icon

Partner ide na svadbu bezomňa

marlowe2
3. júl 2020

Ahojte, chcem sa opýtať na názor ostatných. S priateľom sme sa dali dokopy minulý rok na konci leta. Jeho kamarát ho pozval na svadbu ešte v čase keď bol sám, svadba bude teraz v septembri. Bude ta asi cca 90 ľudí. Príde to mi úplne divné a neslušné zo strany jeho kamaráta, že keď už môj priateľ nebol sám tak dodatočne nepozvali aj mňa, síce jeho kamarát povedal že ho to mrzí ale nič s tým neurobil. Môj priateľ to berie v pohode a normálne že tam ide bezomňa. Ja sa s tým však vôbec nedokážem stotožniť, že napriek už celkom dlhej dobe a takému počtu hostí tam nemohli prihodiť ešte jednu osobu. Samozrejme že by som mu nikdy nepovedala aby tam nechodil alebo niečo podobné ale neviem sa s tým stotožniť a trápi ma to a obzvlášť kvôli tomu že plánujeme spoločnú budúcnosť a bývanie za pár mesiacov keď si našetríme peniažky ešte nejaké.

doty1
3. júl 2020

@marlowe2 už to nerieš ... užívaj si život s partnerom ... v živote budeš musieť prežuť oveľa "čudnejšie" situácie a keď pre nič iné, tak pre zachovanie svojho duševného zdravia 🙂 ak si priateľka, s ktorou tvoj partner počíta do budúcnosti - to je to hlavné a na tom stavaj a to si užívaj ... nie na tom, prečo nejdeš na svadbu, na ktorej si chcela ukázať, že si oficiálna partnerka

stanulienkat
3. júl 2020

Prepac,ale nemas 15 rokov. Ja som s manzelom veeelmi ,ale keby ho niekto sameho pozval, nemam s tym najmensi problem.
Nie som ani sliepka,ani stihacka. A len po rocnom randeni sa uz v mysli vydavas a mas deti..... O pol roka moze byt vsetko inak

cinda555
Odpoveď bola odstránená
cinda555
Odpoveď bola odstránená
mareka49
3. júl 2020

Neňimraj sa v tom.
Sprav si program svoj.
Ved nie je koniec sveta.
Stretni sa s kamaraykami mimo mesta, nejaky vylet.
Posli mi fotky.
Mozno ta svadba bude nudnejsia nez moze byt tvoj volny den.
Nechaj ho, nech sa vyvetra.
Ziadna tragedia, ziadna veda.
Este ti povie, ze "skoda ze si nebola".
A keby aj nie, svet sa neruti.
Uzi si den

janka_266
3. júl 2020

@marlowe2 je to divne, ale zas my sme tiež tak absolvovali všetky tri posledné svadby, sme 6 kamarátok, prvá nás nevolala vôbec, druhá bez partnerov, a to sme s nimi už boli dlhšie ako ste vy a potom aj ďalšie dve svadby sme sa dohodli bez partnerov, a nie nie je to len o tom, že jedno miesto sa zmestí, u nás by to bolo napr. Dalších 6 ľudí a tých by som musela posadiť jedine na chodbu 😂 a zas možno ste im vy nesadli, keď to za taký dlhy čas nezmenili. Ja som tiež nad tým ani neuvažovala, že by som zrazu všetky pozvala s partnermi, keďže tam mame jedného, ktorého prítomnosť by mi to len kazila 🤷‍♀️

marlowe2
autor
3. júl 2020

takže ako vidím, podľa väčšiny je to v pohode a nemala by som to nijako riešiť, alebo sa s tým trápiť a brať to úplne normálne... ako áno je to len jeden večer, len ma to proste veľmi mrzí že on tam pôjde sám, nič sa s tým nedalo robiť a veci podobné a to viac že on už bol so mnou na svadbe môjho brata...

ghostsgirl
3. júl 2020

@cinda555 nechcela som na teba uz ani reagovat, lebo mam dost z toho co tu predvadzas. Ale trosku rob nieco s tymi komplexami co mas z Bratislavy a bude sa ti zit veselsie.

doty1
3. júl 2020

@cinda555 a čo je na nej také sebavedomé? Niekedy sa mi zdá, že ten mýtus o "nadutých bratislavčanoch" robíme práve my, ktorý sme z iného kúta SK.

kristina28918
3. júl 2020

@marlowe2 čítala som tu tie komenty. Podľa mňa určite nie je poriadku že ide bez teba. Bez teba by tam nemal ísť. A je úplne v pohode, keď máte vzťah a takéto niečo ta mrzí. Už ste ako pár, nie je on sám.

majusska202
3. júl 2020

@marlowe2 ja som mala to isté a priateľ išiel sám. Mne skôr bolo trápne ísť na cudziu svadbu. A pritom som poznala aj nevestu aj ženícha. Išiel sám a hotovo.

dskjhfdlkdjhl
3. júl 2020

@cinda555 Ty mas nejaky komplex z Bratislavcanov?

