icon

Partner nechce spoločné dieťa.

pipi89
3. sep 2019

Ahojte, nemam sa s kym o tom porozpravat. Chcela by som pocut nejaku radu, nazor... Mam partnera o 10 rokov starsieho.On ma 40 a ja 30. Ja mam z predchadzajuceho vztahu 13 rocnu dceru a on 12 rocneho syna. Nedavno som zacala s partnerom riesit temu spolocne babatko. Vzdy som chcela este jedno dieta a momentalne su nato vhodne podmienky. Tuzim este raz zazit vsetko odznova. On je ako otec uzasny. Ked sme sa o tom bavili davnejsie bol tej predstave mat dalsie dieta nakloneny. Teraz sa vsak nieco v nom zlomilo a hovori, ze on uz dalsie dieta nechce. Ako argumenty udava ze uz sa citi na dalsie dieta stary, ze mame 2 odrastene deti a ze proste uz nie. Som z toho nestastna, viem ze nutit ho do toho nemozem. Bojim sa vsak ze ked sa tejto mojej tuzby vzdam budem nestastna. Lubim ho, no on mi nedokaze dat to na com mi tak velmi zalezi. Mam v takom vztahu zotrvat?

maminkasisa
3. sep 2019

@janinah nesuhlasim, ze je sebec.... ma svoje dovody, krore autorke povedal, a aj keby chcela este dalsie dieta aj keby boli podmienky je sebec? Co su to vlastne podmienky pre dalsie dieta? Nevieme aky velky byt alebo dom maju, ci maju hypoteku, ake zamestnanie....

janinah
3. sep 2019

@stanulienkat čo znamená konkretne ne/cítiť sa na dieťa, ak mám peniaze,bývanie,milujúceho partnera?...jednoducho,že sa o to dieťa nechcem starať,lebo sa mi do toho nechce...len sa to pekne zaobalí do vetičky-necíti sa na dieťa...v niektorých veciach treba byť úprimný a pomenovať situáciu pravým menom,nikde nepíšem,že nemá právo nechcieť dieťa,nik mu predsa nedrží revolver pri hlave,že musíš...len vysvetľujem autorke,že tu sa nedočká aj že prečo...

janinah
3. sep 2019

@maminkasisa autorka píše,že podmienky sú,ona to zrejme vie...je to sebec,iné vystižnejšie slovo nepoznám ...a nikoho nenútim so mnou súhlasiť,píšem čo si myslím ...ako by si konkretizovala ničnehovoriacu vetičku- necíti sa na dieťa?

lujza123
3. sep 2019

Neporadím ti, ale úplne tvojho chlapa chápem. Keď deti tak par rokov sebe, ale uz keď sú už školáci, samostatný a znova do toho istého kolotoča.. Uff
Vzťah s malým dieťaťom je diametrálne odlišný než vzťah iba dvoch dospelých. Žiadne dovolenky, večere vo dvojici, zabudni na turistiku, bicykel ci posedenia s kamošmi, všetko sa točí iba okolo drobca. Ono je to fajn, malé voňavé babenko a trávenie voľného času na ihriskách ci v minizoo ale veľa ľuďom stačí toto obdobie obmedzeni len raz život.
Ja sa už blížim k 40 tke, príjemný to vek, človek je už múdrejší, finančné zabezpečený oproti 20, chcem cestovať, užívať si kým nebudem rozsypana dôchodkyňa.
Keď naozaj moc túžiš po babetku rozid sa a šťastie hľadaj inde. Keď to moc nehorí kúp si trebárs psa ci mačku, užívajte si života a počkajte si na vnucata

stanulienkat
3. sep 2019

@janinah Aké podmienky ?Čo sú to vhodné podmienky ? Zesa na to necíti to môže znamenať že sa na to necíti psychicky alebo aj fyzicky ,jeho názor je tiež dôležitý myslím si a nie len to že ona chce byť oplodnená. A keby aj sebecky bol ,čo je na tom? Ja keď nechcem ďalšie dieťa ,tak teraz som tiež sebecká ?Veď to je môj súkromný osobný pocit ,moja osobná vec. Nechápem prečo by ho tu teraz mali cudzí ľudia osočovať.

lujza123
3. sep 2019

@janinah áno je to v určitom slova zmysle sebec, ale prečo nie? Už dieťa má (a prizenene ďalšie čiže spolu dve) a jednoducho nechce. Je rozdiel byť sebec v zmysle ze druhým nedoprajem a je iné byť sebec a žiť si život podľa svojho. Vieš možno u vás to bolo iné, dieťa k 50 tke na ktoré ste sa tešili, možno ste rodinné typy pre ktorých je to super, ale v prípade ze naozaj nič úžasné na malých deťoch nevidí by bola jeho obeta v zmysle tak poďme do toho aj keď nechcem hlavne nech je žena spokojná úplne nanič. Na dieťa by mali byť dvaja, či pri "výrobe" ale aj výchove a živote. Nieje nič horšie ako keď je dieťa na obtiaž.

