icon

Opis našej finančnej situácie a problémov

mataklinec
9. nov 2011

Až teraz som mala dost času aby som si prečítala celú diskusiu a nedá mi napísat pár vecí na ujasnenie. Vopred vravím nechcem od žiadnej z vás už žiadnu pomoc, len chcem aby sa veci dali na pravú mieru, nedovolím aby somna niekto robil klamárku, ktorá žije z dobra iných a využíva už niekolko rokov dobrých ludí. TO JE KLAMSTVO!!!!!
Na každú vašu otázku odpoviem a som rozhodnutá svoju pravdu obhájit.
Zatial na úvod tolko:
Za manžela som sa vydala v r. 1997, hned po mature a v tom istom roku sa nám narodila naša 1. dcéra Martinka. Bývali sme v sociálnom byte kde nám často vypínali kôli neplatičom elektrinu a vyše roka sme žili bez teplej vody.Tam sa v r. 1999 narodil aj náš syn Robko. Povedali sme si že s dvomi malými detmi sa nedá žit v takomto prostredí . Manželovi rodičia bývali v malom domčeku v Dúbravach a my sme sa rozhodli pristavit malý domček na ich dvore. Manľel sám postupne z ich garáže urobil obytnú miestnost a pristavil kuchynku a kupelnu s wc.žili sme velmi skromne. Ked v r. 2006 sa manžel aj ja konečne zamestnal, náš život sa zmenil. Mali sme dostatok všetkého. V r. 2007 sa nám narodil syn Dávidko. Kedľe nás už bolo 5 ludí v jednej izbe, zobrali sme si úver z VÚB na pristavenie daląej izby a v pohode sme ho splácali. BOLO nám treba aj auto, tak sme si zobrali daląí úver. Ani nás nenapadlo že sa ocitneme tam kde sme teraz. Snom naších starších detí bola spoločná detská izba a my sme potrebovali kotolnu na kúrenie, takľe sme si zobrali úver na bývanie v Poštovej banke v hod. 100.000 Sk, s tým ľe sme zaloľili dom. Doteraz detská izba nie je dokončená, sú to len holé múry z tehál.
Zlom nastal ked v r. 12/2008 manľel nie z vlastnej viny priąiel o prácu. Bolo to uľ horąie , nemali sme začo platit úvery, museli sme pod cenu predat auto aby sme si mohli kúpit pec a radiatory na kúrenie.
Začali rást úroky, banky predali naąe úvery vymáhacím spoločnostiam a vąetko to ąlo dolu vodou ako je to práve teraz. Platíme kaľdý mesiac pravidelne úvery, ale len pomenąích sumách, avąak Poątová banka sa nám vyhráľa, ľe ak splátky nezvýąime na min. 80 eur, prídeme o dom. V tom čase som opat otehotnela, kedľe sme s manľelom veriaci , potrat by nás nikdy nenapadol a tak sa nám v r. 12/2009 narodila naąa Emília.
Momentálne žijeme len z mojho rodičovského príspevku 190eur mesačne + prídavky na deti. Manľel nikde nepracuje a ked mu niečo vyčítam, je agresívny, ked si aj nájde prácu, pracuje max. 3-4 dni a príde spat že mu nevyhovuje ubytovna, práca, kolektív,, proste vždy si niečo nájde. Odmieta sa vąak zaevidovat na ÚP a ja a moje deti ho nijako nevieme k tomu donútit. Práve včera došlo z Dovery aj upomienka na 179 eur.
Ide zima nemáme ani drevo ani uhlie na kúrenie. Mám velký dlh aj u p. starostu tu v Dúbravach za vodu, a ked ho do konca roka nevyplatím, chcú nás od vody vypnút. Ale ja ho nemám naozaj z čoho vyplatit. Mesačne platím elektrinu, úvery a ked vyplatím ąeky ostáva mi nejakých 70 eur na celý mesiac. Z toho mám eąte náklady detom do ąkoly / dochádzajú do Detvy/, na stravu, hygienu a drogeriu.
Posielam vám aj číslo p. Cíbikovej na UP v Detve na sociálnom oddelení , a číslo mojej jasmamky Adinky, z OZ Mamimamam, ktoré mi pomohlo s oblečením pre deti, pani bola u mna osobne overit našu situaciu

anjelicek26
9. nov 2011

@magali - no otazne je, ci to bude zasa len prazdna diskusia, alebo jedna z vas zienky zlate zdvihne zajtra telefon a zacne nieco riesit. Lebo tie deti si nezasluzia takyto zivot.

