icon

Oľutovali ste niekedy, že ste nemali deti?

9. aug 2022

Oľutovali ste niekedy,že ste nemali deti?

Strana
z5
esmera50
11. aug 2022

@atinkaa mne sa už niekto, s kým by to stálo za to, páči, lenže...sú tu prekážky, ach jo...Uvidíme :D Lebo aj deti by sa mali rodiť z lásky...

katka_katika
11. aug 2022

Snívam o uzličku každý deň no žiaľ bezúspešne. Snáď sa pošťastí keď nie tak áno budem sklamaná no máme jeden druhého a potom nieje nič krajšie okrem materstva ako chápavý, milujúci a úctivý partner všetko ostatné sú malichernosti... pekný deň vám všetkým 😘😘😘

zuziiiii
11. aug 2022

Ja mam síce dve detičky, ale už teraz ľutujem ze už tretie nebude 😒

esmera50
11. aug 2022

@zuziiiii vážne nebude, je to isté? zázraky sa dejú...neustále...Boh robí zázraky

hendikep
11. aug 2022

@missviolet ja som tiez nikdy nesnivala o svadbe a detoch, a ked sa mi narodilo dieta vsetko sa vo mne preplo, a v materstve som sa nasla. Takisto poznam zeny ktore sa od detstva zaujimali o deti, strazili ich, oblubene ucitelky v skolke, a vlastne deti predsa supli co najskor do jasli aby zili co najviac ako predtym.. priroda je zazracna a robi divy 🙂

missviolet
11. aug 2022

@hendikep ale mala si rada deti aspon tak trochu? lebo mne sa ten rodinny zivot uplne prieci a myslim ze je vacsie riziko povedat si ze sa mozno zmenim nez eventualita ze sa nezmenim a budem hroznou matkou - napr ja som nervak, vytocim sa do nepricetna, nemam trpezlivost na deti vobec a bola by som proste zla. to ziadnemu dietatu netreba. nemam v sebe tu nesebeckost o niekoho sa starat, neznasam, ked mi niekto neda pokoj a predstava, ze by mi to chuda dieta liezlo na nervy - no, proste som presvedcena, ze sa na matku vobec nehodim (pre dobro toho dietata). inak moja matka je rovnaka - a moje stastie je ze ma odlozila babke ked som mala 3 mesiace, inak by mi z nej hrablo. Ja doslova mavam nocne mory, ze som tehotna - a to je tak neprijemny pocit v tom sne, oblieva ma hroza, ze jedndoucho je to len take zaklincovanie, ze toto nie je pre mna. Asi to tak priroda u mna zariadila, ja som asexual, takze asi sa to u mna cele zlucilo 🙂 ale opakujem, viem, ze pre drvivu vacsinu zien su deti zmyslom a stastim zivota a je to v poriadku a som rada, ked su ludia stastni 🙂

hendikep
11. aug 2022

@missviolet fuu tak Ty to mas asi trochu ine :D Ja som sa detom vzdy vyhybala, ked som videla babatko tak to mnou ani nepohlo… vlastne doteraz to tak mam kym sa nejedna o moje deti :D ale nikdy dom neuvazovala o tom zeby som vyslovene deti nechcela, nechala som to plynut… ani manzelstva som sa nejak extra nebala, skor som mala respekt voci tomu aky to je zavazok, lebo rodicov mam rozvedenych… ale dva tyzdne po svadbe boli dve ciarky… dokonca este pocas tehotenstva ked som videla deti som rozmyslala ci svoje budem mat vobec rada 😀 😀 ale ked mi moju dceru prvy krat ukazali bola to laska na cely zivot, odvtedy sme spolu kazdy den, ani strazit ju nedavam :D

simona99687
11. aug 2022

Ja mam deti dve niekedy su chvile ked si poviem ze je toho vela ze uz nevládzem že ake by to bolo bez nich.... Ale prišla som časom na to že sa da aj cestovať aj na výlety chodit s detmi a je to uplne o inom ako ked clovek ide sam alebo vo dvojici deti urobia z vyletu nieco uplne ine.... Samozrejme vzdy je to ťažké kym su deti male... Alr cas rychlo leti ani som sa nenazdala a staršia dcera ma uz 7 rokov... Je to uplna partacka a som rada ze som sa rozhodla mat deti. Prvu dceru som mala v 21 takze ked bude dospela mozem si užívať ešte kopu rokov a budem vediet ze som tu po sebe nieco nechala. Ze vsetko to co mam mozem raz niekomu odovzdat.

