icon

Opakujúce sa problémy s manželom

luciazen
21. júl 2015

ahojte baby,potrebovala by som radu,vlastne ani neviem ako mám začať.S manželom sme spolu 13 rokov,z toho sme 10 spolu chodili a 3 roky sme manželia.V čase,keď sme spolu chodili,bolo všetko fajn,manžel pracoval na turnusy,čiže 3 týždne v práci a týždeň doma.Keď sme sa vzali,tak to išlo dole vodou.Pol roka po svadbe prišiel o vodičák kvôli alkoholu,skoro som sa zrútila,pretože som si vždy myslela,že je s ním všetko v poriadku,ale zjavne som sa mýlila alebo on sa dokázal tak dlho pretvarovať.Fakt nechápem,ako som sa mohla tak zmýliť,ale mohlo to byť aj tým,že bol stále preč a za ten týždeň keď sme boli spolu,tak sekal dobrotu.Takže potom si našiel prácu doma,tak vtedy nastal problém.Zistila som,že si častejšie vypije ako má,bez môjho vedomia,keďže vždy vedel,že ja alkohol neznášam a ja som si myslela,že má nejaké zdravotné problémy,to som fakt bola naivná.Na naliehanie jeho mamy sa nakoniec priznal,že pije a sľúbil,že pôjde k lekárovi a vyriešime to.Lekár mu predpísal lieky,ale on si ich bral kedy chcel.Po čase som zistila,že si kupoval alkohol a skrýval ho v pivnici.Medzitým sme sa snažili o dieťa a dozvedel sa krutú diagnózu,že nemôže mať deti.A to ho ešte viac položilo a začal piť opäť,nechcel sa o tom so mnou baviť,je taký tichý tip,nevie sa o problémoch rozprávať,radšej ich dusí v sebe.Takže aby som to zhrnula momentálne je to stále o tom istom,mesiac,dva sa tvári,že nepije a potom opäť zistím,že pije,klame mi do očí,že nie ale ja to na ňom vidím.Nemám k nemu už žiadnu dôveru,proste viem,že keď ho nevidím,tak je opäť v tom istom kolotoči.Medzitým som otehotnela a myslela som,že sa zmení,ale nie,on jednoducho nevníma to,že ja sa trápim a stále viac ho preto neznášam,že hoci vie,že mi to prekáža aj tak nemieni s alkoholom prestať.Neviem,či má vôbec náš vzťah ešte nejaký zmysel.ja sa snažím ho pochopiť a chcem s ním o tom hovoriť,ale stále je to len o tom istom,že ja to chcem riešiť a jemu je to jedno,hoci mi chce nahovoriť že nie je.Už rozmýšľam aj o rozvode aj som ho s tým strašila,ale asi neverí tomu,žeby som to urobila.Jeho rodičia o tom vedia,ale nejaké rozumné riešenie neprišlo a ja už nemám silu čakať,kým sa zmení.A moji rodičia ho majú za super chlapa a myslia si,že je ideálny,hoci tiež vedia z časti aké problémy máme.Ako ďalej???

Strana
z3
mimikas
21. júl 2015

Rovno ho postavit pred hotovu vec. Bud sa pojde liecit ale o ty odid. Naco mas byt s takymto chlapom? Alkoholizmus sa casom zhorsuje, deti spolu nemate takze by si sa mala vediet sama o seba postarat a postavit sa na vlastne nohy

1fifinka1
21. júl 2015

Jedine riesenie je liecenie. Ak by siel dobrovolne, mas z casti vyhrate.ale podla toho co pises este nie je v tom stadiu. Mam s tym skusenosti. Na rodinnej terapii mi lekar povedal, ze tu plati jedine tvrda laska. Bud pojdes alebo zbalit kufre a odchod. Krute ale je to jedine riesenie, ktore mu pomoze. Hovoril, ze zeny, matky robia najhorsiu chybu ked si stale myslia, ze ked im daju sancu, vsetko sa vyriesi. A tym im najviac ublizuju. Myslim synov, manzelov, priatelov tych co maju problem.

tajka1986
21. júl 2015

@luciazen bohuzial je mu prednejsi alkohol ako vlastna rodina ☹ s tym vela neurobis ked sam nechce. Ja by som sa zbalila a odisla. Bude horsie,ver mi 😖

