icon

Partner nechce deti

nik_yt
16. aug 2018

Ahoj
Mám 25 rokov vzťah ktorý trvá už 5 rokov. Môj problém je, že sa nikam nehýbeme stále sme na tom istom. Najviac ma mrzí, že by som veľmi chcela baby, keď som kedykoľvek predostrela tému dieťaťa partner mal vždy okolky až jedného dňa povedal že sa na deti necíti (28r)...ako ste riešili takýto problém?

mata1988
Autor odpoveď zmazal
meandbaby
16. aug 2018

@nik_yt z mojej skusenosti, moj manzel sa pred 30tkou na dieta necitil a ani na svadbu.Sme rovesnici, takze som bola v nevyhode casovej, avsak.mame teraz dceru po tej 30tke a je ten uzasny manzel a otec.Cakame druhe, kt sam inicioval.Skratka, kazdy muz alebo jedinec ma inal nastavenu zrelost na rodixovstvo a neznamena to, ze je to definitivne.Zas radsej pockat ako ho dotlacit do niecoho, na co nie je zrely a bude to o nicom.Je na tebe, ci ti stoji za to cakat a ci chces.Vztah, podla mna, sa da posuvat aj inak ako dietatom a vzdy sa musi posuvat ak to ma vydrzat.Treba pracovat na vztahu z oboch stran, konicky, rozhovory, tolerancia.Dieta problemy nevyriesi, objavia sa nove zatazkavajuce situacie a ked to nemate poriesene, prerastu.

lilka5566
16. aug 2018

Inac myslím ze u chlapov je to iné, keď sa na deti necíti teraz potom už nebude. Na ženu to môže prísť aj pred 40tkou.

sissy27
16. aug 2018

@nik_yt ak pre teba svadba nie je dôležitá ani v súvislosti s dieťaťom, tak si hlavne vopred ošetri majetok, aby si neostala s holou riťou a deckom na krku a nevypisovala diskusie, ako zmeniť priezvisko dieťaťu, lebo má po otcovi a ten sa nezaujíma.
Ale ak na rovinu povedal, že deti nechce a ty chceš, tak ste podľa mňa na konci spoločnej cesty a bude lepšie, ak pôjdete od seba. Ono je v konečnom dôsledku možné, že on tie deti nechce len s tebou. Možno o pár rokov názor zmení, ale budeš čakať a keď ani potom nebude chcieť, tak čo?

hettinka
16. aug 2018

@lenkakravcova myslím, že ženy, ktoré sa nechcú vydávať a hovoria tú frázu, že je to "len papier", tomu vôbec nerozumejú a ani nevedia, ako veľmi ich ten "papier" vie ochrániť, keby niečo... napríklad ak by otec dieťaťa zomrel skôr, ako sa dieťa narodí, čo už je extrémny príklad, ale aj to sa stáva.
Aj rodný list je "len papier" a vybavíme ho dieťaťu. Aj technický preukaz k autu je "len papier" a musíme ho mať, inak môžeme mať problém. Ale na spolužitie, majetok, deti a právnu ochranu v prípade rozchodu, choroby, či smrti "papier" netreba.

2veronika262
16. aug 2018

@nik_yt
Ja som to mala opačne, ja som nechcela ani svadbu ani deti (zatiaľ) a priateľ chcel. Ale keďže to bolo hlavne na mne tak som brala antikoncepciu ale osud to zariadil inak, otehotnela som, bola svadba. Teraz mám 23 rokov a mam 17 mesačnú dcérku 🙂 neľutujem 🙂
Ale keby je to opačne, že ja chcem a on nie asi by nám to neklapalo. Myslím si, že túžba ženy po dieťati je omnoho väčšia ako mužská.
Byť tebou, tak sa s ním skúsim ešte raz porozprávať a narovinu mu povedať že už nechceš čakať x rokov a ja si myslím, že svoj názor buď prehodnotí alebo potom naozaj ten rozchod 🙂 držím palce 🙂

smajlik9
16. aug 2018

@nik_yt presla som si tym :D ze sme sa nikam nehybali nakolko sme spolu 9 rokov ale my sme spolu zacinali ako 16 rocny. Takze to asi aj preto . Teraz mam 25 on bude mat 27 a cakame krasneho chlapceka🙂

