icon

Partner má o 15 rokov viac

simiimis
9. máj 2018

Aky je vas nazor na vztahy, kde je takyto velky vekovy rozdiel? Napriklad 22 a 37? Ona chce dostudovat, on by mal mat v takom veku uz rodinu.. Jej rodicia ho neakceptuju, pretoze je 'stary' a jeho rodicia si myslia, ze uz nema cas "stracat cas" s takou mladou babou...
Co v takom pripade?

junova
15. máj 2018

@dai ja toho chalana v reklame obdivovať ale asi by som nemala gule ísť do vzťahu s vozičkárom. Som jednoducho taká.

junova
15. máj 2018

Píšem ako Maďar 🙂

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2018

@0silvia0 kazdy ma hranice inde. Mne teda vadi, ked s niekym debatim a on namiesto toho, aby normalne argumentoval, povie, ze napr. vtedy a vtedy som ja povedala "toto" a pritom "toto" nie je predmetom nasej aktualnej debaty.

0silvia0
15. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl to je pravda, že každý má hranice inde. A vidíš, mne by toto zasa neprekážalo. Veď ak niekto niekoho na MK číta aj v iných témach, má o ňom určitý ucelenejší obraz a nedá sa to v hlave oddeliť. Ja nemám dobrú hlavu, ja si nepamätám kto čo kde napísal, ale ak si to niekto zapamätá tak vníma toho človeka aj súvislosti s inými témami. Tiež ak poznáš napríklad svoju kamarátku a rieši nejaký problém s chlapom napríklad a žaluje sa ti na neho že je nespoľahlivý, tak jej vari nepovieš: moja milá aj ja som ťa už 2x čakala tam a tam a neprišla si a ani si sa neozvala...? takže nespoľahlivý nie je len on, ale ty si taká istá... tiež v takomto prípade nevidíš len ten jej momentálny problém s nespoľahlivosťou chlapa, ale vidíš to celistvo v širších súvislostiach, lebo ju bližšie poznáš.
Toto bol len príklad, dúfam, že sa toho nikto nechytí.

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2018

@0silvia0 ano, kazdy je iny, ja stare hriechy nevykrikujem, mam na taketo chovanie priam alergiu. Ale na Slovensku je to zrejme velmi bezne, bohuzial.

0silvia0
15. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl na Slovensku je bežné vykrikovať staré hriechy? Na toto nezareagujem, fakt ani neviem ako, z tejto tvojej vety som v rozpakoch a v pomykove🤒

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2018

@0silvia0 uz si zareagovala, ale nevadi🙂 My dve sa asi nedohodneme, zrejme nie sme na jednej vlnovej dlzke. Ale ani to nevadi, osobne sa nepozname a toto tu je len internetova debatka. Ako som uz pisala, kazdy ma hranice inde, co vadi mne, Tebe nevadi, dokonca to povazujes za dobre. Ale tak to ma byt, nemozeme vsetci pisat modrym perom😉

janickacrazy
15. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl
@0silvia0 podľa mna je to pravda, mne napr. moj šialený švagor ešte dodnes vykrikuje, že sme mu so sestrou ušli pred 20 rokmi z diskotéky, čo by som ja už dávno aj zabudla a on dodnes cíti krivdu, chudáčik 😖😂😇

0silvia0
15. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl mne oveľa viac vadí zovšeobecňovanie typu: na Slovensku je to tak a tak... na toto mám ja zasa alergiu.
@janickacrazy ale už takéto somariny tu fakt neriešme, staré krivdy treba uzavrieť. Ale ak vrámci témy niekto posúdi istý postoj prispievateľky na základe širších súvislostí uvedených v inej téme toto nie sú staré krivdy, to sú širšie súvislosti. Ale ak to niekto vidí ako krivdu, ok, s tým ja nič neurobím.

