Oslava u jeho ex
Ahojte, chcela by som poprosiť iba o názor alebo možno o zmenu pohľadu...
Mám partnera, s ktorým máme 2 r dieťa. Z predchádzajúceho vzťahu má tiež deti, všetko akceptujem, keď treba čokoľvek a robí pre nich čokoľvek, do ničoho sa nemiesam aj ked priznavam, ze mi dosť vadí, že ich pred rokom nasťahoval do jeho domu, pretože ich z dvoch bytov vyhodili. My bývame v mojom byte a do domu som nikdy nechcela, avsak ked sli do jeho domu, celkom sa ma to dotklo, pretoze tam chodi takmer dennne. Ano viem, deti. Nevadi mi to preto, ze by som na exku ziarlila, skor mi pride, ze ok na deti plati, ked im cokolvek treba kupit tak kupi, ale to ze ona si tam zije ako princezna, telka, internet, byvanie, vsetko gratis. Ked sa nieco pokazi, je ako na strunke, zavola a uteka. Ked to vytknem, dostane sa mi odpoveď ''robim to pre deti'' a z urciteho pohladu to chapem ale nakoľko na zaciatku nasho vztahu, ked som sa ju este snazila vnimat iba ako exku, nam robila vecne napriek. Nechcela nam dat deti, ked sme si nieco naplanovali, zmenila nazor ani nedala vediet a chvilu prrd odchodom bolo vsetko inak, nechcela pustat deti ani k nam a pritom im hucala do hlavy ze otec s prepacenim t*tka inu ze ich uz nechce a nema na nich cas, pricom ked sme cokolvek plánovali, mysleli sme ze pojdu s nami. Pred vsetkymi na mna nadavala najvulgarnejsie ako sa da az kym mi nerupli po polroku nervy a vybila si to na priatelovi, aby jej odkazal ze este raz tak to uz zacnem riesit. Casom sa ukludnila, deti k nam chodili aj s nami na vylety ci dovolenku,no ta zenska mi uz lezi v žalúdku a nemozem sa po tom vsetkom na nu uz ani pozriet ani o nej pocut.
Pred chvilou mi moj drahy oznamil, ze v sobotu ide k nej na oslavu svojmu dietatu (10 r), kde inde ako ku nej (ci nemu?) domov. Podotkol, ze kedze tam nepojdem je mu to trapne ale aj napriek tomu sa rozhodol, ze tam predsa ide. Ked som reagovala, ze chlapec je uz dost stary, aby mu vysvetlil ze s jeho materou uz nie je a ze sa to nehodi, reagoval, ze ako sa jeho dieta bude citit. Pritom cez vikend, ked mal narodeniny som mu chcela zavinsovat s nim, boli sme lyzovat no oni sli o hodinu skor lebo nase dieta este spalo.. Ked sme za nimi prisli, spytala som sa ho kedy mu zavinsujeme, tak mi oznamil, ze mu vinsoval rano doma, ale ze vinsoval za nas vsetkych.. Celkom sa ma to zas dotklo nakolko by som cakala, ze mu zavinsujeme aspon spolu. Predtym nikdy nebol problem, ked mali deti sviatok, prisli k nam, bud som upiekla tortu, alebo ked som nestihala tak sme kupili a oslavil to s detmi u nas ako rodina s nami.
Viem, ze tu budu nazory ze som sla do vztahu s chlapom, co ma deti, ze som o detoch vedela... To vsetko je v poriadku, s detmi problem nemam, ked boli na oslave nasho dietata, krasne sa s nim vyhrali aj vsetko, ale aj napriek tomu mi prosim vas napiste vas nazor, pretože sa citim fakt.. pod psa uz z toho všetkého...
Rodičmi ostávajú aj napriek tvojmu hnevu. Takže nechápem, prečo by dieťa nemohlo mať na oslave oboch rodičov. Tvoje dieťa sviatky oslavuje s oboma rodičmi spoločne, či? Toto je na celý život, vždy ten expartner do života nejako zasahuje. Bolo treba si zvážiť + a - vopred. Nikdy by som do takéhoto vzťahu nešla. Buď slobodný bez detí alebo vdovec. Chlap so záväzkom a s ex jedine ako kamoš s výhodami.