mata1988
Autor odpoveď zmazal
hettinka
16. aug 2018

@mata1988 Prečo? Aj to sú v zásade "len papiere" ... a celé roky ich nikto nepotrebuje, len zrazu sa niečo stane a musíš ho mať, inak máš problém.
Napr. v prípade techničáku od auta, mne ho v zásade netreba, ale ak by sa stala nehoda, alebo chceš auto predať, niekto ho bude pýtať ...
To isté je sobášny list, celé roky ten náš leží v zásuvke, žijeme spolu rovnako s ním, ako bez neho ... ale keby môj partner vážne ochorel, alebo zomrel, alebo mu preplo a našiel si frajerku, čo by som riešila rozvodom, veľmi sa ten "papier" zíde. Hoci, nebrala som si ho kvôli týmto dôvodom, ale čisto z lásky.
Ten "manželský papier" (volá sa to Sobášny list) je v niektorých prípadoch dôležitejší, ako hociaký iný papier.

saslavka73
16. aug 2018

Nikto to tu nespomenul, ale pre mňa to nie je len papier. Pre mňa to je, že si ma berie za manželku so všetkými a navždy. Že ma chce bezpodmienečne. Chce so mnou deti a s nikým iným, chce moju mamu, sestru, moje bolenie hlavy, moje nálady, môj zhorený koláč. Bez papiera nie je so všetkým a na vždy, pre mňa sú to zadné vrátka, čo keby. Dnes si poviete, že ho nepotrebujete, nech vám to povie Vaša dcéra s dvoma deťmi keď bude dospelá a nech vám to povie ten jej partner, že prečo si ju nechce vziať.

lija22
16. aug 2018

@nikuska9284 ako je na tom teraz tvoj ex? usafil sa s inou, ma deti?

nik_yt
autor
Autor odpoveď zmazal
mata1988
Autor odpoveď zmazal
pumi21
16. aug 2018

@nik_yt Odíď. Keď máte rozdielný názor čo v živote chcete, bude zbytočné keď ostanete aj naďalej spolu. Jedného dňa sa skrz toto spolu rozídete, ak teda nezmeníš názor ty alebo on. Ja by som ďalšie dni v tomto vzťahu brala ako zbytočnosť, ďalšie roky premárnené len tak.

mata1988
Autor odpoveď zmazal
lkristinka
16. aug 2018

Moj priateľ má 27 a tiež nechce deti , a popritom mám s tým problém aj ja pretože by som sa chcela snažiť a neviem aj tak či to pôjde .. ja sa pokúšam ho aspoň presviedčať troska že je na to čas kým mám ja čas

veronikaszabova
16. aug 2018

@lenkakravcova to co je za blbost, ze kto nechce svadbu, nechce deti - nechce zodpovednost.
My smu s mojim "muzom" 12 rokov spolu. Mame dvoch synov (9 a 4 roky) a svadbu neplanujeme. A moj muz je zodpovedny! Ze sa nechceme vziat? Naco? Svadba nam akoze zabezpeci "stastnejsi zivot"?

smajlik9
16. aug 2018

@veronikaszabova tiez som toho nazoru, sme spolu 9 rokov, niesme zobrani, a v decembri budeme mat babatko 🙂

hettinka
16. aug 2018

@mata1988 " pre mna je naivne mysliet si, ze svadba mi da vacsiu istotu, bezpecie, zodpovednost, toleranciu, vernost partnera.. tieto hodnoty musia mat ludia v sebe"

Absolútny súhlas, tieto veci sobášny list nezabezpečí, tie vo vzťahu musia fungovať už pred svadbou. A pridala by som k tomu ešte spoločný názor na život a spoločné plány do budúcnosti. A ak nefungujú, nemá zmysel sa brať... ani spolu byť, a už vôbec plodiť deti.

candii
16. aug 2018

Vzdy lepsie, ked na rovinu povie, ze sa este na deti neciti ako keby "zamiesi" a povie to potom. Takjoto chlapa by sok nenutila a ani neoresviedcala, deti musia chciet obaja. Aby sa potom nestalo, ze ho budes vychovavat sama, na to bacha.

evalin88
16. aug 2018

Ten moj sa na deti citil az ao 37 rocny aj ked spolu nie sme tak dlho.. len 4 roky.. tiez povedal nieco ze urcite planuje rodinu iba cas neupresnil. Ja som uz chcela a mala som pocit ze ho tlacim... potom jedneho dna s tym prisiel sam...vraj ako sa chlapcek od susedov na neho usmial.. a bolo. Ja som sa hlavne bala ze sa budeme snazit dlho kym sa podari. Poznam vela parov v okoli co mali problem...

