icon

Partner nechce napísať dom na mňa

sfet
31. mar 2017

Ahojte kočky! Po dlhšom váhaní sem píšem. S partnerom sme spolu rok, zatiaľ bývame v podnájme, ale partner už poškuľuje dlho po niečom inom, v banke hypotéku schválenu má, aj niečo našetrené, už len vybrať spravny dom či byt. Teraz našiel jeden dom, ktorý je síce trochu od ruky, ale zase je tam dobrá dostupnosť a chcel by ho hadam aj kúpiť, mne by sa ten dom páčil tiež, na obhliadke som bola aj ja, ale.... pýtala som sa partnera ako si to predstavuje a on povedal, že celý dom bude písaný na neho a potom to bude deti, ktoré zatiaľ ani nemáme. A stále hovorí, že musí ňu stacit, že budú zabezpečené nase deti. Takže ja budem vlastne podnajomnikom vo vlastnom dome, budem sa stále triast či mňa nevyhodi zo dňa na deň na ulicu a peniaze co do domu vrazim v živote už neuvidím a skoncim na úrovni bezdomovca. Keď som chcela s ním spísať u notára predmanzelsku dohodu, že v prípade rozchodu by mi vyplatil peniaze co som dala v rámci hypotéky, tak začal skak

sfet
autor
28. sep 2019

@juhseverzapad no už sme svoji, ale je poistený predmanzelskou zmluvou, dom je iba jeho a nášho syna.

sfet
autor
28. sep 2019

@fiffinkaa práveže po materskej pôjdem do práce, a hneď ako to bude možné a banka mi schváli hypotéku, tak si kúpim nejaky bytik a zatiaľ dám do prenájmu nech sa samosplaca a poistim si ho zmluvou, že bude iba a výlučne môj. Ako môj majetok.

abbey1
28. sep 2019

@sfet Môžem sa spýtať, prečo ste sa rozhodli do toho zväzku vstúpiť?

andy03
28. sep 2019

Ako podľa mna to je trosku pritiahnuté za vlasy- nehnevajte sa ... poisťovať sa pred manzelstvom?? Ja som mala našetrené asi na polovicu domu a ani má vo sne nenapadlo že sa nejako pustiť pred manželom .. na dokončenie mi dali naši peniaze a ostatne sme si za dva roky zarobili- takze z jeho strany bol financovaný len maličkou časťou, ale absolútne ma nenapadlo riešiť či sa náhodou nerozvediem a čo potom bude s domom 😣😣 mne to nepríde správne stále mat pocit že môj muž chce mat zadné vrátka a páku na ti ako ma vyhodiť z môjho domova..

era777
28. sep 2019

Rozmyslas spravne ...my sme si kupovali tiez dom po roku+ vztahu ,nechceli sme platit podnajom...muz bral hypo na seba ja som bola spoludlznik ... A v kupnej zmluve mame 1/2 jeden a 1/2 druhy ... Hypoteka sa stahovala z jeho uctu a ja som platila z mojho vsetko ostatne plus strava ... Dnes sme uz manzelia, ale tak ci ona to mame na poriadku ... Laska je jedna vec, ale nevies co ti zivot prinesie ... Ludia sa rozchadzaju aj po 20tich rokoch ... Nepocuvaj reci o dovere a laske ... Lebo mozes skoncit po rokoch s holou ritou a este v 40+ uz ti ani hypo tak lahko nedaju ak by si chcela si kupit nieco .... A ak je partner normalny tak to pochopi ... skusenost z rodiny babka bola v zahranici dlho predala byt na sk dala peniaze dcere aby si dolozi kupi dom s tym ze ked raz bude stara a vrati sa na sk tak tam dozije ( samostatny vchod kuchyna+izba) vztahy sa pototo a dnes zije babka v mestskom byte ....nema peniaze za byt ani svoje byvanie ... Takze asi tak ... A kto by povedal ze dcera takto matku vydrbe ... Dnesna doba je zla a opatrnosti nikdy nieje dost hoc aj v rodine ... Alebo fakt si kup ty byt a daj ho do podnajmu - budes mat zadne dvierka

janickacrazy
28. sep 2019

@sfet ved na SK predmanželské zmluvy neexistujú, takže nechápem?