Mala si mu nabaliť najmladsie dieta a mohla si si uzit free deň 😉
Je to oslava dietata, tak to prekusni. Skor ma zaujalo, ze zadarmo byvaju v jeho dome. Ked deti vyrastu, exku posle byvat inde ci mas ratat s dozivotnym uzivanim?
Vies co poviem ti pohlad z druhej strany, ja som rozvedena, s ex mam 8-rocneho syna..Nie sme spolu, odkedy mal syn 2,5 roka..Zo zaciatku chodil ex na synove narodeninove oslavy, ktore som robila u nas doma, nemal s tym problem, zrazu pred dvomi rokmi odmietol prist, vraj "uz by to nebolo vhodne"..O mesiac na to som sa od syna dozvedela, ze ex caka s jeho novou zivotnou laskou decko..A poviem ti, ze synovi je dost tazke vysvetlit, preco mu jeho vlastny otec nepride na narodeninovu oslavu, ked tam predtym chodil..Neviem, ci to tak chcel ex alebo ci ho na to naviedla ta jeho nova, to mi je v podstate jedno, ale v konecnom dosledku to ovplynilo moje dieta, pretoze jeho otec mu nechce prist na oslavu..Takze ty si mozes o jeho ex mysliet co chces, ale su to jeho deti a ked im chce ist na oslavu, tak ho laskavo nechaj, pretoze to robi hlavne pre tie deti a nie pre jeho ex a ver tomu, ze deti taketo veci dost vnimaju..A ano, mas pravdu, nasla si si chlapa s detmi, s ex, tak sa s tym zmier a akceptuj to, ked si s tym mala problem, nemala si do takeho vztahu vobec ist..Ci si cakala, ze to bude ako prechadzka ruzovym sadom a budete vsetci uzasni kamarati a budete spolu chodit na vylety a dovolenky? To sa fakt velmi casto nestava..
no, mne sa to javí, že si len dobrá na niečo konkrétne a zbytok je proste o nich. Chápem, že je to riziko toho, že si si nabalila chlapa s deťmi a exmanželkou, ale zdá sa mi, že tam vlastne ani nefiguruješ. Chlap ťa neberie dosť vážne alebo neviem, ale aj keby bral aké ohľady na deti, tak je úplne normálne, že zagratulujete spolu. Neviem, prečo nemôžeš ísť na tú oslavu aj ty, ale aj keby to bolo kvôli exke, tak mohol ten otec gratulovať spolu s tebou naraz. My s mužom tiež gratulujeme deťom naraz (aj keď my sme obaja rodičia svojim deťom, ale keď nie sme spolu v danej chvíli, tak proste s gratuláciou počkáme, kým budeme pokope - aj to je znak jednoty). Mne sa zdá, že ty s tvojím ste nejako fest rozdelení. Aspoň rozprávate spolu o týchto veciach alebo ťa vždy len postaví pred hotov vec?
My sme zmiešaná rodina ale toto co robi tvoj partner je cez čiaru. Toto by som nedala a to si s priatelovou ex aj tykam. Neviem ti poradit, lebo je situacia od situacie ale za mna by som asi takto nechcela zit a priatela by som pobalila. Nevidim tam ani kusok rešpektu teba ako partnerky. My robime vsetko spolu od zaciatku vztahu. Partnerov syn ma oslavu u nas a aj u mami, vianoce aj u nas a u mami. Proste vsetko ma 2x. Akoze aby mi chodil partner pomaly kazdy den k ex a este tam chodil na oslavu, neeee. Akoze moze ale so mnou a našim dietatom.
Tak ked si zacala trtkat rozvedeneho otecka...?
