Partner nechce napísať dom na mňa
Ahojte kočky! Po dlhšom váhaní sem píšem. S partnerom sme spolu rok, zatiaľ bývame v podnájme, ale partner už poškuľuje dlho po niečom inom, v banke hypotéku schválenu má, aj niečo našetrené, už len vybrať spravny dom či byt. Teraz našiel jeden dom, ktorý je síce trochu od ruky, ale zase je tam dobrá dostupnosť a chcel by ho hadam aj kúpiť, mne by sa ten dom páčil tiež, na obhliadke som bola aj ja, ale.... pýtala som sa partnera ako si to predstavuje a on povedal, že celý dom bude písaný na neho a potom to bude deti, ktoré zatiaľ ani nemáme. A stále hovorí, že musí ňu stacit, že budú zabezpečené nase deti. Takže ja budem vlastne podnajomnikom vo vlastnom dome, budem sa stále triast či mňa nevyhodi zo dňa na deň na ulicu a peniaze co do domu vrazim v živote už neuvidím a skoncim na úrovni bezdomovca. Keď som chcela s ním spísať u notára predmanzelsku dohodu, že v prípade rozchodu by mi vyplatil peniaze co som dala v rámci hypotéky, tak začal skak
@sfet ja som na prvých stranách tejto diskusie mala z teba pocit, že si inteligentná žena, ale ako vidím, je veľmi ľahké ťa opiť rožkom. Asi si veľmi neveríš, alebo ti už hlasno tikajú biologické hodiny, alebo nechceš vidieť to, čo tu vidíme my ostatné. No je na tebe, čo so svojím životom, aj svojimi peniazmi urobíš. Na takýchto základoch, aké máte pevný vzťah stáť nebude.
40 ročný chlap sa má zmeniť?? s ktorej višne si spadla, taká naivná som nebola ani v dvadsiatke
Nikdy som celkom nechapala model: delime vsetko na polovicu, ja som to pri svojom muzovi nikdy nezazila, ani ked sme spolu este len chodili... ziadny vylet, dovolenku, veceru sme nikdy neplatili na polovicu...zacal stavat dom este pred svadbou, ja som mu do neho nedala ani cent lebo nechcel ALE dom napisal aj na mna... sme manzelia, mame spolocnu kasu vsetky peniaze davame na 1 kopu a z toho zijeme a platime hypo... ziadne tvoje moje ale NASE a tak to podla mna ma vyzerat v partnerstve... zakladatelka bude cely zivot prosikat o kazdy cent lebo chlapec je zjavne stryko drzgros...ja by som s takym muzom neostala
@sfet len priprs - na co mat vlastny dom, ked v nom budem byvat s cudzimi? ine je v byte so susedmi, toto je dom, budes sa s nimi delit o dvor, bazen na dvore, prijazdovu cestu? dom mam kvoli sukromiu, nie kvoli tomu, aby na mna cudzi hladeli, ked si chcem kavu vypit v zupane v sobotu rano v zahrade ... bud chcem nieco pre seba na byvanie, alebo na rpenajom. ja by som do toho nesla ...
my staviame dom a okrem toho, co stavoiame sme nemuseli zalozitr nic. takze sa hypo da vybavit aj bez toho, aby si ty musela niecim rucit. on sa vyhovara. ta jeho trauma z toho, ze ho opustila zenska, ze co ak ho pustis ty - - to je minimalne na sedenie u psychologa. ze vasi vam mozu dat peniaze? on je deges? no nic, kupuj ty len ten byt pre seba, aby si mala kam od neho utekat. akoze aby sm ja po ustupku od pana velkomozneho platiula polovicu rezie za 6izbovy dom - ani by ma netrklo. on ti vobec nedoveruje, mam pocit, ze je s tebouz preto, aby nebol sam, resp si bola prva a mozno jedina(lahka)moznost po rozchode ....
ako OK, treba mat premyslene, co by sa stalo, ak by clovek ostal sam. ale dopredu riesit - nech nam vasi daju € a ak sa rozideme, vezmes si nabytok???????
inac takto - keby umrel a nie ste manzelia, dedia iba deti. kto ti zaruci, ze by ta na stare kolena nevysackovali z domu, kde si cely zivot investovala? . ak by deti este neboli, dedia jeho rodicia/pribuzni - ty by si si musela narokovat podiel po sudnych tahaniciach. on chcel polovicu splatok na hypo za takychto okolnosti? panvicou po hlave. mam pocit, ze mu "tikaju biologicke hodiny" - tlaci ta do dietata, atd .. ale ze by ta miloval? si len jeho rozumna volba.
