Partner neprispieva a ani nepomáha v domácnosti
Ahojte, otazka lebo zacinam mat pocit ze mne uz sibe.
Pol roka som vo vztahu s muzom, s ktorym byvame v mojom byte. Mam z predchadzajuceho vztahu dieta kt byva s nami- je ale v striedavej takze je u nas len 4 dni v tyzdni.
Odkedy sa nastahoval, neprispieva nic na chod domacnosti- najom, energie. Prve mesiace neprispieval ani na jedlo s tym ale uz zacal po 3-4 mesiacoch. Co sa tyka dovoleniek, sam od seba nevymysli nezaplati nevybavi nic. Vsetky doterajsie dovolenky som nasla, zaplatila a zorganizovala vzdy sama / inak by sme nikam nesli/
Ja financujem vsetko, zaraba 2x tolko co ja- ja mam okolo 1500 cisteho, tzn on ma prijem okolo 3000tis.
Doma obcas uprace na moje vyzvanie- ale sporadicky. Varim periem a vytieram zasadne len ja. Co sa tyka samotneho varenia varim kazdy den, cez vikend varim 3 jedla. Pracujem na tpp a mam normalnu 8 hod pracovnu dobu.
Ked mu toto vsetko vytknem povie mi ze som mu nepovedala ze ma nieco z vyssie uvedenho robit.
Ja si myslim ze toto ma byt automatika, viem ze najom je 300 mesacne zoberiem 150 vyberiem ich 15teho a polozim na stol. On potrebuje ku vsetkemu slovnu vôdzku, toto sprav toto zaplat toto urob.
K mojmu dietatu je mily, super.
Netusim ako mu povedat, dokazat alebo co mam robit aby sa spamatal a zacal normalne fungovat a robit a hlavne platit sam od seba. Zacinam mat pocit ze mam mega naroky a ze toto ziadna od svojho muza nechcete, pretoze moj sa pri vycitkach tvari ako keby dom najvacsi despota a chcem od neho jadrovu fyziku. Prosim aspon o ukludnenie ze mi nesibe 🥲
Vyuctovat ho za mama hotel a vykopnut. Je to manipulator, vychcany jak mraky. S takym by ma sex nebavil, ani keby co vystrajal so mnou. Ma rodinu, kamosov, kolegov? Uz aj z jeho okolia sa da zistit, co je zac, ako zil a co robil. Nemala by som ziadnu chut mu urcovat, co ma robit, kolko prispievat a podobne. Za mna aj 1000 € je malo za narusenie mojho sukromia, kludu, zvykov, to sa neda kupit. Duplom, ak by som mala dieta. Zda sa, ze vsetci tu maju dokonalych partnerov, iste chyby tolerujeme vsetci, ale toto je naozaj 🚩🚩🚩
@h2
@stanulienkat
@som_realistka
@enmery
@janinah
@tundra
@777januska777
@misicka31
@sante81
@marygk dievcata a chlapci , nevideli ste moju @earlgrey ? 😢🙂 no nič pojdem za inou asi autorke temy 😎
@princkrason videli
že moju @earlgrey tak ty si už jeho? 👏👏
@dharmasanata 😂
@earlgrey gde si bola? Ja? Mám ty tu spraviť scénu?

Autorka ty mas nejakú traumu z detstva? Opustil ta rodič/rodicia, sú alkoholici, psychické poruchy (napríklad narcisticky rodič ) alebo co sa ti stalo?
Vyrástla si v detskom domove, alebo kde vznikla ta potreba kupovať si lásku ?
To je až neuveriteľne ze pol roka živíš dospelého chlapa a ešte si ho ani raz nepožiadala aby ti prispel.
Aj ten 500 eurový dar pre polročnú známosť je dosť cez čiaru, ako naozaj. Takéto dary sa davaju manželovy k okrúhlym narodkám. Lásku si nemusíš kupovať, ani si ju nejak zaslúžiť, ani riešiť vlastnú krehkosť spasenim nejakého grazlika.
Nebudem ti písať ze si hlúpa, lebo niesi, ale nesieš si so sebou nevyriešené veci a tie ti extrémne komplikujú život.
Ty sama vieš o co asi ide, skús naozaj terapie, psychologické podcasty, pracuj so sebou. Kebo takto si do života priťahujes samých toxických ľudí
Autorka normalne si ty sama spis co od neho chces. Kolko na byvanie, kolko na stravu, ake prace očakávaš. Potom si s nim sadni a navrhni riesenie. Bud ti bude platit na ucet alebo si mozete zriadit nejaky ucet zadarmo, daju vam dve karty, poslete tam kazdy nejake % z prijmu a z toho uctu pojdu komplet poplatky domacnosti, nakup, dovolenky. Ak mas hypo tu by som ja nerátala do spoločných vydavkov. Co sa tyka organizácie, on bude taky typ, ze musis organizovať veci sama. Al sa ti nepaci darcek, tak mu to povedz. Som sklamana preto a preto. Proste byval u mami, potom sam, teraz u teba, nedostal ziadnu normalnu ženskú vychovu. Skus mu dat na starost nieco konkretne a opakujúce sa. Napr. budeme sa striedat vo varení, v sobotu doobeda upratujeme ty vysavas, ja vytieram. Ale zaklad je vsetko hovorit, otvorene. Chlapovi nemozes naznačiť a chlap ktory ide od maminky, toho ani nenapadne sameho nieco spravit okolo domacnosti. A to viem porovnat mna, co moj muz zil sam a muza mojej kamosky, co sa k nej prisťahoval od mami. Akoze moj muz vsetko doma dokazal spravit a jej muza musela ucit vazne krok po kroku.
