icon

Partner chce, aby som schudla

cuci22
20. dec 2020

Ahojte baby.Prosim vas neviem čo mám robiť.
S mojim partnerom sme spolu 7 rokov a ja už konečne som začala tému svadba a rodina.
Bývanie už máme a tak som chcela niekam posunúť naše životy.
Dnes keď som začala túto tému mi povedal že o takýchto veciach sa budeme baviť keď začnem zo sebou niečo robiť.A ja že čo napríklad? A on že musíš schudnúť do svadobných šiat.
Dosť ma to zabolelo,nezmohla som sa na jediné slovo a hneď som plakala.
Už nemám chuť nic riešiť keď ma nemá rád takú aká som.Ale v posteli mu to nevadí,sex chce stále.

kubkovamama
21. dec 2020

@cuci22 no neviem či je prioritný problem váha.Skor akoby jeho výhovorka.Urcite ťa to zabolelo,to by asi každú,zvlášť ak ti roky predtým nič ohľadom váhy nehovoril.Lebo 7r je dosť a jemu už vyhovuje tak ako to je,má všetko,bývanie,doma ženu,načo by to menil a riešil svadbu.Deti určite by ste asi mali,no svadbu podľa mňa nechce tak to tak debilne povedal.Ja byť tebou trochu sa otras,a ak máš nadváhu a zlú kondíciu popracuj na sebe a kašli naňho,do času si daj na prvé miesto seba,svoje zdravie a postavu.A netráp sa kvôli tomu, lepšia blbá poznámka ako veľké problémy.Ja som žila s dvomi chruňmi..postavu nikto nikdy neriešil,záležalo mi na tom samej od seba,zato narobili plno kiksov a starosti atď.Tak čo je lepšie pozri sa na to tak.Jedine by ma štvalo,že podmieňuje posun vo vzťahu váhou-ak naozaj, alebo sa len chce vyhnúť svadbe.ale to si musíš s ním vydiskutovať.Sak mu povedz,o.k,svadba,deti aj sex až keď ty 10kg priberies.Resp.ak príde nejaká choroba a človeka to fyzicky zmení,čo sa potom partneri opúšťajú alebo rozvádzajú?

petulda333
21. dec 2020

@javiemneviem ale ty ako vies, ze ticho bol? Vieme len jednu stranu mince. Mozno povedal viackrat, mozno ona sama sa nato stazuje ale nic nerobi, tak mu praskli nervy. Ja tieto temy berem s rezervou.

zuzinapipina
21. dec 2020

@cuci22 ved schudni a nájdi si iného 😜
Ak ta to zabolelo, znamená to, ze trafil do cierneho. No ale ak to takto povedal, a dava ti podmienky, nie je to asi taka bezpodmienecna laska. A možno naozaj nechce žiadne záväzky. Ja by som sa s nim asi o tom poriadne porozprávala, mozno mate obidvaja odlišné plány v živote.

pininka1
21. dec 2020

@mon29 no len si poloz sama sebe otazku, ci by si sa kvoli tomu s muzom s ktorym si cely zivot rozviedla kvoli vahe. Ak svojho muza milujes tak by ti nebol fuj ani keby mal nadvahu. Lebo milujes jeho aky je, nie vonkajsiu schranku. Z krasnej ale prazdnej schranky sa este nikto nenajedol. Su ludia ktori priberu a nemusia sa prezierat.

acrobaleno
21. dec 2020

@pininka1 Ale upozorniť ho na to môže.

nistika
21. dec 2020

@petulda333 no tak na toto som narazala. tvoj partner ti naznacil, že by ti viac pristalo kebyze schudnes. autorkyn partner jej inymi slovami povedal, že ak neschudne moze zabudnut na spolocnu buducnost. cize trosku podstatny rozdiel. zit zdravo robit nieco pre seba je ok, citit sa v partnerstve neprijata so svojimi nedostatkami je nieco ine.