@sfet Dobre si si vybrala ale je happy, ze uz ho nema doma ona😂
@sfet jinak nechápu, proč bys měla něčím ty ručit, však přece ty sama jsi záruka, podle toho co jsi psala, tak zaměstnání máš, takže kdybys byla spoludlužník, tak by mu půjčili více peněz a asi by ani nemusel zakládat ten byt, takže zase jenom výmluvy, navíc vlastnictví domu se dá upravit podílem třeba 30% : 70%, prostě tak abys tam měla aspon nějaký podíl a jak už tu psali, tak pokud se ten pozemek a dům nedá nějak rozdělit, aby ty podnájemníci měli vlastní kus zahrady a vstup do domu, tak do nějakého společného uspořádání bych taky nešla, my jsme náš společný byt vybírali společně a ne, že on si vybral a ty tam s ním máš žít a ještě mu platit, i když jste spolu rátce, ale tak jestli plánujete budoucnost, tak by to mělo být společně
Na úvod nevidím nič zlé ak dom/byt kúpi za svoje peniaze, hypotéka je na neho, že nechce niekomu koho pozná rok len tak darovať polku, to by urobil len blázon. Ale druhá strana, ak spolu plánujete deti, neviem či oddelené financie, delenie na moje/tvoje je fér, toto bude robiť problémy. Práve pre toto mi príde najviac férové kúpiť bud celý dom na hypotéku (ak má niekto hotovosť, nech si ju odloží) alebo radšej prenájom a potom kupovať vlastné tiež tak, že bude na polovicu a budú dlžní obaja a obaja dajú rovnakú čiastku.
@marsmykkok prosím ťa čítaj poriadne, kým niečo napíšeš. Ona nechce, aby jej daroval polovicu! Ona chcela normálne s ním platiť hypo a byť na LV. Lenže on chce, aby sa podieľala na hypo, ale na LV nebude. Všetko pol na pol, neviem, ako si to predstavuje v reále, ako by to fungovalo na MD, nedaj boh, že by musela byť s dieťaťom doma pre chorobu dlhšie, alebo ona sama ochorela, nemohla pracovať a skončila na invalidnom. Nechápem zmysel spolužitia s takýmto mužom, život s partnerom má byť hádam pre človeka ľahším, nie?
1. Nevieš čo chceš. Tu sa pýtaš na názor a chceš potvrdiť, že maš pravdu. Ale keď ti dievčata píšu nech sa rozídeš tak nie.
2. Keď jeho bývala hovorila aký je pán dokonalý a že prechodili vzťah, tak to nechápe. S pánom dokonalým sa predsa nerozchádza.
3. Toto je seriál sex v meste, lebo na jednej strane si nazlostená, že tak s tebou manipuluje a na druhej ho podĺa prispevkoch skryto zastávaš.
Tak v 32 rokoch sa konečne zamysli ako sa vidiš v budúcnosti, lebo potom naozaj budeš nútená ostať s ním.
@sfet nie kazda zena a kazdy muz maju sancu vytvorit kompatibilny par.
co jednej vyhovuje a ospevuje to, to druhej nici nervy.
mozno byvala nemala probem zarobit na seba dost na to, aby neriesila dom napisany na seba. alebo malo jej slovo u neho vacsiu autoritu a keby ona o tom hovorila, vzal by to do uvahy bez vzpierania sa, ze su to jeho peniaze. a mozno by o tom hovorila len inými slovami, ktorym by on bol pristupnejsi. mozno len vedela ako na neho.
takze teoreticky tu bude kamen urazu, preco mas vraj super chlapa, a predsa nie si uplne spokojna a na oblaciku.
a preco sa s nim uz teraz prieš o buduci majetok a vlastnicke prava. mozno na to ides moc zhurta a tlacis na pilu (alebo je to v sposobe, akym pouzivas argumenty), takze mu zablikali kontrolky, ze v buducnosti, ak bude nejaky problem medzi vami, ty nebudes mat zabrany ho kludne osklbat (co nemusi byt pravda, ale svojim pristupom si v nom mohla nieco take evokovat).
a pri inom pristupe by nemal problem ta na LV napisat.
@sfet Taketo kalkulacie..uff. Tak bud sa najprv vezmite a potom rieste SPOLOCNE vsetko.
Alebo sak kupte to spolu uz teraz. Preco len on. Ake komplikacie - trepe hovadiny ten chlap. Komplikacie este len by prisli, ale pre teba neskor aj s detmi 🙂
Vtirkni sa na hypoteku a aj na LV a vybavene. Ako miliony inych ludi. Alebo to kupte po svadbe..to mate tiez za rovnako. 🙂
No inak, este mas jednu moznost 🙂 Kup si aj ty nehnutelnost 🙂 Ved nech ma kazdy svoju, nie? 🙂 Aj to bude nakoniec pre vase deti. Fuu tie sa budu mat raz! 😀
Ftipny ten tvoj frajer..fakt.
