icon

Partner je o 17 rokov starší

katyrose
12. apr 2014

Ahojte baby, zaregistrovala som sa pod novým menom, snáď nevadí. Myslíte si, že môže dlho fungovať vzťah, keď je partner o 17 rokov starší? Možno je to iba poblúznenie, možno som sa naozaj zaľúbila. V jeden deň si hovorím, že je pre mňa starý a "skoro" by mi mohol byť otcom a na druhý deň zase na neho myslím, dokonca mi s ním skoro každý deň sníva. Nič medzi nami nebolo, dokonca sa jeden druhému vyhýbame kvôli tomu, že vieme obaja, že ten vekový rozdiel je veľký. Nikdy mi nepovedal, že ma ľúbi alebo chce, či sa mu páčim, viem to iba od ďalších jeho blízkych osôb (dôveryhodných). Pre mňa to bola "láska" na prvý pohľad. Ten úsmev, tá mimika a gestá, keď sa na mňa pozrie, viem, že to nie je iba z mojej strany. Zatiaľ sa mu vyhýbam, no niekedy sa to nedá vydržať a potrebujem ho vidieť. Máte niektorá partnera, manžela s takým vekovým rozdielom? Ako Vám to klape? Ďakujem za rady.

valinka248
23. máj 2014

@sansulinka presne to aj ja, ja som sa zalubila a vedela som len jeho meno :D a potom sa moj ex spytal jeho kolko ma rokov a tak som sa dozvedela....
vie co je zivot ovela lepsie je skuseny, ani moj nema deti ani nie je rozvedeny... jej tak to vam gratulujem, my sa snazime a este to nejde.. 🙂..
A dakujem ja vam tiez drzim prsty, mozeme sa dat do kontaktu 🙂... Ja viem zo zacciatku ani on nechcel vravel ze to nema sancu a tak...ale teraz by ma nedal :D ale ani ja jeho za nic na svete 🙂 ...
ja som si predvcerom pozerala nase prve emaily co sme si pisali som si aj poplakala ale z lasky, jak sme sa mali radi..ja som ho poznala par dni zistila som sicislo zacala som mu ppisat a dali sme si veceru kde to chcel ukoncit ale povedal mi ze to nemoze spravit ked ma vidi a ked vidi moje oci ze sa to neda..a teraz bum je to krasne obaja sme spokojni a ludia nech si nas beru do ust, ked maju svoj zivot nudny, my ho nudny nemame 🙂 akurat je smutne to...ze tie kamaratky ktore ma vraj malli radi ma odhovarali a teraz si na mna ani nespomenu... :/

njonja
23. máj 2014

@katyrose Ahoj, moj mm je odo mna o 20 rokov starsi. Zijeme spolu 7 rokov a vsetko funguje. Otazkou, co bude o 10 rokov sa nezaoberam, pretoze nikdy nevies, ako sa vztah vyvrbi. V sucasnej dobe je mimoriadne mlady psychicky a drzi sa aj fyzicky. Skor by som povedala, ze j ena tom lepsie ako ja...A napokon, nikde nie je napisane, ze ten mladsi partner bude prave ten, ktory bude zdravy a dlho zit, tak ako nikde nie j enapisane, ze manzelstvo dvoch vekovo primeranych partnerov bude stastnejsie a dlhotrvajucejsie ako manzelstvo rozdielnych partnerov. Su to vsetko len hlupe zovseobecnovania. Podstatne je, ci to vam dvom vyhovuje teraz a co bude a par rokov, to nevie nikto..

barborusinka
2. jún 2014

Môj priateľ je tiež o 17 rokov starší máme spolu krásnu dcérku a milujem ho úplne najviac ...ale je pravda ze vždy som bola na starších ...ale na druhej strane keď si pomyslím že sa možno nedozije vnúčat od mojej dcéry nedaj bože stuzkova svadba...často nad tým premýšľam ale potom si poviem že len tak by sa v mojom živote určite neobjavil prišiel aby mi niečo dal to najdolezitejsie v živote ...a ja som to cítila a stále to cítim dáva mi každý deň najavo aká som pre neho dôležitá aj keď on je pre mňa omnoho dôležitejší aspoň podľa môjho názoru...a aj keď je starsi uzivame si život naplno nahovorila som ho na bungejumping, na tandemovy zoskok a nikdy mi nepovedal nie ani nikdy neriešil hlúposti ohľadne veku ...a určite by ste si mali byť podobný skús ho lepšie spoznať ..