stanulienkat
21. dec 2020

@petamich a kde si presne vydedukovala ze pisem o autorke? Treba citat medzi riadkami a s porozumenim. Pisala som vseobecne. A ocividme sa nejedna o 10 kil,kedze autorka opakovane nechce zverejnit vysku a vahu.
Apropo skus sa pozriet okolo seba na mlade zeny. Niekedy na zaplakanie. 80-90 kil a v ruke hamburger a v druhej čoko šejk. A potom budu vyplakavat. Ale robit nieco so sebou,to nie. Potom sa spoliehaju,ze ich tu na MK budu baby potlapkavat, ze to je tak OK,ked mas 100 kil.

javiemneviem
21. dec 2020

@petulda333 hodnotím podľa komentárov autorky, že sa nikdy predtým takto nevyjadril. Keby mi muž zrazu povie, tučná si rob zo sebou niečo, tiež sa má to dotkne...

pininka1
21. dec 2020

@stanulienkat napisala ze 100kg nema. A zaujimave ze doteraz mu to nevadilo. A neviem naco by ti boli jej miery, kedze u kazdej zeny to moze byt rozlozene uplne inak. Ja ked som mala ,80kg tak som s uzasom pocuvala kamaratku ktora ozaj vyzerala ako gulicka ze ma skoro 75. Nechcela mi verit ze ja mam este o 5 kg viac. Mna sa aj tesne pred porodom pytal lekar ze kde mam tie kila, ze ine zeny by sa uz gulali keby mali tolko co ja.

lidia73
21. dec 2020

hmm ako nad tym sa pozastavujem aj tak, su proste spolu dlho a pokial fakt rapidne nepribrala tak nevidim dovod, ked schudne on tak potom mozes aj ty

nistika
21. dec 2020

@stanulienkat trosku sa mylis....chlapi su rôzny zial. kazdy ma ine hranice toho co je neprijatelne....mozno ma autorka nadvahu a mozno ma len tych 5kg navyse to nemozes vediet....dnes su ludia posadnutí vzhladom (nie vsetci) ale poznam dost vela pripadov ked ma zena aj dokonalu postavu a chlap bude po nej zazerat ked si dava kolac alebo si da veceru po osmej....uz ho desi len predstava ze by jeho partnerka pribrala 2kg....cize na zaklade tohto prispevku nemozme hodnotit autorkynu vahu ani to ci je alebo nieco nieje v norme....v norme je vsetko to, cim je človek spokojny. necitala som celu diskusiu....ale vyjadrila sa niekde autorka ci je alebo nieje so sebou spokojna? ci ona sama ma pocit ze by chcela schudnut? to je dolezite a potom k tomu prisposobit partnera.

petulda333
21. dec 2020

@javiemneviem ale vzdy je to len jeden nazor,kt nemusi ukazovat celu pravdu

petulda333
21. dec 2020

@nistika lenze nevies ako to medzi nimi bolo naozaj. Toto je verzia autorky a podla komentov ma xy vyhovoriek

petamich
21. dec 2020

@stanulienkat napisala si toto: "Miesto toho, aby som začala so sebou niečo robit, sa budem sťažovať na modrom koniku? Tak zrejme asi máš dosť veľkú nadváhu, keď ti to už partner povedal. Ja nehovorím že musíš byť vychudnutá, veď začni so sebou niečo robiť. Asi nemáš päť kíl navyše,ked ti to partner povedal. Ja mám zase natoľko sebareflexie, že by som určite nečakala kým sa vypasiem, aby mi to musel partner povedať."

Takze dakujem ale citala som s porozumenim, kedze si odpovedala autorke prispevku. A nic vseobecne tam nevidim. A nikto jej nenapisal, ze je okej mat 100 kg, co nie je okej, aby jej takymto sposobom povedal aby schudla a este tym podmienoval svadbu a dieta. A ano aj 100 kg je okej ak sa tak niekto citi dobre, nezvyknem nikoho odsudzovat za to ako vyzera. Kto som, aby som urcovala standardy krasy.

nistika
21. dec 2020

@petulda333 no neviem, tak sa nevyjadrujem k problemu alebo k vahe...lenze tu sa podaktore tvarite ze poznate celu chronologiu a je najlepsie cloveka hned odudit.