nibiru
9. nov 2011

@stastnevydatam tak co predavaju notabene ani euro ani korunu ani cent pretoze ked som ja popri mojej robote predavacky na poob.smenach do 22.00 na vedlajsom oddeleni robila od 6.00h -14.00 siskarku a hned na svoju smenu cize 16h.niekedy aj 25dni vkuse a cez volno alebo pred smenami v doticnom obchode robila upratovacku prosila predavajucich s notta bene ci by k nam nesli pracovat kedze naozaj nebolo ludi a neraz sme 3 umyvali cely hypermarket zrazu na oko zdravy ludia boli invalidi nemohli a milion vyhovoriek taktiez moja veduca isla do utulku bezdomovcou na nabor aj ubytovnu by im vedela vybavit vysmiali ju ze ci jej nedrbe ze oni za 2€ robit nepojdu ze oni zarobia predavanim ovela viac bez roboty,u nas pri lidli stoji jeden kazdy den ale hlavne ze minule robil nakup kartou najdrahsia vodka,pivko,sumky,coca-cola ziadna feeway ale coca-cola za 1€nieco sladkosti a jak na vianoce a to ten co chodi do roboty kuka kde by usetril.este kukakm ze asi sa mu zadarilo a on pekne bank.kartou a penazenku plnu penazi.

tortelinka
9. nov 2011

@lenkove lenže ona o pomoc nestoji, čokoľvek jej radia, ona vždy má niečo prečo nie

martina2001
9. nov 2011

@leeenka26 dávam jej možnosť sa obuť sa aj do mňa, len mňa nedokáže uraziť 😀

trnka77
9. nov 2011

@mataklinec Maťka len jedno poviem,vráť sa do práce ak si predtým niekde pracovala,ak nie nájdi si niečo,upratovanie,roznáška reklamných novín atď,cho´d od dverí k dverám ...nepros o pomoc,ale o prácu...muž nech sa postará o deti...TY musíš byť silná,aby si svoju rodinu z toho pomaly dostala,vrátila mužovi a sebe sebavedomie..Nehľadaj dôvody prečo nie(nájdu sa tisícky)ale ak dnes urobíš prvý krok,zajtra,pozajtra urobíš další a další....DETI a DETI..MYSLI NA NICH.

leeenka26
9. nov 2011

@martina2001 mna to teda urazilo, hlavne ta posledna veta! 😠 😠

martina2001
9. nov 2011

@nibiru nie všetci sú rovnaký, to musím napísať, musím ti oponovať

mandragora22
9. nov 2011

hm... ja osobne mam teda jedno dieta, ale keby som mala take podmienky, ako uvadza autorka temy, tak na dalsie ani nepomyslim 😖 ved predovsetkym by som tym detom kazila detstvo, vyvoj a radost, ci? 😉

michelleuk
9. nov 2011

@mataklinec ahoj nejdem ti pisat aka si blba ani nic take ja sama som zo zvolena a dobre viem ze detva je mrtve mesto,s tade ludia len utekaju po tom ako padli podpolianske...v pripade ak vies po anglicky aspon trochu(alebo deti )daj vediet poradila by som ti ako by si mohla robyt pracu cez internet ,potrebovla by si k tomu pay pal a kreditku je to bezplatne(aj paypal ),robili by si otazky online su dobre platene od 1£ az po 5£ alebo viac mnohe spolocnosti vyplacaju ked napr mas urobene otazky za 15£ tu supu ti poslu na paypal a ty si to mozes potom previest na ucet...daj vediet ak ta to zaujima.....

hanah83
9. nov 2011

ako ste povedali, že zavoláte na sociálku, tak sa odmlčala... nie?

