icon

Opitý člen rodiny v prítomnosti detí a váš názor

sonulik1983
3. jan 2019

Milé mamičky, počas sviatkov sa mi stala jedna nelichotivá vec. No možno to len beriem tragicky, ale mňa to veľmi nahnevalo. Mali sme ísť po Štedrej večeri k svokre s deťmi pre darčeky a posedieť. Robíme tak každý rok. Pri chystání darčekov som zistila, že jeden nezabalený je v garáži a bol pre dcérku. Tak som požiadala manžela, aby išiel preň a zaniesol ho k svokre a nech mi ho ak môže zabalí a prídeme potom po tajne preň. To bolo o desiatej doobeda. Keď boli 4 hodiny a ona nič, som zdvihla telefón a zavolala jej. Bolo mi jasné už z jej hlasu, že je riadne pod parou. Darček pravdaže nezabalený, ona nič nestíhala atď. Proste ma to nahnevalo. Muž potom išiel pre darček. Ja som už nemala najmenšiu náladu trepať deti k svokre, keďže som vedela v akom je stave. Ja som proste taká, nemám rada opitých blízkych v prítomnosti mojich detí. Mám na pitie vlastný názor. Môjmu mužovi to nevadí. Keď som mu povedala príbeh, ako 9-ročné dievčatko sa hanbilo pozvať k sebe kamarátky, lebo mama je opitá, mi povedal, že čo to má deti trápiť. Neviem, ale mám na to svoj názor a myslím si, že keď sa chce niekto dobre ožrať, nech to nerobí v prítomnosti svojich ale ani druhých detí. Ja som vyrastala v rodine, kde sa nikdy veľa nepilo, bolo to len príležitostné a pravda v rozumnej miere.

petravas
Autor odpoveď zmazal
sense
4. jan 2019

Takze s detmi by som nesla niekam.kde je niekto pripity...druha vec je ale zeby som.sa za nexabaleny darcek nehnevala lebo.ad 1: xabalila by som ho sama ,chlap mohol s detmi pockat, ad2 mohol skocit chlap.kupit darcekovu tasku a nemusel hore dole chodit ku svokre a po dalsie keby dostane dieta aj o darcek.menej nic sa nestane...
A k svojre by som sla dalsi.den na navstevu..

alaguema
4. jan 2019

@sonulik1983 tak z toho upresnenia už vôbec nechápem, kde je vlastne pointa. Tvoj problém s darčekom - aj bez svokier a okolitej rodiny sme počas desiatich rokov dokázali darčeky zabaliť bez toho, aby ich deti videli (aj keby sme na jeden zabudli). Snáď nebývate v krabici od topánok. Máte garáž, muž mohol dar zabaliť tam, kým ty s deťmi by si bola vo vnútri. Proste haluz, nezmysel. Ak sa svokra "dotelila" s kamoškou, stačilo prísť neskôr, alebo na druhý deň - ja osobne by som v tomto nechala rozhodnutie na muža, asi si mamu pozná. A inak posledná veta v tvojom druhom príspevku o tebe vypovedá najviac. Na tvojom mieste by som mazala celú diskusiu aj fotky.

anjika44
4. jan 2019

Možno ju riadne naštval manžel a keď ho nechcela zachlosťiť, tak si radšej vypila - aj keď mala si dať menej, lebo podľa príspevku sa domnievam, že liala do seba dosť a tým pádom ho potom videla dvojmo, čo tiež nie je výhra - to lenn tak na odľahčenie

mimiqa
4. jan 2019

@petravas 😍🙈🥂neznasam zeny komandorky...v poslednej dobe co su tu prispevky....muz sa ma neopytal..neurobil toto ..svokra pije..svokra sa stara...a potom ....muz mi s nicim nepomaha...muz si nic nevazii...zeby sme zacali od seba?🤔

mimiqa
4. jan 2019

@sonulik1983 😂🤣😁🥂

anjika44
4. jan 2019

A to máme na svokry a manželov navrieskať? Na svokru si to nedovolím a mužovi keď poviem, že niečo nemá robiť, tak hovorí, že áno, dobre a nadalej koná po svojom.