Mala, ai najst bezdetneho s dvomi domcekmi
@lucylaw nemusis na mna utocit stylom, aby som ho laskavo nechala, ja som mu v ničom nezabranila, ide o to, ze doteraz sme sviatky ci vianoce travili so vsetkymi detmi spolocne, ked sme mu robili oslavy u nas doma, nikdy mi nic nevadilo a rozhodne som necakala ruzove zahrady, spolocne dovolenky ani nič podobne 😂.. Prepac slusne som poziadala o nazor, ano cakala som utoky ale na mne si svoju zlost vybijat nemusis naozaj 😊 pretoze sa snazim na veci pozerat aj z iného uhla pohladu, rovnako aj z tvojho ale z mojho prispevku si si zobrala iba A ktore rani teba... Akceptujem tvoj nazor ale ja som mojho chlapa proti jeho detom ani jeho exke nikdy nehuckala ani mu nikam nezakazovala chodit. Mozno keby si citala medzi riadkami, tak to pochopis 😊
Moji rodičia sú tiež rozvedení a keď som bola dieťa mala som oslavu doma s mamou a na druhý deň doma u otca 🤷🏻♀️ mám pocit že ten tvoj je iba kopa výhovoriek. No veľmi ti nezávidím. Spolu s ním si si vzala na krk aj jeho ex 🤷🏻♀️
@betulinka1 ano, u naa to tiež doposial tak fungovalo, narodeniny, meniny, vianoce ako mali deti s nou mali aj s nami u nas... A zrazu toto, preto som chcela vediet nazor triezvo pozerajuceho sa ineho nezaujateho cloveka na vec
@kitycat dalsia co plne vie citat s porozumenim, ocividne ta zaujalo iba slovo t*tkat a to ze ten domcek by si asi chcela sama 😊 ak si si nevsimla, pisala som aj ze v dome som nikdy byvat nechcela a byvanie mam vlastne a rozhodne to, co si si sama vypichla nebolo podstatou prispevku
Tak potom ak sa to zmenilo je to velmi podstatna zmena. Cize za tym bude viac ako oslava. Aspon ja by som to tak citila a riesila v tomto smere.
Ma aj jeho ex partnera? Lebo toto vyzerá ze sa k nej chce vrátiť… kks aby bývalej všetko platil.. to mi rozum zastal..,
Nuž otcom detí ostáva navždy. Možno to preháňa, možno skutočne chce sa vrátiť k ex, možno to robí naozaj len kvôli deťom.
Bohužiaľ nič iné ako to, že máš muža so záväzkom a nie slobodného, sa tu nedá povedať. Toto je riziko takýchto vzťahov
Poznam kopu ludi,ktori neoslavuju sviatky spolocne. Deti oslavia doma s mamou a potom zase s otcom. Este som nepocula,aby chlap takto rozmaznaval svoju exku a sucasnu partnerku takto vysachoval. Si pravom nahnevana a to,ze to robi pre deti je len zamienka. Ako sa ma citit vase spolocne dieta. Bud ho takto zmanipulovala jeho exka alebo to nema v hlave vysporiadane a nevie sa odtrhnut od predoslej rodiny. Naoko ziju spolu a spavat chodi k tebe.
Akceptovala by som že chce ísť na oslavu dieťaťu, nemala by som stým problém... dieťa bude mať radosť že tam má oboch rodičov. Spravila by som potom ešte jednu malú oslavu dodatočne aj u vás ..... Tak ako by mi nevadilo ani keby raz za čas (ak sú choré, majú sviatok/dostali vysvedčenie a chcú posedieť s oba rodičmi) príde deti pozrieť tam kde bývajú idú spolu niekde na zmrzku, ale aby tam chodil na dennej báze to určite nie. Ešte keby sú deti malé pochopím to ale toto sú už veľké deti na to aby ste si našli normálne fungovanie.
Tvoj muz je ako muslim, zeny, deti, dom, najlepsie vsetci pokope - tak by si dopadla keby si nemala svoj byt. Cele zle. Radu nemam, ale keby moj muz exku ubytoval vo svojom dome a vsetko jej platil pod zamienkou ze "ved to je pre deti"a sam by si rit nastahoval do mojho bytu tak ho vykopem prec....
Ano, to o trtkani a o dome som si zbtoho vzala... Lebo ty sice mas byt, ale domcekom by si nepohrdla...
Kazdopadne sa mu uz mozno nechce oslavovat na 2x..?
