icon

Partner neprispieva a ani nepomáha v domácnosti

20. feb 2025

Ahojte, otazka lebo zacinam mat pocit ze mne uz sibe.
Pol roka som vo vztahu s muzom, s ktorym byvame v mojom byte. Mam z predchadzajuceho vztahu dieta kt byva s nami- je ale v striedavej takze je u nas len 4 dni v tyzdni.
Odkedy sa nastahoval, neprispieva nic na chod domacnosti- najom, energie. Prve mesiace neprispieval ani na jedlo s tym ale uz zacal po 3-4 mesiacoch. Co sa tyka dovoleniek, sam od seba nevymysli nezaplati nevybavi nic. Vsetky doterajsie dovolenky som nasla, zaplatila a zorganizovala vzdy sama / inak by sme nikam nesli/
Ja financujem vsetko, zaraba 2x tolko co ja- ja mam okolo 1500 cisteho, tzn on ma prijem okolo 3000tis.
Doma obcas uprace na moje vyzvanie- ale sporadicky. Varim periem a vytieram zasadne len ja. Co sa tyka samotneho varenia varim kazdy den, cez vikend varim 3 jedla. Pracujem na tpp a mam normalnu 8 hod pracovnu dobu.
Ked mu toto vsetko vytknem povie mi ze som mu nepovedala ze ma nieco z vyssie uvedenho robit.
Ja si myslim ze toto ma byt automatika, viem ze najom je 300 mesacne zoberiem 150 vyberiem ich 15teho a polozim na stol. On potrebuje ku vsetkemu slovnu vôdzku, toto sprav toto zaplat toto urob.
K mojmu dietatu je mily, super.
Netusim ako mu povedat, dokazat alebo co mam robit aby sa spamatal a zacal normalne fungovat a robit a hlavne platit sam od seba. Zacinam mat pocit ze mam mega naroky a ze toto ziadna od svojho muza nechcete, pretoze moj sa pri vycitkach tvari ako keby dom najvacsi despota a chcem od neho jadrovu fyziku. Prosim aspon o ukludnenie ze mi nesibe 🥲

autor
20. feb 2025

@princkrason ja neriesim cenu toho darceka, ide o to ze ja som patrala co ho bavi zaujimala sa o jeho hobby a o to po com tuzi. on to odflakol pri rozkoch v obchode ide o to uvazovanie nad darom nie dar samotny

summer23456
20. feb 2025

No autorka všetky ti ti píšeme, že je to jedným slovom debil, ktorého sa máš čím skôr zbaviť... Ale ty si nechceš dať poradiť.

vikiki29
20. feb 2025

Autorka, tak ono je to smutné ale aj komické zároveň. Ty máš dieťa, predpokladám, že vieš čo je to zodpovednosť a vieš o čom je život. Toto nie! Nemáte spolu žiadne záväzky a naozaj ti toto v živote netreba. Pusť ho naspäť do obehu. Sú aj normálni chlapi, naozaj.

misicka31
20. feb 2025

Práve preto ak si mladučká,tak sa ti tu snažíme otvoriť oči lebo toto čo robí je využívanie a takto sa nespráva dospelá osoba,povedzme správny kandidát na šťastnú budúcnosť.Nahodou teraz otehotnieš,ako to vidíš do budúcna keď teraz neplatí ani cent,vieš ako to bude potom?Všetci vravia,že nejde o peniaze,ale nie,práve že ide o peniaze,lebo tie sú prostriedok na plnohodnotný život,samozrejme zdravie je prvoradé,ale čo z toho keď som zdravá a nemam čo do úst.Pol roka žiť a neplatiť nájom a podobne výdavky,je využívanie v prospech inej osoby.Co on robí so svojím platom?Mňa by to veľmi zaujímalo.

