Partner neprispieva a ani nepomáha v domácnosti
Ahojte, otazka lebo zacinam mat pocit ze mne uz sibe.
Pol roka som vo vztahu s muzom, s ktorym byvame v mojom byte. Mam z predchadzajuceho vztahu dieta kt byva s nami- je ale v striedavej takze je u nas len 4 dni v tyzdni.
Odkedy sa nastahoval, neprispieva nic na chod domacnosti- najom, energie. Prve mesiace neprispieval ani na jedlo s tym ale uz zacal po 3-4 mesiacoch. Co sa tyka dovoleniek, sam od seba nevymysli nezaplati nevybavi nic. Vsetky doterajsie dovolenky som nasla, zaplatila a zorganizovala vzdy sama / inak by sme nikam nesli/
Ja financujem vsetko, zaraba 2x tolko co ja- ja mam okolo 1500 cisteho, tzn on ma prijem okolo 3000tis.
Doma obcas uprace na moje vyzvanie- ale sporadicky. Varim periem a vytieram zasadne len ja. Co sa tyka samotneho varenia varim kazdy den, cez vikend varim 3 jedla. Pracujem na tpp a mam normalnu 8 hod pracovnu dobu.
Ked mu toto vsetko vytknem povie mi ze som mu nepovedala ze ma nieco z vyssie uvedenho robit.
Ja si myslim ze toto ma byt automatika, viem ze najom je 300 mesacne zoberiem 150 vyberiem ich 15teho a polozim na stol. On potrebuje ku vsetkemu slovnu vôdzku, toto sprav toto zaplat toto urob.
K mojmu dietatu je mily, super.
Netusim ako mu povedat, dokazat alebo co mam robit aby sa spamatal a zacal normalne fungovat a robit a hlavne platit sam od seba. Zacinam mat pocit ze mam mega naroky a ze toto ziadna od svojho muza nechcete, pretoze moj sa pri vycitkach tvari ako keby dom najvacsi despota a chcem od neho jadrovu fyziku. Prosim aspon o ukludnenie ze mi nesibe 🥲
Autorka, každým jedným komentom sa viac a viac ponižujes...lebo toto čo píšeš hádam ani nie je možné že dobrovoľne znáša jedna žena a nechá zo seba robiť až takú veľkú hlupaňu. 🤦🏻♀️ Prečo si toto robíš? Prečo ho nekopneš do zadku?
Načo ti je taký partner? To je skôr príživník.
A mňa zaujala jedna vec, nedá mi to nespýtať sa… píšeš, že ste pol roka vo vzťahu.. a všetky dovolenky vybavuješ platíš ty.. mňa by zaujímalo, koľko tých dovoleniek ste za tak krátky čas stihli 😅
Autorka, ty asi tiež nebudeš najostrejšia ceruzka v krabičke 😉
Pánko je riadne vychcaný, robíš mu kompletný servis, staráš sa a on ťa má za nič a ty tu riešiš ako ho chudáčika zmeniť, pritom on možno veľmi dobre vie čo robí a vie, že narazil na zúfalku, ktorá mu bude skákať zadarmo okolo prdele.
Ešte ma napadlo či blbého iba nehrá. Aby nič nemusel robiť, platiť… iba si užíva servis a všetko zadarmo. A popritom je vysmiaty akú blbku našiel, že mu na to všetko skočí… autorka, ako fungoval v svojom byte? Chodila si k nemu? Mal upratané? Nakúpené nejaké potraviny? Vypraté veci?
@anketkarka je tam moznost,ze zamilovana,je len ona a on nie.Vyuzil prilezitost,ktora prisla.
Mne tiez nepride normalne,ako funguju.
Kofola ma dobry reklamny slogan:"Ked ju milujes,nie je co riesit."
V tomto pripade miluje,len autorka a on plnym priehrstim, tento stav vyuziva a nic nedava naspät.
Ako dlho, jej to vydrzi, je otazka,ktorou sa zacala zaoberat a zacina sa prebudzat do reality.