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2018

@0silvia0 takto, ja som nenapisala, ze vsetci to na Slovensku tak robia, to by bolo zovseobecnenie. Ja som napisala, ze je to tam caste a teda mam naozaj skusenost taku, ze nikde inde som sa s takymto spravanim nestretla, na Slovensku vsak velmi casto a dokonca Ty si tu este take spravanie aj odobrila, tak neviem, co sa Ti nepaci. Ale nemusis so mnou suhlasit.

0silvia0
15. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl ja som neodobrila žiadne vykrikovanie starých hriechov, toto neznášam ani ja. Ty si to nazvala staré hriechy, ale toto nie sú žiadne staré hriechy. Starých hriech je, keď niekto niečo niekomu urobí a stále to niekto vyhadzuje dotyčnému na oči. Toto bolo niečo iné, už som nejdem opakovať a nejdem to tu dohľadávať, ani citovať a kopírovať, nemám čas tu tráviť celý deň. Kto chcel pochopil, kto nechcel nazval to bežným hriechom na Slovensku, čo mne je až smiešne.

janickacrazy
15. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl presne tak, ja mám rovnakú skúsenosť, žila som dlhšie v zahraničí a tam také nebolo

jana_eyre
15. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl tak podla toho co pises, by sa nemalo vobec komunikovat s ludmi na zaklade precitaneho..

lebo neviem ako ini, ale ja mam vela nickov uz v pamati, niektore zeny si vazim aj ked nemame rovnaky nazor, ine zase akceptujem, s dalsimi skoro zase vzdy suhlasim.. ale svoj nazor sa nebojim povedat kazdej aj za cenu ze potom.idem na ciernu listinu (a asi uz som na vela ciernych listinach)

a tak sa casto stava, ze diskutujeme castejsie a ich nazory si pamatam.. a ked vidim, ze v jednej teme niekto pise ze modra nie je dobra, ale je dobra cervena a v inej diskusii pise ako o super modrej a hroznej cervenej, a ja pripomeniem jeho prvy nazor - to je vytahovanie starych hriechov?

to, ze sa toho chytia ine zeny, ktore uz nevedia o com si piseme a tak maju skresleny pohlad, za to nikto nemoze to.uz proste tak funguje..

(teraz aby sa zase niekto necitil.dotknuty, vobec nepisem o tejto teme a junovej, mne a xy dalsich zien, ale cisto o tom, co pises v poslednych prispevkoch)

janickacrazy
15. máj 2018

@jana_eyre wau, tak to máš teda asi super pamať, ja si tiež niektoré nicky pamatám, ale zase si napamatám, čo kde písali, ved to by som musela mať hlavu ako melon z toho, len mne sa napr. nepáči, čo tu niektoré ženy robia, že si vyhladajú nick a šmátrajú v starých diskusiách, čo ten nick kedy napísal a v novej téme mu to šplechnú do očí, pričom tie staré témy majú aj 3-4 roky a situácia sa mohla úplne odvtedy zmeniť

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2018

@0silvia0 este raz, ak niekto s niekym na nejaku temu debatuje a ten zacne vytahovat to, co dotycny povedal/napisal niekedy davno v uplne inej teme, ani to velmi nesuvisi s aktualnou temou, len je to nieco na "dorazenie" dotycneho, tak ako sa to stalo tu, je to nefer. A ja som to potom akurat nazvala starym hriechom a myslela som potom vseobecne na taketo problemy pri roznych debatach, lebo fakt mam taku skusenost, ze mnohym, ked uz dochadzaju argumenty, tak vytiahnu taku volovinu, ze clovek len s otvorenymi ustami cumi. Tak bohuzial, taketo chovanie vidim bezne na MK, aj v realnom kontakte so Slovakmi (s inymi narodnostami som sa s tym nestretla). Ale nemienim sa viac uz dotahovat, kto chcel, pochopil.
@jana_eyre ja tvrdim, ze sa nemaju vytahovat informacie z inych tem, ktore sluzia len na dorazenie dotycneho. Ak piseme o zdravi/genetike, tak naco bolo dobre vytiahnut nejake vztahove problemy? Ja nevidim jediny rozumny dovod, akurat dosli argumenty.