@kitycat predstav si ze domcekom som pohrdla, pretoze v case, ked sme spolu zacali ho chcel prerabat, aby sme tam zili, no ja som si aj napriek tomu radsej vybrala byt a hypoteku 😊 nie kazdy tuzi po domceku
@betulinka1
@morgane1975 práveže nemám vôbec pocit, že by sa k nej chcel vrátiť, mozno je to ale moj zly pocit 🤷♀️ skôr mám pocit, ze sa jej boji nieco odmietnut aby mu nebranila styk s detmi, pricom vek deti je 10, 15 a 18.. A navyse najmladsieho vychovava od narodenia ako svojho aj ked ho pani ma s niekym iným a v case, ked este spolu boli ho podviedla, opustila a vratila sa k nemu...
@tamitamitami ja oslavu uz robit nemienim, zavinsoval mu sam bezomna a na oslavu pojde, a kedze neplanoval oslavu urobit s dietatom a s nami, ja organizovat uz nebudem nic
@elizabet173 keby to bolo take od zaciatku, asi by som si sama s nim nezakladala rodinu, no teraz akosi citim pocit zrady z jeho strany.. Asi nie neopravnene
Každopádne ďakujem za všetky rozumné názory, či už zhodné s mojim zmýšľaním aj tým opačným... Asi si potrebujem urobiť v hlave poriadok, čo chcem pre moje vlastné dieťa a seba samú a či to má zmysel v takomto stave, kam sa to nejakým spôsobom dostalo.
velmi náročná situácia a v podstate až absurdná. je to zrejme typ chlapa - slaboch - "bojí" sa vyhražok od ex a vlastne ten jeho "strach" mu je prednejsi ako ty a vas spoločný vztah :(
no tak tovar zo sekáča sa ťažko dá reklamovať, treba dopredu rátať s nejakými závadami...
@elizabet173 lebo to spomina, a skor ako žiarli ju moze ciastocne mrziet, ze zatial co tu ex financuje, tak oni idu 50:50..
Uz len ten nezsravy vztah, ze pribehne na zavolanie a ospravedlnuje to detmi by bol jasny red flag... Chodi tam za nou a nie za detmi... Ak by mal svoju ex "u prdele" posle tam majstra, brata, tatka atď...
Pre mňa odobne muž, ktorý býva u partnerky je…. Ako to napisat, aby to nevyznelo zle… proste mozno som staromodna, no muz má byť v prvom rade ten, ktory rodine zabezpeci byvaniře. Vy idete 50/50, kym ty si na MD a on svojej ex plati dokonca internet, pricom maju deti 18 a 15?! Plati jej aj vyzivne, ci za vyzivne je povazovany najom zdarma? To pochybujem, lebo ho ma urcite urcene sudom a tak platit musi. Za mna je tento set up zly a necudujem sa ti, ze sa ti to nepaci. Nevieme vsak, ake mali on s ex majetkove vyrovnanie. Ci teda je to naozaj teraz pre teba nefer.
Už viackrát tu zaznela poznámka k platbe za bývanie. Takže moja otázka na autorku znie: ako ste na tom s platbami doma, za byt a spoločne výdavky?
Jemine no chlap s 3 deťmi fakt žiadna hitparáda. To nebol v okolí nikto lepší? Baby ja vas obdivujem, ze si takto dobrovoľne komplikujete život.
Su to jeho deti. Ze bývajú v jeho dome a on platí ak mu to vychádza, za mňa veľmi štedré a fakt pekne ze sa takto o ne postará!! Klobúk dolu. Ak v to z príjmu nechýba, za mňa ok-kým dospejú!
Oslava a tiež ok. Išla by som s nim nabudúce ale na ňu! Pekne spolu ako pár od začiatku
Nedá sa všetko rozdeľovať, vtedy oslava u nich potom u vás?! To budete aj so stužkovú, promociami ci svadbou všetko na 2x robiť?

Chapem ze mate narusene vztahy a neznasas ju. Ale ze nechces aby on isiel na oslavu vlastnemu dietatu je daleko cez ciaru. Ved ty ked ju neznasas a nechces ju vidiet tak nechod. on je jeho otec, je to oslava dietata, nie jeho ex.