1fifinka1
21. júl 2015

Lenze cakaju spolu dieta. Mali by sa pokusit zabojovat a popracovat na tom.

tina4931
21. júl 2015

@luciazen ako si otehotnela keď nemôže mať deti?

marietuska
21. júl 2015

no inak to by aj mna zaujímalo :D ako sa dá otehoitieť s neplodným chlapom ?:O:O kokos,sa stal zázrak boží,či ?
mal by tie lieky brať normálne,lebo mu znechucujú chuť na alkohol,alebo potom liečenie.
ako je možné preboha,že si si za 10 rokov nič nevšimla,kriste pane.,viem,že ste boli spolu málo,ale aj z toho mála sa dá dosť veľa vecí vyčítať nie ??
aky mal k tomu postoj,či nemeskal na rande,ako sa sdprával k opitým,ake mal postoje,reakcie,to si fakt bola taka zaslepená ?bože ..:/ako je mi ťa fakt veľmi luto,lebo s alkoholikom žiť je asi to najhoršie na svete .a ešte s takym,čo si to nepriznáva a tají a samozrejme -čo sa nechce liečiť,lebo "vlastne nepije"....poznám taký prípad z rodiny,.toto je hnusná zavislosť.
potrebuje nutne liečenie...
poznám vela mužov,alkoholikov,co v mladosti pili,ptm šli na liečenie a viac už nevypili do smrti ani kvapku,max.nealko pivo 🙂

sunnyfunny
21. júl 2015

Vas vztah ma zmysel,ale jemu treba liecenie. Musi chciet sam..no nejake okolnosti ho k tomu rozhodnutiu dotlacit mozu. Podmienka bud alebo..

mihula
21. júl 2015

@luciazen tvrdy reset,zbalit sa a odist.Dat podmienku-vratim sa ked prides z liecenia.Neustupit za žiadmu cenu

dominika6
21. júl 2015

@luciazen ï
U alkoholika bude vzdy na prvom mieste alkohol...je to jeho zavislost a nic a nik to nezmeni...iba on sam a to nechce...ak ked di tehotna narodi sa dieta a odides od neho,chvilu bude slubovat ale na druhy den bude v liehu....

mondolina
21. júl 2015

ja som sa s alkoholikom rozviedla, mal na vyber rodina alebo chlast....rozhodol sa, aj ked doteraz dava vsetko za vinu mne...
ja svoje rozhodnutie nelutujem, keby som sa nerozviedla doteraz sa v tom motame

penn
21. júl 2015

Sanca, ze to vyjde je miziva. Este ked tolko rokov bol nauceny skryvat to. Vlastne ste ani spolu nezili. Skoda, ze do toho akym zazrakom prislo to dieta. Rychlo ukoncit vztah a mohla si mat fungujucu rodinu.

katarinamarkova
21. júl 2015

@luciazen alkoholik....
ak sa neda liecit a neprestane pit- cize 100% abstinent
bude to len horsie....horsie....horsie....horsie....horsie....

charlie1980
21. júl 2015

Fiha, zlozita situacia. Ja by som asi pockala do porodu...nie preto, ze by som si myslela, ze po porode sa to urcite zmeni, urcite nie. Ale preto, lebo si neviem predstavit byt v situacii opustenej tehotnej zeny...velke zazraky a zmeny do porodu sa urcite neudeju. A po porode, ked hormony ustupia, by som mu dala na vyber : rodina alebo jeho alkohol. Striktne. A vies preco...? Pretoze alkohol Bud chuti alebo nechuti. A prave u introvertoch je to najtazsie...tzv.tichy alkoholizmus. Tito ludia nepije preto, lebo sa lepsie dokazu zaradit do spolocnosti, Ale preto lebo ziju vo svojom svete.
Prajem vsetko dobre.

jeennyv
21. júl 2015

@luciazen neustale u neho prevlada recidiva, myslim ze vyhliadky na zlepsenie su minimalne, myslim si ze je cas sa osamostnit uz teraz, ak mas nejake zazemie...ak sa po tych rokoch nezmenil podla mna to bude len horsie, vezmi si aky servis potrebuje dieta, plus su tam aj place nocne stavanie atd...vies si predstavit ako to budes zvladat pri opitom cloveku...moze byt agresivny a taky neustali plac dietata ho moze este vyhecovat....ja si myslim, ze v takych pripadoch nie je na co cakat.....

