icon

Partner neprispieva a ani nepomáha v domácnosti

20. feb 2025

Ahojte, otazka lebo zacinam mat pocit ze mne uz sibe.
Pol roka som vo vztahu s muzom, s ktorym byvame v mojom byte. Mam z predchadzajuceho vztahu dieta kt byva s nami- je ale v striedavej takze je u nas len 4 dni v tyzdni.
Odkedy sa nastahoval, neprispieva nic na chod domacnosti- najom, energie. Prve mesiace neprispieval ani na jedlo s tym ale uz zacal po 3-4 mesiacoch. Co sa tyka dovoleniek, sam od seba nevymysli nezaplati nevybavi nic. Vsetky doterajsie dovolenky som nasla, zaplatila a zorganizovala vzdy sama / inak by sme nikam nesli/
Ja financujem vsetko, zaraba 2x tolko co ja- ja mam okolo 1500 cisteho, tzn on ma prijem okolo 3000tis.
Doma obcas uprace na moje vyzvanie- ale sporadicky. Varim periem a vytieram zasadne len ja. Co sa tyka samotneho varenia varim kazdy den, cez vikend varim 3 jedla. Pracujem na tpp a mam normalnu 8 hod pracovnu dobu.
Ked mu toto vsetko vytknem povie mi ze som mu nepovedala ze ma nieco z vyssie uvedenho robit.
Ja si myslim ze toto ma byt automatika, viem ze najom je 300 mesacne zoberiem 150 vyberiem ich 15teho a polozim na stol. On potrebuje ku vsetkemu slovnu vôdzku, toto sprav toto zaplat toto urob.
K mojmu dietatu je mily, super.
Netusim ako mu povedat, dokazat alebo co mam robit aby sa spamatal a zacal normalne fungovat a robit a hlavne platit sam od seba. Zacinam mat pocit ze mam mega naroky a ze toto ziadna od svojho muza nechcete, pretoze moj sa pri vycitkach tvari ako keby dom najvacsi despota a chcem od neho jadrovu fyziku. Prosim aspon o ukludnenie ze mi nesibe 🥲

karolinakr
22. feb 2025

@klementinka58 presne tak a kto na to nedošiel, je blazon..takisto, že muži nevedia variť - môj znamy v Anglicku dokonca robí knedĺu ! sviečkovú ! je sám, tak vie uvariť všetko
keby býval s maminkou, tak nevie nič 🙂

klementinka58
22. feb 2025

@karolinakr este svokor sa raz prekecol, ze parkrat aj schvalne urobil zle, aby svokra videla ze to ozaj nevie....napr nechal rozvarit spagety, alebo zle povysaval...naschval

karolinakr
22. feb 2025

@klementinka58 🙂 to už je iný level lenivosti..

zazka666
22. feb 2025

@gladys_07 skôr vypočítavý vychcanec

zazka666
22. feb 2025

Ved majte vzťah a bývajte osve , každý vo svojom. Žiadne varenie, pranie na neho a organizovanie. Ved na dovču vieš ísť aj sama s deťmi.

zazka666
22. feb 2025

kriste pane!!!!! Toto si už ale ani nemala písať. Načo preboha doňho investuješ také prachy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

autor
23. feb 2025

ahojte, rozhovor prebehol. piplo mi 350€ na ucet. povedala som mu ze to nezvladam tahat sama atd, vsetko uz spisane. poslal mi teda peniaze. za ne som rada, stale mam ale pocit, ze on nechape co od neho chcem. Dnes mi opatovne dokazal ze zijem s nastrocnym chlapom. Ono naozaj nejde podla mna o to, ze by nemal z coho prispievat/nechcel prispievat/ nechcel sa chovat ako muz ale ja mam skor pocit ze on inteligencne proste nestiha. Je silovny v technickych veciach, ale na druhej strane taketo bezne veci ake som tu s vami riesila on nechape. Aj tie peniaze co poslal- ja mam pocit ze on ich poslal lebo som mu to nakazala ale nepochopil ze to ma byt automatika, ze tak spolu ludia bezne existuju. Do vsetkeho ho musim hnat, uprac po sebe, vstan z postele je uz 10 treba zacat chystat obed, trosku sa hybat davat dokopy byt, mame nejake povinnosti.. nic, ja keby mu nenakazem on neurobi. Velmi bojujem s tym ci naozaj ide len o tie peniaze, pretoze super prislo mi na ucet, tesim sa ale nie tak ako keby to spravi sam od seba. Ja by som si njaviac na svete priala ze by som jedneho dna prisla domov z roboty a bolo by aspon poprane, navarene aspon, ja neviem zapeceny chleba alebo cokolvek.. Uz som total v stabe rezignacie, psychicky ma to vycerpava.
Este tu neikto pisal o psych. problemoch ci nahodou nemam z detstva ze si ,,vydrziavam,, chlapa- ano mala som tazsie detstvo, ale nemam pocit ze ma to niecim poznacilo. Celkovo som introvertna, problemy si riesim od detstva sama, nepotrebovala som nikdy ziadny support od rodiny ani priatela. So synom som sa naucila zit uplne sama od porodu a zilo sa mi naozaj celkom dobre. No a preco to chcem zachranit a co ma pri nom drzi? Malokedy s mojou povahou /privelmi inteovetrnou/ dokazem nadvizat akykolvek vztah s clovekom. ci uz kamaratstva alebo partnerstva. s nim to slo jak po masle, rozumeli sme si, vedela som mu vsetko vzdy povedat a dostavala som aj spatnu vazbu.
Sama neviem jak sa dalej hybat, ja som nic podobne nikdy riesit nemusela. Ja tu kuchynu popracem, aj navarim aj obstaram vsetko, len mi je velmi luto ze som na to sama a ak chcem aby prilozil ruku k dielu musim mu to vyslovene nakazat, presne vysvetlit co a jak a nasledne to aj skontrolovat. Vycerpava ma to, pracujem na manazerskej ppzicii kde vykonavam tieto cinnosti 8 hod denne. Nasledne pridem domov a vykonavam ich dalsich 6. V prsci ma za to platia ale doma by som ocakavala od cloveka ktory ma ma rad ze sam od seba si ma chce vypocut, pomoct mi, vie ze sa platia ucty tak sa aspon spyta ci mi netreba pomoct. Alebo na tie vianoce napr sa trosku popyta co ma bavi, co chcem a nie ze si ma oddciarkne prvou p.covinou co uvidi. Pride mi to ako keby ja davam all in a dostavam len to co si pytam. Katastrofa.

