On ma vie tak vytočiť
Ahojte zeny dnes uz pretiekol pohár mojej trpezlivosti.Byvam s priatelom je odomna o 6 rokov starší ale mam pocit že byvam s malým deckom behám za nim ako taka slúžka.Ponožky hodi hocikde aj všetky veci. Ale dnes ma už tak nasral tak zajtra ma maju prist pozriet kamaratky včera som vyriadila kupelnu a on sa dnes ide strihať ked ja idem zmyvat. Tak som už vypenila. Ked treba nieco z obchodu ( ja nemam vodičak) tak polku veci nekúpi lebo on to akože nevedel najst ( ale pivo a sladkosti najde vždy). Fakt nic mi nepomôže ani ten sprosty riad umyt.. a najlepsi gól je ked mi ešte fajčí cigarety a potom ja som bez ale ked ide dotoho obchodu tak si ich nekúpi. ( ja chodim do obchodu ale len do cba tu pri panelaku). A ešte ked nehrá playko tak je cely den na pc a už fakt mam sto chuti sa zbalit a ist do riti stadeto.
Sa tu cudujem niektorym tym komentom v style “treba ho sama vychovat”. Keby to bolo naopak, tak uz by to bolo div ze nie tyranie zeny manipulatorom. Zasa trochu ucty k druhej osobe. A tiez je “uzasne jednoduche” cudzej osobe hned radit, ze sa ma hned zbalit a odist. Vsak o tom chlapovi nic neviete okrem toho, ze je mlady a prirodzene bordelar.
@ninusa221 a teda aby som nieco aj k veci napisala, tak zaklad je komunikacia. Treba si to s nim predenatovat v klude, cize nie vtedy, ked tenou zmietaju emocie a stve ta, nech z toho nieje zbytocna hadka s osocovanim. Je mozne, ze tie ponozky bude odkladat iba tyzden a sklzne do starych zvykov. Pokial vsak je ochotny menit tie veci, len po case opat “zabudne”, tak mu to skratka pripomen zasa. Ono ked roky nechaval roztrusene pradlo hore dole a neumyval nikdy riad, tak jasne, ze to zabudne a prejde k jeho beznu spravaniu. A casom si to snad aj zapamata. Horsie by bolo, keby sa ani nepokusal a pripadne by ta vysmial, vtedy by som aj ja pomyslala na rozchod, lebo by to boo prejav toho, ze si ta nevazi a nezalezi mu na tvojich pocitoch. K hram sa celmi vyjadrit neviem, su chlapi, co sa radi hraju. Podla mna je to ok, len treba aby to bolo v nrjakych rozumnych medziach. Vsak ked si urobite cez vikend aj spolocny program, tak nebude cely den hrat hry. A do ibchodu chodievajte aj spolu, vsak aj to patri k zivotu, mozete trn cas stravit obcas aj takto spolu.
Ale keby som nemala švagrinú, by som v živote neverila, že existujú ľudia, ktorí nemajú základné návyky sebaobsluhy a upratovania okolo seba. Jej mama nepracuje, je v domácnosti, a ani jedno svoje dieťa neviedla k samostatnosti. Keď bola ešte ako bratova frajerka prvýkrát u našich, nechala po sebe na stole prázdny kelimok od jogutu aj s lyžičkou, to som ešte nevidela. A to už mala po tridsiatke.
@ninusa221 byvate spolu relativne kratko este, otukavate sa a ty zistujes, ake zvyky si priniesol z domu on a opacne (aj ked on to asi tak neriesi). treba si sadnut a vykomunikovat, rozdelit si ulohy doma a najst si spolocny system fungovania a toho sa aj drzat. proste pravidla, hranice a ides. je logicke, ze ked ho doma mama pomaly krmila (nadnesene a zvelicene), tak nebude schopny sa najest sam...
casom uvidis, ci sa to niekam posunulo alebo nie. ak nebude ochotny dalej spolupracovat na udrziavani chodu domacnosti, tak to uz potom je na zvazeni. treba brat do uvahy, ze zena vzdy v tej domacnosti robi trosku viac, ale je dolezite, aby chlap tiez prilozil ruku k dielu a naucil sa ta odbremenit.
drzim palce a nech sa to da doporiadku. necakaj zazraky na pockanie, vsetko postupne 😉
@viestta vies len to neznamena hned lenivost. Ked si prirodzene bordelar, tak ten bordel ani nevnimas nijako tragicky. Cize takym ludom to treba pripominat obcas a snad si casom cast tych veci osvoja, ale nazyvat to prevychovou muza mi pride dehonestujuce. Treba pochopit aj to, ze asi taky clovek neumyje kupelku tak pedantne ako niekto, kto je poriadkumilovny. Horsie by bolo, ak by tam nechal vsetko tak a ocakaval, ze to da zena komplet do poriadku po nom. Na druhu stranu chapem autorku, ze v rozculeni sa citi ako sluzka, ale podla dalsich jej komentov to nevyzera, ze ten chlap vobec nemamzaujem pohnut prstom. Su to veci, ktore treba urcite medzi sebou komunikovat, ale za zle umyte umyvadlo a neuplne zvladnuty nakup v obchode radit cudzej zene, ze ma od neho utekat, je trosku dost cez...