@princkrason Plnila som ti buchtu džemom 🙄 či krémom? 🤣
@princkrason 👍👏
Áno. Šibe ti. Načo ti je takýto trtko? Ak máš pocit že ti začína šibať asi si v na..... vzťahu. Teda mne skôr príde že chlapec si len našiel ženu s dieťaťom lebo dúfal že za chlapa v byte bude vďačná a bude sa mať ako u mamičky. A ajhla. Zadarilo sa mu
No, precitala som vsetko, a myslim, ze gigolo 2x mesacne by ta vysiel menej, a esteby si si to uzila podla seba😀🍸🍸🍸
Takého chudáka by som nechcela ani keby je to posledný chlap na svete. Znieš ako inteligentná slušná žena. Kopni ho do zadku, je ti len na príťaž.
Ja toto nepochopim...
Prepac,ja nechcem nikoho urazit,ale to je prdsa ZAKLAD,co sa ma riesit,ked niekto s niekym ide byvat!!!
Toto vypoveda vsetko o jeho charaktere
Vsak to malo byt prve,ze si sadnete spolu,ze idete spolu byvat,tak sa napise na papier kazdy vydavok a rozdelime si financie predsa...
Ja ked som odisla od svojho manzela byvat naspäť k rodicom-prve co som sa spytala bolo,kolko mam prispievat na chod domacnosti.a to boli vlastní rodicia...
Tiez by som v MOJOM byte nechovala ziadneho locha-sorry,ja nie som vypocitava mrcha,tiez by som sa nevedela prizivovat ale akoze to sa vobec nehanbí sa nespytat na spolocne vydavky?
Nie len ze byva v tvojom,ale sa tam aj stravuje,pouziva vodu,a vsetko rovnako ako ty a nie je mu hanba sa nechat vydrziavat od zeny?
No ja by som takeho nechcela!
Ja sa ma by som sa nenechala muzom zivit,bolo by mi to trapne
Skus si pozriet nejake info napr. You tube, o skrytych narcistickych manipulatorov, neyvrdim ze je, ale je mozno sa dozvies viac o cervenych vlajkach. Pisem ti to preto, lebo ja,som dokazala zit 22 rokov s clovekom, ktory je tak skryto prespekulovany narcisticky manipulator a,klamár, ze je mi samej zle a nechapem samu seba ako som to vobec dokazala. Uprimne som prestavala vladat zit tak ma vedel spracovat. Konecne sa mi podarilo od vztahu odputat a drihy rok este stale sa spamatavam zo seba a davam dokopy. Nevedela,som co je skryty narcisticky manipulator zistila som to az 2 roky dozadu. Myslim ze si v stadiu, kedy chces presvedcit samu seba , ze ho vies zmenit. Zapamataj si jedno ak by bol narcis manipulator NIKDY HO NEZMENIS A UTEKAJ Z TOHO VZTAHU PREC čím.skor. Dievcata ti tu radia dobre, nechcú ti zle. Mne nemal kto poradit a o to viac, ze som viac introvert.
No čo už si si rozmyslela čo s ním urobíš? 😊 Dúfam že ak s ním ostaneš ďalší darček dostane aj on nejakú najlacnejšiu kazetu kozmetiky..nič viac si ani nezaslúži
Ahoj autorka, prebehol včera rozhovor? Ako to dopadlo?
S takým by som si ani nezačala, jednoducho ma odradza takýto typ človeka čo ho treba vodiť za ručičku ako malé decko. Vyhoď ho z bytu jednoducho, veď keby býval sám, tak by si všetko aj sám platil. Alebo mu vysvetlí,že buď sa začne správať ako dospelý človek, alebo nech ťahá odkiaľ prišiel.
Zneužíva ťa. Normálne prestaň vyvárať a pýtaj peniaze na stravu a domácnosť. A strc mu vysávač a bandy do ruky. A hlavne si s ním neurob decko.
Nečítala som komenty, ale toto by som netolerovala. Živiť chlapa? Nehrozí. Hypotéku ti platím nemusí ak ju máš, ale minimálne polovicu nájomného čiže energie a správcovi by mal dat, plus samozrejme stravu a vylet aspoň za seba. Ze ho hanba nefackuje
Pri spolunažívaní získava väčšinou viac muž ako žena. Ty si toho príkladom. Každopádne mu prispievas na tu rekreačnú chatku a ani o tom nevies:/
Matky prosím vás vychovavajte normálnych synov.
Toto snáď nie je pravda čo za trúda máš doma.
Tak mu povedz nech si nastavim rovno trvalaky
myslim trvale prikazy
kam si zmizla autorka? napišeš tu kopu dristov a vypariš sa ako gafor? alebo ťa ranilo, že všetci sa zhodli v jednom, že toto nie je spravne? chceš si ho udržať a zaroveň vydržiavat...možno je mlady ty stara, on krasavec ty.... 🙂 , len keby ste tie vyplaty mali naopak, dávalo by to väčší zmysel
svokor cely zivot na akukolvek svokrinu poziadavku povedal "ja to neviem" svokra umrela, vie urobit , uvarit vsetko. A ked sme sa ho na to pytali, tak ze len sa mu nechcelo a povedat ze to nevie mu prislo ako dobra vyhovorka sa vykrutit

@autorka a co na nom vidíš?? Taky chlap ti je úplne nanič, prečo si s ním?