autor
23. feb 2025

@karolinakr prosim neutocit, ja bohuzial mam aj ine povinnosti okrem nestatneho nezreleho partnera, dietata a internetu. uz som napisala co a jak dopadlo- trvalo mi to vzhladom na prac. okolnosti, riesim 384829 veci dennodenne a obcas telefon na sukromne ucely nevidim aj 2-3 dni.

princkrason
23. feb 2025

no nic moja, nech ti posiela mesacne 350eur a dalej sa nestaraj onho, mozno odide sam ,ale to asi nevie a hladaj si niekoho ineho medzitym . ..
ako som pisal on bude autista, alebo take nieco

autor
23. feb 2025

@princkrason no ako pisem, ja som rezignovala. bude co bude, jeho tiez casom umrzi vidiet nestastnu unavenu zenu zodratu a odide sam. hladat nebudem nikoho, je mi luto ze to tak musim povedat ale samej sa mi bacovalo zivotom jednoduchsie.

enmery
23. feb 2025

On sám neodíde. Bol by sprostý, keďže ty nič neurobíš, bude Ťa využívať ďalej. Kedy to pochopíš?A prepáč, jeden rozhovor a oznámiť mu, že končíš, zaberie pár minút. Si fakt dôkazom toho, že väčšina ľudí si ochotne sama a dobrovoľne zničí šťastie, komplikuje život. Hrozne sa to číta.

"Samej sa mi bačovalo životom lepšie." Keď už ani toto nevidíš a nechápeš a budeš sa držať partnera, len aby nejaký bol, aj keď Ťa psychicky ťahá dole, to je fakt masochizmus najhrubšieho zrna. A fakt nestačí, že s ním Ti šlo komunikovanie ako po masle. Mne sa už niekedy rozum zastavuje, či si dobrovoľne robia aj schopné ženy. Neskutočne smutné. Dopadneš zle a jedného dňa sa Ti obráti žalúdok pri predstave, že s ním máš spať, lebo sa ako chlap vôbec nespráva. Mozna iná takého ťutmaka chce, toto nie si.Inak by si tu nezaložila tému.

princkrason
23. feb 2025

@enmery ked nebude coro moro a bude od neho pytat peniaze tak odide , neboj sa

simka17161
23. feb 2025

Jemu je dobre a ty ťaháš za ktatší koniec. Vzťah ktorý ťa vyčerpaáva nie je dobrhý. Sama si dávaš odpoveď čí byť sama alebo s ním. Radšej občas trochu smútku zo samoty ako byť na nervy z partnera. A pri type tvojej práce potrebuješ mať doma kľud.

enmery
23. feb 2025

@princkrason Neodíde,lebo doma servis. Vyjde ho to len 350 eur a coro moro si on nájde inde. Ale zlatej žily a takej ženy, ktorá si toto dobrovoľne nechá na krku, sa žiadny takýto nevzdá.

