Otec verzus manžel

marielkq
17. máj 2023

Žienka chcela by som počuť váš názor, ale chcem sby ste sa nad odpovedou poriadne zamysleli, nechcem aby ste odpovedali prvoplánovo.
Čo by ste robili ak by sa vas otec a vas manžel neznášali? az tak ze otec (psych. chorý) sa vam vyhráža sebevražedou a manzel sa vyhráža rozchodom?
boli by ste na strane otca s ktorym nezijete a ma uz svoju rodinu? alebo na strane muza s ktoym žijete a mate s nim dieťa?
ďakujem

macekovam
17. máj 2023

@marielkq a aky je dovod ze sa neznasaju?

janettdamian
17. máj 2023

Na strane manžela. S tým, že treba sním v kľude prebrať, že keď je otec psych. chorý, tak musí tie konfliktné situácie brať z tohto pohľadu (choroby)

stanulienkat
17. máj 2023

Zrejme by som bola na strane manžela, pretože to je tvoja nová rodina-ty, manžel a dieťa. Ak sa tí dvaja neznášajú, je nutné, aby sa stretávali?

ana82
17. máj 2023

manžel a mal by pochopiť, že otec je chorý, otca navštevuj sama

viestta
17. máj 2023

Myslim si, ze manzel, bez dusevnych chorob by mal svojho svokra brat ako choru osobu a tak k nemu pristupovat. Otec moze mat narusene vnimanie skutocnosti, ale dusevne zdravy dospely clovek by mal vediet, ze k choremu cloveku sa ma pristupovat inac a uz vobec by nemal svoju partnerku postavit pred volbu Ja alebo on?
Ano, otec kvoli chorobe moze tuto otazku polozit, ale dospela dcera ma vediet, ze sa rozprava s chorym clovekom a podla toho sa aj zariadit.

zuzinka888
17. máj 2023

Na streane manzela. Otcovi zabezpecit odbornu pomoc. Inak prides o otca ty a aj tvoj syn.

lucia147852
17. máj 2023

Samozrejme na strane manžela. Ak je otec psychicky chorý, treba to riešiť odbornou cestou.
Otázka je, čo sa deje a prečo sa manžel vyjadruje ako vyjadruje. Ak je on zdravý má niektoré excesy brat trochu s nadhľadom. Otázne je, ako sa k tomu stavias ty. Muž má tiež v blízkej rodine psychicky chorého, poriadne neriešeného človeka a je to niekedy o hubu, takže z istého pohľadu chápem aj nervy manžela, obzvlášť keď je to rodič a ak ty sa stavias na jeho choru stranu

eeffka
17. máj 2023

@marielkq nie je dovod aby sa oni dvaja stretali. Neriesila by som jedneho pred druhym a otec nech sa ide dat liecit.

ivana11155
17. máj 2023

@marielkq na strane muža s ktorým žijem.

zuzliq
17. máj 2023

@marielkq ak sa ti ktokoľvek vyhráža samovraždu, ak neurobíš to, čo chce, je to hrubá manipulácia. To treba mať na pamäti. Či už ťa manipuluje vedome, alebo má narušené vnímanie v dôsledku duševnej choroby, stále je to manipulácia.
Ak manžel nie je ochotný znášať túto manipuláciu, treba to rešpektovať a dať mu za pravdu. Ak by tvojho manžela manipuloval jeho mama, tiež by si to znášala?

lenkakravcova
17. máj 2023

@marielkq Ak sa otec vyhráža samovraždou, treba volať záchranku a umiestniť ho na psychiatriu.
Nie sa hádať s manželom..

spadnutaslivka
17. máj 2023

založila si si rodinu, čiže už si si vybrala. A tiež som názoru, že ak je otec tak chorý, že sa reálne vyhráža samovraždou, potrebuje odbornú pomoc.

miadi
17. máj 2023

Nenechala by som sa vydierat ani otcom ani mužom. Otec ti nemoze “ zakazat” manzela a ten zas nemoze “ rozhodnut “ ze mas zo svojho zivota vyhodit otca. Je to len na tebe, Co ty chces. Oni dvaja sa vobec nemusia stretavat.

amelie2017
17. máj 2023

Mne sa samovraždou vyhrážal otec, počas minulého vzťahu. Pocas terajšieho sestra. Som na svojej strane. Na strane zachovania môjho duševného zdravia. Blokovať čo sa dá a zvyšok, sú dospelí, svojpravni. Podľa sudu

mandzula
17. máj 2023

@marielkq celkom nerozumiem tomu, preco sa ti manzel vyhraza rozvodom. Skus to trosku objasnit.

sissy27
17. máj 2023

@marielkq nejako mi nejdu suvislosti. Otec sa ti vyhraza samovrazdou lebo neznasa tvojho manzela a manzel rozchodom, lebo neznasa otca? Ved ani nemusia navzajom vediet o svojej existencii.

kkovacovak
17. máj 2023

@marielkq na strane manžela určite. Ale ak je teda naozaj otec psychicky chorý tak nerozumiem chovaniu manžela. To asi tiež nebude úplne v poriadku

andreatytler
18. máj 2023

@marielkq A o co im dvom ide? Preco davaju take hrozby? Obaja trvaju na tom ze vyhodis toho druheho zo svojho zivota lebo inak sa zabije, alebo rozvedie?
Preco sa to neda vyriesit tym ze sa prestavaju stretavat? Zijete vsetci spolu?

derdia
18. máj 2023

@marielkq otec ak je taky chory, a byva asi teda s vami, kedze to az takto vyvrcholi.dala by som ho do domova dochodcov... Tam by mal vyzitie, relax, priatelov. Ako na inernate. Znici ti manzelstvo, zivot... Obetujes mu vsetko, on si to aj tak neuvedomuje a potom tu na zemi ostane po nom kopa zuflastva.... On svoju cinnost uz spravil, vychoval ta... Teraz sa ty postaraj o nrho spravne, ale nie tak aby on znicil vas.

lucimichi
18. máj 2023

@derdia
@derdia veď píše že otec s nimi nebýva

andreatytler
18. máj 2023

@lucimichi Mas pravdu. Neziju s otcom. To by sa potom malo dat vyriesit tym ze sa prestanu stretavat.

Autorka, ako sa mozes postavit na stranu otca, ked jeho zmyslanie a argumenty neodpovedaju realite kedze je psychicky chory?