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
evalin88
16. aug 2018

Ide o to ako dlho si ochotna cakat kym sa "reprodukcny gombik" prepne aj v nom.. a chlapi maju cas lebo ich predstava je ze to vyjde na prvy sup.. a to doslova

bmuller
16. aug 2018

Kazdy taky pripad je vysoko indivdualny a radu pre vas konkretny vztah by som teda nehladala na Modrom koniku. Pracujete, zarabate, mate kde byvat a ako sa o dieta postarat? Lebo niektori vo vasom veku este studuju na vysokej skole, a zamestnanie, vlastne byvanie a fungovanie v beznej realite v nedohladne... Tiez je rozdiel, ci by ste mali po 30tke a za 5 rokov by ste sa nikde neposunuli, alebo ste sa neposunuli za 5 rokov od dvadsiatky. Taktiez len ty sama vidis, ako sa tvoj partner sprava - su jeho hlavne zaujmy zurky, chlast, cestovanie, kazdy vikend vyrazenie s kamosmi, alebo v pohode travi kludne vecery s tebou, obcas stretko s priatelmi...? Rozumiete si celkovo dobre, ste spriaznene duse, vzajomna opora, alebo ste spolu, lebo ste sa kedysi dali na popud hormonov dokopy a mat partnera "patri k zivotu"? ...Mat dietatko je krasna vec a aj chlapi su urcite radi, ked vidia svojich potomkov. Ale vas vek nie je nic tragicke, preco by si mala riesit vas vztah ultimatami na rozchod za mesiac, ked sa nerozhybe. Ked vsak ty citis silnu tuzbu po rodine a naopak na jeho style zivota vidis, ze usadit sa ma v plane tak o dalsich 5 rokov, potom, ok, zvazuj, ze mozno nie ste pre seba ten spravny par...
PS. Myslim, ze vo veku tvojho partnera je priblizne Sagan... a ako to dopadlo 😞

saslavka73
16. aug 2018

@mata1988 Lebo dnes sa neopravuje ale vyhadzuje. To je celé. Rýchlo zabudneme na lásku, na to pekné, veď načo sa trápiť, načo si brať celú kravu kvôli fľaši mlieka.

ellemell
16. aug 2018

Stratený čas, ak sa tak už raz rozhodol, asi jeho rozhodnutie nezmeníš, a najlepšie bude ak sa posunieš ďalej, teda ak nie si náhodou ochotná obetovať materstvo pre vzťah, to by potom bola už iná vec 🙂

veronikaszabova
16. aug 2018

@lenkakravcova svadbu nechcem ja ani muz. Na tom uz sme sa dohodli, ked sme spolu zacali chodit. Nikdy som nebola na taketo "oficialne" akcie. A nie, nie je to ziadna vyhovorka.
Dom aj auta su pisane na mna, tak netreba potom pisat, ze "po rozchode ostanem s holou ritou"

miriam11
16. aug 2018

@nik_yt to nieje len o detoch. Ked muz zenu miluje, spravi aj nemozne, aby bola ona stastna. To iste plati naopak. A nieje to len fraza, alebo povedacky. Je to fakt. Ked sa vztah nikam nehybe, je nacase si uvedomit, ze k sebe nepasujete. Vezmi si z tejto rady, čo chces.

whatever1
16. aug 2018

Poznam taky par. Boli spolu 10rokov. Ona o 9rokov starsia. Rozisli sa ked mala 37 lebo on sa na deti este necitil. Ona si tesne predtym ako sa rozisli nasla nahradu a maju spolu dieta. Nikto ju za to neosudzuje ani on. Preco zahodit sancu mat dieta kvoli neperspektivnemu vztahu..chlap si moze spravit dieta aj v 50tke...autorka ma len 25, nech sa dohodnu na kompromise.

janette321
17. aug 2018

@hettinka alebo s tym papierom moze prist k dlhom ktorych sa do smrti nezbavi . alebo o cely majetok a vsetky uspory a skoncit ako bezdomovec ....