tncka
28. sep 2019

@sfet my sme byvali spolu pred manzelstvom 10r.v byte na kt.si on bral uver,ale v zivote ma nenapadlo riesit co bude ked...ano dala som peniaze na prerabku a nabytok,ale robila som to pre nas,pre nase spolocne dobro a z presvedcenia. Keby sa nieco prihodilo,odidem a nenapadlo by ma ani pytat peniaze,lebo som s nim tvorila domov. A nechcela som od toho nic ine iba byt spokojna a stastna. Peniaze su nepodstatne...to ze som na nakupy minala peniaze z jeho karty a potom z mojej,dovolenky platili ako prislo,ani nevravim. Proste brala som to ze je nas. Uver nas aj ked bol iba jeho...moc riesite majetok...mozno naivne,ale vyhovovalo nam to a nikdy nebol problem.

zuzka6542
28. sep 2019

@sfet ako to nakoniec dopadlo po čase?

zuzka6542
28. sep 2019

Pardon až teraz mi to aktualizovalo 😂

sfet
autor
29. sep 2019

@janickacrazy žijeme v zahraničí, kde je to úplne bežné a partner je cudzinec.

sfet
autor
29. sep 2019

@abbey1 čakali sme dieťa a nedokázala som si predstaviť byť slobodnou matkou. Niektorým ženám je to jedno, žijú tak roky rokúce, to je každej vec, ale pre mňa to bolo nemysliteľné, mám svoje zásady a toto je jedna z nich.

sfet
autor
29. sep 2019

@zuzka6542 v pohode, stáva sa.

eva112014
29. sep 2019

@sfet Ahoj, my sme tiež takto začali. "Kúpili" sme pozemok od mojej babky. Takže mojej mame sme nedali nič z toho pozemku. Nechcela. Dostal symbolickú cenu len jej brat. Iste, celý úver som brala ja. Zlatíčko, nevedel úver dostať. Pracoval na dome to je pravda. Mne ponúkli taký úver, že by som si kľudne mohla nechať celý dom postaviť. Upps, ten dom som nenapísala na neho. Sorry, máme dcéru. Ja viem, že chcem dom pre ňu. Časom som zistila, že ešte raz by som sa tak rozhodla. Ozaj, nevedel byť ani mojim ručiteľom. Vieš, kto je ručiteľom? Môj brat. A ešte mám celý dom napísať na neho?! To by som bola poriadna hus!
Však si zober úver a kúp si svoj byt. Daj do podnájmu a ty môžeš žiť s ním v dome. A máš svoju poistku aj ty do budúcna. A dieťa počká, kým si si nebudeš istá. To je korektné nie?

sfet
autor
29. sep 2019

@eva112014 tak dieťa už spolu máme, ale som rozhodnutá akonáhle sa vrátim do práce z materskej tak si beriem hypotéku, kupujem byt, zatiaľ dám do prenájmu a necham poistku pre seba kevy dačo nech mám kam ísť. A ak nebude treba, aj tak dobre, nechám deťom, alebo budem stále prenajímať a po splatení hypotéky to bude čistý zisk.

eva112014
29. sep 2019

@sfet Super! A zisk z bytu čo budeš mať, si pekne aj hypo zaplatíš a ešte aj máš kde bývať. 😉