@lenkakravcova nie nechodim platia mi byt rodicia a mam našporene ešte z brigády.
Tak a čo mu nedavas ty úlohy, keď sa sám nechytá? Však obaja tu domácnosť rovnako využívate, rovnako treba aby ste aj obaja upratovali. Tvoja chyba je, že sa asi nevieš rázne ozvať, on ignoruje, ty vybuchneš a on až potom urobí. Normálne mu povedz - dnes povysavaj ty, zajtra umy riad ty... a čo je za problém? Normalna vec.
No a take svokry, ktoré skáču ešte aj dospelým deťom okolo zadku akoby boli 5-rocne deti sú strašne zlo. Potom tie decka nič nevedia. Ani tanier si za sebou upratať zo stola, načo však to nikdy nerobili. Vtedy sa treba ozvať a nechať ho tam.
Ja toto nechápem. Čítam komentáre a nestačím sa diviť.
Ja osobne serem na nejake ponožky či zábudlivosť partnera pri nákupoch. Čo tam po tom, ze je bordelar, keď je to dobrý človek a máme/máte sa radi.
Ty nie si jeho matka.
On je svojpravny.
Keď tam bude mať ponožky, tak nech ich tam má.
Keď sa tebe nepáči, tak ich upraces.
Rovnako ako on má chyby, tak ich máš určite aj ty a on ich z lásky k tebe prehliada.
Žiť s niekým druhým nie je jednoduché. Je to o kompromisoch.
Môj muž teda vôbec nie je poriadku milovaný, ale milujem ho ako koňa a s láskou mu tú slúžku robiť budem, lebo má 1000000000 úžasných vlastností, tak čo tam po jednej zlej.
Práveže to čo robíš ty, že plačeš na koníku a opisujes aky je to vlastne neschopak, mi príde priam detinské a nevyzreté...
Opakujem, nie si jeho mama.
On je samostatná ľudská svojská bytosť. Miluj ho aký je, alebo ho prenechaj niekomu, kto ocení jeho dobré vlastnosti..
moja ta obdivujem ze si vypenila az teraz, pri mne by uz davno vedel na com je alebo by uz proste pri mne nebol,🙂
@ivca88 ja oceňujem jeho dobre vlastnosti.Ale tiež človeka nebavi stale upratovať po niekom. A ja mu tu slúžku robit nebudem akoze otial potial nikdy som nebola taka že budem niekoho obskakovať. Potom vidim ako to dopadlo u neho. Nas mama vždy vychovávala tak že od 10 rokoch sme normalne upratovali ked bola v robote a postupom času už aj okna a všetko. Takže tak. ( moj brat ma 15r a nieje poriadkumilovný ale vie perfektne upratať.)
@hvolkovamirka nebývame spolu dlho preto som to dako neriešila ked býval ešte u rodičoch tak som to mala na haku
@sara005 Ty sa čuduješ komentom, že ho treba vychovať a sama radíš čo? Porozprávať sa s ním o tom, pripomínať mu to, kým si to nezapamätá a nezačne to robiť. Čiže: to isté. Len kým "prevychovať ho" znie tak hrozne, tak "porozprávať sa s ním" je vlastne fájn. Alebo ako si si predstavovala, že by ho iné ženy vychovávali? Domáce väzenie? Telesné tresty? Všetky mali na mysli rozhovor. 😉
@h2 lebo je to trapne, takto to nazyvat. Keby o tebe muz pisal, ze si ta vychoval, aby si mu varila, tak by ti to bolo vtipne? Mne osobne nie. A hlavne si treba uvedomit odkial pokial sa da niekto "vychovat". Zasa aby on dodrziaval vsetky jej zvyklosti v domacnosti, lebo tak sa to podla nas patri mi tiez nepride ok. Zasa trocha respektu a prisposobit sa do istej miery musia obe strany. Proste mozno sa casom nauci nehadzat ponozky ci ine veci tam, kde mu z ruk vypadnu, ale ich odlozi, ale nebude pedantne lestit umyvadla. A to uz si musi kazdy sam zvazit ci neporiadne vyumyvana kupelna a trosku sfusovany nakup v potravinach je na odchod zo spolocnej domacnosti. Tu jej radia bud strasne neskusene alebo neskutocne netolerantne zeny.