eliska13
3. sep 2019

@lujza123 v 30 tke sa uspokojiť s tým, že ma čakať na vnúča?jednoducho prvé mala skoro, už jej odrasta a chce to prežiť ešte raz je to dosť pochopitelne.to čo píšeš turistika, bicykel či posedenia sa dajú aj s dieťaťom zase nerobme z toho okovy na nohách.
@pipi89 skôr si myslím, že má strach z toho čo sa stalo jeho žene a preto radšej nechce riskovať.Ak on nechce a ty chces materinský pud ťažko oklames a vždy budeš hovoriť mala som ho mať, presvedčiť...muži to ináč citia chce možno kľud...alebo nájdeš zadosťučinenie v práci, začneš študovať či sa vrhnes do niečoho čo Ťa naplní iným spôsobom.porozpravala by som sa aké sú reálne jeho strachy a argumenty prečo nie....ale áno môže sa stať, že privoli a vždy tebe vytkne to preto, lebo si ma dotlačili do ďalšieho.takze ani z voza ani na voz jeden musí ustúpiť.Ale viac je reálne, že si otcovstvo vychutná a bude rád záleží ako sa Ti javí doteraz.Su chlapi, ktorí sa boja či budú vedieť popri svojom jedinacikovi mať radi ešte druhé dieťa, či nebude odsunute na druhú koľaj......ale máloktorí chlap sa vie otvoriť a povedať vlastne prečo nie

eliska13
3. sep 2019

@lujza123 ale on by bol sebec, lebo chce žiť podľa svojho a neprihliada na jej túžbu, pocity, ale jasné dá sa to otočiť aj naopak, že ona nepozerá na jeho rozhodnutie😉ešte môžu ísť od seba a hľadať rovnako zmyslajuceho len je to škoda, ak si ináč rozumejú.

lula313
3. sep 2019

@pipi89 necitala som diskusiu, ale môj názor je taký, že už dve deti mate, takze nie je to tak, že by tá obral o možnosť byt matkou. Má 40(aj keď môj muž sa vtedy prvýkrát stal otcom), naozaj už je to vysoký vek na to mat male dieťa, lebo v tomto veku je už človek pohodlný, má rad svoj pokoj a my sa s mužom velakrat zásnivame, že by sme už chceli mat vacsie, samostatne deti.. sused má 43, už vyrastene deti a chodi si po rybackach v nórsku, so zenou prijali prácu v zahranici(chodi domov na prazdniny za detmi a hovorí, že je konečne stastni, že si môže konečne uzivat so zenou zivot a naozaj aj stastne na mna pôsobí) a ty v podstate chceš o toto muza obrat(Ano, nielen on tá oberá o možnosť byt znova matkou). Kebyže sa s ním rozides(sama píšeš, že je to dobrý otec), kvôli vlastnej sebeckosti/ješitnosti pripravis svoju dceru o ako take stabilne zázemie a vôbec nie je nikde napisane, že si najdes ešte partnera, ktorý by chcel s tebou dieťa a ešte aj prijal cudzie dieta(lebo asi nikto sa netrhá o vzťah so zenou, ktorá má už puberťáka).

janickacrazy
3. sep 2019

@pipi89 inak s odstupom času si myslím, že ten moj ex to dieťa nechcel vlastne preto, že ma až tak strašne nemiloval, proste bál sa toho, že dieťa nás spojí natrvalo a keby náhodou niečo, tak sa nemôžeme len tak rozísť ako sme sa nakoniec rozišli a úplným paradoxom je to, že asi 2 roky po našom rozchode si našiel frajerku 40- ročnú, myslel si, že už ona dieťa chcieť nebude, lebo však je už stará, lenže to sa mýlil, lebo aj ona dieťa ešte chcela a tiež ho opustila rovnako ako ja, nuž má čo chcel

lujza123
3. sep 2019

@eliska13 ved jasne ze sa da, ale taka turistika v zmysle supnem 6 mesačne do nosiča a vytrapime sa 5 hodinovým výstupom na Kriváň asi není to práve orechove ani pre dieťa ani pre rodičov.
Ja keby som v jeho situácii asi videm žene v ústrety a to dieťa by bolo nech je spokojná ale viem si predstaviť ze by ma to vnútorné dlho hnevalo, častejšie by som sa snažila zdrhnut z domu, nasla vlastne aktivity atď.. Proste nechciet deti je rovnako intenzívne ako ich chcieť. Je blbé keď dvaja nemajú na toto rovnaký názor, kompromisy bolia lebo už je v tom tretí človiečik ktorý za to naozaj nemoze