dilino
29. sep 2019

@sfet neplať mu žiadnu polovicu hypotéky jasne to by bol každý taký múdry budeš splacať pol hypotéky dajme tomu 10 rokov na liste vlastnictva bude iba On a po 10 rokoch ti povie čau baľ si veci a chod preč a čo tvoje peniaze to si urobiš lepšie ked si kúpiš svoje ako poistku ako mám ja ked som sa s priateľom zoznámila kúpil si byt na hypotéku potom sme šli bývať do rodineho domu kedzže niesme manželia dom je len jeho mame spolu chorú dcérku ale ja som urobila to že som si kúpila svoj dom tiež na hypotéku ak by mi jedneho dňa povedal chod preč sme spolu už 15 rokov tak mám svoje seriem naňho zabezpeč sa aj ty aby si nezostala na ulici áno na polovicu platiť plyn, vodu, elektriku , jedlo to áno ale hypotéku nedaj ani cent ani ja nedavam na hypotéku nič iba na energie polovicu nedaj sa obabrať neplať žiadnu htpotéku takých by bolo je obyčajný špekulant.

dilino
29. sep 2019

@sfet no určite dom bude splatený ON ho celý splátil a teba odrazu po 20 rokoch napiše na list vlastnictva čosi klame ťa tak nech to urobi teraz že do toho pôjdete spolu ale teraz nechce po 20 rokoch to splati a povie ti vieš čo dám ti polku domu never klame až sa mu z huby práši.

sfet
autor
29. sep 2019

@dilino jasné, tiež sa mi to zdá čudné, to su podľa mňa len také kecy, že treba mňa viac spoznať, treba byť spolu dlhšie, treba......nedávno začal s tým, že jeho ten dom bude až keď splatí, ze on si ho ani do hrobu nevezme, bude to len a jedine deti, dobre už jedno spolu máme, keď bude tak bude, ale ja si hneď po materskej beriem hypotéku na aspoň 2 izbový byt, nech nemusím ísť s igelitkou k rodičom alebo dakde na ubytovnu. Lebo dokonca nesúhlasí ani s mojím trvalým pobytom na tej adrese, že až po takých 5 rokoch.

mirro
29. sep 2019

@sfet akože...dobre čítam? On Ťa chce viac spoznať? A máš s ním dieťa? Asi fakt starnem a nechápem.

sfet
autor
30. sep 2019

@mirro že chodil s babou 12 rokov a potom tak s ním vypiekla, že nespoznaval a nechápal. Dokonca ho aj rok sikovne podvádzala čo zistil až po rozchode.

bratislavcankanm
30. sep 2019

@sfet len k tej kupe vlastneho bytu - ak ste uz manzelia, tak byt bude automaticky spadat do BSM... samozrejme, da sa to nejako osetrit, zmluvne (vynatie z BSM)...len na to treba mysliet

kvetinka75
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
30. sep 2019

@sfet akože nesúhlasí ani s trvalým pobytom, ved to je úplne choré, ste manželia, máte spolu dieťa, bývate spolu, sexujete spolu a ty máš trvalý pobyt niekde inde? to naozaj? 😨

eva112014
30. sep 2019

@sfet zisti si, prečo nesúhlasí s trvalým pobytom. Ak ste manželia už a máš trvalý pobyt v jeho dome, tak ťa potom nemôže len tak na ulicu poslať. Pokiaľ sa dobre pamätám.

winni
Autor odpoveď zmazal
albiva
Autor odpoveď zmazal
sfet
autor
30. sep 2019

@bratislavcankanm nebude, má to ošetrené v predmanzelskej zmluve, našich detí raz bude, sám hovorí, že to všetko robí hlavne pre deti, ale mne nie.

sfet
autor
30. sep 2019

@janickacrazy že vraj je to drahé, len to.cela stojí, tak zatiaľ tu mám prechodný, to som riešila cez cudzineckú políciu, ale trvalý mať treba inde. Škoda.

majka99999
30. sep 2019

@sfet vies, ze on moze mat aj ine deti, kludne aj 5? Tie vsetky budu dedit. Potom uz dom akosi nebude uz len vasho dietata.

janickacrazy
30. sep 2019

@sfet teda neviem v akej krajine žiješ, ale u nás na Sk takéto poplatky sú okolo 4-5 eur, takže pochybujem, že niekde inde to stojí fakt 500 eur, ale ako výhovorka je to pekné