Ona je bajecna zenska v pesnicke od M. Tucneho,ale on je,no porusil by som kodex platformy....
Ked je teľa, tak si spíš ca jeho výdavky za mesiac a napíš mu to na papier, aby náhodou nezabudol, koľko ti ma dat toho 15.ho.
Alebo ho kopni do zadku...na čo ti je taký chlap? To nie je problém ze nevie, ale on ani nechce vedieť.
Koľko ma rokov?
Autorka budeš pri ňom psychicky strádať, budeš smutná, rozčarovaná, možno v depresiách. Toto potrebuje vidieť tvoj syn? So synom vychádza dobre, pretože takéto typy sú sami ako malé deti. Máš naviac, radšej j buď sama so synom a určite ešte stretneš naozajstnáneho chlapa, nie také nemehlo.
Od takéhoto muža ruky preč. Ja nevravím, že muž musí všetko platiť, vybavovať, upratovať celý byt každý deň. No sú určite veci, čo muža robia mužom (v mojich očiach) a toto je taky... Ako to pekne povedať... Prisavnik a lakomec.
Aby si nechal platiť od teba dovolenky ci výlety.. Toto pre mňa muž nie je.
Ono je najlahsie povedat, ze neviem.. ak nepozeras na seba, tak mysli aspon na svoje dieta, ktore tymto ochudobnujes. Drahe dary, dovolenky, toto ma robit muz a nie zena samozivitelka! Asi som uz pristara, nerozumiem tymto novodobym trendom.
Mňa by drblo, vystavovať frajerovi faktúru, písať mu zoznam domácich prác, čo treba spraviť, zoznam vecí, čo treba kúpiť a dobre že nie aj zoznam darčekov, ktoré sú vhodné k akému sviatku.
Dobre ošklbávaš seba a vlastné dieťa aby si chovala dospelého lakomého príživníka, ktorý si z teba urobil peňaženku a slúžku.
Prečo mu ešte dnes nevyčísliš, koľko ťa stál za ten čas, čo mu všetko platíš od bývania, cez stravu, výlety, dovolenky, darčeky? Nemá ťa za nič. To ako ťa odbil na Vianoce je ponižujúce.
Prečo to všetko nedáš radšej svojmu dieťaťu?
Hanbila by som za byť matka a takto blbá.
Ty si naozaj blbá. Asi má dobrého vtáčika, ktorý ťa stále očarí, lebo toto nemôže strpieť trocha príčetná žena.
Prezradim ti tajomstvo - nie ste partneri, ty si ho vydrziavas. Tak snad aspon ten sex stoji za to 🤷♀️
A ja sa mu ani nečudujem. Býva, jedlo má, sex má, dovolenky má. Prečo by niečo robil a platil, keď nemusí.
Ako sa to hovorí? Šikovným patrí svet.
A blbec sa posťažuje na koni a svet sa točí ďalej.
Nemal kde bývať, tak sa vyskytol u teba a teraz čaká ako hovno v tráve.😃Na lopatu a von.😆
A dieťaťu si kúpila aký vianočný darček za koľko eur, keď cudziemu človeku kúpiš darček za 500€???
Utrápiš sa s takýmto človekom.Ver mi.Keď už na začiatku vzťahu je toľko problémov a mínusov tak to nemá zmysel.Celý život by si bola sklamaná rovnako ako z toho darčeka na Vianoce.Teraz ho ospravedlňuješ ale ozaj to nemá zmysel.Nieje to človek na ktorého sa dá oprieť a spoľahnúť.Prídu situácie,keď bude mať napr. tvoje dieťa horúčku a on neschopák neurobí nič.Nieje na neho spoľah.Na všetko budeš musieť dohliadať.A je to vyčerpávajúce ver mi.Musíš rozmýšľať za troch ľudí.Parnerstvo má byť vyrovnané.Ja chápem,že každý máme silné stránky iné ale toto tu nemá žiadnu silnú stránku nič.Čo by ma na takom to upútalo skutočne neviem.Čo by mi imponovalo?....Keď teraz si nevšíma čo máš rada a nevie kúpiť darček tak sa to nezmení.Všetko sa nedá dodatočne doučiť.