alaguema
4. jan 2019

@mimiqa to je syndróm dokonalej matky. Aktuálne mladé mamičky chcú mať všetko tip top a pripitá svokra nezapadá do obrázku, ktorý by šlo zdieľať na FB. My sme sa kedysi ohromne ako deti zabávali na tom, keď naša skvelá babička bola raz za rok na silvestra veselá po víne. Vedeli sme, že ide o výnimočnú udalosť a nikto z toho nemal traumu, lebo po celý rok to bola naša super babka a tým, že naši rodičia to v tom momente neriešili a na jej záchvatoch smiechu sme sa všetci kolektívne bavili, sme sa učili, že alkohol je na výnimočné príležitosti a je ľudské a v pohode sa niekedy s mierou odviazať. Nikto neležal opitý na zemi, nikto nerobil scény, nikto nenadával, každý sa pobavil a šli sme spať...všetko v rámci normy. Hocikedy by som si vrátila babku späť kľudne aj v tomto stave, lebo sme sa nasmiali ako kone 😂 A na koniec bola vždy úroveň, pekne spinkať a žiadne excesy 😉

anjika44
4. jan 2019

A keď mám niekohČlovek by mal piť toľko, aby nevyzeral ako dement. A keď normálne vníma a je schopný napríklad aj navariť a iné veci okolo domácnoisti a detí, tak nech si dá. Ale pokiaľ je niekto agresívny aj po pol deci vína, tak ani kvapku by nemal vypiť.

mimiqa
4. jan 2019

@alaguema moj nebohy starky co je naj starky v mojom srdiecku mi uz ako 7 dem rocnej daval do maleho poharika vinko😂🙈🤣...kazdy vikend u starkych..karty vinko konacik zabava..nehovorim o oslavach zabijackach..a bolo...🕺🎉🥂chyba mi to..chlap je chlap🙃...nik nelezal pod stolom 😂🤣a mas pravdu dnesne mamicky otras des👿

babikadaska
4. jan 2019

@sonulik1983 na Slovensku vladne este stale velmi benevolentny pristup k alkoholu. Vidno to na tej lavine nenavisti, ktora sa spustila na teba a obhajovala pripitu svokru. Ja by som nikdy necakala navstevu, ci uz rodinu alebo kamaratov po pohariku vina alebo styroch. Surodenci s detmi ak by mali prist uz vobec nie. Tak isto by nas necakali moji rodicia ani svokrovci.
Nehovorim,ze si s muzom neotvorime flasu vina,sami alebo s priatelmi. Ale skor pri obycajnejsich prilezitostiach. Vianoce su vynimocne sviatky pre nas. Aj bez alkoholu. Sto ludi sto chuti no ...

dadka_bb
4. jan 2019

1den v roku ma byt svokra pekne upravena,a cakat vnucata s darcekmi.ako co akoze nemala zvladnut a opit sa? cely rok su same doma,ma mat upratane, napecene.nik jej nebeha za zadkom a nerobi bordel. ak si to nevazi ze su vianky,a rodina sa stretne,a ona sa scenga uz o 10.00 tak akoze na co tam mam lozit.aby moje deti kukali na priblbly ozraty fejs,divne gesta, zmeny nalad atd. sak opití ludia su malokedy pohodaci.aj ked ja mam svagra co ked trochu vypije tak je podla mna vtipny, ale to je fakt vynimka. 😊neda sa vycitat z prispevku ako to uplne presne je, ale ak bola raz dohoda ze sa tam stretnu, aj s detmi.aj dar zabali.a ona nezabali, opije sa,a viem si predstavit tie opite zvasty v telefone.a duplom ked sa matky muz zastava,ze detom to je jedno. silne kaficko .tak si ani ja nepredstavujem vianoce😊😊

babikadaska
4. jan 2019

@sonulik1983 a moje deti tiez neuvidia u nas doma,ze alkohol patri k beznemu folkloru.

A tie co tu furt trepete o dokonalych matkach, tuzbe autorky rozkazovat muzovi svokre vsetkym,dokonca nemoznosti publikovat fotografie dokonalych Vianoc na FB .... nalejte si za jeden :D

dadka_bb
4. jan 2019

@mimiqa nedaval ti tam starky len dzus?akoze vinko? ja tak robim dcerke. ak ti tam fakt daval vino tak teda to asi neni ok,ci?

anjika44
4. jan 2019

Nie je vínko a koňačik pre malé dieťa otravou? Doteraz som mala taký názor, ale asi sa mýlim? Tak isto kávu by som nedávala a ani colu či pepsi. A pritom aj niektorí škôlkári to veselo popíjajú. A kofeín nie je zase dobrý na srdce.