kristiii
3. sep 2019

@pipi89 neviem ako dlho ste spolu, ale verím, že mohol svoj názor na dieťa zmeniť a aj ho plne chápem, aj jeho argumenty. Ja som ešte 2-3 roky dozadu tiež tvrdila, že by som ešte jedno dieťa prijala, ak by som našla toho pravého 😄 tak pred rokom už som tvrdila, že neviem a teraz tvrdím, že veru by som už do toho asi nešla. Tiež si už prídem "stará" a to mám 33 rokov, môj syn je mi už konečne parťák na výlety a podobne, nemusím mu byť stále za zadkom. Ono mať bábätko je krásne, ale aj riadne obmedzujúce. A vôbec to podľa mňa nie je sebecké ako tu niekto písal, sú to proste jeho pocity, rovnako ako ty máš tie svoje, to by mohol aj na teba niekto napísať, že je od teba sebecke, že ty to dieťa proste chces, aj keď on nie (ale to si tiež vôbec nemyslím)

rybkoava
3. sep 2019

Môže sa stať, že Ty ho na dieťa ukecáš, možno sa naň aj bude tešiť, ale keď sa narodí zmení sa a Ty ostaneš nakoniec sama s deťmi. Druhá možnosť je, že sa s ním rozídeš. Budeš čakať na niekoho, kto ho bude s tebou chcieť. Buď ho nájdeš alebo budeš hľadať až budeš stará na dieťa aj Ty. V tedy si možno uvedomíš o akého muža si prišla. Život je vždy buď alebo, treba v ňom ale dva krát merať a raz strihať. Držím palce, aby si sa správne rozhodla.😊

eliska13
3. sep 2019

@rybkoava ešte je aj tretia, že jeho obavy boli zbytočne a dieťa im dá nový impulz do života😏lebo pri 2 pubertakoch je to už o inom.vsetky 3 možnosti sú risk😉

janulienockanr
Autor odpoveď zmazal
rybkoava
3. sep 2019

@eliska13 Ja mam v živote radšej istotu 😊, ale keďže nemám rada nátlak, tak sa viem vžiť do kože jej partnera.

sissy27
3. sep 2019

@janinah akože človek, ktorý je v reprodukčnom veku ale netúži po dieťati, je sebec?? A žena, ktorá chce dieťa za každú cenu sebecká nie je?? V prípade, kde on nechce a presne vie prečo a žena chce lebo chce mi príde sebecká žena.
Nie každého uspokojuje a napĺňa plodiť a rodiť koľko sa zadarí, ale to ešte neznamená, že taký človek je sebec.

h2
3. sep 2019

@sissy27 👍👍👍

amelie2017
4. sep 2019

Ja mam sice dieta s manzelom, vzdy sme vedeli, ze chceme 2, ale zhruba od 6. mesiacov nasej dcerky zacal muz hovorit, ze uz druhe nechce. Dcerka mala zle obdobie, vobec nespavala, v noci som sa s nou musela aj 3 hod prechadzat a rano po 3 hod spanku ist do prace. Vtedy sa to v nom zlomilo a ze jedno nam bude stacit. Uz ma viac nechcel vidiet taku zmorenu, nevyspatu, jemu uz tiez tiahne na 40 a uz sa vraj na dalsie necitil. Trvalo to asi pol roka. Parkrat som si kvoli tomu poplakala, lebo ja urcite chcem este jedno dieta, ale ani na sekundu sok nerozmyslala nad rozvodom. Milujem ho, vybrala som si ho za muza a jeho rozhodnutie som respektovala. Ked mala dcerka okolo roka zmenil nazor a povedal, ze ju nenechame samu, ale spravime jej surodenca, ale az ked trosku odrastie.
Inak je dost mozne, ze aj ak ho nechas, druhe dieta nebudes mat skor ako v 40, lebo vsak clovek nenajde otca svojich deti za kazdym rohom. A potok uvidis, ci sa na to dieta este budes citit. Tazke rozhodnutie, tuzba byt znovu matkou je silna, ale neviě ci by som kvoli tomu rozbijala dobre fungujuci vztah.

majkeel
4. sep 2019

On uz jedno dieta ma, nevieme, ci mate striedavu, alebo ho mate dvakrat do mesiaca na vikend.
Dieta na Sk po rozchode zostava na 99% matke, striedava vychova je skor vynimkou, skoro vzdy nastavaju spory o vyzivne, posielanych penazi nikdy nie je dost.
Vacsina muzov uz nema chut na dva rozchody, vidiet svoje deti len obcas cez vikend, hadat sa o vychove a vyzivne dokonca s dvomi ex, plus vek, plus obavy zo zdravotnych komplikacii,...
Ale samozrejme je to sebec. 🙂

moonlight1210
4. sep 2019

@pipi89 no tak mu pekne milo a lichotivo povedz: ked ty mas take dobre geny, nemozem si pomoct.
Mozno mu nasadis chrobaka.