@sfet nuz keby je takyidealny a super tak sa po 11 rokoch nerozidu ja som tiez na h ex nenadavala hoci si zacal so spolocnou znamou okrem toho vydatou sza jeho kolegu.... popriala som mu hodne stastia a nech mi ale potom nevola ked to nebude fungovat... dopolroka chcel novu sancu, poslalasom ho do "teplych krajin"
citala som len prvu stranu ale ocividne vela zien nevie citat s porozumenim... zakladatelka temy chce polovicu takeho domu, pri ktorom bude polovicu aj splacat. ona nechce byt na liste vlastnictva JEHO domu, ona chce aby bol ten dom ICH, spolocny... aj co sa vydavkov tyka. nechce sa prizivovat, iba si zariadit SPOLOCNU domacnost, a nie zit v dome a starat sa o dom a planovat si buducnost a byt zavisla na niecom, co jej nepatri a odkial moze byt kedykolvek vyhodena 😲 ano, vsetko bude patrit imaginarnym detom, keby nieco, ale preco by zena mala ostat s holou *** ked peniaze ma na to, aby prispela? muz, ktory by si skutocne s nou planoval buducnost by v takomto pripade, ze ten dom ani on sam este nevlastni, sa zariadil tak, aby ho vlastnili obaja. a nie ze zena nech si kupi tiez vlastny byt, budu byvat v jeho dome a ked sa mu ona zunuje, nech si ide do toho vlastneho... po roku vztahu je opatrnost na mieste, ani kalkulovanie nezazlievam, ale ak je pre neho spolocny dom privelky zavazok, tak asi si taky isty tym, ze ostane s nou, nie je... ved nech si panko kupi dom aky chce a nech si tam nastahuje zenu aku chce. datmi sa ohana ale boji sa mat spolocny majetok :D :D
@miss_sunflower akurat....ze sama pise,ze si nevie s nim predstavit ani manzelstvo,ani deti zatial...a ide riesit byvanie-nebyvanie s nim....a az taka hrrr do toho platenia tiez nie je
aj si sama sem tam v diskusii protireci trosku...takze,ono,aj tu pravda-ako aj pri inych temach je niekde v prostriedku....nebude len ten muz ten najhorsi
@terezka1947 ved dobre, ked nezaplati, nedostane polku domu,to je jasne. ale ked mu ponukla spolocne splacanie a on odmietol lebo chce aby to bolo cele jeho, tak nech je tam sam. lebo som to pochopila tak, ze ona s nim rata do buducna. no ked ani ona si s nim nepredstavuje buducnost, nevidim problem v tom, ze on si kupi dom a ona mu bude prispievat iba na najomne a platit polovicu energii a do domu nic nebude vrazat a bude to len jej docastne byvanie. svoje peniaze si da bokom, obaja si bez zavazkov uziju a ona sa jedneho dna zbali a pojde za inym, do podnajmu alebo kamkolvek, svet je velky, peniaze jej ostanu... to uz je uplne ina situacia 🙂 len ja som vychadzala z toho, ze spolu chcu mat deti, kedze sa to v uvodnom prispevku objavilo. a planovat si dieta s niekym, kto trva na tom, aby mal majetok len on a zena ostala bez nicoho mi pride divne. ak neplanuje, o to lepsie, nemusi sa ani starat co bude s jeho domom ak si nejaky kupi
Pan chce rychlo kupit dom, pretoze podla jeho slov, nechce najomnym splacat cudziemu, ale radsej nech uz splaca rychlo svoje. Ale od priatelky s ktorou do buducna az tak nerata, prave to ziada, co sa jemu momentalne nepaci. A este k tomu v zbytocne velkom dome. To ma jeho partnerka cely zivot trpiet jeho traumou z predchadzajuceho vztahu? Ten clovek uz vobec nie je vhodny pre akykolvek vazny vztah, ked takto rozmysla
@maslenka aj ty čítaj poriadne kým reaguješ, píšem o tom istom, že ak chcú spolu rodinu, neviem si predstaviť že by mali oddelené financie a delili všetko na moje a tvoje, lebo v tomto ani nestranný človek by nenašiel taký systém, kde by to bolo spravodlivé a fér, nie ešte oni dvaja ak každý bude hájiť svoje záujmy. toto si viem možno predstaviť tak pri páre čo má už odrastené deti a sú spolu a v staršom veku, že si dohodnú systém, že patrí nehnuteľnosť len jednému a dohodnú sa tak, že niečo málo ten druhý prispeje a niečo si bude odkladať na svoj vlastný účet a keby niečo, má niečo našetrené. Len ona nie je ani ako dlžník na hypotéke, tak ťažko na polovicu, preto píšem o tom podnájme dovtedy, kým budú spolu naozaj plánovať rodinu a budú si veriť tak, že pôjdú do niečoho spoločne a kúpia niečo spoločne a budú to vlastniť na polovicu.