evaachesa
20. feb 2025

Vieš čo autorka? Vezmi si ho, zaplať celú svadbu a žite šťastne. Určite sa po svadbe zmení, to je jediné riešenie. 🤷 Len tu potom o pár mesiacov radšej nechoď po radu. Skús si dať dole tie ružové okuliare, lebo si riadne zaslepená. 🤦🏻‍♀️

deedol
20. feb 2025

autorka, citala som tvoje komenty, ale nie vsetky reakcie ostatnych.
navrhla by som asi nasledovne: porozpravat sa a rozdelit si ulohy aj financie a kludne si to aj spisat.
prvy problem su financie. treba mu normalne povedat, ze ok, byvas u mna, naklady su taketo, polovicu by si mal odteraz platit ty, najjednoduchsie (kedze beriem do uvahy jeho neschopnost, ci uz realnu, alebo predstieranu) bude, ked mi posles na ucet napr. 500e (sumu si vymyslam, ale malo by v nej byt byvanie, energie, jedlo, proste vsetky tieto velke mesacne polozky deleno dva).

druha tema je pomoc v domacnosti - ak nie je zvyknuty z domu (ani moj muz nebol, len teda priznam sa, v dvadsiatke som mala este energiu ho prevychovavat plus mal za sebou uz jeden vazny vztah a samostatne byvanie, cize nebol uplne neschopny🙂), tak zasa pero a papier a spisat si povinnosti a rozdelit, kto bude robit co. napr. ty varis, on naklada umyvacku, umyva riad, stara sa o cistotu v kuchyni. ty das prat (roztriedis atd.), on vesia, ty skladas. ty vysavas, on utiera prach. ty umyvas kupelnu, on zachod. atd atd podla toho, ako vam to bude vyhovovat. ale potom to zanho nerob, max mu to pripomen (bude treba urcite) - "v kuchyni je bordel, pories to prosim".

treti problem je pozornost. ty pises: "viete mne by stacilo keby pride za mnou a spyta sa ma, netreba ti pomoct tento mesiac? vidim ze si mala vyssie vydavky. nechces pomoct ked varis ze ti riad umyjem? alebo ze vidim ze si nebola u kadernika pol roka, nechces zbehnut ja zatial navarim." toto podla mna ak nema v sebe, tak ho to len tazko naucis, resp. nikdy to nebude uprimne. takze tu by som sa ja osobne zmierila s tym, aky je, a jasne by som komunikovala, co chcem ja. teda napr. "zlato, potrebujem ist ku kadernikovi a nestiham zatial navarit, postaras sa prosim alebo nieco objednas?" takisto to plati pre darceky, to ak clovek nema v sebe, tak ho k tomu mozes dokopat, ale nebude to "zo srdca". takze tu by som osobne ubrala a riesila tie financie a domace prace.

zaklad je vela komunikovat, ale nie hadat sa, normalne slusne v dobrej nalade si sadnut a povedat si, ze spolocne byvanie je pre vas dvoch nova vec a treba si to nastavit k obojstrannej spokojnosti.

ak ti to stoji za pokus, dala by som mu nejaky cas a ak to nepojde a nic sa nezlepsi, tak by som mu dala zbohom. tiez nie si povinna ho vychovavat ako jeho matka.

autor
20. feb 2025

@misicka31 odklada. viem o tom ze spori, co som pochopila z jeho slov tak chce raz investovat do mensej rekreacnej nehnutelnosti v ramci jeho rodiska.

princkrason
20. feb 2025

tak gold pipik si odkada peniaze na nehnutelnost a autorka mu zabezpečuje full servis, tak potom je vsetko ok

misicka31
20. feb 2025

Este raz si to prosím po sebe prečítaj.Aj 100x.🤦

h2
20. feb 2025

Milá autorka, tak keď si sa sem prišla poradiť, lebo si mladá a neskúsená, tak potom si poradiť daj. Ja nie som ani mladá, ani neskúsená a dobre ti radím: zbav sa ho!

summer23456
20. feb 2025

No tak tu máš žiaľ vysvetlenie, keďže si odkladá peniaze na kúpu investičnej nehnuteľnosti, tak zďaleka nie je taký blbý ako to na teba hra. Práve naopak, je veľmi šikovný a preto ťa využíva, aby čo najviac našetril..

autor
20. feb 2025

@misicka31 netreba, vyskusam co napisala
@deedol
ak to nepojde, nepojde. ja uz nevladzem robit dojnu kravu cize vyskusam jednoduchy talk, uvidime co sa zmeni.

misicka31
20. feb 2025

Veľa šťastia ✌️

luccys
20. feb 2025

@princkrason Neverila som vlastnym ociam, ked som to citala...ze "odklada si na nehnutelnost". Skoro som odpadla.