adel222
21. júl 2015

ako kebz si pisala o mojom otcovi, tiez vodic z povolania, tiez pijaval potajomky, skryval si alkohol v kotolni, vsetko v sebe dusil..skoncil s porazkou a kadecim inym v pomerne mladom veku.
Prepac, toto ma napadlo ako prve, ze to nedopadne dobre. Akurat, ze aj tvoj muz mi pride taky, ze jednoducho neprestane pit kym sa cosi velmi velmi vazne nestane. On je aj trosku taky samotar a myslitel?

natalym
21. júl 2015

@luciazen Myslím, že ak Ti zatajil alkoholizmus pred manželstvom tak to je dôvod na rozvod. Ak o Teba stojí tak pôjde na liečenie. Treba povedať buď alebo.

bonaqa2013
21. júl 2015

Nezatĺkaj problémy pred vlastnými rodičmi. Povedz pravdu - aj keď bude asi trpká. Nemohol mať deti a už si tehu? S manželom? Či? Tomuto troška nerozumiem.
Ešte lepšie by bolo bez dieťaťa. S takýmto trúbom čo chľasce to nebude žiadna sláva.... Posr... celý život. To by ho muselo asi tak osvietiť ako pri tom počatí dieťaťa... 😉

ivca88
21. júl 2015

aj moj muz mal zle vysledky od lekarov... mozno iba 1 % dobrych spermii.... uz sme si mysleli ze pojdeme na umele.... a v tom sa zadarilo... ved s milonov spermii vajicko potrebuje len jednu 🙂 a ta nasa sa nastastie nasla 🙂 ... cize chapem aj ako sa citil muz...
No teraz by sa mal tesit ...

No ja nezastavam nazor ostatnych zien.....
Podla mna mu musis pomoct ako sa da .... on je chory ... ☹ potrebuje liecenie a abstinenciu ...
Ja som prisahala ze muza neopustim.... budem s nim v dobrom aj v zlom ( ale s vynimkov podvodu...to by som ho kopla vies kde 😀 )
tento problem.si.mohla mat aj ty ....

Treba sa porozpravat s psychologom na postupe...lebo dietatko je tiez riadna skuska nervou.... a ani po lieceni by to nemusel.vydrzat ....
Ale ludia sa vyliecia aj z drog ci inych zavyslosti...cize sanca je 🙂
Mozno mu prave navrh na rozvod otvori oci a pojde na liecenie ... prehodnot vsetky moznosti ... a hlavne sa porad s odbornikmi ....aby to nemalo este opacny dopad ze zacne viac pit ☹
Dufam ze sa vsetko napravy :-*

vadimito
21. júl 2015

10 rokov tajiť alkoholizmus??? Ups, ja som asi marťan 😅

marietuska
21. júl 2015

ja stále nechápem,ako sa dá tajiť alkoholizmus 13 rokov...preboha.asi mi fakt niečo uniká.dokáže sa utajiť všeličo,nevera,klamstvá,podvody,ale alkoholizmus ?:O

hodiny
21. júl 2015

Prepáčte niečo mi tu blbne dalo sa mi nechtiac že páči sa mi to.nehnevajte sa

tova
22. júl 2015

@luciazen pockaj kym ta bude fackat, s rocnym dietatom na rukach budes utekat. Alkohol neni sranda, ani hobby. Zbal ho teraz, aby si mala naplanovany porod v klude a dieta nech chodi navstevovat, aj dieta si zvykne na taky zivot od zaciatku. Ak by ho Boh osvitil tak potom je jednoduchsie aby sa k vam znova nastahoval.

mala_hobitka
22. júl 2015

@luciazen Musi sa liecit. Ale aby s liecenim uspel musi mat vlastnu motivaciu. Tu nema. Tiez si myslim ze neveri ze odides.
Tak obrat karty....v tomto pripade je to naozaj bud alebo. Ked pohrozis rozvodom asi sa zlakne ale bude to len dalsie kolecko "akoze nepijem". Mozno sa zlakne a prestane ale velmi tomu neverim. Uvidis. Ked nepomoze normalne zbal veci jemu a sup prec alebo sebe ked to inak nejde. Ale v tomto bode neexistuje ze jasne prestanem bla bla. Pokial dojde k baleniu kufrov a on bude prosikat tak jeho kroky musia viest na priamo na liecenie.
Trochu ma prekvapuje ako v pohode ho beru rodicia hoci pije. Asi ta budu presviedcat ake je to normalne ze pije ved kazdy chlap si obcas skoci na pivo - bla bla. Nad alkoholizmom sa neda mavnut rukou. A ked budu mat reci nech si oni s tvojim manzelom ziju.