jana_eyre
15. máj 2018

@janickacrazy mam praveze hroznu pamat, ale niekedy si pamatam veci o ktorych som s niekym diskutovala a tak si vsimnem zmenu nazoru - opat nikde netvrdim, ze to je tak stale, ale obcas sa stane.. (ja nechapem napr. toto na mk to uplne doslovne zobranie napisaneho)

@dskjhfdlkdjhl ja si myslim, ze co sa tyka tejto temy uz som napisala naozaj dost.. ALE junova sama vytiahla svoje starosti v prispevkoch a tak aj z toho prirodzene vyplynuli sirsie suvislosti.. (napr.co pisala janickecrazy) ano, niekedy to vyznie nefer a ostroha sa za to aj ospravedlnila..

0silvia0
15. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl so zákerným dorážaním dotyčného ani ja nesúhlasím, ale ak môže informácia z inej diskusie objasniť jeho postoj v tejto téme, tak to môže byť relevantné. Ani ja sa nemienim doťahovať, ja len slušne diskutujem. Ja sa vždy sa snažím slušne diskutovať. Táto konkrétna diskusia sa dostala do širokých rozmerov, téma je 15-ročný rozdiel medzi partnermi, nie genetika ani zdravie, preto sa sem dostalo kadečo a reagovalo sa na všetko možné...

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2018

@jana_eyre ano, vytiahla SVOJE starosti, ktore uznala za vhodne. Ale ja pisem o tom, ked niekto vytiahne CUDZIE starosti a nie preto, aby boli suvislosti, ale preto, lebo dosli argumenty a chce nejako dotycneho zosmiesnit. Ano, ospravedlnenie padlo, zrejme, keby sa necitila divne, tak by ospravedlnenie od nej nevyslo, takze myslim, ze moje prispevky opodstatnenie mali.

junova
15. máj 2018

@0silvia0
@jana_eyre
@janickacrazy
@dskjhfdlkdjhl Dievčatá, aspoň vidíte prečo každá druhá téma začína slovami: zmenila som si nick lebo som tu už dlho a nechcem aby ma tu spoznali. Ja som bola vždy úprimná a písala pod svojím nickom. Asi to bola chyba lebo potom mi niektoré ženy pri téme zdravotný stav splechnu do očí môj vzťahový problém s manželom spred roka. Ktorý mimochodom nevznikol v dôsledku zlého zdravotného stavu. Tak to beriem ako podpasovku. No nič, idem si založiť nový nick. Samozrejme, že to bol vtip. Ako som povedala, ja sa nepotrebujem pred niekým skrývať, nerobím nič zlé. A tiež sa nepotrebujem hrať na chrumkavú a báť sa napísať svoje názory.

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2018

@0silvia0 ja len znovu opakujem, ze tu prave (aspon z mojho pohladu) islo o to dorazenie/zosmiesnenie, preto som sa ozvala.

doty1
15. máj 2018

ja osobne si myslím, že jediné čo chcela ostorha svojim prvým príspevkom júnovej povedať je fakt, že občas to "život" zariadi tak, že si môžeme preklepnúť zdravotný stav potencionálneho partnera, otca svojich budúcich detí aj do desiateho kolena, nakoniec celý vzťah môže zlyhať na úplne banálnych veciach, ktoré sú príznačné či už pre seberovného alebo o 15 rokov staršieho partnera.

doty1
15. máj 2018

seberovného vekovo 🙂

0silvia0
15. máj 2018

@dskjhfdlkdjhl áno vieme, nemusíš stále opakovať 😘

0silvia0
15. máj 2018

@doty1 presne takto som to pochopila aj ja. Ty si to úplne geniálne zhrnula a my sa v tom ryjeme už 3 strany 🙂

doty1
15. máj 2018

@0silvia0 rozobrať to na milión stránok - v tom sme proste my ženy neprekonateľné 🙂

ostorha
15. máj 2018

@jana_eyre
@doty1
@0silvia0 Dievcata dakujem za pochopenie🙂za celu svoju rocnu ,,karieru,, naMK som to urobila prvy krat ze som spojila tuto s inou temou.Bezne tu zeny posielaju linky,preveruju IPja to s kludnym svedomim mozem povedat ze mna toto nezaujima tiez nezvyknem upodozrievat ze debata je vymyslena atd.Ale nejako asi viac davam vahu charakteru partnera ako zdravotnému stavu,tak som to nevhodnym spôsobom napisala,ale uz viac ako povedat junovej prepac neviem.

