Partner je o 17 rokov starší
Ahojte baby, zaregistrovala som sa pod novým menom, snáď nevadí. Myslíte si, že môže dlho fungovať vzťah, keď je partner o 17 rokov starší? Možno je to iba poblúznenie, možno som sa naozaj zaľúbila. V jeden deň si hovorím, že je pre mňa starý a "skoro" by mi mohol byť otcom a na druhý deň zase na neho myslím, dokonca mi s ním skoro každý deň sníva. Nič medzi nami nebolo, dokonca sa jeden druhému vyhýbame kvôli tomu, že vieme obaja, že ten vekový rozdiel je veľký. Nikdy mi nepovedal, že ma ľúbi alebo chce, či sa mu páčim, viem to iba od ďalších jeho blízkych osôb (dôveryhodných). Pre mňa to bola "láska" na prvý pohľad. Ten úsmev, tá mimika a gestá, keď sa na mňa pozrie, viem, že to nie je iba z mojej strany. Zatiaľ sa mu vyhýbam, no niekedy sa to nedá vydržať a potrebujem ho vidieť. Máte niektorá partnera, manžela s takým vekovým rozdielom? Ako Vám to klape? Ďakujem za rady.
@katyrose no riadis sa moc rozumom. CO ked ta tu zeny presvecia, ze to urcite bude problem. A ty potom po zvysok zivota si budes v kutiku srdca vycitat, že si premarnila sancu: ja mam muža o 6 rokov staršieho, ale je taky lenivec, že mam pocit že niektorí 50 rocni muzi su vitalnejši
@svetluska82 Pre mna je tazke sa rozhodnut tak ci tak. Rozum je viac proti ako za, srdce zase keby malo nohy, utekalo by za nim. Mozno mas pravdu a raz si budem vycitat, ze som mozno premarnila sancu. Vsak za pokus spoznat ho aky je blizsie to stoji. Uvidime potom, ked srdce takto rozkaze, tak to bude musiet rozum akceptovat. A mozno, ked on mna viac spozna, ani ma nebude chciet 😀 teraz sa smejem, ale nie je mi vsetko jedno. Asi je to tak, ze si nemozes vyberat podla veku, a uz vobec nie podla vyzoru, ale podla toho, kto aky je clovek. Mam taku strasnu vlastnost, neznasam zmeny. Ani najmensie. Mam rada take veci ako su. Napr. vlasy, neostriham sa, lebo nemam rada zmeny a pritom by som chcela ine vlasy. A tak sa bojim aj byt s nim. Chcem byt s nim, ale bojim sa, ze moj zivot som zmeni uplne od zakladov. predsa je to zrely muz a ja este blaznivy clovek, ktory miluje zabavu a priatelov.
@katyrose no niekedy sa protiklady pritahuju, mozno zrely muz ta dokaze trosku nasmerovat. Ved nie ste ani len na zaciatku a riesis, co bude o 10-15 rokov. Ved mozno to nevyjde a mozno aj ano. Ja sa poslednu dobu riadim hesla neplanovat dlhodobo dopredu, ale len na max. mesiac. Pretoze ma to tiež vycerpavalo, rozmyslala som co bude ked moj muz pride o 2 roky o pracu......a stale som mal nervy a strach z buducnosti. Az som si povedala stacilo a neriesim daleku buducnost
@katyrose ja mam 19 rokov sme spolu 10 rokov z toho 5 rokov manželia mame 2 male deti žijeme si velmi myslim spokojne. Koľko párov rovnako starých je uz za ten čas rozvedenych 😀 ide o vas 2. Ženy co tu píšu ze co bude o 20 rokov zabudaju ze uz zajtra sa im môže život obrátiť na ruky a nie za 20 rokov. Treba sa zacitat do tém kde su ženy nešťastne myslim ze ich podvadzaju a opustaju rovnako starí partneri 😝 takze ži pre dnesok bud samostatná a sebestacna a co bude o 20 rokov neries ono to nemôžeš vediet. Ja by som manžela nedala za žiadneho 30 ročného fesaka 😀
@bastika Najprv som sa zlakla, ze mas 19 rokov a z toho 5 rokov manzelia. Precitala som si prvu vetu asi 5x a vravim si asi si zmylila cisla a ked som docitala dokonca, pochopila som, ze vekovy rozdiel je 19 rokov 😀 😉 Zeny, ktore mi tu pisete pozitivne mi dodavate odvahu. Za pokus to stoji a ako som pisala vyssie, mozno nic z toho nebude a ked sa viac spozname pochopime, ze nie sme pre seba stvoreni, takze neidem rozmyslat viac dopredu, ale idem zit pritomnost. Vdaka. 🙂
@katyrose super 🙂 Daj vediet potom ako to dopalo..... Drzim palce
@svetluska82 S tym planovanim mas pravdu, dnes sa neda velmi rozmyslat nad tym, co bude o rok, dva nebodaj 10. je tu ina doba, ktora to nedovoluje a to planovanie, ci myslela na buducnost len cloveka ubija a psychicky tyra. chcem zit v pritomnosti!, tak sa pokusim s tym nieco urobit.