simca06022011
4. jan 2019

@dadka_bb ja tiež malej lejem hroznovu stavu 😂
@anjika44 určite to nie je zdravé a vhodné 😏

gopika
4. jan 2019

Deti riesia, ked som bola mala, chodili sme pravidelne k rodine, mali aj vinice. Nenavidela som chodit na tie vinice, a stale som iba nariekala, ze uz chcem ist domov, aj ked som tam mala sesternice a bratrancov a bola s nimi sranda. A preco? Lebo moja mama si vzdy len trochu vypila, ale mne strasne vadilo, Ako sa potom sprava, strapnuje, aj ked pre inych je to asi normalne, dodnes neznasam, ked si vypije...neviem, Mne to vadi a tiez sa takejto spolocnosti vyhybam. Vadi mi, ked sa ludia neovladaju, citim sa trapne za nich. 😀Ale na svadbach, a velkych oslavach, party atd. tam sa ludia bavia a nemam s tym problem, no Ak mam ist s dietatom na navstevu k babke, a ona to vie, a napriek tomu sa zrube, to by ani mna nepotesilo, aj ked teda 2 hodky by som vydrzala...

mimiqa
4. jan 2019

@dadka_bb tak toto ma pobavilo 😂🤣🙈

dadka_bb
4. jan 2019

@simca06022011 ta z dmky je super!hah bio hroznova stava (sak sme volake biomatky ne?) , skus 😊 moja mala sa tak tesi ze je velkacka haha a ze ma vinko 🤣🤣

dadka_bb
4. jan 2019

@gopika podla toho aky darcek by nas tam cakal.ak nejaky paradny drahy dar,tak dajakych 20 min by som aj ozelela ozransku svekru.ale ak dajake ponozky ,ani by ma nehlo 🤣🤣🤣🤣🤣

mimiqa
4. jan 2019

@anjika44 konacik vinko ako pre dospelych ...😂🤣

mimiqa
4. jan 2019

Bambulky ved sa uvolnite a nerypte 😘

jana_eyre
5. jan 2019

moj svokor si rad vypil uz od mlada, muz ma na to skarede spomienky.. u nas doma sa nepije vobec, muz si da raz za cas pivo.. par krat sa stalo, ze ked sme prisli k svokrovcom na navstevu, svokor mal vypite.. paradoxne ja som o tom nevedela az ked sa mi svokra postazovala, ze si zase vypil.. neriesilasom to, nebola to moja vec a svokor mi prisiel len veselsi ako inokedy, lebo na "stare kolena" sa stal frflosom.. ale mala som ho vlastne rada..

lenadka
5. jan 2019

@sonulik1983 súhlasím s tebou, že jej správanie nie je ok. Sťať sa na mol na Vianoce keď čakám návštevu, vnúčatá s niekomu sa to zdá v pohode??? Nechápem. 🤦

simca06022011
5. jan 2019

@dadka_bb my kupujeme normálne marysak hroznová stava červená alebo biela, to je top 🙂

anjika44
5. jan 2019

@mimiqa Nech sa deti učia už od mala. 😀

mimiqa
5. jan 2019

@anjika44 nevystihla si pointu 🙈🙃

misinka0611
5. jan 2019

Tiež by som nešla. Svokra vedela ze prídete, ten prídu malé deti a aj tak sa za bieleho dňa naliala. Ak nie je alkoholička mohla si to nechať na inokedy, resp. ked odídete. Necítila by som sám tam dobre, este keby bola pripita trosku OK ale ked bola ako píšeš dost pod parou...

janette321
5. jan 2019

@babikadaska vy sama pijete a v niekolkych komentoch kritizujete ostatne za ,, benevolentny pristup k alkoholu ,, ... nejako si to protireci ...

bobana297
5. jan 2019

@sonulik1983 boze jak moja svokra. A potom som sa nasrala a pred porodom jej povedala, ze bud prestane pit alebo neuvidi svojho prveho vnuka. Ze nepotrebujem aby mi deti vyrastali v takej spodine. A cuduj sa svete prestala chlontat. Alebo chlonce ked sme tam neni a to ma uz netrapi jej hanba. Chvala bohu manzel je jak z inej rodiny a vzdy pristane na ten isty nazor