princkrason
20. feb 2025

@misicka31 podla mna sa nic nezmeni , talk bude prebiehat takto , jej narozprava ze sa zmeni a nevie to nech ho uci da je troska penazi atd a autorka bude happy a vsetko bude po starom

misicka31
20. feb 2025

@princkrason aj ja si to myslím,žiaden talk nepomôže...našetrí na nehnuteľnosť a adios 🤦

guudy
20. feb 2025

Autorka, ked setri na chatu, tak zjavne neplanuje nijako riesit trvale byvanie… nie je ti to divne/podozrive?

a_alexandra_a
20. feb 2025

Toto je čím ďalej lepšie 😂 Autorka, ty fakt nevidíš čo necháš so sebou robiť a musíš sa pýtať na koníku, či je to normálne? Ty ho živíš a odopieraš sebe a svojmu dieťaťu aby si on našetril na svoju chatu, ktorú ty uvidíš možno tak na obrázku? Čo ti ešte treba, aby si pochopila a kopla ho do riti? Treba ti s ním otehotnieť? Potom budeš ešte len plakať. Komu niet rady, tomu niet pomoci...

abbey1
20. feb 2025

Mladá a neskúsená?
Čo si 16 ročná panna?

romi0310
20. feb 2025

Ono to tak vačšinou byva, ze samostatna zena, ktora sa o vsetko postara sama, pritahuje opak. Cize nesamostatneho submisivneho jedinca. Podla tvojich slov si si na seba pritiahla dalsie dieta o ktore pecujes 🫤

marygk
20. feb 2025

Chlapík sa hrá na blbečka čo sa všetkému len čuduje. A čuduje sa, keď ma niečo urobiť alebo zaplatiť a čaká kedy ta prestane baviť poučovať ho, on vie ze ta to nebaví a skôr ci neskôr budeš robiť a platiť všetko sama,to je jeho cieľ...on si ta normálne vychováva. Toto nezmenis, nestrácaj čas a energiu

lienka.7
20. feb 2025

@autorka moja otázka, naco ti je vlastne taky chlap? Ma vari zlatého 🍆?

129oveciek
20. feb 2025

Hovoris ze chces radu ako to vyriesit ale ved ty si mu to narovinu nepovedala.. keby mu rovno povies kolko ti ma dat mesacne na najom a na stravu a ze ostatne veci pojdete pekne na polovicu tak mas po probleme

pieksamaki
20. feb 2025

Normálne mu urob video navod.....co ma robiť.....nech si to vždy spustí🙂 keď mu to pošleš.....

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
h2
20. feb 2025

@pieksamaki Odporúčam návod: Zbaľ si všetky svoje veci do kufra. Daj kufor na chodbu. Obuj sa. Obleč sa. Otvor dvere. Polož kľúče od bytu na poličku. Zober kufor. Vyjdi von. Zabuchni za sebou dvere.

sante81
20. feb 2025

Si to ty Alena? Súčasná prístelka môjho ex?? 😅 On ti nedá ani cent 😉

tundra
20. feb 2025

@h2 👍ja by som este dopisal,doplatit sumu za 6.mesacny pobyt,4800€ prosim uhradit do 30 dni na cislo uctu...........

jaond19
20. feb 2025

Ze sa nechas okradat, budiš. Ale ze vlastne dieta okradas kvoli vychcanemu zmrdovi? Ze si cez tvoju sprostost pekne setrí na SVOJU nehnutelnost ktora mu zrejme zabezpeci este aj prijem navyse (chatu na prenajimanie) To co do tohto cloveka za roky vrazis za starostlivost, si mohla vlastnemu decku dat na jeho buducnost. Lebo ty sa ho ani po tom vsetkom nezbavis...... ty si myslis ze on s tebou rata do zivota. Isto. Este sa s tou nehnutelnostou raz s tebou aj podelí na polovicu, ze? :D vyžmycha co pojde a serus. On sprosty veru nie je. Ale to skoda reci.

hefo
20. feb 2025

Nechceš ho vymeniť za mňa? Za rovnakých podmienok, ale budem aj doma upratovať...
😉