slimstar
3. jún 2014

Vztah je o porozumeni a prisposobeni sa tomu druhemu. Ja vekovy rozdiel 20 rokov vobec neriesim. Zijeme si dobre, aj ked su problemy, kto ich nema. Ale mozem si povedat ze sme zatial prezili dobry zivot plny peknych zazitkov. to co bude o 20 rokov neriesim. Dnes sme tu a zajtra nie. Zajtra sa moze zmenit zivot o 360 stupnov, nikto nevie co bude. 😉

renca3
3. jún 2014

@slimstar ked o 360 stupnov, tak budes na tom tak isto. Ale jednej misske/ ci kto to bol /sa vraj zivot zmenil az o 365 stupnov.

sabrynnna
3. jún 2014

@katyrose Ja zijem uz 8 rokov s partnerom a je odomna o 15 rokov starsi,mame nadherneho synceka.a sme šťastný.Nerozmýšľam nad tím že čo bude o 20 rokov.A každý nech myslí čo chce.Za nič by som ho nevymela.Láska nepozná vekovú hranicu.

sandrita131
29. jún 2014

ja mam partnera, ktory je je o 19 rokov starsi nez ja. velmi ho milujem. sme spolu uz 1.5 roka a nechcem ho stratit. rozmyslam o buducnosti a neviem co bude. najvacsi problem je moja mama. povedala mi, ze bud on alebo ona. a ja neviem, co mam robit. som z toho strasne nestastna....

ved s nim som taka stastna, preco to nevie pochopit? ja viem, ze o par rokov to moze byt ine, ale to aj s chlapom v rovnakom veku. ze vraj si z nicim zivot, ale co ak si ho znicim, ak ho opustim??? zufalaaaaaaaaaaa

mysicka36
30. jún 2014

1,5 roka je už? No kebyže si moju 20r. céru nabrnkne 40tnik tiež by som neskákala radosťou. Skús s ním žiť v jednej domácnosti a uvidíš aj tie iné stránky chlapa čo je o 19r. starší 😀

desore
30. jún 2014

Dievčatá, vy tu riešite 15-20 rokov? Poznám 2 páry s rozdielom 30 a 40 rokov...Klape im to...Páni sú už vo veku, manželky cca 35 ročné...a nesťažujú sa...majú 10 ročné deti, veľa cestujú a užívajú si života...nie je pravda, že 60 ročný je dedko, záleží na spôsobe života....a hlavne na výške konta...hold, porekadlo, že za peniaze si zdravie nekúpiš je dávno minulosťou...momentálne si ho kúpiš....
Jasné, že manželia sú pyšní na svoje manželky a preto si ich náležite aj cenia...nielen po finančnej stránke, ale sú k nim aj úctiví...naozaj záleží aj od výchovy a od spoločenského postavenie muža...
Kastácia bola a vždy aj bude nielen na SR ale všade vo svete.

andreaka11
30. jún 2014

@sandrita131 rob to, co ty sama uznas za vhodne. zivot zijes pre seba, nie pre mamu. samozrejme, ze ti chce pomoct a poradit, ale rozhodnutie je len a len na tebe. ja som mala taky isty problem a rodicia ho nechceli prijat ako mojho partnera az dovtedy, pokym som neotehotnela.odvtedy sa vsetko zmenilo a brali ho uz ako mojho partnera a muza, ktory to so mnou mysli naozaj vazne a neberie ma ako ozdobu ale ako rovnocennu zenu.

mysicka36
30. jún 2014

@desore tak to si zaklincovala ano bohaty aj 50-tnik pre 20-tku. To by si dcere dovolila? Chapem, každeho v zivote uspokojuju rozne veci. A suhlasim ak to obom klape... Ak deti su spokojne, nevidim dôvod preco si nespravit život krajší.

desore
30. jún 2014

@mysicka36 No, ja nepíšem, že by som bola nadšená,keby moja dcéra prišla domov s priateľom o 30 alebo 40 rokov starším...Ako som už písala, manželia so 40 ročným rozdielom, sú spolu už 16 rokov...Dotyčná s ním začala chodiť, keď mala 17 rokov...a je veľmi šikovná právnička...myslím, že si dokáže sama slušne na seba zarobiť...mne by muž starší o 40 rokov určite nevyhovoval...proti gustu žiaden dišputát...

