Partner nechce napísať dom na mňa
Ahojte kočky! Po dlhšom váhaní sem píšem. S partnerom sme spolu rok, zatiaľ bývame v podnájme, ale partner už poškuľuje dlho po niečom inom, v banke hypotéku schválenu má, aj niečo našetrené, už len vybrať spravny dom či byt. Teraz našiel jeden dom, ktorý je síce trochu od ruky, ale zase je tam dobrá dostupnosť a chcel by ho hadam aj kúpiť, mne by sa ten dom páčil tiež, na obhliadke som bola aj ja, ale.... pýtala som sa partnera ako si to predstavuje a on povedal, že celý dom bude písaný na neho a potom to bude deti, ktoré zatiaľ ani nemáme. A stále hovorí, že musí ňu stacit, že budú zabezpečené nase deti. Takže ja budem vlastne podnajomnikom vo vlastnom dome, budem sa stále triast či mňa nevyhodi zo dňa na deň na ulicu a peniaze co do domu vrazim v živote už neuvidím a skoncim na úrovni bezdomovca. Keď som chcela s ním spísať u notára predmanzelsku dohodu, že v prípade rozchodu by mi vyplatil peniaze co som dala v rámci hypotéky, tak začal skak
@sfet chápem, len ako píšeš - priťahuješ tie isté typy mužov, ktorí nie sú práve tými najlepšími voľbami pre vážny vzťah a ďalší život, takže ja by som to v Tvojom prípade aspoň zvážila, či by to pre Teba nebola lepšia voľba - byť sama. A väčšinou, ak sa s tým človek zmieri, vtedy príde ten pravý alebo to, čo chceme, aby prišlo...proste nechať to koňovi, ten má väčšiu hlavu 🙂.
@sfet podla mna moc tlacis na pilu, rok je velmi VELMI kratka doba. Daj tomu cas a o rok, dva ked si budete obidvaja isty vasim vztahom uzavrite manzelstvo, dajte si do poriadku majetok a az potom majte deti...nic ti neutecie,
Ja ta nechapem, sama si si neni ista nim, jeho spravanim a chces sa uviazat hypotekou?
@lujza123
No veruze prekvapil ma chlapec. On totiž hovorí od začiatku vzťahu, že je pripravený na manželstvo aj deti. To je síce pekné, ale treba pozerať čo ťa druhá strana. Je tiež pravda, ze je milsie rvat peniaze do vlastného bývania a zveľaďovať ho než platiť hypotéku niekomu inému a mať vždy veľké ........ ale zase keď je to tak ako to je, tak radšej ešte v tom podnajme vydržím. On nepustí, ani ja takže to vidím, že fakt pôjdeme od seba. Nedokáže byť ani trochu veľkorysý.
@libawet coze? Ze deti nie su vyhra? Vy ste prosim vas co za zenu? Ako nieco taketo moze napisat normalny slusny clovek... Ak by mal mat kazdy partnera len pre zabavu, nechciet vazny vztah a mysliet si o detoch, ze nie su vyhra, tak takato dekadentna spolocnost coskoro vymrie.
@sfet A co keby on nemusel brat hypoteku, ale napr.by peniaze zdedil, alebo by zdedil dom...aj to by si napisala sem prispevok, ze ho nechce na teba napisat? A ze sa budes citit ako v podnajme? Ak nie ste manzelia, spravodliva cesta je ze si zoberiete hypoteku obaja cize aj dom sa napise na oboch. A v pripade rozchodu kazdy znasa vsetko rovnako. .......Preco by mal napisat aj na teba ked hypoteka je len na neho, kde ma zaruku ze tu polovicu budes platit ty? V pripade manzelstva je to ine.
@ukulela v prvom prispevku ona napisala ze ten jej partner hypoteku v banke schvalenu ma. Tam nie je ziadna jej zmienka o tom ze je ochotna sa rovnako v banke zaviazat. Reagovala som na to. Prispevky dalej som necitala, ktovie ci je to pravda... On sa tu k tomu vyjadrit nemoze. Ale cudne ze ona uz pise ze je neviem aky...a ze asi pojdu od seba.