@sara005 tiež sa strašne čudujem. Tri strany sú tu o tom, ako by dane ženy od neho odišli len kvôli ponozkam 🤷😳
Nechcem rozpútať hádku, ale chcela by som vidieť teda tie vycvičené klenoty, čo majú doma 🤷😁
Ja mám teda úplne iné hodnoty, ktoré si predstavujem na svojom mužovi.
Napríklad také, že príde z práce, dá mi pusu a povie že som mu chýbala. Potom sa pôjde zahrať s deťmi a ja mu zatiaľ urobím kávu. Potom si spoločne navaríme a je nám spolu super... Čo tam po ponožkách.
Nech si ich kľudne aj na mňa zavesí... Hlavne nech je na nás dobrý ..
@sara005 Ale je úplne jedno, ako to nazveš. Nikto predsa nehovoril o nejakom výcviku, aby partner napríklad doniesol na zapískanie papuče. Ty píšeš presne o tom istom (opakovať a pripomínať partnerovi, aby si po sebe upratal, až kým sa to nenaucí), ale pohoršuješ sa nad vychovávaním.
A áno, varím pri mužovi ináč, naučila som sa iné jedlá, ako ma učila mama, prispôsobujem sa jemu a on zase mne. Nerobím veci, o ktorých viem, že mu vadia. A vôbec mi nevadí upratať po ňom, tak isto, ako jemu nevadí, upratať po mne, ak je to občas treba. Ak ale jeden z partnerov nerobí nič, druhý mu musí robiť sluhu, ak nechce zhniť v bordeli, tak to v poriadku nie je a treba s tým niečo robiť. Nazvi to rozhovorom, diskusiou, pripomínaním, dohováraním, či výchovou, stále to bude o tom istom.
@ivca88 Vies co, ja sa ti priznam, ze sa stali u nas aj hadky za nejaky ten bordel ci nepomahanie v domacnosti. Ale bolo to vzdy take, ze som bola podrazdena ci unavena uz bez toho a po druhe som ocakavala citanie mojich myslienok asi. Nikdy mi muz nepovedal, ked som ho poprosila o umytie riadu, ze to neurobi a nech si to robim sama. Nanajvys to neurobil hned. Proste je to o komunikacii. Trvam na tom, ze nie o vychove.
Lebo napr moj muz je prirodzene bordelar (tvrdi to o sebe aj on), ale vzhladom na to, ze mam ma rad, tak sa proste prisposobil do istej miery a pomoze v domacnosti a aj odklada po sebe veci. Aj ked obcas pouzite ponozky netrafia na miesto na to urcene :D Vsak ho poprosim, nech ich tam da alebo ich obcas hodim do pradla sama.
Tiez vidim hodnoty uplne inde. Napr dcerka bola 10 dni po oslave 3 narodenin a ja som skoncila ako megarizikovo tehotna na 4 mesiace uplne odpisana, 3 z toho som stravila v nemocnici. Muz sa zvladol postarat o dieta, ktore len tyzden a polchodilo do skolky (predtym bola nonstop so mnou na materskej) a dokonca mala takmer kazdy den teplu veceru. Ked som sa vratila, tak bola vsade dobra vrstva prachu, ale dieta zaopatrene excelentne. V porodnici bola kopa "najmudrejsich" mamiciek, ktore mali nervy, ze su uz dva dni v nemocnici a muzi sa staraju o starsie dieta. Telefonovali rano muzom co maju detom obliect a svorky nosili detom jedlo. Tak bud mali neschopnych muzov alebo (moj nazor) skor z nich neschopnych robili tie zeny, lebo ich presne ako sa tu pise "vychovavali". My zeny sa casto stavame do pozicie nenahraditelnych. Ja som bola na muza hrda ako to zvladol, aj ked moje dieta nechodilo v tom obdobi vzdy vystylovane, ale obliekol ju primerane teplote vonku a aj vsetko ostatne zvladol uzasne. A to su pre mna tie prave hodnoty. Nie prach na skrinke a zabludene ponozky.
@h2 podla mna to nieje o tom istom, pretoze treba hladat kompromisy, ku ktorym prideme rozhovormi, to by mala byt podla mna ta spravna rada (nemusite samozrejme suhlasit) a nie ze takto to podla mna je najspravnejsie a tak si ta vychovam, aby si to pekne robil ako ja. To co mi velmi vadi mozem obcas pripomenut a poziadat o to v danej chvili ked mi to fakt vadi, ale nerobit z druhych ludi cvicene opice, lebo ja som tak zvyknuta alebo mi to tak vyhovuje. Ja v tom rozdiel vidim.

@ninusa221 Z toho, že Ti tu píšu, že by odišli, si nič nerob. To sa tu radí v každej téme, v ktorej sa baba sťažuje na chlapa. Aj keby išlo o úplnú maličkosť. Podľa mňa Váš vzťah má šancu. Len sa musíte zžiť.