Vyhod ho ešte dneska som zvedavá kam pôjde aj s kufrom. 😆 Nech ma trochu vzrusa chlapec, ze sa preratal.
Autorka a všetky baby co si myslia, že muža zmenia, chlap sa nezmení nikdy, keď ty máš prístup aký máš. Baby co svojich chlapov dokázali zmeniť vážne neboli také puťky co čakali a vo veľkom mu pomáhali. Aj môj muž sa zmenil k lepšiemu, ale to najmä preto, ze ja som povaha, ktorá si po hlave skákať nedá a žiadne také akoze ja sa budem o všetko starať a on nič a budem komunikovať a prosit ho nech sam od seba niečo urobí. Keď sme začali s manzelom spolu bývať, tak už od začiatku upratoval a staral sa o domácnosť ako ja, lebo ja by som jeho časť nerobila. Vztah je o komunikácii a snahe nájsť nejaký prienik, ale to neznamená, ze nebudeš mať na svojho muža požiadavky, musíš mat aj svoje vlastné hranice, ktoré on nemôže prekročiť. Takto si pre neho len mama a nie rovnocenna partnerka.
@personality si predstav ze ho vyhodi s kufrom a on jej povie ze nevie ako sa to robi 🙂
@princkrason ked za nim zavrie dvere, tak to nebude mat komu hovorit ;)
@guudy sa tam rozplace a autorka si ho vezme zase spät, lebo zaraba 3 litre, čo natom ze z toho nic autorka nema
@summer23456 presne! Bola by som rovnako zvedavá, či aj dieťaťu kúpila darček za 500 eur tak ako tomu chlapovi, pardon poloretardovi.
baby a čože to bol za darcek za 500euro , toto vas nezaujima? a ona dostala kazetu, ktoru jej kupil medzi rozkami v obchode
@princkrason o to väčšia zabava 😂
@princkrason to mi pripomenulo tému, kde autorka nechcela vyhodiť ex-manžela z jej bytu, lebo robil vonku pred bránou psie oči 🤣🤣🤣
@vikiki29 a jemu nebolo trápne dostať darček za 500€ a jej dať kazetu za 5€. Veď pár núl hore dole asi... Jaj on nevedel, že má kúpiť niečo osobnejšie,krajšie,lepšie,drahšie. A dieťaťu kúpil čo potom? Asi lízatko.
Prosim vas, vsetky co mi tu pisete aka som blba, ci davam aj na dieta tolko penazi atd. ja sa tu nepotrebujem obhajovat ci som alebo niesom blba, uz len fskt ze som toto zalozila je znakom toho ze si uvedomujem ze nieco nieje v poriadku. moje dieta sa ma robnako nadstandardne. bohuzial pri dietati necakam ze mi to co donho dam da obratom naspat. ja tu riesim skusenosti inych zien, pribehy, mozno rady. je to trufale to robit na mk, ale bohuzial ocitla som sa v bludnim kruhu. to ako konam nieje odrazom mojej inteligencie ale mozno aj naivitou, laskou k tomuto cloveku, mozno som mlada a neskusena. dalsia vec, ja mojho priatela neobhajujem ani nevyvinujem. rada by som to s nim este skusila a hladam sposob ako by to mozno slo.

Zena ja ta v mene všetkých na koniku prosim povedz mu ze jeho wellness pobyt zdarma skončil a pošli ho naspäť k mame … keď sa budes chcieť porozprávať napis sem, napis na pokec, chod na tinder, niekto sa nájde kto ta vypočuje, za ušetrené peniaze si kúp Lelo Sona alebo inú hračku do postele, poďakuj vesmíru ze si jeho neschopnosť odhalila tak skoro a sústred sa na seba a dieta ❤️ každá chce byt lubena ale toto je príliš vysoká cena za to nič do dostávaš naspäť