O tom, ze bude skvely tatko vobec nehovor. To sa az mooooooc spaja s predstavou nocneho vstavania, obskakovania drobca a prisposobovania zivota na dalsich desat rokov. To je presne to, preco ti hovori nie.
Chod na to z ineho konca.

sisaka
4. sep 2019

@janinah muž je sebec, lebo ma podmienky vychovať viac ako dve deti ale jemu dve stačia? TO nás je tých sebcov riadne veľa, lebo ja by som uživila aj dalších 5 deti, ale mám len 2, takze som vlastne sebec, že som sa rozhodla nemať plny dom deti. Tak toto je fakt logika 🙄

A čo keby sme to otočili? žena je sebec, lebo si chce uspokojiť materinský pud a kľudne sa aj s dobrým milujúcim partnerom koli tomu rozide...

vendulka80
4. sep 2019

@sissy27 presne vystihnuté. Chlap je sebec ale zena, ktorá vyvíja nátlak uz nie.

vendulka80
4. sep 2019

@sisaka 👍👍👍👍

eru331
4. sep 2019

Za mňa nie ako hentaké chovanie, to môže mať fakt asi len úbožiak nejaký

77daniela77
4. sep 2019

Kazda mame na vec iny pohlad,zjavne podla situacie u nas doma.O dotycnej nevieme vobec nic a ani o jej partnerovi.Je to len na nich dvoch ako sa rozhodnu,kto komu ustupi.Je to rozdiel co je"u susedov a co u nas".

acrobaleno
4. sep 2019

@pipi89 Ja mám skôr opačný problém. Deti nechcem a aj keď partner zo začiatku hovoril, že tiež nie, neskôr zmenil názor. Nakoniec sme sa rozišli. Podľa mňa nie je sebeckosť, ak muž dieťa nechce. Hlavne, ak už jedno dieťa má a aj žena. A môžu mať podmienky pre celú futbalovú jedenástku.

kakawah
12. sep 2019

Necitala som celu diskusiu. My sme sa o druhe snazili roky a nedarilo sa. Po mojej 40-tke sme si hovorili ze sa uz necitime na dieta. A ono prišlo. Mm mal 42 ked sa narodilo. A vobec nieje stary😄 omladilo nas oboch sme v jednom kole. A okrem toho starší dost pomaha. Autorka ma dvoch starsich pomohli by tiez.

pipi89
autor
24. okt 2019

@sissy27 ja som nepovedala ze dieta chcem za kazdu cenu. Som len sklamana z toho ze on zmenil nazor, neviem ako sa mam vyrovnat s predstavou ze uz ten pocit nikdy nezazijem. A samozrejme mojho priatela by som nikdy nenazvala sebec, snazim sa pochopit jeho dovody. Je to ale tazka situacia.

pipi89
autor
24. okt 2019

Baby dakujem Vam, ja viem ze mi nemozete poradit, zaujimali ma vsak vase nazory, potrebovala som to niekomu povedat, napisat... Je to pre mna velmi tazke, kazdy den s tym vnutorne bojujem. Viete moje dieta je uz viac menej samostatne, preziva pubertu. Jeho dieta k nam chodi kazdy druhy vikend. Neberiem to tak ze dalsie dieta musime mat. Ale velmi by som si este raz zelala zazit vsetko odzaciatku. 1. dieta som mala velmi mlada, pomahali mi rodicia, nemohla som si vtedy materstvo uzit na 100%. Teraz s odstupom casu viem ze by som si ho uzila na 120%. Deti nam zachvilu uplne odrastu. Ano uvedomujem si ze s malickym dietatkom by to bolo opat narocnejsie, ale je to zas len iste obdobie. A stale mame aj babky dedkov ktore by si tiez chceli este uzit takyto pocit. Viem ze priatel nieje sebec, mame teraz svoj cas pre seba, mame dobru pracu, svoje zaluby. Ano taky zabehnuty zivot. Ja sa vsak bojim toho ze tieto veci ma coraz menej budu naplnat a budem nestastna, lebo som nezazila to co som tak velmi tuzila zazit. Je to taka bezvychodiskova situacia. Viem tlacit nanho v ziadnom pripade nechcem, mozem z tohoto vztahu odist a za par rokov si budem trieskat hlavu lebo nikde neni napisane ze by som takehoto cloveka ktory by so mnou chcel mat dieta niekde stretla, alebo sa mozem prisposobit a naucit sa zit s tymto pocitom 😔