junova
15. máj 2018

@doty1 Ja som to zase takto nepochopila lebo nemám 15 a viem, že problémy môžu zlyhať aj na banálnych veciach. Tak ako skoro ten môj. Nikde som nenapísala, že keď bude chlap mladý a zdravý, vzťah bude krásny a romanticky. Len som napísala, že ja by som staršieho nechcela a hľadala som mladého, silného a zdravého partnera. Samozrejme, že tam bola najmä láska ( aspoň z mojej strany).
Keby som napísala, že som hľadala bohatého, chápem, že na mňa utocia.
Ale to, že ma priťahujú silní, zdraví muži s dobrými génmi ich rozčúlilo.

junova
15. máj 2018

@ostorha Teraz si zase tomu dala gól🙂 Napísala si, že ty dávaš viac váhu charakteru ako zdravotnému stavu. Lebo mne bolo jedno aký bude mať charakter. Mohol byť aj vrah a sedieť v Leopoldove, hlavne že je zdravý a má pekný zadok. Napísala som, že to bolo jedným z kritérií a vy ste to označili ako kritérium number one. Keby som napísala, že pre mňa bolo podstatné aby nefajčil, tiež by ste pisali, že aj fajčiari môžu byť super manželia ( o čom nepochybujem) a zase by ste ma označili za vypocitavu. Nebaví ma to stále dokola písať. O týždeň čaká muž výsledky z genetiky a Boh ho chrán ak budú výsledky zlé, okamžite píšem žiadosť o rozvod.😂

ostorha
15. máj 2018

@junova Priznam sa moj príspevok bol emotivne podfarbeny vysvetlim preco.Moj otec je z dlhovekého a velmi zdravého rodu.Okrem toho ze mal operoveny meniskus kvôli futbalu tak ma 67 rokov a nema jediny zubny kaz a nevie ani co je chripka.Ale on doslova povysil fyzicke zdravie nad vsetko,nenavidi chorých ludi,ked som bola mala pamatam sa na jeho vetu ktoru casto opakoval ked videl v kociarikoch chore deti ze taketo by v Sparte hadzali do priekopy a dobre by urobili.Je v tom ista krutost aj my deti sme ju okusili vo forme fyzických trestov,takze aj napriek tomu ze sme sa vsetky 3 deti narodili zdrave a sme relativne aj v dospelosti zdrave fyzicky,psychicky sme velmi ovplyvneni nasilnym rodinnym prostredim takze poruchy úzkostného spektra ako OCD a depresie sa nam nevyhli.Pre mna ked si predstavim ze by bol otec vozickar a bol by laskavy je ovela viac ako to ze je zdravy a vitalny a okem dobrej telesnej kondicie a sportu neuznava nic umenie je pre nho zbytocne a smiesne ,duchovny zivot neexistuje a dalo by sa takto pokracovat....

junova
15. máj 2018

@ostorha To mi je veľmi ľúto😣 Ja mám našťastie láskavého otca, mamu direktivnu. Síce nás detí otec v detstve bol remenom, v dospelosti sa nám ospravedlnil. Moja mama sa vysmieva aj z ľudí s psychickymi problémami, pre ňu sú to blázni. Bola by tá posledná komu by sa s týmto zdôverila. Ja sa snažím byť milujucou mamou a s mužom neuznávame fyzické tresty. Dcéru aj syna vediem ku tolerancii a pomoci starým a chorým ľuďom. Ja sa nevyvysujem nad chorými, mám kamarátku so sklerózou a reumou. Len proste ma fyzicky vždy priťahovali urasteni, silní muži. Nie je v tomto nič osobné.