do skoly a uvidim ju az poobede

luccija
11. aug 2022

@lizatko1009 a potom je par dni dobrych a potom, ked si myslis, ze dieta sa znormalizovalo bum.

lizatko1009
11. aug 2022

@luccija vychovať v dnesnej dobe normalneho samostatneho jedinca je velke umenie a to mu este nepreskakuje, len take ze nejdem, ndchce sa mi, 5x povedat urob toto, 10x nahanat urob hento a jeho naj pouzivane slovo je :zachvilu aj ked vie, ze potom ho s nami caka texasky masaker a slovna sprska a potom uz cely den ako keby sa nic nestalo a vecer sa doplazi do postele a pomasirujem ta? 🤣Ja som panovacna panna a on bojovny lev 🤣, ale po hlave si skakat nedam ani cvicit so mnou. Este pocas skolskeho roka prisiel zo skoly, najedol sa a nechal vsetko nedojedene na stole a isiel si kludne von. Ja pridem domov z prace a na smrad za jasminovou ryzou a curry mi razil do nosa uz na chodbe. Hned mal telefonat...prid domov nieco potrebujem... Dosiel a pyta sa co som chcela... No nic za sebou toto uprac a tak mozes ist von a budem to robit vzdy takto a tak si rozmyslis ci budes z vonku chodit domov po sebe upratat bordel od skolskej tasky az po jedlo, alebo to urobíš hned a mas pokoj. Cvicit ako opice