luciazen
autor
22. júl 2015

@tina4931 tak to s otehotnením bol fakt taký malý zázrak ani som v neho nedúfala,to že nemôže mať deti mu povedal jeden nemenovaný lekár,keď pil dosť často.Lenže potom sa na mesiac až tri ukľudnil a keď pil tak nepil tvrdý alkohol ale iba nejaké to pivo alebo víno,tak išiel na ďalšie vyšetrenia cca o pol roka a výsledky už boli v poriadku,tak neviem ako to bolo možné.potom bol zase problém u mňa,bola som na laparoskopii a po pol roku som otehotnela s pomocou liekov.takže asi zázraky sa dejú 🙂

luciazen
autor
22. júl 2015

baby strašne vám všetkým ďakujem za vaše reakcie
@ivca88 ja ho mám v podstate rada,aj som mu navrhovala aby sa išiel liečiť,bol už u psychológa,ale ako som vyššie písala raz lieky bral inokedy nie a ja nemôžem vždy pred ním stáť a sledovať či ich berie alebo nie.už som sa aj zbalila a odišla k našim,áno sekal dobrotu a tváril sa že nepije asi tak 1-2 mesiace a potom som ho zase pristihla s pivom.už to musím začať radikálne riešiť pretože to fakt nemá budúcnosť a teraz chcem aby bábätko bolo zdravé a všetko bolo v poriadku.určite to budem riešiť s odborníkom.
@marietuska vieš my sme spolu v podstate neboli,on chodil na 3 týždne do práce na turnusy,takže to pre neho nebol až taký problém,ale myslím,že zlom v jeho živote nastal až keď mu zobrali vodičák,tak potom sa to stupňovalo a začal piť ešte viac.
@mala_hobitka vieš aj jeho otec bol kedysi alkoholik,ale prestal s tým a žije normálnym životom,že vraj je to aj dedičné.veď to že u nás na slovensku je normálne že každý chlap chodí na pivo aj každý deň a iné ženy to neriešia a ja áno

emocka
22. júl 2015

No super. Priprav sa na dlhú, ťažkú cestu. Je to zlá choroba. Devastuje celú rodinu. Ale dá sa s nej von. Doživotná abstinencia. Bez psychiatra a liečby doživotnej to nepôjde. Drž sa. 🙂

arasidka11
22. júl 2015

@luciazen píšeš, že nemôže mať deti a ty si otehotnela?
nenahnevaj sa a ak si tehotná s ním, načo dieťa s alkoholikom? aby aj ono malo možno raz také problémy? bože baba, to si mala utekať od neho už dávno, budeš sa len trápiť

ivca88
22. júl 2015

@luciazen chapem 🙂 dievcata si tu myslia ze ake to je lahke ...odist od neho... ale pokusov bolo viac ...
No myslim ze to zvladnete ... mozno prave to dieta ho donuti sa zmenit ...
Ale urcite by bolo fajn liecenie v nejakom.centre....lebo zo dna na den nikdy neprestane ...

tatrankamoja
22. júl 2015

Luci, - jedným slovom - odíď !!! nikdy sa to nezlepší, šance už mal a v prvom rade dávaj pozor na bábätko a na seba. nechaj ho tak, v živote sa alkoholik nezmení a ty ho (jeho problémy) nemôžeš ťahať za sebou ako guľu na nohe.

fivecat
22. júl 2015

Cely zivot budes v strese, kde zas je, ci si nevypil. Ci nieco nevyviedol. Ani nakupit ho nebudes moct poslat, lebo si tam nieco kupi. Tvoji znami ti budu hovorit: my ta radi uvidime, ale jeho nechaj radsej doma. Lenze jeho doma nemozes nechat sameho.
Ak to s nim chces risknut, tvrde podmienky pri poruseni dovidenia. Liecenie, terapia, ziadne, ze raz za mesiac ide k lekarovi a ten mu predpise lieky a potom sa tvari, ze ved ok, on sa lieci.

Strana
z3