princkrason
23. feb 2025

@enmery coro moro stoji peniaze ,ale ked tak rozmyslam ako ju zbalil autorku temy introvertku, ked nic nevie 🙄

karolinakr
23. feb 2025

môžeš mať ten matersky syndrom, že si zachranarska matka pre partnera a postaraš sa oňho v domácnosti, finančne,.si zaľúbená, ty to nevidíš, ale on ťa nehorázne využíva, aby chlap s 3000 eurami nebol schopny pustiť perie...ja viem, že teraz je veľka emancipácia všetci chcu pol na pol, to je jedno, aku ma kto vyplatu, ale pri tom kralovskom servise, čo mu ty ako dospalá ponúkaš, je to hanba!! tisicku by mal mať mesačne odloženu na život, nepredvidane vydavky a aj dary do spoločnej domácnosti ! proste on ťa vyciciava..ako som spominala, že po 10 rokoch ti velkodušne da stovku na stôl, tak vidíš, 350eur..
najdi si seberovneho..
a čo vravi na to, že on sam fungoval a žil, kto mu pral? kto mu žehlil? kto mu nakupoval? kto mu varil? kto platil zaňho, ako fungoval, ked byval sam a ty si sa v jeho živote nevyskytovala? ako je možne, že po mesiaci všetko zabudol a je plne odkazany na teba? to je vyžirka a vychcanec v jednom, len ty to nevidíš!
sama hovoríš, že ťa to vyčerpáva, tak maš intuíciu, že nie je všetko v poriadku, len ju zatláčaš, lebo sa bojíš, že už nikdy nikoho nestretneš..tak radšej byť sama ako hentakého partnera..
a pokiaľ sa nedáš do kopy,vždy budeš na hentaké typy narážať

enmery
23. feb 2025

@princkrason Čoro moro stojí peniaze?Autorku dostala bez toho. A schopná manažérka si nie je schopná uvedomiť, že proste si nesadli, tento vzťah jej len berie a nič nedáva a nie je schopná to ukončiť. Adšej sa necha psychicky zdeptať a potiahne pár rokov. Takže takýmto fakt netreba peniaze na nič.

karolinakr
23. feb 2025

a ked už chceš 150 za najom tak 200 ostava na stavu, z toho spraviš velky nakup, zaleží, kolko vela je, ale muži vo všeobecnosti viac, a ešte kde je drogeria, ked si idete sadnuť niekam, nejake nedoplatky rezerva, dary spoločne, a dovolenky!! zalepil ti usta 350 eurami, kludne by mohol davat aj tisicku a žili by ste si krasne, chodit na večere, ,do kina na koničky stolovanie, ešte aj na dovolenky by si z toho našetrila a doplatila čo treba, on ti da 350 a ty si cela happy...podla mňa, to je na servis všetkeho,aby človek dobre žil pri dnešnych cenach žalostne málo..a ešte si tam opravy zarataj

luccys
23. feb 2025

Ze 350 e...Boze!!! Ved to +/- len na jedlo vystaci na cely mesiac. A co zvysok? A este si urcite mysli, kolko vela jej dal🙄🙄

angeli121212
23. feb 2025

Len jednu vec ti poviem na čo ti je takýto chlap na čo????

princkrason
23. feb 2025

@angeli121212 vsak dobre zaraba 3 litremesacne a to jej staci

enmery
23. feb 2025

@princkrason A aj vďaka autorke si nasporí na chatu. Tam už zázračné vie čo a ako.😀

angeli121212
23. feb 2025

@princkrason hej .... Môže si ich akurát predstavovať a to vie aj bez neho 🤦😂

sante81
23. feb 2025

Ja mám presne tu istú skúsenost ako ty, vydržala som rok a pol 😅 už som to tu písala , ako si zo mňa spravil dojnu kravu, a do dnes sa smejem na tom, aka som bola sprostá .
Nerob tu istú chybu, zaslúžiš si určite viac, muža ktorého nemusis vychovávať, robiť mu fuul servis a on z teba iba cuca energiu a peniaze

karolinakr
23. feb 2025

@sante81 presne, aj ona sa raz bude smiať, len teraz jej potrva rok, dva, tri kým na to príde

sandria
23. feb 2025

To je načo dobré takto žiť ??

vikiki29
23. feb 2025

Autorka, tých 350 eur si mu vyčíslila ty? To je na mesiac, či za ten pol rok či koľko je už u teba? Never tomu, že intelektuálne nestíha, on to ma veľmi dobre vypočítané. Pekne si našetrí na svoju chatu na úkor teba. Neodpovedala si ako žil predtým keď býval sám. Vedel, že treba platiť nájom, nakupovať, upratať, pripraviť jesť?

pikachu999
23. feb 2025

By som ho poslala preč a stretávajte sa len u neho , to nie je chlap na život ide mu len o to aby mal pohodlie..

vler
23. feb 2025

Autorka ked si dobrovolne vyberies buducnost kde si "nestastna unavena zodrata" zena je to jedine Tvoja sprostost

enmery
23. feb 2025

Vysvetlí mi niekto, prečo žena, ktorá je v kariére úspešná, ostáva s nepoužiteľným vychcancom/ťutmákom, ktorý ani nie je otcom jej dieťaťa, keď aj sama napíše, že bez neho bol jej život lepší a toto celé ju psychicky deptá?Prečo chce čakať, kým odíde on sám?Veď nevie, kde je v obchode zelenina. Používať internet nevie, kvôli dovolenke, ale vyhľadať si nehnuteľnosť hej aj si na ňu vďaka nej sporiť? Akože môj mozog sa prehrieva a sex a pár rozhovor mi fakt ako dôvod nestačia. 🤯🤒