Kúpila by som na Tvojom mieste byt na hypo. Napísala na seba a prenajala. Byt sa bude splácať, budete bývať zatiaľ v jeho dome. Raz sa budeš mať kde vrátiť pre prípad, že to skončíte. Každý by sa mal postarať sám o seba a nečakať , že to partner za ňho zatiahne. Ste spolu len rok, nie ste manželia, stať sa môže ešte všeličo a zvlásť život sa vie otočiť za sekundu ..Každopádne, radím poistku pre Teba.
Chlap sa nikdy nezmeni to len zena dufa ze po svadbe sa zmeni a po dietati ked uz bude otec.nie to len zene sa otvoria oci a vidi to co nevidela predtym len skoda ze uz to byva neskoro.chlap sa zmeni jedine ked miluje a to nie ze by chcel ale prirodzene bez natlaku to vyplynie z toho vztahu.a uz ked ziju v spolocnom najme by mali mat financie spolocne nie oddelene lebo potom zas vzniknu problemy ked zena na rd md.dom no to je teraz take moderne kupovat byvanie bez sobasa a potom sa trase ci jedna ci druha strana.
nečítala som vyššie príspevky, ale pokiaľ idete si zakladať rodinu tak by ste do toho mali ísť spolu, akosi to on potom predstavuje? , že si založíte rodinu a nič nebude tvoje... bud ako si písala, je rozumné to ošetriť predmanželskou zmluvou, lebo je logické, že ak on zoberie náklady na seba tak ti nemôže ostať polka, ale pokiaľ budete žiť v spoločnej domácnosti, kde isto budeš aj ty prispievať tak by si mala mať potom nárok na niečo v prípade rozchodu, skôr by ma mrzelo, že tak plánuje bez teba, nemá absolútne nejakú úctu voči tebe, ak by mal tak by tak neuvažovala ako keby si nechával zadné vrátka, toto by som si s ním poriadne prebrala a rozmyslela, lebo tak to sa človek, ktorý niekoho má rád nechová a s ktorým buduje budúcnosť, mne osobne sa ľúbi, že si sama povedala, že si ochotná to ošetriť predmanželskou zmluvou
no z vlastnej skusenosti, ani by som sa do toho domu nenastahovala. Mam partnera co by dom rovno napisal na dceru keby sa dalo, dom je ale spolocny, nakolko uver sa bral na mna... ALE aj tak pocuvam v kuse ze som v jeho dome.. Ak sa mi daco nepaci, nech sa odstahujem ja... a bla bla.. cize TO ISTE ako keby som bola v podnajme a to nie sme ani jeden na tom financne zle, nie sme spolu ani rok, dom sme kupovali pred 2 rokmi a to sme uz spolu 12 (!!) rokov zili.. tento jeho "škrobizmus" sa prejavuje vo velkom vo vsetkom... mozes mu varit, riadit, dat mu dieta je priam povinnost, lebo on CHCE, ale o to ze sa on rozdeli s niecim mozes snivat :D
CHCETE to vyriesit? Ok, vezmite sa hned, dom kupte potom :D deti tiez potom... a vybavena vec :D Pokial viem predmanzelske zmluvy su u nas na nic...
Nikdy nikdy som od muza nepocula styl ja ta zivim a to ma skoro rok zivil naozaj nikdy nic nevykrical dokonca mi daval vsetky peniaze co zarobil.a vtedy mi dokonca ani nepovedal ze hladaj si robotu.dokonca ma vtom case ucil varit.a dnes veru na to radi spominame bola to taka nasa prva skuska kedze to bol dom len s elektrinou.a boli sme spolu par mesiacov.a obaja z mesta.clovek pre lasku urobi cokolvek kedy kolvek.
No svadbu chce až po roku, to mi stále kotkodaka. A trochu sa aj bojím jednej veci, náhodou sa pohadame a začne mi vyčítať, že ja vlastne bývam v jeho dome, že čo ja vlastne skacem, conja chcem, nech sim rada, že tam môžem byť, aj toto sa môže veľmi rýchlo stat. On si stále myslí, že to vyjde presne tak ako si to nalinajkoval. Zoberie si dom, dá tam nájomníkov, ti mu budú značnú časť splácať, my sa podelíme teda o tie energie a tak to bude stále. Včera sme boli na malej prechádzke, sedeli sme na luke a on zase začal, že mať tak vlastnú záhradu a tu ten dom má a my nemáme v súčasnom podnájme ani len malý balkón. Ale zasa aspon včera pripustil, že ten dom ďaleko od jeho práce, že len na benzín by dal mesačne 170 eur.

@sfet prepac ale bud rada ze aspon tvoji rodicia vidia vas vztah realne a nebudu tlacit len tak ledabolo peniaze...uvedom sa naozaj lebo skoncis s krvavymi slzami nakoniec...tento sa nezmeni urcite...