@jm1988 prečítaj si celú diskusiu a potom sa jej čudovať nebudeš, že chce ísť od neho 😉
@persica to je blbost podla mna. Kazdy uz s priemernym IQ musi vediet ze take nieco nemoze od partnera ziadat...ze ja budem na papieroch majitel a ty mi budes ale polovicu platit? 😀 to je smiesne sa tu o tom aj bavit, z prveho prispevku to vobec tak nevyplyva. A ak je to naozaj tak co od nej on chce...uz mala byt od neho prec a nie sa tu zbytocne pytat.
@missguerlain
Možno si sprostá lesa tak ty. Ty furia jedna. Čo si dokázala ty?
@sfet Vies co, nemyslim si🙂 Lebo ked uz sa pytam niekoho na radu, tak pocuvam, co mi hovoria a nemelem si furt svoje. Co som dokazala ja? Tak napriklad najst si chlapa, ktory si ma chcel vziat, aj ist do hypoteky spolocne, a to by si aj mohol dovolit ist do hypoteky sam a sam si ju platit, nieto ma ziadat aby som mu polku platila v podobe najmu 😉 Ale o tom to nie je - ze co kto dokazal. Rozdiel medzi nami dvomi je v tom, ze ja by som tu takuto temu nezalozila lebo takehoto muza by som ani neriesila🙈
@missguerlain
Ešte nekrič aby si tu neplakali o taký rok alebo dva. Neprajem, ale všetko môže byť
@sfet Prepac, ale toto bol co za vykrik do tmy? Kvoli comu by som mala o rok o dva plakat? Uz mas 30 za sebou, tak sa podla toho chovaj a nekop okolo seba ako male decko, ked ti niekto povie, ze komu niet rady, tomu niet pomoci.
Nečítala som všetko, tak neviem, či sa nebudem opakovať ;)
Vyrieš to inak - mimoriadne jednoducho: najprv sa vydaj a potom si SPOLU kúpte dom. V tom prípade už nikdy nebudeš ako bezdomovec aj keby ste sa rozišli. Hm? ;)
preco by mal pisat na teba dom? pisala si ze on ma schvalenu hypoteku, nie ty. takze je to jeho dom, nie tvoj. to by si velmi lahko prisla k domu, plne s nim suhlasim. a to ste spolu len rok, takze mozes byt rada, ze budes mat kde byvat, aj ked ako "podnajomnicka"
inak to nie je len tak ze ty si budes platit svoju polovicu najmu, a nech da polku na teba. ucty by si platila aj keby si bola v podnajme, nie? tu je dolezite, ze to je JEHO hypoteka, cize jeho dom. najom s tym nema nic spolocne, ale to by si mala vediet.
napisem to na rovinu, nic v zlom, nemam rada taketo prizivovacie osoby co sa chcu prizivit na majetku hned. treba robit nieco preto, aby si mala aj ty majetok, nie len pytat zadarmo dom
@martinka150 diskusia je stara 3 roky 🙂
@martinka150 prečítaj si diskusiu od začiatku, nič také netvrdím ani nechcem.
Keď vážny vzťah, tak všetko spoločné!
@sfet Už ste spolu majitelia? Nečítala som celú diskusiu. Ak nie, tak šetrí a uteč. Chlap, ktorý sa nepodelí, je chrapúň a ty budeš vždy iba jeho otrokyňa.
Ako baby radia vyssie, kup si byt, splacaj, daj do prenajmu..ale musis to stihnut pred svadbou..
@fiffinkaa Bohužiaľ už sú svoji.
Popravde keby som bola na tom tak ako tvoj priatel,ze mi schvalia hypoteku a mam nieco nasetrene tak urcite by som kupovala dom s tym ze iba ja budem jeho vlastnikom.Ste dost kratko spolu aby prepisoval nieco na teba ked on vsetko bude financovat.Cize suhlasim s nim.To dieta do roka velmi by som sa zas neponahlala na tvojom mieste.A mimochodom ak budete manzelia tak ta vie dopisat na list vlastnictva ale to chce cas