ajana
11. aug 2022

Emócie nabok 😄Niekto môže mať 10 deti a niekto ani 1.Ja som niekde v strede....od toho ozaj život nezávisí ani jeho zmysel či naplnenosť. Každý zažíva dobré aj horšie pocity zo svojho života....pocity neurčujú správnosť ani nesprávnosť konania...Pokiaľ v každom okamihu konáme najlepšie ako vieme a máme AJ iné kritériá ako svoje momentálne pohodlie a vnímame aj druhých blaho a prispejeme k nemu je jedno aký máme rodinný status. A pocity? To je veľmi zadný kompas, aj keď dobrý radca.....aspoň myslím 🤔😄

somtu2019
11. aug 2022

Keby sa dal vrátiť čas nechcela by som ich nikdy.Milujem ich,ale chcela som prene a pre nás iný život,nebudem to viac rozoberať,odpovedala som len na otázku.

mtnns
11. aug 2022

Nemam, nebudem mat a neľutujem.. S manželom sme sa tak rozhodli, obaja sme deti nechceli.. Akože nieže by sme deti nemali radi, ale my dvaja na to niesme stavaní.. A keď počujem názor, ze na starobu aby sme neboli sami a kto sa o nás postará tak nemám slov...kopec deti sa na rodičov v starobe úplne vy... Obaja bratia povedali, že svoje deti ľúbia ale ak by sa mali ešte raz rozhodnúť tak by už žiadne nechceli 🤷‍♂️

marsmykkok
11. aug 2022

@lizatko1009 Ja uvidím čo prinesie život. Nebránim sa jednému, zase ja som taká dosť starostlivá a nezanedbávala by som dieťa, malo by sa dobre a pokým človek neskúsi nevie. Ale zase nechcem tak veľmi že budem mať s prvým chujom čo príde do cesty, musel by to byť partner, ktorý by za to stál a bola by som si istá, že bude mne oporou a dobrým otcom a rovnako keby to nešlo prirodzene asi by som nepodstúpila x umelých oplodnení, až tak po tom netúžim. Proste sa nebránim, ak budú okolnosti dobré, ale ani tak netúžim potom, že kvôli tomu obetujem veľkú časť seba.

mimikarol
11. aug 2022

@mtnns to je názor 🤦 Ja mám len jedno dieťa, milujem ju najviac na svete. V materstve som sa doslova našla. Prišlo mi to absolútne prirodzené že ju mám, žiadne zvykanie si na bábätko som nemala. Ale na starobu rátam s tým, že pôjdem do domova dôchodcov. Nechcem jej skončiť na krku. Som toho názoru, že deti majú mať svoj život. Mne záleží na tom, aby ona bola šťastná v živote, nie aby sa o mňa mal kto postarať

mtnns
Autor odpoveď zmazal
ajuska111
11. aug 2022

@mtnns zalezi aj od vychovy, u nas v rodine sa kazdy o rodicov postaral. ja som napr. pisala, ze si neviem predstavit byt sama na starobu. a tym som myslela, ze aj muz alebo partner ta moze opustit skor ako sa poberies ty na onen svet a take osamotenie si neviem predstavit.

dorottka
11. aug 2022

@ajuska111 Ano, ale teraz je aj ina doba, ludia migruju hore dole, ved len staci, ze dieta pojde na skolu do vacsieho mesta alebo rovno statu, vacsinou tam uz aj ostane. Deti sa rodia coraz neskor, v case, ked my si budeme chciet dochodkovat, deti budu mat plne ruky prace so svojimi dorastajucimi detmi... Alebo nedajboze sa mu nieco stane :( Mne sa inak velmi paci princip 3 grosov, ale ta doba, ktora je, tomu cim dalej tym menej nahrava... Inak samozrejme kazdemu velmi prajem, aby neostal na starobu sam, podla mna je to hrozne smutny prospekt :(

esmera50
11. aug 2022

@ikuska27 no hej, aj aj by som chcela aspoň jedno mať ešte, vzhľadom na môj vek, nemám sa vzdávať, však? :D

maxxim
13. aug 2022

Nelutujem niečo začo nemôžem, lutujem iba to že nemáme dosť prostriedkov na opakované Ivf... Že čas , ktorý je šetriaci" uchodí a zase nevieme ako to dopadne... Ale nie sme sami...

ailiba
15. aug 2022

@pipistrel13 bohuzial, to ci mas, alebo nemas deti nesuvisi s tym, ci budes 60+ sama. Poznam starych ludi, co mali aj 4 deti a su aj tak sami... Asi netreba v tomto mysliet na starobu, ale naplnat si zivot tak, aby sme malo po com tuzime.

Strana
z5