@svetluska82 myslim, ze to bude este dlho trvat, ale dam vediet. 🙂
@katyrose super. Neboj zmeny v zivote dokazu byt aj veeeeeeeeeeelmi prijemne 😉
@sisaha hahaha ...50 rocny este nekladie zuby do pohara draha,uz to nieje ako kedycsi ked boli muzi a zeny zrobeny a zniceny na 50 rokov...teraz su ludia daleko aktivnejsi a su to este stare rocniky,no tie nase budu uplne na inej priecke...teraz clovek fyzicky nedrie cele dni na poli....ale sedi na riti...a pohybuje sa v ramci zdraveho zivotneho stylu lebo chce ... moj muz ma skoro 50 a do dedka ma este pekne daleko 😵
@svetluska82
@ivetoy
@bastika
Zeny a verite v lasku na prvy pohlad? Lebo ja som nikdy neverila a myslela som si, ze su to iba americke sracky z romantickych filmov, ale ked som jeho uvidela, tak som sama nerozumela, co sa vo mne odohrava a nedokazala som zo seba vydat hlasok. Pritom to nie je nejaky fesak, ze by sa mi pacil iba vyzorom,sama tomu nerozumiem.
Som nazoru, ze ak so vztahu, tak iba ak tam bude aj poriadna davka lasky, inak by som s niekym nedokazala byt. ivetoy, nebola to laska? ci nebola to velka laska?
@katyrose ja som zazila lasku na prvy pohlad .....
@katyrose 17 rokov je naozaj veľmi veľa...
ja osobne by som do toho nešla 🙂
@katyrose vies co ja neviem,taku super lasku som zazila iba raz a to bol zase starsi clovek...doteraz ho mam v hlave i srdci...to bol brutal..bolo mi z neho az zle...som mala zimnicu....ale osud rozhodol ,ze som musela odcestovat...som ho milovala aj milujem ako nikoho predtym,ale kedze bol velmi strary,nebolo ani mozne zalozit rodinu,....bolo to neskutocne zvlaste...bola som u jednej pani ,venovala sa minulim zivotom,povedala mi ,ze bol mojim otcom aj starym otcom v minulych zivotoch...som bola ochromena...preto ta laska...potom sa mi to stalo este raz platonicky...a tento clovek bol zasa mojim bratom,a preto dalej neodporucala skusat nieco viac..ale citila som na prvy pohlad nieco zvlastne....a citim doteraz...No a terajsi partner,to nebolo nic na prvy pohlad a vobec nechapem preco sme sa dali dokopy a preco som nesla za tou zenou sa opytat aj na neho....a sme spolu uz 4 roky a mame aj dcerku...,ale som zistila,ze nie vzdy vznikaju vztahy zalozene na laske na prvy pohlad...tak ako kedysi planovane manzelstva kvoli majetkoma atd...a casom tam predsa vznikne nejake puto.....sama neviem...sama neviem ako dalej ,ale nejak plachtime.....ten moj je celkom zivy....on pri telke neobsedi...asi to tak malo byt a musim sa s tym zmierit,ze to nebola taka laska aku som zazila uz skoro dva krat....skoda...chcela by som...