annie13
9. nov 2011

@trnka77 co sa tyka letakov tam urcite neuspeje ja som to skusala v ZV tu je to fakt po znamosti a v Dubravach tam sa tusim ani neroznasa vobec

benne
9. nov 2011

@nibiru predajci nota bene u nás mi pripadajú rovnako, ale žalostná pravda je, že urobia aspon to minimum, aby dostali čo chcú

dazdovka
9. nov 2011

@abbey1 a kam by si jej radila ist? Domov k rodicom nemoze, lebo tam je despoticky alkoholik, ponizuje ju, neznasa deti... Kam moze ist? Ja neviem... V zv nic take ako azylovy dom nie je pokial viem, mozno v BB, je nejaky dom charity, nieco take... Aj na pobyt v krizovom centre musis mesacne zlozit cez 200€ pokial viem (to mam tiez len z nejakej inej diskusie tu na MK) a je to limitovane poctom deti...

lenkove
9. nov 2011

@tortelinka A vies preco nestoji? Skus sa uprimne vcitit do jej situacie 😔 Podla mna to nedokaze. Je uz niekde inde, na inej vlne.. Tu pomoze len systemova pomoc odbornikov. Nie rady z Konika. Tie nepocuje. Nevidi...

martina2001
9. nov 2011

@leeenka26 si to všímaš?

leeenka26
9. nov 2011

@martina2001 Oni su snad kamosky 😀

martina2001
9. nov 2011

@leeenka26 aj ty máš ten pocit? 😎

leeenka26
9. nov 2011

@leeenka26 ale dobre jej poradila, kukaj na to, vsetky sme tu chuderky, ale ona jej vlastne neporadila nijak. Ved nech nadalej sedi doma, chudatenko, ved v chlapovi ma aspon oporu 😅

leeenka26
9. nov 2011

@martina2001 no fakt 😀

benne
9. nov 2011

@martina2001
@leeenka26 tiež som si všimla, ale ja ako naivne pozitívne naladený človek si to radšej ani nechcem pripustiť 🙄

leeenka26
9. nov 2011

@martina2001 Ja som vedela ze tam nieco je, tak potom beriem spat, ona ma neurazila, hentaka ma urazit nemoze 😀

leeenka26
9. nov 2011

@benne 😀

nibiru
9. nov 2011

@martina2001 jasne jasne zase vidis aj podla vizoru ci je to vyčuranec alebo naozaj nema inu možnost ja osobne mam zase po tolkych rokoch v obhode na ludi odhad tiez tu mame ujca na trhu a ten je sice opity ale mili,nevtieravy nikoho neobtazuje tomu vzdy nechame euro.inak v petrzalke bola matka čo ho predavala nota bene s dietatom nakoniec jej ho vzali kedze tam stavali cely den 😢

anjelicek26
9. nov 2011

Len kto nam baby hovori, ze ona si s manzelom nerozumie? Ja nemam pocit, ze sa chce rozviest. Ani, ze je s nim az tak nestastna. Podla mna sa obaja vyzivaju v svojej chudobe, stazuju sa kde sa da a robia vsakovake nic, aby si pomohli sami.

annie13
9. nov 2011

@mataklinec

http://www.upsvar-zv.sk/vm/vmzv.pdf

http://www.upsvar-zv.sk/vm/vmdt.pdf
v Hrinovej upratovacka v senior active to mas kusok z Dubrav
mam VŠ neviem aku mas skolu ale keby nemali co moje deti jest idem robit aj upratovacku a tu mas dokaz ze aj v dt ta prace je

leeenka26
9. nov 2011

@nibiru aj to som uz videla, matku s dietatom predavat. Ale tam aspon vidno, ze nieco robi ta matka, ostatne ale nekomentujem. Jasne, ze to nie je uplne ok ☹

leeenka26
9. nov 2011

Ja neviem, ci ma zmysel jej hladat robotu. Ona nechce radit, ona chce posielat..

martina2001
9. nov 2011

Baby teraz som komunikovala s pani, oni sú hlboko veriaci, a sex by mal mať taký pár hlboko veriaci, len za účelom splodenia dieťaťa, nie za účelom pôžitku
@nibiru na alkohol som ja zas sviňa, ak má na chlast na chleba nepotrebuje.
@leeenka26 😉 no šak možno sa pritrafí aj ďalšie dieťa
@benne aj ja som pozitívny človek, len ľudí opačných dáko nechápem 😀

martina2001
9. nov 2011

@annie13
@zuzana76 baby môžte dať aj neviem čo za link, odpovede sa od dotyčnej nedočkáte. Minule sme to robili v inej téme tejto baby a bez odozvy, že aspoň to skúsim. A ona prácu má, aspoň čo písala