majoranka24
21. dec 2020

@cuci22 Navrhni mu, ze chces, aby ste zacali cvicit obaja.😊 Ty aby si schudla a on nech naberie nejake svaly. A uvidis reakciu.😀 Lebo on tiez nie je ideal. Na chlapa je strasne chudy.

petulda333
21. dec 2020

@nistika a vy jeho hned nesudite? Ved sama pise, ze ma nadvahu, tak co

luci_ba
21. dec 2020

@cuci22 možno práve preto že on je chudši, tak popri nom vyzeráš väčšia a preto chce aby si schudla. Prečo to berieš ako urážku? Ved je ti to blizka osoba, chceš s nim stráviť zvyšok života a nepočúva sa ti od neho dobre pravda? Potom niečo nie je v poriadku.

nistika
21. dec 2020

@petulda333 kde som ho odsudila? som pisala ze nic o tom nevieme....a existuju rozne extremne pripady, cize nemozme vediet kde sa nachadza tento vztah alebo tento partner....

andrea78
21. dec 2020

@cuci22 povedala by som mu ok, ideme na to, ale Ty budes cvicit so mnou, ja upravim aj stravu a schudnem a Ty potrebujes nabrat svalovu hmotu a nabrat aspon 10kg, lebo tiez nie si na tom uplne dobre a tiez mi to vadi ako Tebe vadi moja nadvaha, tiez by si v svadobnom obleku nebol na spadnutie na zadok, spolu nam to urcite pojde. Na toto by uz nepovedal nic, alebo utocil, lebo najlepsia obrana je utok😉
No ale odhliadnuc od vsetkoho vypovedaneho, ja osobne by som zapala kontrolky v hlave, nieco sa deje...

simca06022011
21. dec 2020

Vies, ako zena co je s takymto - pardon za vyraz - gentlemanom vo vztahu 17rokov, poviem, ze ak podmienuje svadbu, posun vztahu tvojou hmotnostou, tak by som ho poslala kade lahsie. Pretoze by mi kontrolky blikali v hlave.. byvat ano? sex ano? servis ano? ale svadba nie.. lebo tu zrazu nadvaha je problem. Prve miesto z kade by letel je moja postel, s tym, ze to tiez nie je ziadny kus chlapa s tou musou vahou, ta nech nieco so sebou robi. Mne tieto podmienky ako "schudni do siat", pridu ako "nezasluzis si ma, pozri ako si vyzeras" (ano prehanam). Je prirodzene ze za tych par mesiacov (teraz sa rezervuju svadby aj rok dorpedu) nevesty este par kil dole daju vsetky :DD aj bez sprostych reci...

Zabijas s nim cas, ked tam nie je svadba z lasky, ale zavisla od hmotnosti.. rozmyslala by som, co bude ak pridu ozajsne problemy, tehotenstvo, choroby atd atd... tiez sa otoci chrbtom a bude si riesit svoje a hodi to na teba, ze rob nieco so sebou a postaraj sa o vsetko sama? Osobne si myslim, ze ludia by sa mali brat zalubeni a naozaj este z lasky... nie pre posun vo vztahu, nie pre to, ze uz sme spolu xy rokov a patrilo by sa... dnes napr. viem, ze by som s chlapom uz tolke roky "na divoko" nezila... ked sa nema k svadbe tak dovi dopo... zaujimave, ze mam chlapov v okoli, co tu sovju vyvolenu nemaju problem poziadat o ruku aj teatralne (az prilis) bez naznakov od nej, aj za rok-dva vztahu... a su taki, co ani po 7rokoch sa k nicomu nemaju.. lebo im to vyhovuje?

pragmaticka
21. dec 2020

Ze to je obycajny debil ten tvoj!!! S takym by som si ja teda dieta nerobila!! Nechcem vediet ako ta bude urazat, ked sa ti zmeni postava vyplvom tehotenstva,kojenia atd..boze ved su to take povrchne veci!!!!otras fakt! Ja ked som sla rodit som mala 103kg. Rodila som 2x,schudnut sa mi podarilo vzdy az po 1 roku ako som odrodila. Momentalne vazim aj tak o 10kg viac ako ked som pred 11 rokmi spoznala muza!(vtedy velmi stihla,teraz tak akurat)Nikdy ani slovom nenaznacil nic ohladom vahy!!! Ked sa mi obcas podari len tak pre seba par kg schudnut,pochvali ako super vyzeram. Ale citim zeby ma lubil aj s 20kg nadvahou.