mysicka36
1. júl 2014

Uff no morbidná predstava. Ale zase sa o ňu pekne postaral pomohol so štúdiom určite. Jasné, ak toto vyhovuje obom a potom aj deti vyrastajú v láske tak prečo nie.

monikags
1. júl 2014

Medzi mnou a manzelom je tiez 13 rocny rozdiel a sme spolu stastni 🙂 a pri tych vsetkych povinnostiach, ktore mam (domacnost, deti) mam pocit, ze ja mam tych 40 a on tych 27 😀

janina1007
30. okt 2014

@ katyrose Ahoj... moj manzel je tiez o 17 rokov starsi... ja mam 30 on 47 a vsetko klape ako ma... sobas sme mali po 10 spolocnych rokoch a v septembri sme mali 2. vyrocie sobasa...je to najlepsi clovek akeho poznam... som stastna ze ho mam a velmi ho lubim...

sahraa79
16. feb 2015

Ja mám o 21 rokov starsieho a sme velmi šťastní spolu🙂

henamichal
16. feb 2015

radšej naňho zabudni .... nie je pre teba vhodný...neskôr budeš veľmi ľutovať!

diorka
16. feb 2015

@katyrose Moj manzel je starsi o 16 rokov a sme spolu 14 rokov, mame dve krasne dcerky a velmi sa lubime, nevymenila by som ho za ziadneho "zajacika". Zijeme pre pritomnost, samozrejme ze riesime buducnost, ale nie z pohladu nasho vekoveho rozdielu, ten si neuvedomujeme ani my, ani okolie, nikto by nepovedal, ze je medzi nami taky vekovy rozdiel, luuuuuubim ho najviac na svete.

diorka
16. feb 2015

@katyrose inak moja mamina je od manzela iba o 3 r. starsia a ocino o 9r., ale tak maminu si k nemu neviem predstavit, moj manzel vyzera o 10r. mladsi 😵

mamina87
16. jan 2016

Ja mam 29 a priatel bude mat 42 ....ano 13rokov ....zatial sme spolu len cca 3 mesiace ..ale sme spolu radi a stastny ...a suprovo nam to klape ...ako keby sme sa poznali uz niekolko rokov ....a co bude o 2...5 ci 10 rokov nerozmyslam ...nema to vyznam ...uz som sa dost popalila ze som planovala velmi dopredu a nic mi nevyslo ..takze uz zopar rokov neplanujem ...co sa ma stat sa stane ..tomu niako nezabranime ...a drzim ti palce 😀 spoznajte sa ...potom uvidis ...vsetko ukaze cas 😉

leeholloway
17. jan 2016

zienky a preco si vy myslite, ze ked mate o 10rokov starsieho chlapa, ze on bude v 50tke vyberat zuby a riesit prostatu? Co vy viete ci vy v 40tke nedostanete paradentozu, ci nepride prechod, nebodaj ochorenie. Prepacte mi, nechcem sa nikoho dotknut, ale pripada mi to fakt mrske a bezcitne vobec takto rozmyslat. Potom sa nedivim, ked takym zenam chlapi utekaju za mladsimi alebo zacnu hladat lasku u inej zeny.

sam2
17. jan 2016

Citala som len zopar komentarov, ale rozhodne nesuhlasim ze v 60 rokoch bude stary senilny dedo. Treba si uvedomit jednu vec: mame 21.st. Vsetko sa meni a posuva. Zeny rodis v 40, muzi su aj po 60-siatke stale vitalni. Cvicia, staraju sa o seba... Takze ak ma teraz okolo 40, je uz podla mna z generacie ked sa bude o seba starat....

mike_bassett
20. jan 2016

Obrátený sexizmus a nenávisť voči mužom na tejto stránke je mi vyslovene smiešny. I to, ako sa v každej diskusii vyrojí zo 20 životom otrávených ženičiek volajúcich po rozchode pri najmenšom probléme. Najprv som chcel mrzko reagovať, ale sú tu aj rozumné komentáre, tak nebudem 🙂

Prístup niektorých diskutujúcich v štýle "keď bude mať 60, bude vyberať zuby z pohára" je rovnako stupídny ako opačný prístup "keď bude mať 35, bude mať zvädnuté prsia".