@ivetoy Asi je ťažké s tým žit. S tym, ze v hlave a v srdci je nejaky muz, ktoreho stale milujes. Neviem si to predstavit takto sa trapit, preto chcem dat sancu tomu co mi srdce hovori, aby som neskor nelutovala a nemala to na srdci ako balvan. Ak z toho nic nebude, tak to tak asi malo byt, ak bude, tiez to tak malo byt. 🙂 Dufam, ze sa Vam bude dalej darit a zivot bude aspon kusok podla predstav. 😉
@katyrose pozri predpokladam ze si slobodna a on tiez tak si daco zacnite... ale zi si svoj zivot, chod s rovesnikmi na chatu, na disku ..... myslim ze ta laska raz dva prejde az "ujo" prejavi nevolu 😎
Vezmes ho medzi rovesnikov? 40nike medzi 20ky??? Vy sa budete smiat a on bude na vas pozerat ako na debilkov...
kamoska ma o 15r.starsieho manzela a (zatial) klape vsetko OK 😀 a inak tvoj pripad nie je iba platonicka laska? vies,ze on citi to iste k tebe?
@katyrose ano presne tak...ja by som do toho sla...pretoze ked tam je ta laska ten cudny pocit,tak ma nezaujima nic...a ked umre tak umre pride iny...to je proste osudovy vztah......
Ale ja necitim,ziaden balvan..ja viem ,ze to takto malo byt...a to co mame teraz to malo takto byt...necitim ziadnu lutost...ale ked sa jeden druhem pacite ,gesta a mimika...viem o com hovoris....chod do toho...KAZDY VZTAH JE UNIKATNY,PRETO NEMOZES POROVNAVAT INE VZTAHY ..vztahy sa rozpadaju aj bez vekoveho rozdielu.,ale samozrejme s vekovym rozdielom je tu vacsia pravdepodobnost rozpadu....ale ked je tam to co ma byt a ziadna ziarlivost...tak potom sa nic nebude rozpadat.... Karel Gott?......
Moj terajsi nieje absolutne ziarlivy ,a toto bola moja PRVA dolezita vec ktoru moj vztah musel splnat...toto by som nezniesla!!!!....VSETKO BY PADALO AKO DOMCEK Z KARAT....ziarlivy je ten kto si neveri....takze treba sledovat potom jeho spravanie ..zi tak ako si to prajes nadalej,ak chce byt tvojou sucastou tak bude ...A DO MANZELSTVA A DETI SA NEHRN.....pockaj,...ked vtacka lapaju pekne mu spievaju...toto mi vravel na nasich stretnutiach moj hlop///// 😀
@katyrose presne o tom hovorim, ja mam 36 a dost kolegov +/- 25 a to je len 10r a niekedy ich nemozem pocuvat, tie ich nazory na zivot mi otvaraju nozik vo vrecku 😀 😀 😀 a to nie je 17rokov!!!
To co ty v sebe zivis je ocarenie a nenaplnena laska, ked si ju doprajes v com vam snad nebrani ziadna manzelka ( verim ze neexistuje) ta prejde mučolaska raz/dva... ved to je cca v veku tvojho otca. Ked si to ja predstavim tak konecna 😀
@katyrose ja osobne si neviem predstavit vztah a 17 rokov starsim muzom,je mozne ze asi len preto lebo mam 23. Ale zase na druhej strane je to uz vyzrety muz,nepotrebuje behat za inymi babami,cize mas tu istotu rodinnu, medzi mojimi starymi rodicmi bol vekovy rozdiel 23 rokov a boli spolu pokym neumreli. A to od 17 rokov a neboli ani zosobaseny. Stara mama umrela a starky rok po nej. Cize to bola prava zivotna laska. Nikdy nevies ako to dopadne, ale zato ze to skusis nic nedas. Mozno sa o rok o 2 rozidete a mozno nie🙂 Ale v kazdom pade ja osobne by som ti radila aby si to snim skusila,aby si mu dala sancu a budem ti drzat palce🙂)

@svetluska82 Riesim to preto, ze kamoskini rodicia sa teraz rozviedli. On bol o 11 rokov starsi a jeho manzelka to zacala pocitovat ked mala 40 a on 51. no samozrejme tam bolo vela dalsich faktorov, pre ktore sa rozviedli, nie len vek zohraval ulohu. A pocula som uz vela takych pribehov, kde bol velkovy rozdiel problemom, preto chcem pocut viac nazorov, nezainteresovanych osob alebo zien, ktore maju s manzelom väcsi vekovy rozdiel.