hefo
21. dec 2020

Pripadá mi to, že až tak ju neľúbi, aby si ju vzal (čo je deklarácia "chceme byť spolu natrvalo", akokoľvek to v realite už často nevyjde), no z pohodlnosti mu doterajší vzťah vyhovuje. A hento povie len ako (necitlivo podanú, až tak mu na partnerke nezáleží) výhovorku, lebo povedať pravdu nie je jednoduché. A rovnako nie je po toľkých rokoch jednoduché sa rozísť, aj keď možno ide už o tzv. prechodený vzťah (viď. článok od psychológa: http://klimes.mysteria.cz/clanky/psychologie/pr...).

Ale možno len fabulujem, podľa stručného popisu sa to nedá stopercentne určiť.

sono2
21. dec 2020

@pragmaticka Tak sú muži čo povedia žene, ja na tom nevidím nič zle.
Ja osobne by som sa nedívala na muža ako sa za roky vypapal. Môjmu sa váha zmenila a vypočuje si to vždy. Sú ľudia čo sa o seba starajú a stokilova žena v plavkách nevyzerá pekne. To sa nemôžeš na mňa nahnevať.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
butterfly333
21. dec 2020

@cuci22 postav sa pred zrkadlo a pozri čo vidíš a opýtaj sa sama seba či si spokojná takto ako vyzeráš ak nie začni zo sebou niečo robiť nie pre neho ale pre sebe aby si sa páčila sama sebe začni cvičiť zdravá strava veľa ovocia zeleninu čistej vody strava je základ a veľa pohybu. Keď sa chce všetko sa dá zo začiatku to bude možno ťažké no povedz si že to dáš a že schudneš daj si cieľ napr 5kg za mesiac uvidíš dáš to. Ja som tak začala ale nie koli manzelovi ale koli sebe aby som sa lepšie cítila a bola spokojná a ešte pre dieťa ktoré sa nám nedarí. Moja výška 173cm moja váha bola 85kg . 3.8.som začala chodiť do fitka cvičím zdravá strava behám a cvičím aj doma a za 3 mesiace som schudla 11kg som veľmi spokojná a šťastná no ešte to chce aspoň 5-6kg dole. Tak držím palce.

slniecko187
21. dec 2020

@nikolka1986 😀😀😀😀😀😀😀 tak presne jak pises

miadi
21. dec 2020

@nikolka1986 😄idealne v požičanych svadobnych šatach 😆existuju aj silnejšie nevesty a su krasne,

katarinakatka57
21. dec 2020

Zacala si so svadbou,detmi....nechce sa viazať a tak ti to dal najavo. Tiež mám nadváhu, pri tele som bola už ked sme sa spoznali s mužom. Po porodoch som bola vyslovene tučná, no muž nikdy ani slovom mi nepovedal, že som tučná. Nikdy. Schudla som, pre seba, aj pre neho, ale skôr pre seba. Váž si samú seba. Veľmi by som rozmýšlala o vzťahu s tvojim partnerom, ak by ťa skutočne miloval, nemal by problém si ťa zobrať, mať detičky, žiť rodinný život. Evidentne to nechce.

miadi
21. dec 2020

Mam obeznu znamu Neviem kolko važi ak typnem 140kg tak urcite neprehanam. Na svadobnych foto uz taka bola. Mozno o 20kg menej. Mà dve deti z toho jedno autisticke, jej muz je fit. Ona to mà dost tazke jej syn je dost silny autista ale nikdy sa nestažuje je plna optimizmu vie sa zasmiat aj na sebe aj sama povie “som tučna”. Me uzasny hrdelny smiech a jej muz ju lubi taku aka je. Niekto Proste hlada preco sa nieco neda a iny nema problem. Toto urcite nie je o vàhe ..