Desiatky z vás sa tu sťažujú, akí sú k nim partneri hnusní, niekedy sa až čudujem, kam na takých debilov ženy chodia. Táto slečna nepíše nič také. Možno je ten jej slušný človek, bude sa k nej chovať dobre. Predpokladám, že je rozumnejší, skúsenejší než chlapec v jej veku. Možno sa nepotrebuje ožrať každý víkend do nemoty. Možno ovláda gramatiku, rozumie kultúre, to mnohým dnešným chlapcom chýba.

Dievča, riaď sa svojím srdcom a nenechaj sa otráviť závisťou ľudí znechutených životom. Rozhoduj sa na základe toho, ako sa k tebe správa, nie na základe veku. Či je gentleman, chová sa k Tebe s úctou. Prečo by nemohol fungovať vzťah s vekovým rozdielom ? Mne a manželke to funguje, čakáme prvé dieťa. Možno i preto, lebo som tolerantnejší ako by boli iní muži, v jej veku. Lebo má vo mne oporu. Poznám i iné páry, kde to dobre funguje. Na druhú stranu by som tu mohol písať i reálne príbehy o tom, ako sa k manželkiným kamarátkam chovajú ich rovnako mladí priatelia či manželia. Ale proste nie je to o veku, ale o osobnosti.

Aby vzťah fungoval, musia mať obaja partneri toleranciu a rešpekt voči partnerovi, oporu v ňom a úctu voči sebe samému. Tak ti prajem, ak sa dáte dokopy, aby ste to mali.

lorela
20. jan 2016

@katyrose Ako dopadla nakoniec tvoja láska, prosím? 😉
Keď už teda bola oživená táto téma 🙂

elise
20. jan 2016

@mamina87 moj muz je starsi odomna o 12 rokov, sme spolu 16 rokov ako manzelia, mame 2 deti. Presli sme si roznymi fazami ake nelutujem. Je pozorny, dobry, ja dom zivel on kludas. S detmi sa vie suprovo zabavit. Ma sediny ale typuju mu o 10 rokov menej. Deti ho drzia v dobrej kondicke. Mne typuju tiez menej ale dolezite je ze je vo vztahu pohoda. A ze dkor zomre? Ved aj mladsi zomieraju....

lacusko
28. jún 2017

Ahojte baby, mám 31 rokov, mám 3,5 ročného syna a som slobodná mamina. Od januára mám o 17 rokov staršieho priateľa, kamaráta a v apríli tohto roka sa to prevalilo doma. No čo vám poviem, mám doslova peklo doma, lebo podľa mojich rodičov je pre mňa starý, nemáme žiadnu budúcnosť, mohol by mi byť otcom, stále sa ma pýtajú, ako budeme spolu fungovať a pod....Zatiaľ si spolu rozumieme, sme spolu v práci, každý druhý víkend si robíme výlet s mojim synčekom v trojici, synček ho obľubuje, rozumejú si ale to na to aby sme spolu bývali nestačí. Jeho trápi to, že mám doma cirkusi a vidí, že sa trápim a nevie mi pomôcť, lebo nie je riešenie sa zpakovať a odsťahovať sa. Nechcem dopadnúť tak ako v predchádzajúcom vzťahu. Som z toho nešťastná, lebo sa ľúbime, a zatiaľ nám to klape, ale žiaľ môj vzťah z otcom sa úplne pokazil, povedal mi veci, ktoré sa ma veľmi dotkli, radšej mi mal dať facku ako vysloviť tie slová....V kútiku duše verím, že to prehrmí a budeme spolu šťastný a budeme spolu.

blairgossip
22. mar 2018

@katyrose Ako to cele dopadlo?

lacusko
23. mar 2018

@blairgossip Od 15.novembra bývame v nájomnom byte všetci traja, otec sa somnou stále nerozpráva, chodím k rodičom len cez víkend, keď idem pre syna. Mama komunikuje, ale nie je to čo predtým.

irusa
23. mar 2018

ja osobne si to neviem predstaviť... môj MM je odo mňa starší 7 rokov a už to mi príde veľa