janka_266
3. júl 2020

@marlowe2 svadba kamaráta sa nedá porovnávať so svadbou niekoho z rodiny 🤦‍♀️ Keď vy budete robiť svadbu, tak si tiež pozvete koho chcete. Nezabudnite teraz priateľa nevziat na nejakú ďalšiu svadbu alebo oslavu lebo “veď Vám nevybavil miesto na tejto” 😂

veronikaszabova
3. júl 2020

@marlowe2 neporovnavaj svadbu kamarata a brata 🤷‍♀️🙈

jannka89
3. júl 2020

Vo všeobecnosti nic hrozne, napríklad minulý rok v lete sme boli na svadbe, kde bol ženích futbalista, podvečer prišli kamaráti z futbalu bez partneriek ;) takisto často vidím, že kolegovia z práce prídu tiež bez partnerov ;) ale ak ostatní kamoši budú mať partnerky tak je to blbé voči tebe, to si ani nvm predstaviť, že hoc aj keď nahalsis osobu pár dní pred svadbou, že by sa to nedalo vyriešiť ;)

louisviffon
3. júl 2020

@marlowe2 o tri mesiace robíme svadbu a teda mame ku každému slobodnému kamarátovi pripočítanú +1 osobu, aj k slobodnej kamarátke, alebo ak je niekto z rodiny sám (alebo nevieme o tom, že s niekym randí, tak tam stále mame +1 osobu) a či už príde sám, alebo si niekoho prinesie, je to len na ňom. Neviem si predstaviť ísť na svadbu a nemať doprovod, to je jedno hoci len kamoša zo školy, alebo nejakého s kým sa viem zabaviť a nebudem sedieť unudená na svadbe, kde sa každý baví so svojim partnerom. Bola som na svadbe, kde dievča nemalo nikoho, tak si doniesla kamosku, s ktorou vymetajú podniky a bavili sa celú noc.

maca1984
3. júl 2020

@cinda555 jeejda,hrozna antipatia z teba tiahne voci bratislavcanom

hopsadobrandejsa
3. júl 2020

Kazdy to berie inak, podla mna je to uplne trivialna vec.

Tvoj priatel ide kamaratovi na svadbu, nie na odovzdavanie cien MTV Music Awards.

Mna osobne by to netrapilo. Ak by priatelka bola pozvana na svadbu a ja nie, vobec by mi to neprekazalo. Ja sa nerad pohybujem v spolocnosti cudzich ludi ktorych nepoznam. Preto som bol 2 kamaratom na svadbe len gratulovat pretoze na svadbe bez +1 by som sa citil akosi izolovany.

Svadieb este bude....

oslo1
3. júl 2020

Autorka popracuj na svojom sebavedomi.
Tiez som bola na svadbe bez priatela, dnes uz je to ex priatel.
Pri pozvani mi bol prideleny mladik, ktory sa mi na svadbe venoval.
Ani ma nenapadlo, ze by mal ex zdut.
Dopraj priatelovi zabavu a nehladaj problemy tam kde nie su.

cinda555
Odpoveď bola odstránená
makova333
3. júl 2020

@ghostsgirl byvam v BA a teda takuto sumu za osobu sme urcite ani zdaleka neplatili. Je totiz prehnana.

panelacikova
3. júl 2020

@marlowe2 a kedy mal ten tvoj brat svadbu?

leskovael
3. júl 2020

A čo je natom?? Bol pozvaný predtým ako ste boli vôbec spolu... Keby kamarát dodatočne pozval aj teba, tak by si išla ale hold nepozval ťa, tak nejdeš.... A??? Či teraz čo chceš? Aby tvoj frajer ako hosť, prosikal kamoša, aby ťa pozval, alebo aby povedal, že bez teba nejde? Toto nieje ani l tebexani o tvojom frajerovi. Je to den mladomanželov a hádam si môžu určiť koho si pozvú a koho nie. Niektoré si fakt vytvárajú trápenie aj tam, kde nejde..

mogaa
3. júl 2020

@marlowe2 ty by si platila za niekoho koho vôbec nepoznáš? ide o kamaráta....pravdepodobne mu už hneď vybrali družičku z rodiny ktorá nemala v tom čase partnera.....cena za 1osobu sa pohybuje min.cca 30eur, prečo si myslíš že by ten čo ťa nepozná mal vyhadzovať peniaze za niekoho koho vôbec nepozná? neslušné by to bolo ak by ste boli manželia, ale voj priateľ dnes frajerku má a zajra nemusí - taká je realita.....neslušná si skôr ty že sa pcháš na silu niekomu na svadbu kto ťa tam nechce - prepáč za uprimnosť ale je to tak.....o tom koho pozvú a koľko ľudí pozvú rozhoduje nevesta a ženích - oni sú tí čo to platia.....takže nie, nie je to od nich neslušné že ťa dodatočne nepozvali.....

tami2014
3. júl 2020

@marlowe2 mna by to tiez nahnevalo. Je to az v septembri, neverim, ze by sa nedala prihodit jedna stolicka a doobjednat jedno menu.

marlowe2
autor
3. júl 2020

@jannka89 Priateľ mi povedal že keby sme boli v tom čase spolu už ako ho pozývali, tak by boli pozvali aj mňa. Takže rátam s tým že aj ostatní ich kamaráti tam budú mať svoje polovičky a on napriek tomu že ju má tam bude sám...

cinda555
Odpoveď bola odstránená
zuzki1
3. júl 2020

Ako ja som pozvala každého aj s partnerom a to boli spolu už vyše 2-3 roky a teraz mám na fotkách Katku , Franceska , Dominiku a nejakú babu ktorej meno si už nepamätám , a ktorých už asi nikdy neuvidím ... lebo ... lebo 🤦‍♀️

Asi to až tak nerieš ...

cinda555
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
3. júl 2020

@marlowe2 Ale neboj, on to tam zvladne a Ty si urob pekny vecer s kamoskami.